Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Μας άρεσε, γι’ αυτό και επιμένουμε

Περί «επιστρεφόμενου Έλληνα» Χρύσανθου ο λόγος. Και το χαστούκι που έφαγε στις εκλογές για την Κεντρική Επιτροπή ή όπως τη λένε τώρα οι μυστικοσύμβουλοι. Μόνο που οι σύνεδροι αδιαφόρησαν κανονικά για τη λίστα που κυκλοφόρησαν οι υπερπατριώτες εθνικιστές του Μεγαληγέτη Αντώνη. Ο «περιστρεφόμενος Έλληνας» Φαήλος δεν βγήκε καθόλου και ο ψυχοπλακωμένος μουστακλής Λαζαρίδης σώθηκε παρά τρίχα!...! Παρά τις φωνασκίες των γνωστών Μουρούτηδων στο διαδίκτυο που διαβεβαίωναν τους θερμόαιμους αναγνώστες τους για πλήρη επικράτηση Αντώνη στο εσωτερικό της Νέας ΝΔ και τον επερχόμενο θρίαμβο Λαζαρίδη – Γαρουφαήλου. Μην σας πούμε για τι θριάμβους έγραφαν τα υπερεθνικά blogs. Δεν μπορούν να δουν το απλό. Ο Σαμαράς χωρίς την στήριξη του πρώην καταλληλότερου δεν μπορεί να πάει πουθενά. Άδικα φωνάζει για τα βιλαέτια και την οικογενειοκρατία!...! Γελάνε πλέον στην πλατεία Μαβίλη.

Φήμες για Γκιουλέκα

Περίπατο θεωρούσε ο Γκιουλέκας την υποψηφιότητά του στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Άσε που οι δικοί του διαδίδουν ότι έχει στο τσεπάκι τη Δημαρχία. Δεν συμφωνούν όμως όλοι. Πρώην κολλητοί του σπεύδουν να υπενθυμίσουν τις φήμες που θέλουν την σύζυγό του να εμπλέκεται στα συμβόλαια της Μονής Βατοπεδίου.
Τελικά ο Γκιουλέκας πήρε διαζύγιο προ ημερών, αλλά αυτό δεν αρέσει καθόλου στους ακραίους νεοδεξιούς συμβουλάτορες. Η εμπλοκή του ονόματος, της συζύγου του και το διαζύγιο τους προβλημάτισαν τη Νέα Ρηγίλλης και το ξανασκέφτονται. Τελικά, όποια πέτρα και αν σηκώσεις στο Βατοπέδι, κάποιον από τη Νέα ΝΔ θα βρεις από κάτω!...! Τα πρώτα σύννεφα άρχισαν να μαζεύονται στην «κατοχυρωμένη» υποψηφιότητα του Γκιουλέκα και είναι πολύ απειλητικά.

Ο Χαρβαλιάς αρνείται τη θέση του εκπροσώπου τύπου της Νέας ΝΔ

Οι συμβουλάτορες του Μεγαληγέτη Αντώνη περιμένουν με αγωνία την έλευση του «φίλου» Χαρβαλιά στα γραφεία της Συγγρού. Πάντως ο ίδιος ο πρώην Διευθυντής του «ΕΘΝΟΥΣ» και για πάντα τσιράκι του Μπόμπολα, αρνείται να αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπου τύπου. Ζητά κάτι πιο ουσιαστικό. Θέση στο παρασκήνιο των μυστικοσυμβούλων. Πίσω από τις κουρτίνες, όπου ο Χαρβαλιάς συνήθως διαπρέπει. Ο «διευθυντής» πιστεύει» ότι η «καθημερινή» έκθεση στα μέσα είναι επικίνδυνη και κουραστική. Οι θέσεις ισχύος βρίσκονται πίσω από τον μπερντέ. Γι’ αυτό και ζητά θέση βασικού συμβούλου. Μαζί με τον Λαζαρίδη, τον ΓαρουΦαήλο και τον Μουρούτη.Οι μυστικοσύμβουλοι πιστεύουν ότι έτσι θα δυναμώσει η ομάδα τους, ειδικά τώρα που ζορίζεται ο μηχανισμός του Αρχηγού στο εσωτερικό της ΝΔ.

KOYIZ

ΠΟΥ κάνει μπάνιο και κανό αυτό το σαββατοκύριακο ο ΓΙΩΡΓΟΣ???

ΟΠΟΙΟΣ απαντήσει σωστά στο κουίζ κερδίζει ένα κανό.

Η παραλαβή του γίνεται από το ΜΑΞΙΜΟΥ κάθε Δευτέρα 11-13μμ...

/ / fonaklas / /

Καμπανάκι για 990 μεγαλοοφειλέτες

Τα πρώτα λουκέτα σε 10 επιχειρήσεις που εντοπίστηκαν για φοροδιαφυγή βάζει το υπουργείο Οικονομικών- χωρίς ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματά τους- σε μια προσπάθεια να περάσει μήνυμα στην αγορά ότι έλεγχοι γίνονται από το ΣΔΟΕ και στους παραβάτες επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπει ο τελευταίος φορολογικός νόμος. Την ίδια στιγμή η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων μέσω του συστήματος ΤΑΧΙS διαπίστωσε από τη διενέργεια εκτεταμένων διασταυρώσεων ότι 990 οφειλέτες του Δημοσίου έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη 6,7 εκατομμυρίων ευρώ και παράλληλα διατηρούν ακίνητα στην κατοχή τους συνολικής αντικειμενικής αξίας 288 εκατ. ευρώ αρκετά από τα .......

«Χαπακωμένος» με “Lazarid” ο σημερινός Τύπος! Πανικός για την απήχηση της Ντόρας και του νέου κόμματος στην κοινωνία…

Διατρέχοντας κανείς τη συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών εφημερίδων, εντυπωσιάζεται από την ενορχηστρωμένη μανιοκαταθλιπτική επίθεση σε βάρος της Ανεξάρτητης Βουλευτού, κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη. Για ένα πολιτικό πρόσωπο που -αυτήν την ώρα- δεν ανήκει σε κανένα από τα υφιστάμενα κομματικά σχήματα, μια τέτοια ενασχόληση καθίσταται υπέρ το δέον… συγκλονιστική!
Ο κοινός παρονομαστής όλων των αντιντορικών δημοσιευμάτων αποδεικνύει την εκπόρευσή τους από τα νεοδεξιά γκεμπελικά καταγώγια της «νέας ΝΔ». Ταυτόσημες λέξεις και φράσεις, η ίδια φτηνή «επιχειρηματολογία», τα αυτά συκοφαντικά «υπονοούμενα»… Σκέτη κατάθλιψηΧαπακωμένοι όλοι τους με “Lazarid” και λοιπές… αντιψυχωτικές ουσίες, αρρωστημένοι από την προσωπική τους εμπάθεια ενάντια στη Ντόρα και όσους την υποστηρίζουν!
Για μια προσωπικότητα του εκτοπίσματος της κυρίας Μπακογιάννη, τέτοια λιβελογραφήματα αποτελούν «τίτλους τιμής» και αναγνώριση της τεράστιας απήχησής της στην ελληνική κοινωνία. Ο πανικός και ο τρόμος των νεοδεξιών φαντασμάτων προκαλεί αυτές τις σπασμωδικές αντιδραστικές κινήσεις υβριστικού παροξυσμού που φτάνουν μέχρι και την… «αποστασία του ‘65»!...!
Όσο για το άλλο «ανέκδοτο» που διαβάσαμε σε χαμηλής "αξίας" και κυκλοφορίας φυλλάδα, ότι...

Το τέλος του Μαυρογυαλούρου;


Το τέλος του “πελατειακού κράτους” και της πελατειακής πολιτικής σημαίνει και το τέλος μίας σειράς πολιτικών προσώπων που μπορούσαν να προσφέρουν μόνο υπό τις συνθήκες αυτού (διαδρομιστές, κουμπαριστές, τριτοξάδερδφιστές, κομιστές κ.α.).

Δεν ήταν απαραίτητα διεφθαρμένα άτομα, ούτε υπήρξε απαραίτητα προσωπικός πλουτισμός από τις πράξεις τους (μόνο εθνική χρεοκοπία). Έπραξαν σύμφωνα με την θέληση του λαού - αυτό τους ζητούσαν οι ψηφοφόροι τους και αυτούς “εκπροσωπούσαν”. Ήταν όμως, κατά κανόνα, άτομα ανήμπορα να παράξουν έργο και πολιτική.
Αν όντως η Ελλάδα αλλάζει, και ήρθε το τέλος των πελατειακών πολιτικών (διττό), περιμένω να δω την επόμενη φουρνιά πολιτικού προσωπικού - αυτούς που δεν θα ........

Δώρο στη Ντόρα ο «εκνευρισμός» και οι επιθέσεις Καρατζαφέρη…

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, αποδεικνύει τους τελευταίους μήνες, ότι είναι η απόλυτη προσωποποίηση του πολιτικού «χαμαιλέοντα»! Εάν παρακολουθήσει κανείς τις δημόσιες τοποθετήσεις του σε μια σειρά θεμάτων, όπως και τη στάση του απέναντι σε πολιτικά πρόσωπα, θα πάθει ίλιγγο από τις άκομψες και τυχοδιωκτικές του «κωλοτούμπες»!
Μετά την ανάδειξη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ και τη διαγραφή της Ντόρας από το κόμμα, μετεβλήθη από κατήγορος και υβριστής της πρώην Υπουργού (δήθεν για τα… «εθνικά θέματα»…) σε… υμνολόγο της, ενώ φρόντιζε συχνά να αυτοχαρακτηρίζεται ως «πολιτικό τέκνο» του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!!! Η δολιότητα προφανής. Στόχος ο...

«Think tank» ανακοινώνει τη Δευτέρα η Ντόρα Μπακογιάννη

Ένα βήμα προς τη δημιουργία νέου κόμματος κάνει τη Δευτέρα η Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newstime.gr, θα ανακοινώσει τη δημιουργία ενός «ομίλου προβληματισμού» με δημόσια παρέμβασή της.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, κατά πληροφορίες, θα ανακοινώσει τη δημιουργία ενός think tank (δεξαμενή σκέψης), ενώ θα πλαισιώνεται από επιστήμονες, νέους πανεπιστημιακούς, στελέχη της αγοράς και τεχνοκράτες.
Θα απευθύνει κάλεσμα στις «νέες και παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας που σήμερα αισθάνονται ότι δεν εκπροσωπούνται από το πολιτικό σύστημα», ενώ μεγάλη σημασία θα δοθεί στο διαδίκτυο. Η κ. Μπακογιάννη, σύμφωνα με συνεργάτες της, θα δημιουργήσει ένα διαδικτυακό φόρουμ που θα κληθούν όσοι θέλουν να συμμετάσχουν σε συζητήσεις για τα μείζονα προβλήματα της χώρας, της οικονομίας και της κοινωνίας, επιθυμώντας να συμμετάσχουν «όσοι πιστεύουν ότι έχουν κάτι να προσφέρουν και θέλουν πραγματικά να προσφέρουν».
«Θετικός πολιτικός ακτιβισμός»
Στο δημόσιο κάλεσμά της, τη Δευτέρα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών θα προαναγγείλει και δράσεις για το νέο εγχείρημά της. Δηλαδή, θα μιλήσει για «ένα κίνημα θετικού πολιτικού ακτιβισμού», που δε θα εξαντλείται στο διάλογο και τις θεωρητικές συζητήσεις. Εξάλλου, η Ντόρα Μπακογιάννη, το τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει τις επαφές της όχι μόνο με πολιτικά στελέχη και φιλοδοξεί πως, μέσω του φόρουμ που θα δημιουργήσει, θα βρει τους νέους ανθρώπους που θέλει να την πλαισιώσουν στο κόμμα της. Η ίδια, εξάλλου, σύμφωνα με συνεργάτες της, δεν επιθυμεί να κάνει «ένα νέο κόμμα με παλιά υλικά» και φέρεται αποφασισμένη να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό και όχι ένα κομματικό εγχείρημα «από πίκα και προσωπικές φιλοδοξίες».
Πάντως, αν και είναι σαφές ότι το εν λόγω think tank θα είναι το «πρόπλασμα» για το υπό ίδρυση κόμμα της, πληροφορίες του newstime.gr αναφέρουν πως, ο έως τώρα σχεδιασμός της Ντόρας Μπακογιάννη» προβλέπει την ίδρυση κόμματος «όχι πριν τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση». 

«Ο Αγγέλου ήταν ο ίδιος ο Καραμανλής»

Η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη εξαπολύει κεραυνούς κατά του τέως πρωθυπουργού για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.
Η ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ ΜΑΝΤΕΛΗ, πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, 62 χρόνων και μητέρα δύο κοριτσιών, είναι ασφαλώς η γυναίκα η οποία απολογούμενη άλλαξε κατά πολύ την πορεία της δικαστικής έρευνας για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου. Επιπλέον προκάλεσε
πολλές πολιτικές αναταράξεις και στη λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, αφού «έδειξε» τον κ. Ι. Αγγέλου ως υπεύθυνο της προστασίας που απολάμβαναν οι δύο μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος στο στάδιο των ανταλλαγών. Πρώτη φορά μετά την απολογία της λύνει τη σιωπή της και μιλώντας στο «Βήμα» εξαπολύει κεραυνούς εναντίον ακόμη και του τέως πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή.
- Είναι κοινό μυστικό ότι εσείς αλλάξατε την πορεία της ανάκρισης του σκανδάλου του Βατοπαιδίου με την ........

Εκλογή του Φ. Κουβέλη στην προεδρία του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς.


Ο Φώτης Κουβέλης είναι από σήμερα και τυπικά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Ο κ. Κουβέλης εκλέχθηκε ομόφωνα από την 1η σύνοδο της πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, που συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα, ενόψει του πρώτου συνεδρίου του κόμματος που θα γίνει στα τέλη του 2010.
Στην ομιλία του ο κ. Κουβέλης είπε ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι ένα σύγχρονο αριστερό κόμμα, που δεν αρκείται στις έτοιμες απαντήσεις και θέλει να κάνει καθημερινή πράξη τη θέση «η πολιτική στους πολίτες και οι πολίτες στην πολιτική». Είπε ακόμη ότι η Δημοκρατική Αριστερά, πρέπει να πάρει πρωτοβουλία κοινωνικού, επιστημονικού, και πολιτικού διαλόγου για τη διέξοδο από τη κρίση, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι .........

"Τίτλοι τέλους" για την "Πολιτική Πρόταση"

Η "Πολιτική Πρόταση" μετά από ένα χρόνο και 3 μήνες στον "αέρα" του Internet και ειδικότερα στο χώρο των blogs έφτασε στο τέλος της διαδρομής.
Πάντως, "η "Πολιτική Πρόταση" θα μείνει "κρεμασμένη" στον αέρα του Internet καθώς ο καιρός έχει γυρίσματα και ανατροπές σ΄αυτά που σήμερα καθορίζουν τη ζοφερή καθημερινότητα που βιώνουμε.
Εξάλλου ο αγώνας συνεχίζεται...................."

Ενα τόσο δα ρουσφετάκι

Η πιο αποκαλυπτική δήλωση στην υπόθεση της «Αγρογής» ήταν αυτή του κ. Αδάμ Ρεγκούζα. «Δεν έχω καμία συγγενική σχέση μαζί της. Απλώς ήταν ψηφοφόρος μου και την έστειλα να πιάσει δουλειά» είπε για μια κοπέλα που διόρισε παραμονές εκλογών με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ. Ουδείς, βέβαια, έπεσε από τα σύννεφα. Διότι αυτό που είπε ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. είναι αυτό που κάνουν εδώ και δεκαετίες σχεδόν όλοι οι συνάδελφοί του. Ποιος στην Ελλάδα δεν γνώριζε ως «αυτονόητο» καθήκον κάθε βουλευτή να «βολεύει» και μερικούς δικούς του στο Δημόσιο;
Η δήλωση, ωστόσο, του κ. Ρεγκούζα είναι άκρως αποκαλυπτική διότι καταδεικνύει πως...

Λαϊκισμός και φτηνή δημαγωγία από τον Μεγαληγέτη Αντώνη και τους συμβούλους του!...!

Πέραν τον μαγικών [ 1 , 2 , 3 ] υπάρχει και ξεχειλίζει από παντού ο χυδαίος λαϊκισμός των μυστικοσυμβούλων του Αντώνη. Αυτών που έχουν μπλέξει το Κέντρο με τη Νέα Δεξιά και τον Φιλελευθερισμό με τον εθνικισμό.
Θαυμάστε:
Περιλαμβάνει στα κεφάλαιο για τα μέτρα των περικοπών την αύξηση(!) των συντάξεων και τη μείωση(!) του φόρου καυσίμων και μετά «αντισταθμίζει» την αύξηση με περικοπές από πενιχρούς δημοσιονομικά κωδικούς που εν πολλοίς έχουν ήδη περικοπεί, αλλά έχουν το πλεονέκτημα να μην έχουν πολιτικό κόστος για όποιον τις διακηρύσσει (διοικητικά συμβούλια, δημόσιες σχέσεις επιχορηγήσεις κ.λπ.), ή το χτύπημα του λαθρεμπορίου στα καύσιμα (που απέτυχε η κυβέρνηση της ΝΔ επί 5,5 χρόνια να περιορίσει).
Εμφανίζει ως μέτρο τα ΣΔΙΤ(!), όπου η ΝΔ επί 5,5 χρόνια δεν κατασκεύασε ένα τούβλο σε μια εποχή που δεν υπάρχει κανείς ενδιαφερόμενος να τα χρηματοδοτήσει.
Όπου υπάρχει σοβαρό κόστος (π.χ. άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων), δεν εξειδικεύει τα μέτρα κατά κλάδο αλλά αρκείται σε απλούς τίτλους.
Εμφανίζει ως μέτρα άμεσης δημοσιονομικής απόδοσης άσχετα θέματα [αφαλάτωση(!) στα νησιά ή ενεργειακή διασύνδεση νησιών, που έχουν αρχικά τεράστιο κόστος και είναι αμφίβολο αν θα αποδώσουν δημοσιονομικά ακόμα και αν περάσουν δεκαετίες]
Το μεγαλύτερο στοιχείο λαϊκισμού είναι ότι δεν παραθέτει πουθενά συγκεκριμένες οικονομικές εκτιμήσεις για το τι σημαίνουν τα μέτρα τα οποία προτείνει. Και δικαίως αφού εμφανίζει ως «δημοσιονομικής επίπτωσης μέτρα» ρυθμίσεις του τύπου «υπαγωγή ναυτιλίας και τουρισμού στον πρωθυπουργό», ή «αναβάθμιση του θερμοδυναμικού αποθέματος των κατοικιών» λες και έτσι θα εξοικονομήσουμε τα δισεκατομμύρια που μας λείπουν.