Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

To ΠΑΣΟΚ κρύβει ακόμα την αλήθεια από το λαό

Ο εκτροχιασμός της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας είναι γνωστός από τις εκλογές του 2007. Από τότε γίνονταν λόγος από την κυβέρνηση της ΝΔ για εκτροχιασμό. Το ΠΑΣΟΚ αρνούνταν την κατάσταση και εμφανίζεται σήμερα ως μωρή παρθένα που την έριξε στα δύσκολα ο κακός Καραμανλής! Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα δικαίωμα να δηλώνει ότι «δεν ήξερε»! Ήξερε αλλά συνειδητά τορπίλιζε την ελληνική οικονομία για να πέσει γρηγορότερα η κυβέρνηση. Εξ ορισμού ήταν υποχρεωμένος ο Παπανδρέου να γνωρίζει την κατάσταση και να προτείνει λύσεις. Τελικά γνώριζε και δεν είχε ποτέ σχέδιο εξόδου από την κρίση. Με την ελπίδα ότι θα ελέγχει την κοινωνία με την χειραγώγηση των ΜΜΕ, ανέλαβε να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Τι σημαίνει όμως ότι δεν έχει σχέδιο. Αυτό θα πει ότι αυτή τη στιγμή ….. αυτοσχεδιάζει και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο. Παρά ταύτα είναι σαφής ο αντιευρωπαϊκός χαρακτήρας του πολιτικού  προσανατολισμού της κυβέρνησης, τουλάχιστον σε αυτή την περίσταση. Το ξέρουμε ότι και ο Γιώργος και ο Αντώνης προσπαθούν να οδηγήσουν τη χώρα πιο κοντά στην Αμερική και τα συμφέροντα της Υπερδύναμης. Το μόνο που καταφέρνουν είναι ....

...... να σπρώχνουν τα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων σε σκληρότερη στάση έναντι της Ελλάδας, φοβούμενα μην τυχόν και η χρεοκοπία της Ελλάδας, συμπαρασύρει μεσογειακές οικονομίες, όπως της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.
Τις τελευταίες μέρες τρέχει το σενάριο που θέλει ως πραγματική επιδίωξή της κυβέρνησης η υπαγωγή μας στο ΔΝΤ. Όπου τον πρώτο λόγο έχει η Ουάσιγκτον. Άρχισε να εμφανίζεται ως τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης η υπαγωγή στο ΔΝΤ. Και φυσικά παίζεται, ελαφρά τη καρδία, το σενάριο επιστροφής στη δραχμή από τύπους γνωστών διασυνδέσεων και υπερατλαντικών επιρροών.
Το μόνο που δεν σκέφτονται είναι το σενάριο εθνικής τραγωδίας και γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην περιοχή σε περίπτωση που η Ελλάδα απολέσει, ακόμα και ως παρένθεση, την απόλυτη προστασία του ευρώ. Ίσως αυτός να είναι και ο στόχος των πολιτικών τους καθοδηγητών. Με τη δραχμούλα θα άλλαζαν τα σύνορα πολύ πιο εύκολα και θα απαλλάσσονταν από κάθε ενδεχόμενο ανάμιξης οι Ευρωπαίοι εταίροι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :