Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Αμερικάνικα κέντρα επιρροής πίσω από την πρόσφατη αντιευρωπαϊκή υστερία στην Ελλάδα;

Το θέμα δείχνει να είναι πολύπλοκο. Και είναι. Η απαίτηση της Ελλάδας για αποζημιώσεις από τους Γερμανούς για τις ναζιστικές θηριωδίες κρατάει πολλά χρόνια. Με δίκαια αιτήματα αλλά και υπερβολές. Στη σημερινή συγκυρία φαίνεται ότι υποδαυλίζουν την υστερία, υπηρεσίες και κέντρα επιρροής από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Στόχος το ευρώ και η Ευρώπη. Μια ενωμένη Ευρώπη βρίσκονταν πάντα στο στόχαστρο αμερικάνικων υπηρεσιών και συμφερόντων. Μια ενωμένη Ευρώπη απειλεί επί ίσοις όροις την παγκόσμια αμερικάνικη κυριαρχία. Στρατιωτική και οικονομική. Οτιδήποτε βοηθά στην υπόθεση υιοθετείται από διάφορα κέντρα και think tanks της Αμερικής.
Στο δημοψήφισμα για την Ευρωσυνθήκη στην Ιρλανδία αποδείχθηκε ότι οι πολέμιοι του Ευρωπαϊκού Συντάγματος χρηματοδοτούνταν από την CIA. Φυσικά δεν είναι μόνο η CIA που ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την αποτυχία του Ευρωπαϊκού οράματος. Αντιευρωπαϊστές κινούνται σε ολόκληρο το φάσμα της αμερικάνικης πολιτικής και οικονομικής σκηνής. Από την άκρα δεξιά μέχρι την αμερικάνικη αριστερά. Κάποια από αυτά τα κέντρα ποτέ δεν έκρυψαν τον αντιευρωπαϊσμό τους και κατά καιρούς χρηματοδοτούν διάφορες εκστρατείες που εκ πρώτης όψεως είναι αδιάφορες με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Προσέξατε πόσο ανεύθυνα συνδέονται οι αποτυχίες των ελληνικών κυβερνήσεων με την Ευρώπη που "δεν είναι τελικά αυτό που περιμέναμε"; "Και τι θα γίνει αν θα φύγουμε από το ευρώ; Πιο καλή η δραχμούλα μας": φαινομενικά αθώες εκφράσεις ευρωσκεπτικιστών που βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με αμερικάνικα κέντρα λήψης αποφάσεων!...! "Αθώες" εκφράσεις που πετυχαίνουν πολύ περισσότερα από οποιεσδήποτε ....

..... χρονοβόρες και πολυδάπανες αντιευρωπαϊκές εκστρατείες ...
Το περίεργο ξέρετε ποιο είναι; Ότι πρόκειται για τα ίδια κέντρα που χρηματοδοτούν παράλληλα την κερδοσκοπική εκστρατεία κατά της Ελλάδας τα τελευταία δύο χρόνια. Για να αυξηθούν τα spread και να πιέζεται η ζώνη του ευρώ. Αυτούς δεν τους ενδιαφέρει η Ελλάδα, αλλά σταθερός στόχος τους είναι η Ευρώπη. Ταυτόχρονα αυτοί που κερδοσκοπούν εις βάρος της ελληνικής οικονομίας είναι κυρίως αμερικάνικες τράπεζες. Μοχλός της πίεσης είναι οι περίεργοι οίκοι αξιολόγησης, επίσης αμερικάνικης κυρίως προελεύσεως. Πολλά τρυγόνια! Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου εάν για τις πρόσκαιρες επιτυχίες τους συμμαχούν ακόμα και με "αντιαμερικάνικα" πολιτικά κέντρα στο εσωτερικό της Ελλάδας. Η συνταγή πάντα πετυχαίνει. Φαίνεται πιο αξιόπιστη.
Είναι τεράστιο λάθος να συνδέονται οι «αποζημιώσεις» με το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας. Το χρέος είναι αποτέλεσμα κακής πολιτικής διαχείρισης και διεφθαρμένης νοοτροπίας, τα τελευταία τριάντα χρόνια. Με την σύγχυση αυτή δίνουμε άλλοθι στις κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν με σπάταλο τρόπο και χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα, τα πακέτα που έπαιρνε η Ελλάδα από την Ευρώπη. Σήμερα ο κ. Πεταλωτής, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, είπε κάτι πολύ σωστό: «Ας μην πυροδοτούμε οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιαδήποτε πλευρά εις βάρος της χώρας μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια :