Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Πολλές σκηνές από το σημερινό ματς Ελλάδας - Νιγηρίας

June 17, 2010 - Bloemfontein, South Africa - epa02207246 Combo image shows Greece's Sokratis Papastathopoulos (T) flipping over Nigeria's Yakubu Aiyegbeni (B) during the FIFA World Cup 2010 group B preliminary round match between Greece and Nigeria at the Free State stadium in Bloemfontein, South Africa, 17 June 2010.

Content © 2010 ZumaPress All rights reserved.

Ελλαδάρα ...... 2-1

A fan attends the match during the 2010 World Cup Group B soccer match between Nigeria and Greece at Free State stadium in Bloemfontein June 17, 2010. REUTERS/Kim Kyung-Hoon (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)BLOEMFONTEIN, June 17, 2010 Greek supporters cheer prior to a 2010 World Cup Group B match between Greece and Nigeria at the Free State Stadium in Bloemfontein, South Africa, on June 17, 2010.A fan blows the vuvuzela at a 2010 World Cup Group B soccer match between Greece and Nigeria at Free State stadium in Bloemfontein June 17, 2010. REUTERS/Kim Kyung-Hoon (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP SOCIETY)
REUTERS/Kim Kyung-Hoon //Christian Charisius// (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP) - Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Ένας πολέμιος της ΝΔ σύντομα στην αγκαλιά της…;

Σας μυρίζει νέος Ρουσόπουλος; Πάντως το παλικάρι χρόνια ολόκληρα έδινε ρέστα στο αφεντικό του, τον Μπόμπολα, υβρίζοντας και λασπολογώντας τη ΝΔ και τον Κ. Καραμανλή…
Δεν πειράζει. Οι αλεξιπτωτιστές στη ΝΔ, και την πολιτική σκηνή γενικότερα, ευδοκιμούν πλάι σε ανεπαρκείς και ανασφαλείς ανθρώπους
Είμαστε περίεργοι να δούμε την αντίδραση του Πανάρα!
Μπα! Κοκοκό θα κάνει!
Τόση ένδεια στελεχών πια η ΝΔ που χρειάζεται τον Χαρβαλιά…
Καλό Ξε… Χαρβάλωμα!!!


Η «ένοχη» και ο… «άφθαρτος»…

Αναφορικά με την προηγούμενη ανάρτηση, «ΝΔ: Αποδομούν... προληπτικά την Ντόρα Μπακογιάννη», η φίλη Σοφία Α. σημειώνει:

Νομίζω ότι όλη η παράνοια των τελευταίων μηνών είναι ενδεικτική ενός μόνο πράγματος: Πανικού.
Η κα Μπακογιάννη ευθύνεται από μόνη της για όλα τα δεινά του έθνους από την πτώση της Κωνσταντινούπολης και μετά, ενώ εκείνος προέκυψε στην πολιτική από παρθενογένεση και είναι άμοιρος ευθυνών.
Μάλλον θα πρόκειται για απλή συνωνυμία, διότι αν και σχετικά μικρή εκείνη την εποχή, εγώ θυμάμαι κάποιον ονόματι Σαμαρά να χρησιμοποιεί σαν πρόσχημα ένα καίριο εθνικό θέμα για να παραδώσει την χώρα στα χέρια του μπαμπά του συμφοιτητή και συγκατοίκου του για μια ακόμα δεκαετία... με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα.
Όπως και να έχει, αν ένας άνθρωπος μέσης ευφυΐας και γνώσεων, όπως εγώ, μπορεί να διακρίνει τον...

ΝΔ: Αποδομούν... προληπτικά την Ντόρα Μπακογιάννη


Στη δίνη της εσωστρέφειας παραμένει η Νέα Δημοκρατία, καθώς 10 ημέρες πριν το Συνέδριο του κόμματος, τουλάχιστον 4 βουλευτές είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν από τη “γαλάζια” Κοινοβουλευτική Ομάδα. Την ίδια ώρα, η Ρηγίλλης, συντεταγμένα, έχει ήδη αρχίσει να “αποδομεί” προληπτικά την Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς όλα δείχνουν ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών δε θα αργήσει να κάνει την επόμενη κίνηση στην πολιτική σκακιέρα.

Και επισήμως πια, η Ρηγίλλης επιχειρεί να διερευνήσει τις προθέσεις βουλευτών που φέρονται με το ένα βήμα εκτός Νέας Δημοκρατίας. Ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συναντήθηκε με τον...

Επικίνδυνα «τεντωμένα» τα νεύρα του Σαμαρά… Καχυποψία βασιλεύει στην «ανοιξιάτικη» ΝΝΔ

Ήτανε στραβό το κλήμα, το ‘φαγε και ο γάιδαρος… Σε επικίνδυνο σημείο έχουν τεντωθεί τα νεύρα του προέδρου της ΝΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, αφού καθημερινά διαπιστώνει, ότι ο πρώην καταλληλότερος του παρέδωσε δαχτυλίδι χωρίς… προίκα! Αδύναμος να ελέγξει και να εκφράσει ηγετικά την «όλη ΝΔ», έχει ξαμολήσει τα «λαγωνικά» του σε μια προσπάθεια να διαγνωσθούν οι προθέσεις των βουλευτών που θεωρούνται «ύποπτοι» για αποχώρηση… Μέσα σ’ αυτό το αρνητικό και τεταμένο κλίμα, η αυριανή έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα μοιάζει περισσότερο με «ρέκβιεμ» ενός βασιλιά που διαπιστώνει έντρομος τη «γύμνια» του… Απευθυνόμενος απεγνωσμένα σε ένα… «προσωρινό» ακροατήριο βουλευτών (οι περισσότεροι απ’ τους οποίους, ανεξαρτήτως προθέσεων παραμονής ή μη στη ΝΝΔ, τον θεωρούν κατώτερο των περιστάσεων…) θα επιχειρήσει να στείλει τελεσίγραφα και «προειδοποιήσεις». Το ζητούμενο είναι εάν τα μηνύματα θα βρουν τελικά… παραλήπτες…

Κοντά Κόκκαλης Μαρινάκης

Ελληνική Γλώσσα - τροφός όλων των γλωσσών

Με τίτλο «Ελληνική Γλώσσα - τροφός όλων των γλωσσών»,η Αναστασία Γονέου, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Η Ομηρική (Ελληνική) Γλώσσα, αποτελεί τη βάση επάνω στην οποία στηρίχτηκαν πλήθος σύγχρονων γλωσσών. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε καμία άλλη αναφορά, ακόμα κι αν δεν είχε διασωθεί κανένα προκατακλυσμιαίο μνημείο, θα αρκούσε η Ελληνική Γλώσσα ως απόδειξη της ύπαρξης στο παρελθόν, μίας εποχής μεγάλου πολιτισμού. Στη γλώσσα μας είναι εμφυτευμένη όλη η γνώση που κατέκτησε ο άνθρωπος, έως την παρούσα στιγμή. Κάθε ελληνική λέξη-όρος φέρει ένα βαρύ φορτίο νόησης, φορτίο που οι προγενέστεροι 'εξόδευσαν', για να κατακτήσουν γνωστικά τη συγκεκριμένη έννοια και να την 'βαπτίσουν' με το συγκεκριμένο όνομα-λέξη ».

Παραδείγματα:...

AFTER = Από το ομηρικό αυτάρ= μετά. Ο Όμηρος λέει: ''θα σας διηγηθώ τι έγινε αυτάρ''.

AMEN = λατινικά: amen. Το γνωστό αμήν προέρχεται από το αρχαιότατο ή μήν = αληθώς, (Ιλιάδα Ομήρου β291-301), ημέν. Η εξέλιξη του ημέν είναι το σημερινό αμέ!

BANK = λατινικά pango από το παγιώ, πήγνυμι. Οι τράπεζες πήραν την ονομασία τους από τα πρώτα 'τραπέζια' (πάγκους) της αγοράς.

BAR = λατινικά: barra από το...

Τα οπισθόφυλλα των αθλητικών Εφημερίδων [17-06-10]



Τα υπόλοιπα οπισθόφυλλα παρακάτω...

Τα οπισθόφυλλα πολιτικών και οικονομικών Εφημερίδων [17-06-10]


Τα υπόλοιπα οπισθόφυλλα παρακάτω...

Η διάσπαση του ΣΥΝ καθυστέρησε περίπου μια δεκαετία .....

..... τότε που τέθηκαν τα θεμέλια της «αριστερής στροφής», δηλαδή της στροφής προς τον λαϊκισμό, την ανευθυνότητα και τις δυναμικές μορφές διαμαρτυρίας. Ομως, η ηγεσία των ανανεωτικών αντί να αποχωρήσει από τον ΣΥΝ συνέβαλε και αυτή τότε στη δημιουργία του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ. Σχήματος που τώρα κατέληξε μοιραίο για την παραμονή της. Ανέχτηκε τότε, χωρίς να αντιδράσει, την αποχώρηση της συγγενούς της τάσης «εκσυγχρονιστική πτέρυγα» του Νίκου Μπίστη και δεν υποψιάστηκε ότι έτσι .......

Τα σημερινά αθλητικά Πρωτοσέλιδα [17-06-10]


Τα υπόλοιπα πρωτοσέλιδα παρακάτω...

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων [17-06-10]


Τα υπόλοιπα πρωτοσέλιδα παρακάτω...