Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Και επίσημα στη Συμμαχία ο Αυγενάκης

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αφού τοποθέτησε τον εαυτό του στον βενιζελογεννή πολιτικό χώρο, δήλωσε παρουσία φίλων και πλήθους κόσμου την προσχώρησή του στη Δημοκρατική Συμμαχία. Απόφαση που όπως ο ίδιος παραδέχτηκε ήταν αποτέλεσμα πιέσεων και μηνυμάτων από τους φίλους και ψηφοφόρους του:«η απόφασή για το πολιτικό μου μέλλον είναι συλλογική, αλλά η ευθύνη προσωπική».
Από τις γραμμές του νέου κόμματος αποφάσισε να αγωνιστεί για το καλό του τόπου και των Ηρακλειωτών. Για τη Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι είναι πολιτικός που διαθέτει πείρα, γνώση, ιδέες, με ανοικτή και ρεαλιστική προσέγγιση των πραγμάτων.
Όσο για την έδρα του απάντησε ότι αυτή ανήκει στις 22.000 ψηφοφόρους του, και όχι στη ΝΔ. Σφοδρή ήταν η επίθεσή του στον Σαμαρά:«πολέμησε τη Νέα Δημοκρατία ως αρχηγός της θνησιγενούς Πολιτικής Άνοιξης και τώρα τη συρρικνώνει ξανά με διαγραφές, μικροπολιτικούς και αυταρχικούς χειρισμούς, καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας των οργάνων του κόμματος, προκειμένου να το περιορίσει στα όρια της δικής του πολιτικής αντοχής, στα όρια των δικών του δυνατοτήτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια :