Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Σαμαρούλες και Σαμαρόπουλα, τα μάθατε τα νέα; 16,5% μπανάαααναααα!!!


Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ κατά 16,5% έναντι της ΝΔ

Με σημαντικό προβάδισμα προηγείται το ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ. Ωστόσο, το 42% των ερωτηθέντων απορρίπτει και τα δύο κόμματα εξουσίας.
Το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να προηγείται με μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ, σύμφωνα με το βαρόμετρο Φεβρουαρίου της Public Issue για την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα, το κόμμα της αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 31,5% στην προτίμηση των πολιτών, ενώ το ΠΑΣΟΚ προηγείται κατά 16,5% φτάνοντας στο 48%. Σε σταθερά επίπεδα βρίσκονται τα υπόλοιπα κόμματα, με το ΚΚΕ να κερδίζει 7,5%, το ΛΑΟΣ 6% και το ΣΥΡΙΖΑ 4,5%.
Το κυβερνών κόμμα θεωρείται καταλληλότερο για κυβέρνηση της Ελλάδας με ποσοστό 40%, ενώ η ΝΔ αγγίζει μόλις το 7%. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως το 42% των ερωτηθέντων στρέφονται κατά και των δύο μεγάλων κομμάτων. Επιπλέον, το 52%, περίπου ένας στους δύο, χαρακτηρίζει αποδυναμωμένη τη χώρα μας στο διεθνή χώρο.
Τέλος, αρνητική φαίνεται η γνώμη των πολιτών για το μέλλον της χώρας, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία του 82% κρίνει πως αναμένεται μια περίοδος με απεργιακή ένταση και κοινωνικές συγκρούσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :