Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

«ΟΙ "ΑΥΓΕΝΑΚΗΔΕΣ", ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ»

Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή τη δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου Κρήτης Λευτέρη Αυγενάκη, με την οποία δημοσιοποίησε την απόφασή του να ενταχθεί στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.
Επιθυμώ με αφορμή αυτή την κορυφαία πολιτική επιλογή του Κοινοβουλευτικού άνδρα, να κάνω δύο (2)επισημάνσεις.
Εγκαλούμε πολλές φορές, τον τελευταίο καιρό πιο έντονα (σχεδόν καθολικά) τα πολιτικά πρόσωπα, ότι, στο βωμό της ατομικής τους πολιτικής επιβίωσης, επιλέγουν είτε τη σιωπή είτε την τυφλή "καλογερίστικη" υπακοή στον εκάστοτε αρχηγό του κόμματος που ανήκουν ή στον εκάστοτε πρωθυπουργό, αν είναι μέλη μιας κυβέρνησης. 
Είναι αλήθεια, ότι το σχεδόν δικομματικό (και λόγω κουλτούρας του εκλογικού σώματος και κυρίως λόγω εκλογικού συστήματος) πολιτικό σύστημα δεν ................

Η Samsung ξεπούλησε 10 εκατ. Galaxy S to 2010

Ο στόχος επετεύχθη και οι Κορεάτες μπορούν να είναι περήφανοι αφού η Samsung κατάφερε να πουλήσει 10 εκατομμύρια Galaxy S μέχρι την τελευταία ημέρα του 2010.

Θυμάστε τον τελευταίο έλεγχο στις πωλήσεις της οικογένειας Galaxy S που έφτανε μόλις τα 9.3 εκατομμύρια τηλέφωνα πριν από μερικές εβδομάδες;

Ε λοιπόν, οι Κορεάτες δούλεψαν περισσότερο και .................

Νεοδημοκρατική ακροδεξιά

Ο Αντωνάκης Σαμαράς έχει από χρόνια περιλάβει στο στενό προσωπικό επιτελείο του τα κυριότερα στελέχη του ακραίου Δικτύου 21. Δηλαδή τους κκ. Κρανιδιώτη, Λαζαρίδη και Καραχάλιο. Ισως και άλλους, αν υπάρχουν. Κάθε τόσο τα στελέχη αυτά προκαλούν μέσα και έξω από τη Νέα Δημοκρατία. Το πιο πρόσφατο συμβάν, όπως λένε στα αστυνομικά δελτία, είναι ένα βίαιο άρθρο του κ. Κρανιδιώτη σε φιλικό του μπλογκ. Πολλοί λένε ότι ο κ. Σαμαράς οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με τους ακραίους αυτούς συνεργάτες του.
Είναι σαφές ότι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δεν συνεργάζεται με όλους αυτούς από άγνοια· συμφωνεί μαζί τους. Το έχει αποδείξει χίλιες φορές και στη Βουλή. Ασπάζεται τις «ιδέες» και τις μεθόδους τους. Εξάλλου, αν δεν κάνω λάθος το ....................

Πέντε ευρώ εισιτήριο στα νοσοκομεία

Πέντε ευρώ ως αμοιβή εξετάστρων καταβάλλουν από 1-1-2011 όσοι προσέρχονται για εξέταση στα τακτικά πρωινά εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ

Ο Ραγκούσης παρουσίασε το ν/σ για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, υπογραμμίζοντας ότι μετά την ψήφιση του, που προσδιορίζεται γύρω στο Μάρτιο, και την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης από τις δημόσιες υπηρεσίες που θα είναι υποχρεωτική, ο πολίτης θα μπορεί να περιορίσει κατά πολύ τις παρουσίες του μπροστά στο χρονοβόρο γκισέ του Δημοσίου, ακόμα και τις επισκέψεις του στα ΚΕΠ.

Τελικά έγινε γνωστός στο πανελλήνιο ο Φαήλος .....

Τα στελέχη της ακροδεξιάς πτέρυγας έχουν μια μεγάλη αγωνία. Ενώ αποτελούν προνομιακούς συνομιλητές του Σαμαρά, είναι παντελώς άγνωστοι στο πανελλήνιο. 
Τα blogs δίνουν την ευκαιρία κοινωνικής δικτύωσης αλλά και πάλι η κυρά Κατίνα και ο κυρ Αντώνης είναι παντελώς άσχετοι με την πτέρυγα των ακροδεξιών της Νέας Δημοκρατίας. Τους «γνωστούς-άγνωστους» κουκουλοφόρους και μουτζαχεντίν του Αντώνη. 
Οι απλοί πολίτες ξέρετε δεν σκαμπάζουν και πολλά από ...................

Όταν η "σιδηρά" Θάτσερ άργησε να πάει στο Κοινοβούλιο .....

Επί πρωθυπουργίας Θάτσερ, η Μάργκαρετ άργησε τραγικά σε μια συνεδρίαση του κοινοβουλίου.
Όταν έφτασε, δεν την άφησαν σε χλωρό κλαρί.
Η απάντηση?
"Κύριοι συνάδελφοι, συγγνώμη αλλά ο οδηγός μου πέρασε ένα φανάρι με κόκκινο κι έπρεπε να πάμε στο αστυνομικό τμήμα".
Φαντάζεστε κάτι τέτοιο να συνέβαινε ποτέ στην Ελλάδα;.

Έκλεισε ο «Κήρυκας» των Χανίων. Η εφημερίδα που ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος το 1901!...!

Φήμες θέλουν να έχει ανασταλεί η έκδοση της ιστορικής και δημοκρατικής εφημερίδας «Κήρυκας» των Χανίων. 
Την εφημερίδα που ίδρυσε το 1901 ο Ελευθέριος Βενιζέλος. 
Δεξιά ιδιόχειρο κείμενο των περίφημων άρθρων του Ελευθερίου Βενιζέλου, ''Γεννηθήτω Φως''. 
Η απόφαση ίσως δεν είναι οριστική. Οι 25 πάντως εργαζόμενοι στην εφημερίδα ενημερώθηκαν από την διεύθυνση της εφημερίδας για την απόφαση της εργοδοσίας. 
Το τελευταίο φύλλο εξεδόθη στις 31 Δεκεμβρίου και έκτοτε τα πιεστήρια παραμένουν κλειστά. Παρακάτω το τελευταίο πρωτοσέλιδο του «Κήρυκα»:

Και επίσημα στη Συμμαχία ο Αυγενάκης

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αφού τοποθέτησε τον εαυτό του στον βενιζελογεννή πολιτικό χώρο, δήλωσε παρουσία φίλων και πλήθους κόσμου την προσχώρησή του στη Δημοκρατική Συμμαχία. Απόφαση που όπως ο ίδιος παραδέχτηκε ήταν αποτέλεσμα πιέσεων και μηνυμάτων από τους φίλους και ψηφοφόρους του:«η απόφασή για το πολιτικό μου μέλλον είναι συλλογική, αλλά η ευθύνη προσωπική».
Από τις γραμμές του νέου κόμματος αποφάσισε να αγωνιστεί για το καλό του τόπου και των Ηρακλειωτών. Για τη Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι είναι πολιτικός που διαθέτει πείρα, γνώση, ιδέες, με ανοικτή και ρεαλιστική προσέγγιση των πραγμάτων.
Όσο για την έδρα του απάντησε ότι αυτή ανήκει στις 22.000 ψηφοφόρους του, και όχι στη ΝΔ. Σφοδρή ήταν η επίθεσή του στον Σαμαρά:«πολέμησε τη Νέα Δημοκρατία ως αρχηγός της θνησιγενούς Πολιτικής Άνοιξης και τώρα τη συρρικνώνει ξανά με διαγραφές, μικροπολιτικούς και αυταρχικούς χειρισμούς, καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας των οργάνων του κόμματος, προκειμένου να το περιορίσει στα όρια της δικής του πολιτικής αντοχής, στα όρια των δικών του δυνατοτήτων».

Ζουν με τη μαμά και τον μπαμπά λόγω κρίσης

«Εγκλωβισμένοι» στην οικογενειακή εστία έξι στους δέκα νέους
Την τρίτη θέση μεταξύ των νέων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση που ζουν με τους γονείς τους, καταλαμβάνουν οι Έλληνες ηλικίας από 18 έως 34 ετών, καθώς, όπως ισχυρίζονται, δεν αδυνατούν να ζήσουν μόνοι τους λόγω της οικονομικής κρίσης.

Το ποσοστό των Ελλήνων που παραμένουν στην ασφάλεια της οικογενειακής εστίας φτάνει το 61%, την ώρα που ο ....................

FT: Κρίσιμο το 2011 για τις σχέσεις πιστωτών και οφειλετών

Κρίσιμο χαρακτηρίζει το 2011 για τις σχέσεις μεταξύ πιστωτών και οφειλετών, σε ανάλυσή της η εφημερίδας Financial Times, με αφορμή την κρίση κρατικού χρέους στην Ευρωζώνη και τις μεγάλες ανάγκες αναχρηματοδότησης του χρέους τραπεζών και επιχειρήσεων. 
Το ερώτημα για το 2011, αναφέρει το δημοσίευμα, είναι κατά πόσο θα επεκταθεί στις δυτικές οικονομίες η κρίση χρέους που  ................

Με πλεούμενο στην Κρήτη πριν από 130.000 χρόνια

Θαλάσσια ταξίδια στη Μεσόγειο γίνονταν δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν από τη Νεολιθική εποχή. Οι ικανότητες και οι γνώσεις του ανθρώπου των πρώιμων εκείνων εποχών ήταν πολύ μεγαλύτερες απ' ό,τι φανταζόμαστε.

Στο συμπέρασμα αυτό έχει καταλήξει η .................