Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Λαϊκισμός και φτηνή δημαγωγία από τον Μεγαληγέτη Αντώνη και τους συμβούλους του!...!

Πέραν τον μαγικών [ 1 , 2 , 3 ] υπάρχει και ξεχειλίζει από παντού ο χυδαίος λαϊκισμός των μυστικοσυμβούλων του Αντώνη. Αυτών που έχουν μπλέξει το Κέντρο με τη Νέα Δεξιά και τον Φιλελευθερισμό με τον εθνικισμό.
Θαυμάστε:
Περιλαμβάνει στα κεφάλαιο για τα μέτρα των περικοπών την αύξηση(!) των συντάξεων και τη μείωση(!) του φόρου καυσίμων και μετά «αντισταθμίζει» την αύξηση με περικοπές από πενιχρούς δημοσιονομικά κωδικούς που εν πολλοίς έχουν ήδη περικοπεί, αλλά έχουν το πλεονέκτημα να μην έχουν πολιτικό κόστος για όποιον τις διακηρύσσει (διοικητικά συμβούλια, δημόσιες σχέσεις επιχορηγήσεις κ.λπ.), ή το χτύπημα του λαθρεμπορίου στα καύσιμα (που απέτυχε η κυβέρνηση της ΝΔ επί 5,5 χρόνια να περιορίσει).
Εμφανίζει ως μέτρο τα ΣΔΙΤ(!), όπου η ΝΔ επί 5,5 χρόνια δεν κατασκεύασε ένα τούβλο σε μια εποχή που δεν υπάρχει κανείς ενδιαφερόμενος να τα χρηματοδοτήσει.
Όπου υπάρχει σοβαρό κόστος (π.χ. άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων), δεν εξειδικεύει τα μέτρα κατά κλάδο αλλά αρκείται σε απλούς τίτλους.
Εμφανίζει ως μέτρα άμεσης δημοσιονομικής απόδοσης άσχετα θέματα [αφαλάτωση(!) στα νησιά ή ενεργειακή διασύνδεση νησιών, που έχουν αρχικά τεράστιο κόστος και είναι αμφίβολο αν θα αποδώσουν δημοσιονομικά ακόμα και αν περάσουν δεκαετίες]
Το μεγαλύτερο στοιχείο λαϊκισμού είναι ότι δεν παραθέτει πουθενά συγκεκριμένες οικονομικές εκτιμήσεις για το τι σημαίνουν τα μέτρα τα οποία προτείνει. Και δικαίως αφού εμφανίζει ως «δημοσιονομικής επίπτωσης μέτρα» ρυθμίσεις του τύπου «υπαγωγή ναυτιλίας και τουρισμού στον πρωθυπουργό», ή «αναβάθμιση του θερμοδυναμικού αποθέματος των κατοικιών» λες και έτσι θα εξοικονομήσουμε τα δισεκατομμύρια που μας λείπουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :