Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Ντόρα προς Καραμανλή:«άντε και γου»...

Σήμερα ο Κ. Καραμανλής γίνεται 53 ετών και έξι μηνών. Κανονικά, οι νέες ρυθμίσεις Λοβέρδου τού απαγορεύουν διά ροπάλου να βγει στη σύνταξη. Αλλά δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι και ο ίδιος έχει επιλέξει την οριστική συνταξιοδότησή του.
Μπορεί τα κιλά να έχουν αυξηθείμιλάνε για πάνω από 125!.. Μπορεί η διάθεση να μην έχει επανέλθει. Μπορεί η πολιτική δραστηριότητα να είναι μάλλον υποτονική. Αλλά τον τελευταίο καιρό η απόσυρση από τον μάταιο κόσμο της πολιτικής έχει γίνει πολύ πιο σχετική.
Ο Καραμανλής βλέπει περισσότερο κόσμο, συναντιέται χωρίς δυσκολία με βουλευτές και στελέχη που ζητούν να τον συναντήσουν, τηλεφωνεί και τηλεφωνιέται... Ακόμη και με τον Θ. Ρουσόπουλο ξαναέπιασε το νήμα της επικοινωνίας.
Στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις εμφανίζεται φειδωλός σε πολιτικές κρίσεις και εκτιμήσεις, αλλά δεν είναι η «Σφίγγα» του πρόσφατου παρελθόντος. Ολο και κάτι λέει... Την ίδια στιγμή, τα «καραμανλικά δίκτυα», εντός και εκτός ΝΔ, παραμένουν εντελώς ανέπαφα.
Συνταξιούχος ετών 53 (και μισό...); Δύσκολο. Οταν μάλιστα σε λένε Καραμανλή Κωνσταντίνο του Αλέκου, αδελφού του Κωνσταντίνου, ο οποίος είχε και αυτός αναχωρήσει το 1963 για το Παρίσι, αλλά επέστρεψε, ακόμη δυσκολότερο. Ασε που η Ραφήνα είναι, ούτως ή άλλως, κοντύτερα από την Βoulevard de Μontmorency. Ολα αυτά βεβαίως εμπεριέχουν πολλούς ...

Όταν λέμε ότι οι αγορές δεν μπορούν να περιμένουν τι ακριβώς εννοούμε;

Τους βλέπουμε όλους τώρα, από τον Παναγιωτόπουλο μέχρι το Σαμαρά, να παραληρούν για τις αγορές. Οι αγορές περιμένουν. Οι αγορές δεν μπορούν να περιμένουν. Δεν φτάνουν τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση. Γιατί αργεί ο Παπανδρέου; 
Τελικά ποιες είναι αυτές οι αγορές για τις οποίες ανησυχούν τόσο πολύ τα σαμαρούλια μου; 
Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης;
Μήπως το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ;
Μην είναι οι μεγάλες τράπεζες στις οποίες πουλούσαμε βρώμικα ομόλογα;
Τόσο πολύ ενδιαφέρονται για τα κέρδη των κερδοσκόπων;
Άραγε κάνουν καλό στον τόπο όλοι αυτοί που ζητάνε μέτρα και ανησυχούν ιδιαίτερα για την μη λήψη τους; Ή μήπως παίζουν το παιχνίδι των κερδοσκόπων;
Λίγη σεμνότητα και ταπεινότητα δεν θα έβλαπτε. Όπως έλεγε και ο πρώην «μεγάλος»! 
Που κατάντησε να μας κοροϊδεύει σαν τον χάσκα στα πίσω έδρανα της Βουλής!...!

Να θυμόμαστε πότε πότε τι έγινε το 1993

Για να θυμόμαστε τι έγινε στο παρασκήνιο της πτώσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκονταν σε επαφές με Ιάπωνες και Κορεάτες για την πώληση τμήματος του ΟΤΕ. Τις επαφές είχε αναλάβει ο Στέφανος Μάνος (με πρόεδρο του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων τον Γ. Αλογοσκούφη). Οι συζητήσεις είχαν προχωρήσει πάνω σε συμφωνία πώλησης του 35% του ΟΤΕ σε στρατηγικό επενδυτή που θα ελάμβανε και το μάνατζμεντ. 10% θα απορροφούσε η Σοφοκλέους, 41% θα παρέμενε στο κράτος και 4% θα προσφέρονταν στους εργαζομένους. Παράλληλα προετοιμάζονταν η πώληση μέσω διεθνούς διαγωνισμού δύο αδειών κινητής τηλεφωνίας, αποκλείοντας αρχικά τον ΟΤΕ. Η σκέψη που υπήρχε ήταν να δοθεί στον στρατηγικό επενδυτή ένα ιδιωτικό μονοπώλιο κινητής για να είναι ελκυστικό το πακέτο του ΟΤΕ. Το ενδιαφέρον για την επιχείρηση ήταν από την πρώτη στιγμή διεθνές. Η ιαπωνική ΝΤΤ, η οποία είχε αναλάβει και ρόλο τεχνικού συμβούλου για την ανάπτυξη της κινητής τηλεφωνίας από ιδιώτες, η Bell Atlantic – Bell Canada –Northern. Ενδιαφέρονταν η ΙΝΤΡΑΚΟΜ του Κόκκαλη και γράφονταν σε εφημερίδες τότε ότι και ο Β. Βαρδινογιάννης είχε ασχοληθεί με την εταιρεία.
Ο Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο «ΒΗΜΑ» την 26η Σεπτεμβρίου 1993 κατονόμασε ως ...

Σαμαρούλες και Σαμαρόπουλα, τα μάθατε τα νέα; 16,5% μπανάαααναααα!!!


Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ κατά 16,5% έναντι της ΝΔ

Με σημαντικό προβάδισμα προηγείται το ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ. Ωστόσο, το 42% των ερωτηθέντων απορρίπτει και τα δύο κόμματα εξουσίας.
Το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να προηγείται με μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ, σύμφωνα με το βαρόμετρο Φεβρουαρίου της Public Issue για την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα, το κόμμα της αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 31,5% στην προτίμηση των πολιτών, ενώ το ΠΑΣΟΚ προηγείται κατά 16,5% φτάνοντας στο 48%. Σε σταθερά επίπεδα βρίσκονται τα υπόλοιπα κόμματα, με το ΚΚΕ να κερδίζει 7,5%, το ΛΑΟΣ 6% και το ΣΥΡΙΖΑ 4,5%.
Το κυβερνών κόμμα θεωρείται καταλληλότερο για κυβέρνηση της Ελλάδας με ποσοστό 40%, ενώ η ΝΔ αγγίζει μόλις το 7%. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως το 42% των ερωτηθέντων στρέφονται κατά και των δύο μεγάλων κομμάτων. Επιπλέον, το 52%, περίπου ένας στους δύο, χαρακτηρίζει αποδυναμωμένη τη χώρα μας στο διεθνή χώρο.
Τέλος, αρνητική φαίνεται η γνώμη των πολιτών για το μέλλον της χώρας, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία του 82% κρίνει πως αναμένεται μια περίοδος με απεργιακή ένταση και κοινωνικές συγκρούσεις.

Γιατί πήγε στην Αμερική ο Αβράμ;


Δεν έγινε καθόλου αντιληπτό αλλά πριν λίγες μέρες πετάχτηκε ο Αβραμόπουλος στην Αμερική. Εκεί συναντήθηκε με πλήθος στελεχών από το Δημοκρατικό και Ρεπουμπλικάνικο κόμμα. Κανένας δεν γνωρίζει το περιεχόμενο των επαφών. Πάντως δεν εκπροσωπούσε όπως φαίνεται το κόμμα αλλά τον εαυτό του.
Γιατί τόσα πολλά σούρτα φέρτα από τον Αβράμ; 
Πάντως λέγεται ότι τώρα έχει αφοσιωθεί πλήρως στη διοργάνωση του συνεδρίου.

Επιμένει ο Παπαντωνίου στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας

«Είναι η τελευταία ευκαιρία για να μην κατρακυλήσει η Ελλάδα είτε στο δρόμο της πτώχευσης και της χρεοκοπίας είτε σε έναν άλλο δρόμο, του αργού θανάτου.
Αλλά και το άλλο το οποίο πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι το κράτος δεν μπορεί πλέον να είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας.
Μόνο ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να είναι η κινητήρια δύναμη, αλλά για να το κάνει αυτό θα πρέπει να ιδιωτικοποιήσουμε και κυρίως να απελευθερώσουμε την οικονομία από όλες αυτές τις δεσμεύσεις».
Τάδε έφη Παπαντωνίου

αν-ARTήσεις για τα περιοδικάκια μας [επεισόδιο 1ο]

Ζωγραφική με το φως [το flickr του φωτός]

Βανκούβερ. Η πόλη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ( artistic music video)

Εγκαταλείποντας τα Social Media

Πρόσφατα συζητούσα στο Twitter με την sofiagk για την καθυστέρηση που παρουσιάζουν τα Social Media του ΠΑΣΟΚ από τότε που έγινε κυβέρνηση. Προσπαθώντας να βρω μία εξήγηση θυμήθηκα μία ιστορία για ένα tweet το περασμένο καλοκαίρι που έπρεπε να σταλεί από τη Νέα Δημοκρατία ως απάντηση σε ερώτημα που τέθηκε στο Twitter. Χρειάστηκαν 2 ημέρες, εγκρίσεις από 4 ανθρώπους και γενικώς μία γραφειοκρατία άνευ προηγουμένου. Όταν πλέον είχε έρθει η “έγκριση” το πουλάκι είχε πετάξει και δεν υπήρχε πλέον λόγος να δοθεί η απάντηση μιας και στα Social Media 2 μέρες είναι μία αιωνιότητα.
Η δικαιολογία ήταν πως η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση έπρεπε να ελέγχει δύο και τρεις φορές όλες τις δημοσιεύσεις που κάνει επίσημα σε κάθε μέσο. Ακόμα και τα tweets. Κάτι αντίστοιχο φαντάζομαι πως ...

Μόνο loosers και αποτυχημένοι διαδίδουν ότι στο αντινιούζ δουλεύουν πράκτορες.

Χαμένα κορμιά. Μη δείτε άνθρωπο να προκόψει! Αφήστε ρε το Ζήση να μοιράζει "τρελαντώνηδες"! Που θα μου πείτε πράκτορα τον άνθρωπο!
Κάνουν τεράστιο λάθος όσοι διαδίδουν ότι είναι πράκτορες μέσα στο αντινιούζ και μάλιστα ότι μέσα σε δικαστήριο απεκλήθη ο Ζήσης, το αφεντικό του συγκεκριμένου blog, «πράκτορας». Ο άνθρωπος είναι φάκτορας. Τουτέστιν εργοστασιάρχης όσοι το αγνοείτε. Τώρα τι παράγει το εργοστάσιο θα σας γελάσω! Μην ακούσω ότι παράγει λάσπη γιατί θα τα πάρω στο δόξα πατρί!
Μια χαρά είναι το παιδί. Μέχρι και στον εκπολιτισμό των Αλβανών έχει συμμετάσχει μοιράζοντας σε πτωχούς συγγενείς μας τον «Τρελαντώνη». Το πλέον αντιπροσωπευτικό πολιτιστικό προϊόν της εποχής μας. Για θαρρείτε πως έχουμε τίποτα καλύτερο; Η «Ιλιάδα» π.χ. είναι σκέτο προϊόν. Είναι για τη σκόνη. Δεν έχει σχέση με πολιτισμό και αν έχει αφορά τη μούχλα των εποχών και τη νέκρα των αιώνων.
Να ξέρετε περιοδικάκια μου, ότι μετά από αυτήν τη δωρεά, ο ελληνικός λαός αισθάνεται πράγματι δύο με τρία σκαλοπάτια πιο πάνω. Άντε τέσσερα, εκπτώσεις θα κάνουμε τώρα; Είναι κακοήθεις όσοι διαδίδουν ότι οι πτωχοί συγγενείς μας δεν ήξεραν τι είναι αυτό το ....

Ρίξτε τα κουνούπια με λέϊζερ!

H Sade κοιτά ξανά προς την κορυφή

Τις καλύτερες κριτικές έχει λάβει για την ώρα το νέο album της Sade, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε!
Με μια ήμερα κυκλοφορίας το "Soldier of Love" έχει καταφέρει να πετύχει τετρακόσιες χιλιάδες πωλήσεις και αναμένεται να βρεθεί στην πρώτη θέση των charts την επόμενη εβδομάδα!
Καλή επιτυχία Sade!
Διαβάστε περισσότερα: http://www.mad.tv/section/news/

Ο θάνατος του Γεωργιανού αθλητή επισκιάζει τους 21ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βανκούβερ


Ο θάνατος ενός 21χρονου αθλητή του λουτζ επισκιάζει τους 21ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βανκούβερ του Καναδά, λίγες μόλις ώρες πριν την τελετή έναρξης. O Γεωργιανός Νοντάρ Κουμαριτασβίλι έχασε τη ζωή του όταν το έλκηθρό του χτύπησε με μεγάλη ταχύτητα σε ατσαλένια κολόνα στο αθλητικό κέντρο Γουίστλερ.
Αμέσως μετά την πρόσκρουση έσπευσαν σε βοήθεια διασώστες και προσπάθησαν να συνεφέρουν τον άτυχο Γεωργιανό με μαλάξεις στην καρδιά και με το φιλί της ζωής. Οκτώ λεπτά μετά την πρόσκρουση κατέφθασε ελικόπτερο και διακόμισε τον Κουμαριτασβίλι στο νοσοκομείο, όμως παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί δεν στάθηκε δυνατόν να τον κρατήσουν στη ζωή.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από την τραγωδία και θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του άτυχου αθλητή, στους φίλους του, στους συναθλητές του και στη ΔΟΕ. Λυπούμαστε ειλικρινά γι’ αυτό που συνέβη στον άτυχο Κουμαριτασβίλι που δεν πρόλαβε να ζήσει το Ολυμπιακό όνειρο» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής των 21ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Δεν έγινε γνωστό η ταχύτητα με την οποία έτρεχε τη στιγμή της πρόσκρουσης ο Κουμαριτασβίλι, όμως συνήθως οι αθλητές ξεπερνούν τα 145 χλμ. την ώρα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ...

Και ποιος θ’ ασχοληθεί με το… θυμιατό, Σεβασμιότατε…;

Αστράφτει και βροντά από άμβωνος κάθε Κυριακή ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος! Έχει μετατρέψει το κήρυγμα του θείου λόγου σε… «μπρίφινγκ» κυβερνητικού εκπροσώπου! Τη μια καταπιάνεται με το «σκοπιανό», την άλλη με τους μετανάστες και την ιθαγένεια… Φυσικό ήταν να υπάρξει κόντρα με τους πολιτικούς, και ειδικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα που έχουν πάρει «εργολαβία» την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των διαφόρων «μειονοτήτων»…
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η αρχή, ότι τα άκρα αλληλοτροφοδοτούνται. Φωνάζει ο ένας, απαντά ο άλλος, ανταπαντά ο πρώτος… Και θύμα όλης αυτής της υστερίας ο λαουτζίκος που δεν ξέρει πια ποιον ν’ ακούσει και τι να πιστέψει.
Κάποιοι Ιεράρχες δεν έχουν καταλάβει, ότι κάθε προσωπικότητα είναι μοναδική και ανεπανάληπτη. Ο Χριστόδουλος ήταν αυτός που ήταν. Αγαπήθηκε από πολλούς, δέχθηκε σκληρή κριτική από άλλους, ήταν όμως αληθινός, ευθύς και αυθόρμητος στην εκδήλωση των πιστευμάτων του. Ετούτοι εδώ οι «ιμιτασιόν» το κάνουν άγαρμπα και δίνουν αφορμές για αρνητικές παρενέργειες σε βάρος της Εκκλησίας και του ρόλου της. Ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο Πειραιώς Σεραφείμ και ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος σχηματοποιούν μια πολύ «κιτς» εικόνα που απάδει στην Ορθοδοξία και την ιστορία της. Εν πάση περιπτώσει, ο Παπαφλέσσας μπορεί να ήταν...

Ο πρώτος μαύρος πρωταθλητής στις καταδύσεις στην Αμερική

Είναι ο Michael Wright και έγινε ο πρώτος μαύρος πρωταθλητής στην ιστορία των καταδύσεων στην Αμερική. 

Πολύ καλό το νέο "We are the World" για την δοκιμαζόμενη Αϊτή

Μπράβο Μάκη! Κατάφερες να σε κοιτάνε ύποπτα ακόμα και οι συνεργάτες σου

Από εχθροί φίλοι οι χθεσινοί λογοκριτές των εκπομπών σου , και από τις 6 το πρωϊ στο αυτόφωρο ο Σωκράτης Γκιόλιας μετά από μήνυση του κύριου Ψαρρά για ανάρτηση του blog troktiko. Βέβαια δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία όταν τα ίδια έγραφε και η εφημερίδα ΠΑΡΟΝ του κ. Μάκη Κουρή. Ίσως επειδή το ΠΑΡΟΝ γράφει συνέχεια ειδήσεις που δεν ισχύουν , ίσως επειδή εδώ είναι Κουρήδες και όχι ο πρώην Αρχισυντάκτης του Μάκη. Ο Μάκης για ακόμα μια φορά δημιουργεί ένα αρνητικό κλίμα γύρω από το όνομα του. Η ηλεκτρονική του εφημερίδα πανηγυρίζει επειδή συνελήφθη στις 6 ώρα τα ξημερώματα ο πρώην συνεργάτης του και κουμπάρος του από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Εμείς δεν θα πούμε τίποτα για τους άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αφού τους .....

Ο Σ. Γκιόλιας απαντά στο Μάκη Τ.

Μετά την ολοκλήρωση της «φιέστας» και του εντυπωσιασμού που «έστησαν» ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με τον Γιώργο Ψαρρά και την καταφανή κατάρρευση οποιασδήποτε κατηγορίας που μου προσάπτουν θα ήθελα να τονίσω κάποια πράγματα:
Α). Ο νόμος που υποχρεώνει την αστυνομία να μπαίνει σε σπίτια και γραφεία πολιτών για πλημμελήματα θυμίζει απολυταρχικά καθεστώτα. Ένας ξεπερασμένος νόμος που εκθέτει μια χώρα που έχει γεννήσει την δημοκρατία και τον πολιτισμό. Αλήθεια αν μηνύσω κάποιο δημόσιο πρόσωπο επειδή έχω την υποψία ή την πληροφορία ότι ....

"Άγιος Βαλεντίνος": Ένας άγιος του marketing!

Ο ξενόφερτος αυτός άγιος μας ήρθε στα τέλη της δεκαετίας του 70.
Μέχρι τότε δεν υπήρχε στη χώρα μας η ανάγκη δημιουργίας μιας μέρας αφιερωμένης στον έρωτα.
Και γιατί να υπήρχε άλλωστε;
Ζούμε ίσως στην πιό ερωτική περιοχή του πλανήτη, με έναν
ήλιο ζωοδότη 350 μέρες να φωτίζει τις ψυχές μας. Τι την χρειαζόμασταν αυτή τη μέρα;
Η κάθε μας μέρα ήταν και μια γιορτή του παντοδύναμου "θεού", αγαπούσαμε και μας αγαπούσαν, χωρίς να χρειάζεται να μας υπενθυμίζει κάποιος πως πρέπει να το κάνουμε!
Αγγίζαμε, φιλούσαμε, προσφέραμε, επικοινωνούσαμε.
Ίσως στην πορεία του χρόνου, βάλαμε στην άκρη αυτή την αμεσότητα της αγάπης, και χρειάστηκε να ...

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων [14-02-2010]

Στη "Συνέχεια" τα υπόλοιπα αθλητικά πρωτοσέλιδα

Έρχονται και οι SISTERS OF MERCY στην Αθήνα

THE SISTERS OF MERCY
Πότε/Πού: Σάββατο 11 Απριλίου, Κτήριο 56 Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικός Κόσμος – Αθήνα
Κυριακή 12 Απριλίου, Αποθήκη Μύλου – Θεσσαλονίκη
Τιμή εισιτηρίου: 40€  Σημεία Προπώλησης: Ticket HouseOnline sales: www.tickethouse.gr
GROUP ID :
Είμαστε ένα rock’n'roll γκρουπ. Και μια μηχανή παραγωγής ρυθμού. Και πνευματικοί θεοί του έρωτα στον ελεύθερο μας χρόνο. Παράγουμε άλμπουμ, μερικές φορές. Παίζουμε συναυλίες, καμιά φορά.
Οι  Sisters Of Mercy, ανατρεπτικοί, σκοτεινοί, εναλλακτικοί, απλοί και με μια μουσική ιστορία 20+ χρόνων, γρυλίζουν προς το μέρος μας!
Την εκρηκτική και ατμοσφαιρική σκηνική παρουσία τους θα γευτούμε για 2 βραδιές στην Ελλάδα.
Έχοντας στιγματίσει τη “goth” rock σκηνή, και με επιρροές από ....

8 Gadget για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου.

Ήρθε και η μέρα του "Αγ. Βαλεντίνου" και από τα Psaxtiria δεν θα μπορούσε να λείπει μια τέτοια λίστα. Πέρσι τέτοιο καιρό πλησιάζοντας τη μέρα του Αγ. Βαλεντίνου σας είχαμε παρουσιάσει δυο άρθρα (10 καλύτερες σοκολάτες για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου και 7 Τρελά δώρα για του Αγίου Βαλεντίνου). Φέτος σας έχουμε κάτι εντελώς διαφορετικό από τα καθιερωμένα δώρα. Στην σημερινή μας λίστα σας προτείνουμε 8 gadget για τη ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου.

1. Huggable lights [link]

01_dlight_UrHeart

Πείτε... Σου δίνω την καρδιά μου... και εκείνη την στιγμή προσφέρετε στην σύντροφο σας αυτό το εκπληκτικά λαμπερό δώρο που είναι .....

Τα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα [14-02-2010]

Στη "Συνέχεια" τα υπόλοιπα πρωτοσέλιδα