Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Κίνηση πολιτικής αυτοκτονίας

Μόνο ως κίνηση αυτοκτονίας θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι σημερινές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά σχετικά με τη στάση του κόμματός του στο θέμα της ψήφισης ή μη του οικονομικού πακέτου που η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή. Ας μην ξεχνάμε, ότι μόλις πριν από κάποιες ώρες συναντήθηκε με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία και του πρότεινε την πιο ευέλικτη στάση που θα μπορούσε να τηρήσει η Νέα Δημοκρατία, προς όφελος και της χώρας αλλά και του κόμματος. Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί βουλευτές του είχαν ταχθεί ήδη δημοσίως υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου, αφού θεωρούν την προσφυγή στην Ευρώπη και το ΔΝΤ ως την μόνη συμφέρουσα λύση. Σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς επιλέγει να διαλύσει κάθε απόπειρα του πολιτικού συστήματος για συναίνεση, όπως επίσης επιλέγει και να διαλύσει το ίδιο του το κόμμα.
*Το αστείο της υπόθεσης βέβαια είναι, πως μόλις πριν από λίγο καιρό ο κος Σαμαράς έδειχνε έντονα ενοχλημένος από τη σύγκρισή του με τον Αντώνη Ζίγδη, γνωστό από τη διάλυση της Ένωσης Κέντρου. Τώρα κύριε Σαμαρά ???

Αυξάνεται και το ρεύμα από 1ης Απριλίου!

Έχει πολλά στόματα να θρέψει ....
Σε μέση αύξηση 0,23 % στα τιμολόγια του ηλεκτρικού, από 1ης Απριλίου, οδηγεί η εφαρμογή της ρήτρας καυσίμων, λόγω της συνεχιζόμενης ανόδου των διεθνών τιμών.
Επιπλέον, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ από τις 2 Μαΐου επιβαρύνονται με Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στην ηλεκτρική ενέργεια καθώς και με τη χρέωση Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών.

Στην υγειά των κορόιδων- στην κρατική τηλεόραση

Με τα μπουζούκια του Σπύρου Παπαδόπουλου-στην υγειά των κορόιδων- η κρατική τηλεόραση θα προσπαθήσει και στη νέα σεζόν να μερακλώνει τα υποζύγια πολίτες της.
Το νέο μεταμοντέρνο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί ν απαρνηθεί τις μπουζοκόβιες ρίζες τους.
Στο κάτω κάτω κορυφαία στελέχη του για δεκαετίες μερακλώνονται στις μπουζουκοπίστες και χορεύουν σαν γυπαετοί με τεντωμένα χέρια και ιδρωμένες τις μασχάλες καθώς στην ατμόσφαιρα πλανάται η μυρουδιά του σκατς και της ξιπασιάς.
Τώρα περισσότερο απο ποτέ, το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται εκπομπές σαν του Παπαδόπουλου, ώστε να ξεχαρμανιάζουν οι μαλάκες πολίτες και να ξεχνάνε το παρά φύσιν πήδημα που πρόκειται να υποστούν.
Οι νεο Γκαιμπελίσκοι του ΠΑΣΟΚ, δεν θα μπορούσαν να στερήσουν απο τους ....

Ο Ομπάμα δεσμεύτηκε για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας

U.S. President Barack Obama checks his Blackberry while walking with senior adviser Valerie Jarrett towards the Oval Office at the White House in Washington, May 4, 2010.  REUTERS/Larry Downing (UNITED STATES - Tags: POLITICS)

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να περιορίσει τη ζημιά από την πετρελαιοκηλίδα στον κόλπο του Μεξικού.

Η καταστροφική κηλίδα πετρελαίου εξαπλώνεται σε όλον τον κόλπο και με δεδομένο ότι καθημερινά χύνονται στη θάλασσα από τη ζημιά που σημειώθηκε στην εξέδρα άντλησης πάνω από 5 χιλιάδες βαρέλια (795.000 λίτρα) την ημέρα, η απειλή για την ναυσιπλοΐα, την υδρόβια ζωή και τις ακτές είναι τεράστια και για το αμερικανικό κράτος.

Στην φωτογραφία ο Ομπάμα ελέγχει το μπλάκμπερί του για e-mails στην αυλή του Λευκού Οίκου. Τον συνοδεύει η senior adviser του οβάλ γραφείου Valerie Jarrett.

REUTERS/Larry Downing (UNITED STATES - Tags: POLITICS)

Από την Ρηγίλλης διαρρέουν ότι θα φύγουν από τη Βουλή ….

.... την ημέρα της συζήτησης για τα σκληρά μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση.
Θεωρείται η εύκολη και ασφαλής λύση, ώστε να αποφευχθεί η εσωτερική σύγκρουση. Ας μην πάρουν καμιά θέση. Γιατί να τσακώνονται για τα "ναι και τα όχι";
Εξάλλου ο Αντώνης έχει κάθε λόγο να σηκωθεί και να φύγει μια και ο πρωθυπουργός δεν τον άκουσε και ανακοίνωσε τα μέτρα πριν την συνάντηση των αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο. Άρα γιατί να κάτσει να συζητήσει; Απαιτούνται ριζοσπαστικά αντί-μετρα!
Κάνει σαν μικρό παιδάκι ο Αντώνης, που το μάλωσε ο δάσκαλος!
Η ανασφάλεια των στελεχών του Αρχηγού είναι τόσο μεγάλη που δεν ανέχονται το διάλογο ούτε στη Βουλή! Καλύτερα να πάνε σπίτι όλοι μαζί να δούνε τη συζήτηση απ' την τηλεόραση. Τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη συζητάνε για την κρίση, σε όλα τα Κοινοβούλια.
Ο δικός μας Αρχηγός προτιμά τον …. καναπέ, την σιωπή και την ανευθυνότητα! Τί θα κάνει όταν έλθουν τα πολύ δύσκολα;

Επέστρεψε το «Καρφωτικό»

Έπειτα από μια απουσία μερικών μηνών το «Καρφωτικό» [http://karfotiko.blogspot.com/] «επέστρεψε στις επάλξεις της φιλελεύθερης μπλογκόσφαιρας.
Το καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε καλή συνέχεια.
Ελπίζουμε να μην διακόψει ξανά!
Το περιοδικό θα αναδημοσιεύει τακτικά τις αποκαλυπτικές αναρτήσεις του!
Welcome back karfotiko …!...!...

Γιατί δεν συζητάμε και για πόθεν έσχες των δημοσιογράφων, κυρίως των ύποπτων;

Και όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι ύποπτοι ……

Οι δημοσιογράφοι το παίζουν υπέρμαχοι της κάθαρσης και της ηθικής στην πολιτική ζωή του τόπου. Σάμπως η δημοσιογραφική κλίκα σφίζει από τιμιότητα και διαφάνεια. Κάθε άλλο. Και οι δημοσιογράφοι ευθύνονται για τα χάλια που έχει ο τόπος μας.
Ποιοί κάνουν τα στραβά μάτια σε πολιτικά εγκλήματα και ποιοί στήνουν πλάτες στο διεφθαρμένο διαπλεκόμενο και βρώμικο αλισβερίσι μεταξύ πολιτικής και κρατικοδίαιτης οικονομικής ελίτ; Όλο αυτό το πακέτο δικαιολογείται με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις που έχει ο κάθε δημοσιογράφος και είναι υποχρεωμένος να στηρίζει το αφεντικό του!
Από κει και πέρα πως τολμούν να αναφέρονται στην …. ηθική και την τιμιότητα;
Είναι πολύ εύκολο να κατηγορείς μόνο τους πολιτικούς αλλά αυτό και μόνο μας πείθει για την ενοχή τους ή την εμπλοκή τους στην αξιακή κατάρρευση που υφίσταται ο τόπος.

Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά γιατί το παιχνίδι του εκβιασμού προς την εκάστοτε κυβέρνηση παίζεται στα κανάλια και τις εφημερίδες. Και φυσικά καθορίζεται από τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων που βρίσκονται πίσω από τα ΜΜΕ ….

Στα έγκατα της ανυποληψίας παρασύρει την Κεντροδεξιά ο Εφιάλτης…

Οι μεν πιέζουν τον Αρχηγαντώνη να πει "ναι", οι δε τον πιέζουν να πει "όχι"... Αυτός τα έχει χάσει... Και οι μυστικοσύμβουλοί του σκέφτονται να βρουν τρόπο πώς να διαγράψουνε τη Ντόρα και όχι πώς να βοηθήσουνε τη χώρα...


Για άλλη μια φορά (μετά το 1993…) ο Σαμαράς εκτελεί τη διατεταγμένη υπηρεσία που του όρισαν οι κρατικοδίαιτοι «νταβάδες» του. Στόχος τους να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ επί μακρόν και ανενόχλητο στην εξουσία, παρά το φοβερά μέτρα και τη λαϊκή κατακραυγή… Και θα μείνει, μόνο και μόνο επειδή δεν υπάρχει φερέγγυος και αξιόπιστος έτερος «πόλος» στο δικομματικό μας σύστημα. Ο Αρχηγαντώνης, υπήκοος στα «αφεντικά» του, καταβαραθρώνει καθημερινά τη ΝΔ στην άβυσσο της πολιτικής χρεοκοπίας. Έτσι ερμηνεύονται οι ανερμάτιστες παλινωδίες και τα φοβικά σύνδρομα που διατρέχουν την «προβληματική» ψυχοσύνθεση του Αντωνάκη. Ένα κόμμα εξουσίας, ένα κόμμα που κυβερνούσε τα προηγούμενα 6 χρόνια, είναι αδιανόητο να μην έχει πάρει από την πρώτη κιόλας στιγμή ξεκάθαρη θέση απέναντι στη συμφωνία με το ΔΝΤ και την ΕΕ για το μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Τι περιμένει ο Εφιάλτης; Να φτάσει το κόμμα στο… 10%, για να «ξυπνήσει»; Στις δύσκολες ώρες, όπως αυτή που περνά ο τόπος, μόνο...

Η ΝΔ βρωμάει απ' το κεφάλι...

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα (από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γερουλάνο, ο οποίος τα έστειλε στον εισαγγελέα) και με πρόσθετα που αποκάλυψε το Αποκαλυπτικό δελτίο του Extra3 από το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, η ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε. αποτελεί κραυγαλέο παράδειγμα εταιρείας όπου οργίαζε η κατασπατάληση δημόσιου χρήματος. Για παράδειγμα, δεν εγκρίθηκε ποτέ από τη Διυπουργική Επιτροπή ο κανονισμός οργάνωσης και λειτουργίας της εταιρίας, με αποτέλεσμα να στερούνται νομιμότητας όλες οι αμοιβές, αποζημιώσεις, καθώς και τα έξοδα παράστασης της διοίκησης. Επιπρόσθετα, η στελέχωση της εταιρίας έγινε με παράνομο τρόπο, χωρίς...

Κακόβουλοι και ψυχοπαθείς οι «κύκλοι» του Αρχηγαντώνη! Απαράδεκτες «διαρροές»... (βίντεο)

Καλά αυτός ο Αρχηγαντώνης δεν έχει ανδρισμό; Δεν έχει μπέσα; Τι σόι παντελόνια φοράει ο… «μακεδονομάχος» και «μαραθωνοδρόμος» της ανοιξιάτικης «νέας ΝΔ»; Δεν έχει τσίπα, φιλότιμο, λόγο ανδρός; Δεν πέρασε ούτε… μισή ώρα από την κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τη Ντόρα Μπακογιάννη και έδωσε εντολή στους ψυχοπαθείς και κακόβουλους μυστικοσυμβούλους του να αρχίσουν τις «διαρροές» και την ανήθικη προπαγάνδα κατά της πρώην Υπουργού! Πότε πρόλαβαν…; Είχαν έτοιμα τα… nonpapers; Ήξεραν τι θα πει ο ένας ή ο άλλος σε μια προσωπική συνάντηση και ήταν σαν έτοιμοι από καιρό…; Ντροπή τους! Και τουλάχιστον να διέρρεαν την αλήθεια (διαβάστε εδώ)! Και όχι τις ψυχωτικές εμμονές τους!
Δείτε και το βίντεο παρακάτω και βγάλτε μόνοι σας συμπέρασμα…

Η Times Square προσπαθεί να ηρεμήσει

Car Bomb Found In New York's Times SquareCar Bomb Found In New York's Times SquareCar Bomb Found In New York's Times Square
Car Bomb Found In New York's Times SquareCar Bomb Found In New York's Times SquareCar Bomb Found In New York's Times Square
Στους δικούς της ρυθμούς επιστρέφει η Times Square στη Νέα Υόρκη. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι συνελήφθη ύποπτος για το παγιδευμένο αυτοκίνητο που αναστάτωσε την πλατεία. Ο ύποπτος είναι Αμερικανός πολίτης που κατάγεται από το Πακιστάν.
Photo by Spencer Platt/Getty Images 

Δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά

Έτος 10 μ.ΔΝΤ

Δε φτάνει που έχουμε φορέσει πλερέζες με όλα αυτά που έγιναν και γίνονται στην οικονομία, έχουμε και τον Καν να μας λέει πως το ΔΝΤ πιθανόν να μείνει στην Ελλάδα για 10 χρόνια...
Προσωπικά, συμμερίζομαι την άποψη της πλειοψηφίας που απαισιοδοξεί και πιστεύει ότι ενδεχομένως να σωθεί η χώρα, όχι όμως οι Έλληνες. Σε δέκα χρόνια, ελπίζω εδώ θα είμαστε, θα τα ξαναπούμε…
ΥΓ1. Αληθεύει το γεγονός πως η περικοπή 13ου – 14ου μισθού δεν συμπεριλαμβανόταν στους όρους του ΔΝΤ, αλλά ήταν «ιδέα» της κυβέρνησης;
ΥΓ2. Συγκλονιστικές οι περικοπές στα βουλευτικά επιδόματα… Όπως επίσης συγκλονιστική η απόφαση του Γιωργάκη να τους το προτείνει και όχι να τους το επιβάλλει. Άγαμοι θύται…
ΥΓ3. Τελικά δεν καταργήθηκαν τα επιδόματα, όπως ακουγόταν, αλλά μειώθηκαν. Είμαστε τόσο βλακωδώς χειραγωγήσιμοι, που μόνο «ευχαριστώ» δεν είπαμε…
Πάμε να δούμε...

Παίζει και το σενάριο των ΕΚΛΟΓΩΝ

Στην κυβέρνηση γελάνε με τον τρόπο που συμπεριφέρεται ο Σαμαράς και οι στενοσύμβουλοι. Λες και ήρθαν χθες στην Ελλάδα. Δεν ξέρουν, δεν έχουν καμιά σχέση. Τα παιδιά είναι άφθαρτα, άσπιλα και αμόλυντα! Γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα μέτρα είναι πολύ σκληρά αλλά όχι και πως φταίει η νέα εφταμηνίτικη κυβέρνηση για την σημερινή κατάσταση;
Μελετάνε τα σενάρια της αυξημένης πλειοψηφίας στην Βουλή για να πιεστεί ο Αντώνης να ψηφίσει τα μέτρα. Έτσι και πει όχι, να δούνε σε όλη την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο με ποιους έχουν να κάμουν. Ανεύθυνους και επιπόλαιους που μόνο συμφορές θα φέρουν στον τόπο.
Σκέφτονται πάντως και το ύστατο όπλο που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση. Βρίσκεται και αυτό πάνω στο τραπέζι. Αρκεί να το σηκώσει ο Παπανδρέου και να αρχίσει να πυροβολεί με ….. εκλογές! Οι πληροφορίες θέλουν τη φαρέτρα της κυβέρνησης γεμάτη, απέναντι σε έναν άβουλο και άμοιρο Αντώνη που θα λέει «ΟΧΙ στους Πέρσες, τους Λωτοφάγους, τους Γερμανούς, τους Κύκλωπες και τους Αμερικανούς» …. «Όλοι μας μισούν αν και είμαστε το κέντρο του κόσμου»!...!
Είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ είναι τόσο μπερδεμένη και τηρεί εν πλήρη συγχύσει! Είναι το μόνο κόμμα που μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει θέση για την κατάσταση που έχουμε περιέλθει, αν και το κόμμα της ΝΔ, φέρει και αυτό τις δικές του ευθύνες. Η ΝΔ κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, ζητά συσκέψεις και είναι εγκλωβισμένη σε έναν αδιανόητο παλιμπαιδισμό και σε έναν φαύλο κύκλο δειλών συμβούλων! Ο καθένας λέει τα δικά του, οι βουλευτές δεν έχουν ποτέ ενημερωθεί και είναι διχασμένοι, ενώ η ηγεσία της Νέας Ρηγίλλης έχει αποκλειστεί σε μια πρωτοφανή ανασφάλεια. Παρουσιάζουν εικόνα πλήρους διάλυσης. Οι εκλογές σε περίπτωση που επικρατήσουν ως σενάριο θα είναι η χαριστική βολή για τη Νέα Δημοκρατία …. Αναμένεται πρωτοφανής συντριβή!

Γιώργο μου, δεν σε καταλαβαίνω... Μήπως σου δώσανε "ληγμένα"...;

... με τη ματιά του "πράσινου" Κρητικού...

Τι προτείνουν σήμερα οι μυστικοί στενοσύμβουλοι στον Αρχηγό Αντώνη

«Πρόεδρε ήρθε η ώρα. Να αρθείς στο ύψος των περιστάσεων. Εσύ είσαι μεγάλος ηγέτης. Σε ένα χρόνο θα σε έχουμε κάμει πρωθυπουργό. Να σηκώσεις τώρα τη σημαία του «ΟΧΙ», του Μαραθώνα και των Θερμοπυλών. «Οι Θερμοπύλες ανήκουν στον Αντώνη» και σε κανέναν άλλο.
Για όλα φταίει ο Καραμανλής. Αυτός να πληρώσει! Όχι εμείς. Εμείς δεν ήμασταν καν στη Νέα Δημοκρατία. Τι θα πει ότι μας έδωσε το κόμμα. Ε και; Ποιος νοιάζεται. Ας τον διώξουμε τώρα. Να τον αναγκάσουμε να πάει Βοστώνη. Να ησυχάσουμε και εμείς και αυτός.
Την ίδια στιγμή να διαγράψεις και τη Ντόρα. Ας γλυτώσουμε από το Μητσοτακέϊκο και την μειοψηφία των Χανίων. Εμείς έχουμε το κόμμα, εμάς θα ακολουθήσει ο λαός. Να πούμε «ΟΧΙ» στα μέτρα και να τη διαγράψουμε! Αυτή θα πει «ΝΑΙ» έτσι έχουμε κάθε δικαίωμα να την στείλουμε σπίτι της. Ας πάει και σε κανά μοναστήρι. Δεν μας νοιάζει! Αρκεί να φύγει από δω μέσα.
Το κόμμα είναι επιτέλους δικό μας. Δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει! Και έτσι και κάποιος τολμήσει όλα τα λαμόγια της ενημέρωσης μαζί μας είναι. Θα τον ξεκάνουμε με κανά δυό πρωτοσέλιδα!»
Οι άνθρωποι του Αντώνη έχουν αποτρελαθεί τελείως. Μιλάμε η αλαζονεία της εξουσίας τους χτύπησε από τώρα και μάλιστα κατακούτελα. Στο δόξα πατρί! Σε λίγο θα ορμήσουν στο Μαξίμου να πάρουν τα γραφεία γιατί «τους ανήκουν»!...! Όλα τους ανήκουν!...! Και είμαστε ακόμα στην αρχή! ….
Τα χαπάκια σας ρε!

Άλλη μια φορά η ΝΔ έβαλε αυτογκόλ. Εξαιτίας της εμπάθειας των εμμονικών μυστικοσυμβούλων.

Δεν γίνεται να βγαίνουν οι βουλευτές της ΝΔ στα κανάλια και να λέει ο ένας «ναι» και ο άλλος «όχι». Η ΝΔ παρουσιάζει μια θλιβερή εικόνα διάλυσης και ασυνεννοησίας. Ο Αρχηγός εμφανίζεται ανίκανος να συμμαζέψει την κατάσταση. Άγεται και φέρεται από συμβούλους που ασχολούνται με … παίγνια και πώς να ξεφορτωθούν τη Ντόρα. Αυτό κυρίως τους ενδιαφέρει και όχι η επεξεργασία πολιτικής πλατφόρμας για τον τρόπο εξόδου από την κρίση και το ΔΝΤ. Ο Αντώνης είναι απόλυτα ελεγχόμενος και όλα δείχνουν ότι οι διαδρομιστές στο στενό περιβάλλον του, επιβάλλουν την θέλησή τους! Ελέγχουν το «παιχνίδι» και τον Αντώνη! Απόλυτα διαπλεκόμενοι και απόλυτα υποταγμένοι σε γνωστά κρατικοδίαιτα συμφέροντα!
Δεν γίνεται επίσης να διαρρέουν τα στελέχη του Αρχηγού παραποιημένα τα όσα συζήτησε η Ντόρα με τον Σαμαρά. Η σύνθεση απόψεων σε ένα μεγάλο κόμμα δεν γίνεται με κλειστά τετ α τετ ούτε με παραπλανητικές διαρροές.
Άλλη μια φορά η ΝΔ κατάφερε να βάλει αυτογκόλ, ως παράταξη, μεταφέροντας την ένταση στο δικό της γήπεδο τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ παίρνει τα πιο σκληρά μέτρα στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.. ...
ενώ η Νέα ΝΔ εγκλωβίζεται σε μια ανεξέλεγκτη πολυφωνία έχοντας πει τα πάντα ..και στην πραγματικότητα χωρίς να λέει τίποτα...

Από την... πίσω πόρτα το 'σκασε η Διαμαντοπούλου!!!

Διακόπηκε χθες το προγραμματισμένο πρόγραμμα της ΝΕΤ λόγω διαμαρτυρίας αδιόριστων εκπαιδευτικών που εισήρθαν στο ραδομέμεγαρο.
Σε στούντιο της ΝΕΤ ήταν καλεσμένη για μαγνητοσκοπημένη εκπομπή "Προσκήνιο", με το Γιάννη Πολίτη, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου όπου οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν να παρέμβουν αλλά απωθήθηκαν από την αστυνομία.
Οι εκπαιδευτικοί εισήλθαν στο στούντιο όπου μεταδίδονται οι ειδήσεις και στη συνέχεια η ΝET διακόπτει το πρόγραμμα.
Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, που ήταν από τους προσκεκλημένους της εκπομπής δήλωσε τηλεφωνικά στο Νίκο Χατζηνικολάου ότι: «ήμασταν στο στούντιο με την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου, όπου μαγνητοσκοπείτο η εκπομπή, όταν ακούσαμε κάποιες φωνές. Δεν καταλάβαμε τι ακριβώς είχε γίνει και...

Η πραγματική πρόταση της Ντόρας στον Σαμαρά

Επειδή πήξαμε και σήμερα στα nonpapers θα ήταν σωστό να αναφερθούμε στην πραγματική πρόταση που έκανε η Ντόρα στον Πρόεδρο Αντώνη. Γιατί πάνε να μας τρελάνουν οι Μουρούτηδες!
Η Ντόρα πρότεινε να στηρίξει η ΝΔ επί της Αρχής τα μέτρα της Κυβέρνησης και να αρνηθεί συγκεκριμένα μέτρα που θίγουν το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων. Να πει η ΝΔ «ΟΧΙ» στα μέτρα που επιτίθενται στα χαμηλά εισοδήματα.
Μια πρόταση πολιτικά ευέλικτη που καλύπτει όλες τις τάσεις που έχουν εκφραστεί τις τελευταίες μέρες από πλευράς ΝΔ. Με τα «ΝΑΙ» και τα «ΟΧΙ» που ακούγονται από διάφορες πλευρές υπάρχει σύγχυση και στους βουλευτές και στην κοινωνία για το τι πραγματικά υποστηρίζει η ΝΔ.

Απαράδεκτες διαρροές από το επιτελείο του Αντώνη για τη συνάντησή του με τη Ντόρα

Η ανασφάλεια του επιτελείου του Αντώνη είναι τόσο μεγάλη που έχουν φτάσει σε σημείο να διαρρέουν ψευδείς και απαράδεκτες πληροφορίες για το περιεχόμενο της συνάντησης που είχαν πριν δύο ώρες η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Σαμαρά. Είναι περιττό να καυτηριάσουμε το γεγονός, μια και από μόνο του, είναι καταδικαστέο. Δεν μπορούν οι Μουρούτηδες να διαρρέουν πληροφορίες από τις συναντήσεις του προέδρου και μάλιστα παραποιώντας βάναυσα το πραγματικό περιεχόμενο της συνάντησης. Δυναμιτίζουν το κόμμα στο εσωτερικό και δίνουν εικόνα διάλυσης στην κοινωνία. Εκτός και αν αυτός είναι ο σκοπός τους. Η διάλυση!
Αλήθεια τί λέει ο Πάνος για την εικόνα που παρουσιάζουν εκεί μέσα;

Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει!


Στον Καραμανλή και στον Σημίτη έχουν δώσει εντολή να φορτώσουν το ανάθεμα οι καναλάρχες και τα αφεντικά τους.
Για την διεφθαρμένη και εκφυλισμένη δυναστεία Παπανδρέου που διέλυσε την οικονομία, τα ήθη και τον εθνικό ιστό κουβέντα τα λαμόγια...
Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει!

Διπλό παιχνίδι


Οι τραγικές αποφάσεις που αναγκάστηκε να λάβει τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει φοβίσει το δημοσιογραφικό κατεστημένο που σε πρώτο επίπεδο τη στήριζε.
Τον τελευταίο καιρό, τα ΜΜΕ παίζουν διπλό παιχνίδι. Δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα εχθρικά απέναντι στην κυβέρνηση αλλά παράλληλα απαλλάσσουν τον Αντώνη Σαμαρά από κάθε κριτική, σε ότι βλακεία και να λέει.
Έφτασε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας να δηλώσει ότι "παραδώσαμε κρίση ελλείμματος κι όχι δανεισμού" και δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να πει ότι η δήλωση αυτή προκαλεί το κοινό αίσθημα.
Την ίδια ώρα, η διαγραφή Παυλίδη έγινε δεκτή ως "σημάδι κάθαρσης". Τι είδους κάθαρση είναι αυτή όταν απαιτείται ένας χρόνος για τη διαγραφή ενός τελειωμένου πολιτικού;
Χθες, η Realnews η οποία αποτελεί πλέον την επίσημη έκδοση της Ν.Δ, αφιέρωσε μια ολόκληρη σελίδα για τον Σαμαρά και τις "επόμενες εκπλήξεις" μετά τον Παυλίδη! Ποιες είναι οι εκπλήξεις;
Αυτοί που διαγράφονται εδώ και 2 χρόνια... Δούκας, Κοντός, Αλογοσκούφης κτλ...
Είναι προφανές ότι τα ΜΜΕ φοβούνται μια...

Έκτακτη είδηση: Συνάντηση Ντόρας-Σαμαρά αυτήν την ώρα!

Συμβαίνει τώρα!
Κατόπιν αιτήματος της πρώην Υπουργού κ. Ντόρας Μπακογιάννη προς τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στη Ρηγίλλης συνάντηση των δύο πολιτικών, με κεντρικό θέμα συζήτησης τη στάση της ΝΔ απέναντι στις δραματικές εξελίξεις στην Οικονομία, την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας και τα σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Σφάζονται πάνω απ' το πτώμα της ΝΔ Σαμαρικοί και…

Καραμανλικοί! Ναι, όπως το ακούτε. Δεν φτάνουν οι εισηγήσεις «συνεργατών» του Αρχηγαντώνη ακόμη και για διαγραφή (!!!) του πρώην πρωθυπουργού, οι δυο «τάσεις» έχουν πάρει θέση για γερές κόντρες ενόψει του επερχόμενου Συνεδρίου και της εκλογής των νέων οργάνων. Οι Καραμανλικοί αξιώνουν την «πληρωμή» τους, επειδή στήριξαν το Σαμαρά στη μάχη της διαδοχής και διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν θα αφήσουν τον Αρχηγαντώνη να κάνει τη ΝΔ παραμάγαζο της ΠΟΛ.ΑΝ.! Από την άλλη, ο «κύριος τα πάντα όλα ή τίποτα», για άλλη μια φορά… συνεπής στις επιλογές του, άρχισε ήδη να αποστασιοποιείται από το σαμαρέικο. Διαρρέει «εγώ δεν είμαι ακροδεξιός», προσπαθώντας να… περισώσει το τομάρι του, μετά από την «μπανάνα» που περιμένει τη «νέα ΝΔ» στο εγγύς μέλλον

Αδίστακτος Συκοφάντης ο "Κομιστής" κ. Θέμος... (video)

Παπαδημητρίου: μπορεί ένας άνθρωπος σαν τον Θέμο Αναστασιάδη να είναι πρώτο βιολί στη πίστα;


"Αυτό που με ενοχλεί είναι το γεγονός ότι υπάρχουν μέσα ενημέρωσης, εδώ μιλάμε για την πρώτη σε πωλήσεις εφημερίδα- η οποία δεν έχει κέρδη-, που έχει πωληθεί 14 εκατομμύρια στον κο Μπόμπολα και θα επαναγοραστεί με 21, θα έχει υπεραξία, ενώ δεν έχει κέρδη. Και ότι αυτά τα χρήματα θα δοθούν από τράπεζα. Οι τράπεζες, πλέον, υπάρχουν επειδή υπάρχουν φορολογούμενοι. Υπάρχει ένα θέμα ηθικής τάξεως. Μπορεί μία τράπεζα να ενισχύει δανειακά την επιχείρηση ενός ανθρώπου που έχει βρεθεί με πέντε εκατομμύρια κολλαριστά, για τα οποία ακόμη δεν έχει καταδικασθεί οριστικά ως φορολογική απάτη; Μπορεί ένας άνθρωπος σαν τον κο Αναστασιάδη να είναι πρώτο βιολί στην πίστα, να έχει καλές σχέσεις με τους μεγάλους αυτής της κοινωνίας, και που ενδεχομένως ωφελούνται όταν δημοσιεύονται τέτοια πράγματα για επιχειρήσεις που έχουν ανταγωνιστικά συμφέροντα; Υπάρχει ένα θέμα ηθικής τάξης. Καλό είναι να ξέρουμε τί συμβαίνει ειδικά στα μήντια, ποιός έχει τα μήντια, σε ποιόν ανήκουν και τί περιμένουμε".

Πάει ο Πασόκος πατριώτη...

Δεν ξέρω αν πρέπει να βάλω τα γέλια ή τα κλάματα.
 
Και οι χειρότερες μέρες απαιτούν τον σεβασμό τους.
Δεν ξέρω αν είναι ηθικό να αποκαλώ προδότη εκείνον που κιοτεύει, την κότα τη λυράτη, την όμορφη πουλάδα.
 
Και ο προδότης απαιτεί τον σεβασμό του.
Δεν ξέρω αν γίνεται να ξεχωρίσω εκείνον που φοβάται για το μέλλον του, από εκείνον που φοβάται για το συμφέρον του.
 
Και ο χέστης απαιτεί τον σεβασμό του.
Δεν ξέρω αν είναι σωστό να μετράω τους Έλληνες ως έντεκα εκατομμύρια γνώμες, και όχι ως έντεκα εκατομμύρια ψυχές.
 
Και ο παρτάκιας απαιτεί τον σεβασμό του.
Ιστορική μέρα η σημερινή.
Πρώτα απ’ όλα, επειδή η Ελλάδα πέρασε μια για πάντα σε έναν καινούργιο κόσμο.
Σαν ρουκέτα απογειώθηκε στο διάστημα, και τίποτα δεν θα την ξαναφέρει πίσω.
Όσοι θεωρούσαν τη χώρα Ελλαδίτσα, πατριδούλα, σκορποχώρι, να τα ξεχάσουνε.
Όχι όπως μάθανε. Όπως τα βρήκανε, από δω και μπρος.
Όποιος θέλει παλιά Ελλάδα, να κατέβει προς Αφρική, κάπου θα βρει να ξαποστάσει.

Αυτό ισχύει και για τα Πασόκια.
Διασκέδασα διαβάζοντας σε κάποια πασοκοπροσκείμενα μέχρι σήμερα το πρωί, μπλογκς, να αντιδράσουμε στα μέτρα.
"Να κατέβουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στους δρόμους με τον λαό" έγραφε ένας...

Οι μάσκες του ΔΝΤ και της κρίσης


Αφού πρώτα ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών φόρεσαν στην Ελλάδα τη μάσκα της κρίσης προκειμένου να αποκρύψουν την ελληνικότητα του προβλήματος, έπειτα φόρεσαν τη μάσκα του ΔΝΤ για να αποκρύψουν από τον ελληνικό λαό πως η πτώχευση είναι μια λύση αναπόφευκτη, στην οποία αργά ή γρήγορα θα καταφύγουμε. Το σενάριο φαντάζει πιο εφικτό από ποτέ, αφού η επιβολή των συγκεκριμένων μέτρων θα επιφέρει κοινωνικές αντιδράσεις τις οποίες καμία εκ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας δεν φαίνεται να είναι ικανή να αντιμετωπίσει. Είναι όλοι της εύκολης λύσης και της τακτικής της ρίψης ευθυνών σε τρίτους, όπως το ΔΝΤ, την ΕΕ και την Μέρκελ. Το επιχείρημα των άβουλων πολιτικών δυνάμεων που δεσπόζουν αυτή τη στιγμή στη χώρα θα είναι πολύ απλό, αφού γνωρίζουν εξ' αρχής ότι...

Ξανά στο προσκήνιο η διαγραφή της Ντόρας!

Ο σκληρός πυρήνας των σαμαρικών προκειμένου να αποφύγει την πλήρη σύγκρουση με τον Καραμανλή ρίχνει ξανά στο τραπέζι προτάσεις διαγραφών. Επανέρχεται έντονα στο προσκήνιο η διαγραφή της Ντόρας. Προσπαθούν έτσι να απενοχοποιήσουν την πενταετία Καραμανλή και να τα φορτώσουν όλα σε «αποδιοπομπαίους τράγους» («Να η ευκαιρία, Αντώνη! Διάγραψέ την τώρα! Δεν θα ξαναβρείς καλύτερη χρονική στιγμή! Ας ξεμπλέξουμε μια και καλή με το μητσοτακέικο!», ακούγονται στα σκοτεινά δωμάτια της νέας Ρηγίλλης…) Δεν μπορούν, βλέπετε, να αποδεχτούν τις τεράστιες ευθύνες που φέρει η πρωθυπουργία Καραμανλή για τα σημερινά χάλια της πατρίδας μας. Ο Καραμανλής είχε ήδη χρεοκοπήσει τη χώρα και την είχε παραδώσει στους τοκογλύφους και τους κερδοσκόπους.

Ποιος θα «σουτάρει» ποιον στη «νέα ΝΔ»…;

Από τα διαδικτυακά παπαγαλάκια του Κόκκινου Πάνου (βλ. φωτογραφία) παίρνουμε κάθε λίγο και λιγάκι μηνύματα για… διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή από τον Αρχηγαντώνη! Δεν μας εκπλήσσουν τέτοιες πληροφορίες, ούτε τις αμφισβητούμε. Η παροιμιώδης αχαριστία και η πατροκτονία είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της απαξιωμένης Νεοδεξιάς, όπως κυρίως εκπροσωπείται από πολιτικά υποπροϊόντα σαν τον Σαμαρά και τον Παναγιωτόπουλο… Ο Ζιγδαντώνης πούλησε ελαφρά τη καρδία τον κύριο ευεργέτη του, τον Κώστα Μητσοτάκη, που από το πουθενά τον είχε κάνει προβεβλημένο Υπουργό Εξωτερικών και «δελφίνο» το 1990… Δεν νομίζουμε, ότι «κωλύεται» να αποπέμψει τον Καραμανλή, τον άνθρωπο δηλαδή που τον περιμάζεψε από τα αζήτητα και τον ξανάβαλε στο «παιχνίδι»… Τα εν λόγω σενάρια, όπως και αν εξελιχθούν, θα αποκαταστήσουν τη διασαλευθείσα τάξη δικαίου και ηθικής στην Κεντροδεξιά. Ο Καραμανλής θα...

-Ναι, με πήρε τηλέφωνο ο Αγγέλου!..


...κατέθεσε ο Π. Δούκας για το σκάνδαλο Βατοπεδίου και τον "έκαψε". Εκτεθειμένος ο Καραμανλής που ...δεν ήξερε τίποτε. Έμειναν σιωπηλοί οι βουλευτές της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή. Άλλη μια επιβεβαίωση για το Press-gr

Από τον Στάθη Παλαιολόγο

Όπως πρώτο για άλλη μια φορά αποκάλυψε το Press-gr (διαβάστε εδώ), η χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου αποδείχθηκε "δύσκολη" για τον διευθυντή του Γραφείου του Κ. Καραμανλή Γιάννη Αγγέλου. Καταθέτοντας ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Δούκας παρέδωσε υπόμνημα στο οποίο τον κατονομάζει γράφοντας ότι εκείνος του είχε τηλεφωνήσει για να "προωθήσει" την υπόθεση των ανταλλαγών. «Το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε την πορεία της υπόθεσης αφού τον Ιούνιο του 2004 μου τηλεφώνησε ο κ. Γιάννης Αγγέλου, διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού και μου ζήτησε να εξετάσω κατά προτεραιότητα τη γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων. Ήταν η πρώτη φορά που άκουγα για την υπόθεση και για την ύπαρξη της Μονής. Εξέλαβα το...

Πιέσεις στον Αρχηγό για να πει «ΝΑΙ»

Η Νέα ΝΔ προσπαθεί να εμφανιστεί ως ένα καινούριο προϊόν που δεν έχει καμιά ευθύνη για την καταστροφή της οικονομίας. Τα πεντέμισι χρόνια … «σφουγγαρίστηκαν» από τα στελέχη της Άνοιξης! Προστατεύεται βέβαια ο Καραμανλής και το πρώην Μαξίμου μια και οι παρατρεχάμενοι κυβερνούσαν από τους διαδρόμους του Μαξίμου και προετοίμαζαν την παράδοση της ΝΔ στα στελέχη της Άνοιξης.
Από το «Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα» έχουν ακούσει για την έθνικ αριστερίστικη παντιέρα που έχει σηκώσει ο Αντώνης και ανησυχούν ιδιαίτερα. Κάτι οι Μαραθώνες, οι Λεωνίδες και τα «ΟΧΙ» που αναφέρει τους λόγους του, αναγκάζουν παράγοντες του «Λαϊκού Ευρωπαϊκού Κόμματος» να παίρνουν τηλέφωνο τον Αντώνη και να του υπενθυμίζουν ότι πρέπει να επικρατήσει η λογική και να τηρήσει στάση συνέπειας.
Ακόμα και τους εθνοπατριώτες της Νέας Ρηγίλλης δεν τους παίρνει να το παίζουν μάγκες και να κάνουν ότι δεν γνωρίζουν τι έγινε τα πεντέμισι χρόνια του Καραμανλή. Τον Καραμανλή κληρονόμησαν. Από τον πρώην πήραν το δαχτυλίδι! Έχει τεράστιες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση. Δεν τους παίρνει να βγαίνουν απ’ το κάδρο. Ακόμα και τη μισή ΝΔ να διαγράψουν! Ο Παπανδρέου έχει πρόβλημα με το βαθύ ΠΑΣΟΚ αλλά ο Σαμαράς έχει συνοδοιπόρους τους ακραίους κρατιστές της λαϊκής δεξιάς. Ό,τι χειρότερο και αντιευρωπαϊκό δηλαδή. Ακούει αυτούς που ευθύνονται για τις απαρχές της σημερινής κρίσης και σήμερα θέλουν να παρουσιαστούν ως «σωτήρες»! Αυτούς που εγκαθίδρυσαν τον κρατισμό στην Μεταπολίτευση. Η Νέα ΝΔ εμφανίζεται πιο επικίνδυνη από το ΠΑΣΟΚ και ο Σαμαράς αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να συναινέσει στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Οποιαδήποτε άλλη στάση χαρακτηρίζεται απέξω ως ανευθυνότητα, επιπολαιότητα και αναξιοπιστία.