Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Ο θάνατος του Γεωργιανού αθλητή επισκιάζει τους 21ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βανκούβερ


Ο θάνατος ενός 21χρονου αθλητή του λουτζ επισκιάζει τους 21ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βανκούβερ του Καναδά, λίγες μόλις ώρες πριν την τελετή έναρξης. O Γεωργιανός Νοντάρ Κουμαριτασβίλι έχασε τη ζωή του όταν το έλκηθρό του χτύπησε με μεγάλη ταχύτητα σε ατσαλένια κολόνα στο αθλητικό κέντρο Γουίστλερ.
Αμέσως μετά την πρόσκρουση έσπευσαν σε βοήθεια διασώστες και προσπάθησαν να συνεφέρουν τον άτυχο Γεωργιανό με μαλάξεις στην καρδιά και με το φιλί της ζωής. Οκτώ λεπτά μετά την πρόσκρουση κατέφθασε ελικόπτερο και διακόμισε τον Κουμαριτασβίλι στο νοσοκομείο, όμως παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί δεν στάθηκε δυνατόν να τον κρατήσουν στη ζωή.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από την τραγωδία και θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του άτυχου αθλητή, στους φίλους του, στους συναθλητές του και στη ΔΟΕ. Λυπούμαστε ειλικρινά γι’ αυτό που συνέβη στον άτυχο Κουμαριτασβίλι που δεν πρόλαβε να ζήσει το Ολυμπιακό όνειρο» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής των 21ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Δεν έγινε γνωστό η ταχύτητα με την οποία έτρεχε τη στιγμή της πρόσκρουσης ο Κουμαριτασβίλι, όμως συνήθως οι αθλητές ξεπερνούν τα 145 χλμ. την ώρα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ...

...αρκετοί αθλητές του λουτζ τραυματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Η μοιραία πρόσκρουση ήταν η δεύτερη για τον άτυχο Γεωργιανό, καθώς είχε προηγηθεί ένα παρόμοιο περιστατικό κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Ο Γερμανός τρεις φορές Ολυμπιονίκης στο συγκεκριμένο αγώνισμα και νυν προπονητής, Γκέοργκ Χακλ χαρακτήρισε το τραγικό συμβάν σπάνιο και είπε σχετικά: «Στο άθλημά μας δεν είναι συχνά τέτοια περιστατικά, όμως ορισμένες φορές κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα».
Ο Ινδός αθλητής του λουτζ με τέσσερις συμμετοχές σε Χειμερινή Ολυμπιάδα σοκαρισμένος από το τραγικό συμβάν αρκέστηκε να πει ότι δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο στην καριέρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :