Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

«Think tank» ανακοινώνει τη Δευτέρα η Ντόρα Μπακογιάννη

Ένα βήμα προς τη δημιουργία νέου κόμματος κάνει τη Δευτέρα η Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newstime.gr, θα ανακοινώσει τη δημιουργία ενός «ομίλου προβληματισμού» με δημόσια παρέμβασή της.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, κατά πληροφορίες, θα ανακοινώσει τη δημιουργία ενός think tank (δεξαμενή σκέψης), ενώ θα πλαισιώνεται από επιστήμονες, νέους πανεπιστημιακούς, στελέχη της αγοράς και τεχνοκράτες.
Θα απευθύνει κάλεσμα στις «νέες και παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας που σήμερα αισθάνονται ότι δεν εκπροσωπούνται από το πολιτικό σύστημα», ενώ μεγάλη σημασία θα δοθεί στο διαδίκτυο. Η κ. Μπακογιάννη, σύμφωνα με συνεργάτες της, θα δημιουργήσει ένα διαδικτυακό φόρουμ που θα κληθούν όσοι θέλουν να συμμετάσχουν σε συζητήσεις για τα μείζονα προβλήματα της χώρας, της οικονομίας και της κοινωνίας, επιθυμώντας να συμμετάσχουν «όσοι πιστεύουν ότι έχουν κάτι να προσφέρουν και θέλουν πραγματικά να προσφέρουν».
«Θετικός πολιτικός ακτιβισμός»
Στο δημόσιο κάλεσμά της, τη Δευτέρα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών θα προαναγγείλει και δράσεις για το νέο εγχείρημά της. Δηλαδή, θα μιλήσει για «ένα κίνημα θετικού πολιτικού ακτιβισμού», που δε θα εξαντλείται στο διάλογο και τις θεωρητικές συζητήσεις. Εξάλλου, η Ντόρα Μπακογιάννη, το τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει τις επαφές της όχι μόνο με πολιτικά στελέχη και φιλοδοξεί πως, μέσω του φόρουμ που θα δημιουργήσει, θα βρει τους νέους ανθρώπους που θέλει να την πλαισιώσουν στο κόμμα της. Η ίδια, εξάλλου, σύμφωνα με συνεργάτες της, δεν επιθυμεί να κάνει «ένα νέο κόμμα με παλιά υλικά» και φέρεται αποφασισμένη να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό και όχι ένα κομματικό εγχείρημα «από πίκα και προσωπικές φιλοδοξίες».
Πάντως, αν και είναι σαφές ότι το εν λόγω think tank θα είναι το «πρόπλασμα» για το υπό ίδρυση κόμμα της, πληροφορίες του newstime.gr αναφέρουν πως, ο έως τώρα σχεδιασμός της Ντόρας Μπακογιάννη» προβλέπει την ίδρυση κόμματος «όχι πριν τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση». 

Δεν υπάρχουν σχόλια :