Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ανάσες και μουρμούρες ανάπτυξης

«Ανάσες ανάπτυξης» προτείνει ο αρχηγός Αντώνης. Πολύ ποιητικό, σκοτεινό και δυσεξήγητο. Τελικά δεν είναι η αριστερά που θα φέρει την ποίηση στη εξουσία. Θα την φέρει ο αρχηγός Αντώνης. Και οι σύμβουλοι του αρχηγού φυσικά. Δεν είναι μόνος του! Πάει πακέτο με ποιητές, λογιστές και κάθε λογής υπαρξιστές της οικονομίας. Αυτή δεν είναι πολιτική στρατηγική, είναι δια βίου εκπαίδευση. Με τον Σαμαρά στην κυβέρνηση δεν θα υπάρχει η ανάγκη να ξοδευόμαστε σε ανοιχτά πανεπιστήμια και λοιπές μορφωτικές περιπέτειες. Θα παρακολουθούμε τα βήματα του αρχηγού και θα εκπαιδευόμαστε κανονικά. Βήμα βήμα τον καημό μου …..

Στην προσπάθεια πάντως να εξηγήσει το επιτελείο του προέδρου, τι ακριβώς σημαίνουν οι «ανάσες ανάπτυξης», ανέλαβε ο πανεπιστημιακός Γιάννης Μουρμούρης να έρθει σε επαφή με δημοσιογράφους για να τους εξηγήσει κατ’ ιδίαν το σκεπτικό της προτεινόμενης στρατηγικής. Ο Μουρμούρης τα βρήκε λίγο σκούρα, γιατί οι «ανάσες» αφήνουν πολλά μπιπ υπονοούμενα και μάλιστα καθόλου κολακευτικά. Αυτό που όλοι κατάλαβαν είναι ότι ο Μουρμούρης χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του αρχηγού. Αυτός ήταν και ο σκοπός των επαφών ……

Στους ανεπιθύμητους και ο Στυλιανίδης

Οι μυστικοσύμβουλοι του αρχηγού δεν θέλουν να βλέπουν ούτε ζωγραφιστό τον Ευριπίδη Στυλιανίδη. Στη λίστα των «ανεπιθύμητων» που έχουν συντάξει οι σωματοφύλακες υπασπιστές του προέδρου, μια από τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνει ο Ευριπίδης.
Ο ίδιος βγαίνει στα κανάλια και υποστηρίζει το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης και διαβεβαιώνει τους συνομιλητές του ότι έχει λαμπρό μέλλον στο πλευρό του αρχηγού.
Στην Ρηγίλλης πάντως, στη «λίστα των ανεπιθυμήτων» δίπλα στο όνομά του φιγουράρει το «σκάνδαλο του ΟΣΕ». Το δίδουν όποτε θελήσουν να τον ξεφορτωθούν οριστικά. Επί των ημερών του έφτασε το έλλειμμα από 3 δις στα 9,5 δις. Θα σκάσει όποτε θελήσουν οι στενοί συνεργάτες του προέδρου. Οι εσωτερικές εκκαθαρίσεις πάντως βρίσκονται διαρκώς ψηλά στην ατζέντα της Νέας Ρηγίλλης.

To ΠΑΣΟΚ κρύβει ακόμα την αλήθεια από το λαό

Ο εκτροχιασμός της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας είναι γνωστός από τις εκλογές του 2007. Από τότε γίνονταν λόγος από την κυβέρνηση της ΝΔ για εκτροχιασμό. Το ΠΑΣΟΚ αρνούνταν την κατάσταση και εμφανίζεται σήμερα ως μωρή παρθένα που την έριξε στα δύσκολα ο κακός Καραμανλής! Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα δικαίωμα να δηλώνει ότι «δεν ήξερε»! Ήξερε αλλά συνειδητά τορπίλιζε την ελληνική οικονομία για να πέσει γρηγορότερα η κυβέρνηση. Εξ ορισμού ήταν υποχρεωμένος ο Παπανδρέου να γνωρίζει την κατάσταση και να προτείνει λύσεις. Τελικά γνώριζε και δεν είχε ποτέ σχέδιο εξόδου από την κρίση. Με την ελπίδα ότι θα ελέγχει την κοινωνία με την χειραγώγηση των ΜΜΕ, ανέλαβε να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Τι σημαίνει όμως ότι δεν έχει σχέδιο. Αυτό θα πει ότι αυτή τη στιγμή ….. αυτοσχεδιάζει και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο. Παρά ταύτα είναι σαφής ο αντιευρωπαϊκός χαρακτήρας του πολιτικού  προσανατολισμού της κυβέρνησης, τουλάχιστον σε αυτή την περίσταση. Το ξέρουμε ότι και ο Γιώργος και ο Αντώνης προσπαθούν να οδηγήσουν τη χώρα πιο κοντά στην Αμερική και τα συμφέροντα της Υπερδύναμης. Το μόνο που καταφέρνουν είναι ....

Σκιώδης αρχηγός, ο … Δημήτρης

Για αντιπρόεδρο προορίζει τον εαυτό του, ο Δημήτρης ο Αβραμόπουλος. Δεν το αναφέρει πλέον κατ’ ιδίαν αλλά και σε κάθε ευκαιρία. Θα γίνω αντιπρόεδρος και μετά πρόεδρος. Αυτός είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος του. Και δεν το κρύβει ουσιαστικά.

Λέγεται ότι έχει ήδη συμφωνήσει με τον αρχηγό τη θεσμοθέτηση της θέσης αντιπροέδρου στο πολυαναμενόμενο συνέδριο. Αυτό που συζητά και ίσως δεν του κάτσει είναι η ποσόστωση στην Κεντρική Επιτροπή. Υπενθυμίζει στον αρχηγό ότι εξαιτίας του πήρε την αρχηγία. Γι’ αυτό ζητά δικούς του στην ΚΕ για να είναι παρόν στην επόμενη μέρα. 

Στη Ρηγίλλης σκέφτονται τις προτάσεις του Δημήτρη αν και ξέρουν ότι θα το παίζει «σκιώδης πρωθυπουργός», είτε πάρει ό,τι ζητήσει, είτε πάρει τα μισά.

Τουλάχιστον θα έχουν να γελάνε με τη μετριοφροσύνη και τη σεμνότητα του υπαρχηγού-αντιπροέδρου.

Α. Κακλαμάνης κατά Γαμπρίτσου και στη μέση η Siemens

Παλιό αλλά καλό. Αξίζει να το υπενθυμίσουμε. Πρόκειται για την επεισοδιακή έγκριση του διορισμού του Γ. Γαμπρίτσου στη θέση του νέου προέδρου της Βουλής. Ο διορισμός όφειλε να εγκριθεί από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου ο νέος πρόεδρος, εκλεκτός της κυβέρνησης αντιμετωπίστηκε με επιφυλακτικότητα.
Η Επιτροπή εκνευρίστηκε όταν δεν δίδονταν από τον Γαμπρίτση το οριστικό ποσό του μισθού του, ως νέου προέδρου.
Το δεύτερο επεισόδιο προκλήθηκε από τον Απόστολο Κακλαμάνη. Ο οποίος έδωσε «λευκή ψήφο» στον διορισμό του Γαμπρίτση. Ο Α. Κακλαμάνης ζήτησε εξηγήσεις για τη συμμετοχή του νέου προέδρου στην εταιρεία Telepassport, μέσω της οποίας η Siemens διακινούσε μαύρο χρήμα. Ο Γαμπρίτσης ουσιαστικά δεν ήθελε να απαντήσει. Παρέπεμπε σε κάποιες ανακοινώσεις, εκνευρίζοντας τον πρώην πρόεδρο της Βουλής που τον έλουσε με μια «λευκή ψήφο», όλη δική του!

Το ευρωπαϊκό μας όνειρο!

Η Ελλάδα συνεχίζει να ονειρεύεται την μεγάλη και ενωμένη Ευρώπη. Σε πείσμα εκείνων που εργάζονται υποχθόνια για τη διάλυσή της.
Για την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ δε φταίνε οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και ο Χατζηπετρής.
Φταίει η νοοτροπία ΠΑΣΟΚ. Φταίνε η διαφθορά και η διαπλοκή. Φταίνε οι νταβατζήδες και το βαθύ αντιπαραγωγικό κράτος.
Για τους κερδοσκόπους που στρογγυλοκάθισαν τώρα στην Ελλάδα, ευθύνεται ο Γιωργάκης και η εικόνα της διαλυμένης οικονομίας που έδωσε από το βήμα της Βουλής. Δεν φταίνε οι αποζημιώσεις των Γερμανών. Φταίει η ανευθυνότητα της σημερινής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
Και μην ξεχνάτε. Οι Αμερικάνοι δεν ενοχλούνται καθόλου από συνθήματα όπως : «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Μην σας παραξενεύει ακόμα και η χρηματοδότηση τέτοιας συνθηματολογίας. Τη δουλειά τους και πάλι την κάνουν, όπως την έκαναν και στο παρελθόν. Και δουλειά τους είναι να διαλύσουν το όραμα της μεγάλης και ενωμένης Ευρώπης. Με οποιοδήποτε κόστος!
Η επιστροφή στη «δραχμούλα μας» δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση όπως ακούγεται. Αποτελεί πλήγμα στην ενωμένη Ευρώπη. Αποσταθεροποιεί τη μεσογειακή ζώνη του ευρώ και αποσταθεροποιεί τη χώρα μας. Οι σειρήνες του «πολέμου» κατά της Ευρώπης που δεν αγαπά την χρεοκοπημένη «πλην τίμια» και πτωχή Ελλάς, είναι ύποπτες και δεν έχουν ειλικρινή διάθεση και φιλελληνική προέλευση!

Το βαθύ Πασοκικό λαρύγγι!



Διαχρονικός και κλασικός πλέον προβληματισμός:


Ποιά σχέση έχει άραγε το βαθύ ΠΑΣΟΚ με το βαθύ λαρύγγι;

Ακόμα δεν είδατε τίποτα!

Νομίζατε ότι τελειώσαμε; Αυτό ήταν; Κάνατε λάθος. Ακόμα δεν άρχισαν τα δύσκολα. Ακόμα δεν ανακοινώθηκαν τα πραγματικά σκληρά μέτρα. Το επόμενο στάδιο αφορά εργασιακά και συντάξεις. Γι’ αυτό το έχουμε ρίξει στις γερμανικές αποζημιώσεις και άλλους παληκαρισμούς με τη σφαγίδα των γνωστών εργολάβων! Ουσιαστικά οι κρατούντες θέλουν να μας αποζημιώσουν οι Γερμανοί για να μπορέσουν να συνεχίσουν το φαγοπότι. Όπως συνέβη και με τις αποζημιώσεις του 1960 και 1970! 
Μήπως το ΠΑΣΟΚ δεν ευθύνεται τα μέγιστα, για την αλλοίωση του χαρακτήρα των Ελλήνων; Ποιος μας έκαμε τεμπέληδες; Ποιός έκαμε όλους τους Έλληνες να ζητιανεύουν διορισμό στο δημόσιο; Ποιος διαχώρισε τους Έλληνες στους ξύπνιους που τα παίρνουν και στους βλάκες που δουλεύουν για να τα παίρνουν οι ξύπνιοι; Ποιος είδε τα πακέτα της ΕΟΚ ως ευκαιρία διαιώνισης στην εξουσία;
Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ μας έκαμε να θέλουμε να καθόμαστε και να τα παίρνουμε. Να ανήκουμε στην πλειοψηφία των ξύπνιων σοσιαλιστών. Να καταναλώνουμε περισσότερα απ’ όσα παράγουμε! Αυτό το κόμμα κυβερνά και πάλι την Ελλάδα. Για την ουσία της πολιτικής του χρειάζεται πακέτα. Χωρίς πακέτα, ΠΑΣΟΚ δεν υφίσταται. Το βαθύ ΠΑΣΟΚ και το βαθύ ελληνικό κράτος, απειλούν την κυβέρνηση. Και το βαθύ ΠΑΣΟΚ δεν αστειεύεται! Γι’ αυτό ανακάλυψε τις χρυσές χάντρες με τις γερμανικές αποζημιώσεις. Κατ’ εντολή φυσικά των κέντρων που επιτίθενται απροκάλυπτα, στην Ελλάδα, στο ευρώ και την Ευρώπη …..

Παπανδρέου-Σαμαράς: Συμπαιγνία και για την Εξεταστική...

Οι «συγκάτοικοι» έχουν μάθει καλά τα αμερικάνικα «κολεγιακά» τους μαθήματα... Έχουν ειδικευθεί στα «παίγνια» και στις επιχειρήσεις εξαπάτησης των λαών. Δεκαετίες ολόκληρες προετοιμάζονταν για τους ρόλους που παίζουν σήμερα στο ελληνικό πολιτικό σανίδι. Και μέχρι στιγμής τα πάνε περίφημα... Μας δουλεύουν ψιλό γαζί και ούτε που το παίρνουμε χαμπάρι!
Έτσι για το ζήτημα της Εξεταστικής για την Οικονομία. Ο Γιώργος θέλει να φορτώσει την εγκληματική αποτυχία των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης στην πενταετία 2004-2009. Και ο Αντώνης κάνει πως αντιδρά... Παριστάνει την «αντιπολίτευση», ενώ στην πραγματικότητα δίνει πάσες στο ΠΑΣΟΚ για να νομιμοποιήσει τις προθέσεις του. Με την ανεδαφική αντιπρόταση για δήθεν διερεύνηση της οικονομικής διαχείρισης από το... 1981! Εκ παραδρομής ξέχασε να συμπεριλάβει τον Εμφύλιο και την... Επανάσταση του 1821! Σωστό δούλεμα. Τέλειος εμπαιγμός των «συμφοιτητών».
Η μόνη ενδεδειγμένη στάση για μια σοβαρή αντιπολίτευση, που επιθυμεί να γλυτώσει την Ελλάδα από το... διεθνές «ξεβράκωμα» μιας εξεταστικής για την οικονομία, είναι εκείνη που διετύπωσε χθες στη Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη (διαβάστε εδώ και εδώ). Τα άλλα είναι «παραμύθια της Χαλιμάς». Παίγνια, εμπαιγμός και συμπαιγνία σε βάρος του λαού και της χώρας.

Αμερικάνικα κέντρα επιρροής πίσω από την πρόσφατη αντιευρωπαϊκή υστερία στην Ελλάδα;

Το θέμα δείχνει να είναι πολύπλοκο. Και είναι. Η απαίτηση της Ελλάδας για αποζημιώσεις από τους Γερμανούς για τις ναζιστικές θηριωδίες κρατάει πολλά χρόνια. Με δίκαια αιτήματα αλλά και υπερβολές. Στη σημερινή συγκυρία φαίνεται ότι υποδαυλίζουν την υστερία, υπηρεσίες και κέντρα επιρροής από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Στόχος το ευρώ και η Ευρώπη. Μια ενωμένη Ευρώπη βρίσκονταν πάντα στο στόχαστρο αμερικάνικων υπηρεσιών και συμφερόντων. Μια ενωμένη Ευρώπη απειλεί επί ίσοις όροις την παγκόσμια αμερικάνικη κυριαρχία. Στρατιωτική και οικονομική. Οτιδήποτε βοηθά στην υπόθεση υιοθετείται από διάφορα κέντρα και think tanks της Αμερικής.
Στο δημοψήφισμα για την Ευρωσυνθήκη στην Ιρλανδία αποδείχθηκε ότι οι πολέμιοι του Ευρωπαϊκού Συντάγματος χρηματοδοτούνταν από την CIA. Φυσικά δεν είναι μόνο η CIA που ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την αποτυχία του Ευρωπαϊκού οράματος. Αντιευρωπαϊστές κινούνται σε ολόκληρο το φάσμα της αμερικάνικης πολιτικής και οικονομικής σκηνής. Από την άκρα δεξιά μέχρι την αμερικάνικη αριστερά. Κάποια από αυτά τα κέντρα ποτέ δεν έκρυψαν τον αντιευρωπαϊσμό τους και κατά καιρούς χρηματοδοτούν διάφορες εκστρατείες που εκ πρώτης όψεως είναι αδιάφορες με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Προσέξατε πόσο ανεύθυνα συνδέονται οι αποτυχίες των ελληνικών κυβερνήσεων με την Ευρώπη που "δεν είναι τελικά αυτό που περιμέναμε"; "Και τι θα γίνει αν θα φύγουμε από το ευρώ; Πιο καλή η δραχμούλα μας": φαινομενικά αθώες εκφράσεις ευρωσκεπτικιστών που βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με αμερικάνικα κέντρα λήψης αποφάσεων!...! "Αθώες" εκφράσεις που πετυχαίνουν πολύ περισσότερα από οποιεσδήποτε ....

Η αρχαιότερη κατοικία στην Ευρώπη

Γεωφυσικές έρευνες στο λόφο της Κεφαλάς στην Κνωσό αποκάλυψαν ευρήματα από την αρχαιότερη αγροτική κατοικία στην Ελλάδα και ίσως στην Ευρώπη, η οποία χρονολογείται μεταξύ 7000 και 6400 π.Χ. Τη σημαντική αυτή ανακάλυψη παρουσίασε απόψε η διευθύντρια της Βρετανικής Σχολής στην Αθήνα και καθηγήτρια πανεπιστημίου κα Κάθριν Μόργκαν στην ετήσια ανοιχτή συνάντηση της Σχολής στο κτίριο της Αρχαιολογικής Εταιρείας.
Η ανακάλυψη έγινε με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας ραντάρ και σε συνεργασία με Ολλανδούς επιστήμονες σε έρευνες που διεξάγονταν από τον Μάιο του 2009 για την χαρτογράφηση και οπτικοποίηση αρχαιολογικών και γεωλογικών ιζημάτων στην περιοχή της Κνωσού.
Στο πλαίσιο του ετήσιου απολογισμού της Βρετανικής Σχολής, η οποία .....

Oι ηλεκτρονικοί… χωρισμοί είναι στα φόρτε τους.

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να χωρίζουν στέλνοντας e-mail στον σύντροφό τους ή ανακοινώνοντάς το στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό προκύπτει από πρόσφατη έρευνα που καταδεικνύει ότι οι ηλεκτρονικοί… χωρισμοί είναι στα φόρτε τους.

Στην έρευνα πήραν μέρος 2.000 άτομα, το 34% των οποίων δήλωσε ότι έχει χωρίσει μέσω e-mail. Το 14% ανακοίνωσε άλλαξε την ρύθμιση στο προφίλ του στο Facebook, από «σε σχέση» σε «ελεύθερος», ανακοινώνοντας με αυτό τον μάλλον άκομψο τρόπο, την διακοπή της σχέσης στο έτερον ήμισυ. Μόλις το 38% χώρισε με τον… παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή πρόσωπο με πρόσωπο.

Πολλά χρώματα εναντίον της Αμερικάνικης βάσης Futemma στην Ιαπωνία

Ιάπωνες διαδηλωτές κρέμασαν χθες χαρτάκια και πανό με αντιαμερικάνικα συνθήματα, κατά μήκος του συρματοπλέγματος γύρω από την παραλία Henoko, όπου υπολογίζεται ότι θα επαναλειτουργήσει η αεροπορική βάση των ΗΠΑ στην Futemma, που βρίσκεται στην Nago της Okinawa. Το θέμα της επαναλειτουργίας θα συζητηθεί στις αμερικανοϊαπωνικές συνομιλίες στις αρχές Μαρτίου. Ήδη οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια του 2006 είχαν καταλήξει σε καταρχήν συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών.

Το ακριβότερο γάλα στην Ευρώπη το πίνουν οι Κύπριοι.

Το πιο ακριβό γάλα στη Ευρώπη αγοράζουν εδώ και χρόνια οι Κύπριοι καταναλωτές, καθώς οι αγελαδοτρόφοι στην Κύπρο το πουλούν πανάκριβα στις γαλακτοβιομηχανίες.

Η τιμή παραγωγού στην Κύπρο είναι 51 σεντ το λίτρο, τιμή σχεδόν διπλάσια από τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ανέρχεται στα 28 σεντ και από αυτή που ισχύει στη Γερμανία (26 σεντ), στη Γαλλία (28 σεντ), το Ηνωμένο Βασίλειο (25 σεντ) και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ακάλυπτους άφησε η Κλίντον τον πρέσβη στην Άγκυρα και τον εκπρόσωπο του Στ.Ντιπάρτμεντ

Ακάλυπτο άφησε τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Τζέιμς Τζέφρι, η υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, όταν απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια κατάθεσής της την Τετάρτη, στη αμερικανική Γερουσία, είπε ότι οι απόψεις που εκφράστηκαν από τον πρέσβη Τζέφρι είναι «δεδηλωμένες θέσεις της τουρκικής κυβέρνησης, αλλά όχι της αμερικανικής». Η τοποθέτηση της κ. Κλίντον αφήνει ακάλυπτο και τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρμεντ, ο οποίος μία μέρα νωρίτερα δήλωσε ότι συμφωνεί με τον κ. Τζέφρι, ενώ όταν ρωτήθηκε για την παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων είπε ότι οι ΗΠΑ κοιτάζουν το μέλλον κι όχι ό,τι έγινε πριν 35 χρόνια.
Σχετικά με τα τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο, δήλωσε:

Mια ατελείωτη εθνική εορτή...

Λόγω υποχρεώσεων δεν προλάβατε φέτος να χαρείτε την 28η Οκτωβρίου; Δεν πειράζει...
Ποτέ δεν είναι αργά! Αρκεί να ρίχνετε μια τακτική ματιά στις ενημερωτικές εκπομπές των τελευταίων ημερών και θα θυμηθείτε τα πάντα από εκείνες τις ημέρες.
Πλάνα από βομβαρδισμούς, φωτογραφίες με τα σκελετωμένα παιδιά της Κατοχής και πολλοί, παρα πολλοί guests...
Aπό Γλέζο μέχρι Ζουράρι κι από Καργάκο μέχρι Γιανναρά. Ο Καργάκος μάλιστα μας θύμισε ότι και για τη Μικρασιατική Καταστροφή έφταιγε η ενίσχυση της Γερμανίας στον Κεμάλ. Μην μας ρωτάτε τι σχέση έχουν όλα αυτά με το χρέος της Ελλάδας και με τα μαγειρεμένα στατιστικά...Δεν ξέρουν οι δημοσιογράφοι;
Το παράδοξο είναι ότι στα 20 χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης δεν είχε ακουστεί ούτε μια λέξη για τις πολεμικές αποζημιώσεις που μας χρωστάει η Γερμανία. Αρκούσε ένα πρωτοσέλιδο για να γίνουν αυτόματα όλοι ειδικοί διεθνολόγοι και ιστορικοί!

"Είπα και ελάλησα..."

Με αυτή τη φράση εξήλθε η Ντόρα Μπακογιάννη χθες το πρωί από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών. Η Ντόρα πήγε στη Βουλή για να ακούσει τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη να απαντά σε επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει. Μόλις ολοκληρώθηκε όμως η διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, βρέθηκε εν μέσω των δημοσιογράφων κι έδωσε κάποιες διευκρινήσεις. Αφορούσαν το θέμα της Εξεταστικής για την οικονομία. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι διαφωνεί και με την Εξεταστική για την οικονομία που προτείνει η κυβέρνηση με εξεταστέα ύλη την περίοδο 2004-2009. Αλλά και με Εξεταστική που προτείνει η Ν.Δ. με εξεταστέα ύλη τα χρόνια από το 1981 και μετά. Η Ντόρα επεσήμανε ότι «τα δημοσιονομικά στοιχεία έχουν αλλάξει καμιά εβδομηνταριά φορές» κι ότι όλη η διαδικασία θα είναι βούτυρο στο ψωμί των επικριτών μας στις Βρυξέλλες. Ακόμη περισσότερο: η Εξεταστική δεν θα ικανοποιήσει ούτε «αυτούς που διψούν για αίμα», καθώς δεν θα βγει τίποτε επί της ουσίας. Απλώς θα επιβαρυνθεί η εικόνα της χώρας. Η Μπακογιάννη παρομοίασε μάλιστα την πολιτική συγκυρία με το «να οδηγείς αυτοκίνητο με διακόσια χιλιόμετρα την ώρα πλάι στον γκρεμό». Παρ΄όλα αυτά η Μπακογιάννη θα ψηφίσει όπως και το κόμμα της, αφού δεν έχει διάθεση για αντάρτικο. Η ίδια λέει πως τάσσεται υπέρ των Εξεταστικών που αφορούν θέματα διαφάνειας και όχι των Εξεταστικών που έχουν πολιτική υστεροβουλία. Αυτά από την αίθουσα δημοσιογράφων χθες.

Μικροπολιτικός-ΤΑ ΝΕΑ

Τα οπισθόφυλλα των αθλητικών εφημερίδων [26-02-2010]


Τα υπόλοιπα οπισθόφυλλα παρακάτω...

Τα οπισθόφυλλα πολιτικών και οικονομικών εφημερίδων [26-02-10]


Τα υπόλοιπα οπισθόφυλλα παρακάτω...

Παιδιά της Ελλάδος παιδιά, ας… σοβαρευτούμε! Αλλού είναι ο εχθρός…


«Οι Γερμανοί ξανάρχονται»! Αέρααα! Ο Πάγκαλος, το… «θωρηκτό Αβέρωφ» της Κυβέρνησης Παπανδρέου, πήρε τα βουνά σε ρόλο… Σοφίας Βέμπο και εμψυχώνει τα παλληκάρια, βλαστημώντας και βρίζοντας τους… «Ναζί»!!! «Σοβαρά» και μη ΜΜΕ ενισχύουν τα μετόπισθεν με παροξυσμό αντιγερμανικής προπαγάνδας και -μπράβο μας!- ζούμε ξανά ηρωικές και ένδοξες ημέρες του Έπους του ’40!
Το εύπιστο πόπολο απολαμβάνει αποχαυνωμένο «άρτον και θεάματα» στην αρένα του «ηγεμόνος» και οι πραγματικοί ένοχοι της ελληνικής οικονομικής τραγωδίας αμνηστεύονται χάριν του… «εθνικού μετώπου»!
Μάλλον πως ζούμε μια… ηρωική μαζική υστερία! Δεν εξηγείται αλλιώς η ομόθυμη συνδρομή όλων μας σ’ αυτό το αντιευρωπαϊκό παραλήρημα, που κάνει τη «μαμά Αμέρικα» να… τρίβει τα αμαρτωλά της χέρια… Και αφού καταφέρει να μας απομονώσει από τους μόνους πραγματικούς συμμάχους, τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ετοιμάζεται για τη… χαριστική βολή! «Ομπάμα καλεί Παπανδρέου το Μάρτιο»… Για να του επιδώσει «τελεσίγραφο» για Σκοπιανό, Αιγαίο, Κυπριακό! Και εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κόψουμε τους ψυχικούς δεσμούς με την ευρωπαϊκή οικογένεια, να μείνουμε χωρίς στήριξη απέναντι στα νταβατζιλίκια των ΗΠΑ! Μπράβο μας, σύντροφοι! Είμαστε… πανέξυπνοι!
Με τέτοια μυαλά που κουβαλάμε όχι μόνο η «Αφροδίτη της Μήλου», αλλά και ο «Ερμής του Πραξιτέλους» θα μας κάνουν τη… γνωστή χειρονομία…

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων [26-02-2010]


Τα υπόλοιπα πρωτοσέλιδα παρακάτω...

Τα πρωτοσέλιδα πολιτικών και οικονομικών εφημερίδων [26-02-10]


Τα υπόλοιπα πρωτοσέλιδα παρακάτω...

Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα....

Αντιγερμανικός παροξυσμός στα ΜΜΕ και τα blogs μετά το περιβόητο άρθρο αλλά κυρίως το εξώφυλλο του γερμανικού FOCUS.
Όψιμο πανελλαδικό ενδιαφέρον για τη "δήθεν" προσβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό από το δημοσίευμα.
Σιγά παιδιά μη σκίσετε κανένα καλσόν.
Είμαστε ήδη πολλά χρόνια τόσο ρόμπα στο εξωτερικό που το δημοσίευμα είναι σταγόνα στον ωκεανό. Έτσι και αλλιώς δε λέει κανένα ψέμα. "Απατεώνες στην Ευρω-οικογένεια" είναι ο τίτλος. Δεν είναι ψέμα.
Τα χρήματα που μας χρωστάνε να μας δώσουν ωρύονται τα καλοπληρωμένα ΜΜΕ και οι υπάλληλοί τους.
Για τα άλλα τα λεφτά ούτε κουβέντα. Και αυτά λείπουν από την Ελλάδα. Ποιος θα τα πληρώσει; Θα κάνουμε λέει εξεταστική Επιτροπή να αναζητήσουμε τυχόν πολιτικές ευθύνες. Να βρούμε τον πολιτικά υπεύθυνο που "έχασε" το χρήμα και όχι το χρήμα. Μεγάλη Απατεωνιά. Σωστοί οι Γερμανοί.
Το μοναδικό φάουλ των Γερμανών είναι ότι...

Αλογοσκούφης: "Πρέπει να ρίξουμε και εμείς τους τόνους, εδώ, στην Ελλάδα"

Ο Αλογοσκούφης περνά στην αντεπίθεση

O πρώην Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης καταθέτει αγωγή για αποκατάσταση ηθικής βλάβης, εις βάρος του Γερμανού Ευρωβουλευτή κ. Γ. Χατζημαρκάκη μετά τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και τις συκοφαντικές αναφορές του σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Ήδη σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» μίλησε για όλους και όλα.
Θεωρεί δεδομένο ότι η σημερινή κυβέρνηση έκανε κακούς χειρισμούς όσον αφορά την διαχείριση της παρούσας οικονομικής κατάστασης.
«Πρέπει να ρίξουμε και εμείς τους τόνους, εδώ, στην Ελλάδα.
Πρέπει να πάψουμε, με τη δική μας συμπεριφορά, να συντηρούμε το ελληνικό θέμα.
Δεν χρειάζεται να βγαίνει ο πρωθυπουργός κάθε μέρα να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ και να συντηρεί την εικόνα της Ελλάδας.
Δεν χρειάζεται ο υπουργός Οικονομίας να δίνει εκατό συνεντεύξεις την ημέρα σε όλα τα Μέσα διεθνούς ενημέρωσης, όλου του κόσμου...
Αυτό που χρειάζεται να γίνει, είναι να...

Ολυμπιακή-Aegean: Το σχέδιο ήταν έτοιμο από την πρώτη στιγμή...

Μια προφητική συνέντευξη

Κόντρα στο ρεύμα των ΜΜΕ που υμνούν τη συγχώνευση Ολυμπιακής και Aegean, η Παραπολιτική επιμένει να θεωρεί την υπόθεση αυτή λιγάκι... βρωμερή.
Βρήκαμε λοιπόν μια συνέντευξη του Ανδρέα Βγενόπουλου στον RealFm (που αλλού;) και στο Νίκο Χατζηνικολάου, την 5η Μαρτίου του 2009 όταν η διαδικασία πώλησης της Ολυμπιακής ήταν έτοιμη να ολοκληρωθεί...
Σας παραθέτουμε μερικά ενδεικτικά αποσπάσματα. Βρείτε το κουράγιο και διαβάστε τα προσεκτικά, ειδικά τα πιο έντονα γράμματα:

Υπάρχει μια προσφορά από μία εταιρεία που λέγεται Chrysler η οποία όμως - από ό,τι τουλάχιστον διαβάζουμε - λέει ότι είναι subject to find, δηλαδή υπό την προϋπόθεση ότι θα βρουν τα χρήματα, άρα δεν φαίνεται ότι είναι μία οριστική πρόταση. Έχει κάποιο δρόμο έως ότου μπορέσουν να βρουν τα χρήματα. Και υπάρχει και μία πρόταση από την Aegean, η οποία, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι μια πολύ σοβαρή, αξιόλογη και αξιόπιστη εταιρεία, όπου αυτή τη στιγμή δίνει μια εναλλακτική λύση στην κυβέρνηση να εφαρμόσει τη δική της την πολιτική βούληση. Εάν η...