Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Βαρύ ατόπημα Μαρκόπουλου η επίθεση εναντίον του Μητσοτάκη

Ακούστε τί είπε:
Χθες, αντέδρασε έντονα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κων. Μαρκόπουλος, ο οποίος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη επετέθη εναντίον του πρώην πρωθυπουργού. «Οι εμφανίσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δεν βοηθούν το πολιτικό σύστημα και τον τόπο, ούτε τη Ν.Δ. που τον αγκάλιασε και τον έκανε πρωθυπουργό. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει έτσι», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μαρκόπουλος. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να ξεχάσει πως «ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ό,τι έκανε σήμερα, το έκανε κι όταν βγήκε ο Εβερτ, το έκανε κι όταν βγήκε ο Κώστας ο Καραμανλής αρχηγός της Ν.Δ.» και ότι δεν δέχεται σε καμία περίπτωση, από τον Κ. Μητσοτάκη να λέει για τον Καραμανλή ότι φοβήθηκε.
Ποιος είναι ο κ. Μαρκόπουλος που θα πει πως ένας πρώην πρωθυπουργός, πρώην πρόεδρος της ΝΔ, ένας πολιτικός με δεκαετίες πολιτικής παρουσίας "δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει έτσι";

Τί εννοεί επίσης όταν λέει πως...

η ΝΔ τον αγκάλιασε και τον έκανε πρωθυπουργό; Ο Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός ηγούμενος της Νέας Δημοκρατίας και με τη βούληση του Ελληνικού λαού. Καμιά "Νέα Δημοκρατία" δεν έκανε τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Ο Μητσοτάκης, ως αρχηγός της ΝΔ, βοήθησε τα μέγιστα για να μετατραπεί η κατεστραμένη ΝΔ μετά την "Αλλαγή" σε κόμμα εξουσίας.
Μάλλον μπερδεύτηκε ο κ. Μαρκόπουλος με τον εαυτό του, αφού η Νέα Δημοκρατία τον πήρε από το αποτυχημένο κόμμα του και τον έκανε βουλευτή και υπουργό.
Είναι επίσης γελοίο που ο κ. Μαρκόπουλος κατηγορεί τον Μητσοτάκη επειδή κάνει κριτική στον Καραμανλή. Αυτός άλλωστε ήταν που πριν από τις εσωκομματικές εκλογές κατηγορούσε την Ντόρα Μπακογιάννη πως συμμετείχε σε όλες τις (προφανώς κακές) αποφάσεις της κυβέρνησης ως μέλος της κυβερνητικής επιτροπής. Πώς είναι δυνατόν αυτός που κατηγορούσε την Μπακογιάννη για υπερβολική στήριξη στην πολιτική Καραμανλή να κατηγορεί τώρα τον Μητσοτάκη που την κριτικάρει;
Η ιστορία πάντως έχει ήδη γραφτεί για τον Καραμανλή. Οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη της εκλογική ήττα και τη χώρα στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής. Σίγουρα η πρωθυπουργία του είχε και θετικά στοιχεία (τους Ολυμπιακούς, το Βουκουρέστι, την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, το Λιμάνι, τις ενεργειακές συμφωνίες).
Δεν κατόρθωσε όμως να κάνει τίποτα για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας: ήταν υποχωρητικός στους αριστερούς και συνδικαλιστές σε ζητήματα εργασιακής/πανεπιστημιακής ειρήνης και δημόσιας τάξης, δεν περιόρισε αλλά αντίθετα αύξησε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, και τέλος οδήγησε στην παγίωση (για πρώτη φορά) ενός κοινοβουλευτικού κόμματος στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.


Ο Κώστας Μητσοτάκης έχει κάθε δικαίωμα να κρίνει τον Καραμανλή και για τα θετικά και για τα αρνητικά του. Το γεγονός πως είμαστε στην σημερινή οικονομική κατάσταση βαρύνει πρωτίστως τον Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία που δεν μπόρεσε σε 5.5 χρόνια διακυβέρνησης να κάνει ουσιαστική πρόοδο στα δημοσιονομικά, καθιστώντας τη χώρα ευάλωτη στις αυξομοιώσεις του διεθνούς περιβάλλοντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια :