Η πιο αποκαλυπτική δήλωση στην υπόθεση της «Αγρογής» ήταν αυτή του κ. Αδάμ Ρεγκούζα. «Δεν έχω καμία συγγενική σχέση μαζί της. Απλώς ήταν ψηφοφόρος μου και την έστειλα να πιάσει δουλειά» είπε για μια κοπέλα που διόρισε παραμονές εκλογών με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ. Ουδείς, βέβαια, έπεσε από τα σύννεφα. Διότι αυτό που είπε ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. είναι αυτό που κάνουν εδώ και δεκαετίες σχεδόν όλοι οι συνάδελφοί του. Ποιος στην Ελλάδα δεν γνώριζε ως «αυτονόητο» καθήκον κάθε βουλευτή να «βολεύει» και μερικούς δικούς του στο Δημόσιο;
Η δήλωση, ωστόσο, του κ. Ρεγκούζα είναι άκρως αποκαλυπτική διότι καταδεικνύει πως... ακόμη και σήμερα που απεδείχθησαν περίτρανα οι συνέπειες του ρουσφετολογικού κρατικού οικοδομήματος, αρκετοί εκπρόσωποί μας δεν έχουν αντιληφθεί το παραμικρό. Προσέξτε: Αρνούμενος τη συγγενική του σχέση με τη διορισθείσα, ο κ. Ρεγκούζας επί της ουσίας μάς είπε ότι ήταν (και είναι;) αυτονόητο δικαίωμα κάθε βουλευτή να μονιμοποιεί στο Δημόσιο κάποιους δικούς «του» φτάνει να μην είναι συγγενείς του. Ακόμη πιο χαμηλά -χωρίς να το αντιλαμβάνεται- τοποθέτησε τον πήχυ της δικής του πολιτικής ηθικής ο κ. Σωτ. Χατζηγάκης. Εμπλεος... δικαίου, επιχειρεί τις τελευταίες ημέρες να μας πείσει ότι σε 269 προσλήψεις χωρούσαν ποσοστιαία και κάποιες συγγενικές -και όχι μόνον μπλε- προσλήψεις!
Μια από τις πολύ θετικές συνέπειες της κρίσης είναι ότι στη χώρα μας λέγονται πια τα πράγματα με το όνομά τους. Οχι πως δεν τα ξέραμε, αλλά εδώ και μερικές εβδομάδες ο δημόσιος διάλογος γίνεται πια χωρίς περιστροφές. Και στο πλαίσιο αυτό πολύ καλά έκανε ο κ. Θόδ. Πάγκαλος που κατονόμασε τους βουλευτές της Ν.Δ. οι οποίοι «μεσολάβησαν» για να βολέψουν δικά τους παιδιά.
Ως παλιός πολιτικός, ωστόσο, ο αντιπρόεδρος γνωρίζει προφανώς ότι την τακτική αυτή την έκανε καθεστώς στο Δημόσιο πρωτίστως το κόμμα του, διορίζοντας στρατιές «πράσινων» ψηφοφόρων του από το ’80 και εντεύθεν. Ως εκ τούτου περιμένουμε να ακούσουμε από τον ίδιο και μια αντίστοιχη -ενδεικτική έστω- λίστα πρώην υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ακολουθούσαν μεθόδους «Αγρογής». Με τον τρόπο αυτό ο κ. Πάγκαλος θα μας πείσει όχι μόνον ότι δεν επιχείρησε έναν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό στο ασφαλιστικό ν/σ, αλλά ότι όντως το «νέο ΠΑΣΟΚ» δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του.
Τώρα που βγαίνουν όλα στη φόρα, καλό θα ήταν επίσης ο αντιπρόεδρος να μας εξηγήσει και τι ακριβώς εννοούσε στις 24 Αυγούστου του 2006, όταν στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ είπε την αλησμόνητη φράση «στη 2η τετραετία Σημίτη διαλύσαμε την Ελλάδα». Ομολογία που δημοσιεύθηκε την επομένη σε όλο τον Τύπο και ουδέποτε μέχρι σήμερα εξήγησε ή διέψευσε ο κ. Πάγκαλος…
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου