Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Ναυάγησε στις Βρυξέλλες ο Σαμαράς!

Με τίποτα δεν μπορούσε να φανταστεί την αντιμετώπιση που είχε από τους Ευρωπαίους ηγέτες του ΕΛΚ ο Σαμαράς! Αφού αναφέρθηκε στα γνωστά σε όλους μας ποιματάκια που λέει τελευταία (και χειροκροτούμε με ζήτω και «Ελλάς-Ελλάς») ήταν φυσικό να δεχτεί την ψυχρολουσία των ομοϊδεατών του.
«Τι λέει τούτος»; Οι Κουτόφραγκοι ξέρετε δε μασάνε πια από παρακάλια και μαγκιές του τύπου: «όσα δώσαμε, δώσαμε».
Πήγε για να ενδυναμώσει τις σχέσεις του με τους Ευρωπαίους ηγέτες και ουσιαστικά έβαλε μπουρλότο στο καλά προετοιμασμένο και πολυδιαφημισμένο ταξίδι. Με τέτοιες αρλούμπες φυσικό ήταν. Τι τους πέρασε τους Ευρωπαίους, στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης; Ούτε έξω από την πόρτα της Άνοιξης δεν θέλουν να περάσουν!
Κανένας απολύτως από τους Ευρωπαίους ομοϊδεάτες του δεν συμφώνησε μαζί του! Αποκαλύφθηκε η γύμνια του βασιλιά-αρχηγού … Oι εντυπώσεις που άφησε ήταν όλες αρνητικές και οι Ευρωπαίοι αποκόμισαν την άποψη ότι πρόκειται περί ενός καθόλου σοβαρού Βαλκάνιου επαρχιώτη, κολλημένου σε υστερικές εθνικιστικές κορώνες, επικίνδυνες για τη συνοχή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Τελείως άσχετες με το πνεύμα της σύγχρονης και φιλελεύθερης ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.
Ο Σαρκοζί, που τόσο θαυμάζει και αυτάρεσκα ταυτίζεται μαζί του ο αρχηγός Αντώνης, δεν πήγε καθόλου στη συνδιάσκεψη και η Μέρκελ διαφώνησε πλήρως και ανοιχτά μαζί του.
Μέχρι που ο Αντώνης βγήκε και κατηγόρησε το ΕΛΚ για «Μερκελοποίηση»! Φανταστείτε το μέγεθος της αποτυχίας του πολυδιαφημισμένου ταξιδιού του αρχηγού. Το πολιτικό έγκλημα του Αντώνη είναι ότι έσπρωξε τη ΝΔ στο περιθώριο του ΕΛΚ. Δεν διαθέτει τα κότσια να ανοίξει διάλογο και να αντιπαρατεθεί ισότιμα , εντός του πλαισίου του ΕΛΚ, το οποίο και αποτελεί το μεγαλύτερο κομματικό σχηματισμό της Ευρώπης. Ο Σαμαράς αχρήστευσε δηλαδή ένα δυνατό μετερίζι για τον εκάστοτε αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Ο ευρωσκεπτικισμός των συμβούλων του είναι καταδικασμένος στην Ευρώπη. Και στην Ελλάδα έχει αντίχτυπο εσωτερικής μόνο κατανάλωσης. Εξάλλου στην Ελλάδα ο ευρωσκεπτικισμός έχει καπαρωθεί από τον Καρατζαφέρη. Είναι ξένα χωράφια για τη ΝΔ. Δε γίνεται η ΝΔ που μας έβαλε στην ΕΟΚ, σήμερα να προδίδει ακόμα και τη δική της ιστορία. Θα μου πείτε εδώ έχει προδοθεί η πρόσφατη ιστορία του κόμματος. Ο Μητσοτάκης και ο Καραμανλής ο νεότερος. Ε δε θα αφήσουν ανέγγιχτη και την ακόμα παλαιότερη ιστορία της;
Ο Σαμαράς συμπεριφέρεται ήδη αλαζονικά και απολυταρχικά. Σκεφτείτε να σφίξουν οι ζέστες!

Τι ζήτησε ο Ψωμιάδης από τον Σαμαρά;

Στην συνάντηση που είχαν Ψωμιάδης – Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη έκλεισε το deal για τις εκλογές στην Tοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο Παναγιώτης πάει για Περιφερειάρχης.
Θα το ανακοινώσει και επίσημα το κόμμα, αν και αναμένεται πρώτα η ψήφιση του «Καλλικράτη»!

Εκτός όλων των άλλων ζήτησε συνεργασία ΝΔ και ΛΑΟΣ στις εκλογές για τις Περιφέρειες. Βλέπετε έχει εξασφαλίσει την στήριξη του Καρατζαφέρη ο Παναγιώτης και θέλει να το πάει πιο επίσημα.

Επίσης ζήτησε «ελευθερία έκφρασης», επειδή εκπροσωπεί το 10% της παράταξης. Ουσιαστικά θέλει ελευθερία να λέει τη γνώμη του για τα εσωτερικά της ΝΔ γιατί για τα υπόλοιπα δεν μπορεί να τον σταματήσει κάποιος και τόσο εύκολα;
Ο αρχηγός θα το σκεφτεί και θα του απαντήσει ο ίδιος!

Ποιος είπε απαράδεκτο τον "κατακόκκινο" Πάνο;


Ο Ευάγγελος Αντώναρος. 
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πάνο τον αποκάλεσε απαράδεκτο γιατί δεν στηρίζουν το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης . 

Σίγουρα έγιναν και λάθη αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να απαρνηθούμε ολόκληρο το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης. 
Ολόκληρο κόμμα τους παράδωσαν και τώρα το ευχαριστώ είναι η πλήρης διαφοροποίηση από την καραμανλική περίοδο. 

Ο Καραμανλής είναι έντονα προβληματισμένος με την αυστηρή κριτική που δέχεται από πρώην βουλευτές και στελέχη του. 
Και έβαλε τον Αντώναρο να τα ψάλλει στον Πάνο. !...!

«Θέλω να γίνω Αρχηγοδημήτρης στη θέση του Αρχηγαντώνη»!

Ο Δημήτρης Αβράμ δεν έχει ξεχάσει το βασικό του σχέδιο να γίνει αυτός αρχηγός της ΝΔ. Φυσικά το εκμυστηρεύεται ήδη σε στενούς συνεργάτες του. Πιστεύει ότι ο αρχηγός Αντώνης είναι αναλώσιμος και εύκολα τρωτός. Μετά την πρώτη ήττα η ΝΔ θα μπει σε μια μεγάλη περίοδο εσωστρέφειας και αλληλοσπαραγμού. Μόνο ο Δημήτρης θα μπορεί τότε να εγγυηθεί την ενότητα της παράταξης. Ο Δημήτρης αποτελεί κεφάλαιο για τη Νέα Δημοκρατία και η κεντρώα φυσιογνωμία του ανοίγει το κόμμα ενώ η δεξιά φυσιογνωμία του αρχηγού κλείνει την παράταξη προς το κέντρο και δεν κερδίζει, λόγω Καρατζαφέρη από δεξιά!
Ο Αντώνης κλείνει τον βιοϊστορικό κύκλο της παλιάς λαϊκής δεξιάς. Η σύγκρουση Σαμαρά – Καρατζαφέρη θα βγάλει νικητή τον Καρατζαφέρη και μεταξύ Σαμαρά – Παπανδρέου βγάζει νικητή τον Παπανδρέου σε όλα τα σημεία! Την ήττα της λαϊκής δεξιάς χρειάζεται το πολιτικό σκηνικό της χώρας για να ανατροφοδοτηθούν οι εξελίξεις. Με τον Αντώνη πάντως παραμένουν στάσιμες οι εξελίξεις και προς τα κάτω.
Μόνο ο Δημήτρης μπορεί να δώσει ξανά φωτιά στο φυτίλι του κόμματος!...!

Κι' άλλος γαλάζιος συνδικαλιστής εναντίον Καραμανλή!

Άλλος ένας γαλάζιος συνδικαλιστής καταγγέλλει την αδιαφορία της προηγούμενης κυβέρνησης σχετικά με καταγγελίες που δίνονταν στο πρώην Μαξίμου. Κάποιοι κάνουν λόγο για στεγανά γύρω από τον Καραμανλή και αποκλεισμός του από πληροφορίες για σκάνδαλα, διαφθορά και κακοδιαχείριση, που έφταναν συνεχώς στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού!
O πρώην γενικός διευθυντής του ΟΣΕ, Δημήτρης Καραπάνος, εξερράγη εναντίον του Καραμανλή. Φέρεται μάλιστα να ενημέρωσε πολύ νωρίς για το σκάνδαλο «Προαστιακός - Siemens» το γραφείο του Καραμανλή. Πιστεύει επίσης ότι η Ρηγίλλης γνώριζε από τον Ιανουάριο του 2004, πως η Siemens δωροδοκούσε διάφορα στελέχη, σε διάφορες υπηρεσίες για να πετύχει ευκολότερα τους στόχους της …
Ο ίδιος προσωπικά, είχε προσκομίσει (τον Μάϊο του 2006) έγγραφα στους εισαγγελείς του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό και Γιώργο Σανιδά , χωρίς ποτέ όμως να κινηθεί διαδικασία περί ευθύνης υπουργών.
Στην κατάθεσή του επίσης υποστήριξε ότι δεν μπορεί να δώσει ονόματα εμπλεκόμενων πολιτικών γιατί έχει απειληθεί η ζωή του!...!

Καμία διερεύνηση δεν έχει γίνει για τη ζημιά που έχει υποστεί ο ΟΤΕ από την Siemens!


Το ΥΠΕΕ δεν έχει ποτέ και καθόλου ασχοληθεί με την ζημιά που έχει υποστεί από την Siemens ο ΟΤΕ. 

Η Εξεταστική Επιτροπή για την Siemens, με επιστολή της προς τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ζητά τη «βοήθεια» του ΥΠΕΕ,μια και διαπιστώθηκε ότι δεν έχει ποτέ διενεργηθεί η παραμικρή έρευνα: 
«δεν υπήρξε καμία εξέλιξη αναφορικά με τον προσδιορισμό της ζημίας στον ΟΤΕ»! 

Σημειώνεται ότι από το 2005 η υπόθεση απασχολεί τα διεθνή και εγχώρια μέσα.

Αυτό λέγεται συγκάλυψη ή αδιαφορία;

Κ. Βενιζέλο έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται στο Αιγαίο;

Ειλικρινά και με κάθε καλή διάθεση θέλω να ρωτήσω τον κ. Βενιζέλο εάν έχεο πάρει χαμπάρι τι γίνεται στο Αιγαίο τις τελευταίες μέρες.

Οι Τουρκικές Κορβέτες αλωνίζουν ανενόχλητες και κοντεύουν να φτάσουν στον Πειραιά, ενώ τα Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πετάνε σχεδόν πάνω από την Ακρόπολη.

Το γεγονός ότι οι παραβιάσεις αυτές γίνονται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο προφανώς μόνο τυχαίο δε μπορεί να θεωρηθεί.

Ο σοφός Ελληνικός λαός έχει μια ωραία παροιμία, που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση...
"μάθανε πως πηδ.....στε, πλάκωσαν κι οι γύφτοι".
Προφανώς οι Τούρκοι έχουν καταλάβει, ίσως ...

Απάντηση στο δημοσίευμα-γκάφα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» δίνει ο κ. Θ.Ρουσόπουλος

Γκάφα ή …κάτι άλλο;
Απάντηση στο δημοσίευμα-γκάφα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» δίνει ο κ. Θ.Ρουσόπουλος με σημερινή του επιστολή προς τον Διευθυντή της Εφημερίδας κ. Γ. Χαρβαλιά. 
Την περασμένη κυριακή η εφημερίδα δημοσίευσε ….ρεπορτάζ (sic!) με τίτλο «Πόλεμος για το τζιπ του Θόδωρου Ρουσόπουλου».Ο τέως υπουργός εγκαλεί την εφημερίδα να  αποκαταστήσει την αλήθεια καθώς τα αναφερόμενα (και ο αναφερόμενος ως…ενδιαφερόμενος αγοραστής) είναι σαφώς ψευδή και συκοφαντικά.   ( http://www.politis-gr.com/?p=1219 ) .....
....... Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει: 

Κύριε διευθυντά, την Κυριακή 21 Μαρτίου, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σας (πρωτοσέλιδα και στις σελίδες 28-29) ρεπορτάζ, με τίτλο ....

Και η Μαριέττα Γιαννάκου θέλει Α’ Αθηνών

Από τώρα προσπαθούν να κατοχυρώσουν θέσεις για τις επόμενες εκλογές όσοι θέλουν να κατέβουν με τη Νέα Δημοκρατία. Βιάζονται πάρα πολύ. Δεν ξέρουν τι θα ξημερώσει με ... τους Λαζαριδομουρούτηδες …..
Μέχρι και η Μαριέττα Γιαννάκου ζήτησε να κατέβει Α’ Αθήνας σε πρόσφατη συνάντησή της με τον Σαμαρά.
Ο Αρχηγαντώνης έκανε πως δεν άκουγε μια και έχει τάξει στη μισή Αθήνα ότι θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια. Έχει χαθεί ο έλεγχος με τις τόσες πολλές υποσχέσεις και να μου το θυμηθείτε, θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα!

Ο Γαλλογερμανικός άξονας προσφέρει στην Ελλάδα ευρωπαϊκή λύση με συνδρομή του ΔΝΤ

Σε συμφωνία κατέληξαν το βράδυ της Πέμπτης τα 16 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, με την οποία στηρίζουν το γαλλο-γερμανικό σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Η Γαλλία και η Γερμανία είχαν ανακοινώσει λίγη ώρα πριν τη Σύνοδο του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ότι κατέληξαν σε συναινετική συμφωνία σχετικά με τον μηχανισμό βοήθειας προς την Ελλάδα κατέληξαν.
Σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας προβλέπει «ευρωπαϊκό πλαίσιο με συντονισμένα δάνεια στα οποία θα κληθούν να συνεισφέρουν τα κράτη μέλη» και θα συμπληρώνονται από «δάνεια προερχόμενα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
Η συμφωνία επιτεύχθηκε κατά τη συνάντηση μεταξύ του κ. Σαρκοζί και της κ. Μέρκελ που άρχισε περίπου δύο ώρες πριν από ...

Οι προβλέψεις για το 2010


  1. Η οικοδομική δραστηριότητα σε κάθετη πτώση
  2. Βιομηχανική παραγωγή σε κάμψη
  3. Τουρισμός, χειρότερος από τον περσινό, που ήταν ήδη πτωτικός!
  4. Μειωμένες οι αποδοχές των υπαλλήλων, προκαλώντας πρόβλημα σε ολόκληρη την αγορά.
  5. Σε πτώση οι εξαγωγές.
  6. Σε ελεύθερη πτώση οι πωλήσεις στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με τη ζήτηση διαρκώς να μειώνεται.
  7. Σε πτώση το ναυτιλιακό συνάλλαγμα
  8. Σε ελεύθερη πτώση οι επενδύσεις
  9. Μείωση του αγροτικού εισοδήματος. Αποτελεί το 4% του ΑΕΠ.
Στους περισσότερους τομείς οι επιπτώσεις της κρίσης είναι ήδη ορατές! Μια χαρά δηλαδή και δυό τρομάρες!!

Η ύφεση θα είναι πολύ βαθιά.

Οι Γερμανοί όχι μόνο θέλουν να μας ξανα-κατακτήσουν, αλλά μας βλέπουν στη γωνία και αλλάζουν δρόμο. Θέλουν να μας ξεφορτωθούν!
Φοβούνται και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να ξεφουρνίσουν την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό, για την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, . Η αλήθεια όμως είναι πικρή. Και για τα προβλήματα ευθύνες έχουν και τα δύο μεγάλα κόμματα.
Για πολλά χρόνια το δικομματικό σύστημα μετέβαλλε τα νούμερα πάνω σε αισιόδοξα σενάρια. Διόγκωνε τις εκτιμήσεις του για τα δημόσια έσοδα και μείωνε τις εκτιμήσεις για τις δημόσιες δαπάνες. Σταθερά εξαπατούσαν τον ελληνικό λαό με Προϋπολογισμούς μαγειρεμένους και ραμμένους κατά τις προσδοκίες τους. Αφού είδαν ότι ήταν πολύ εύκολο να εξαπατήσουν τους Έλληνες σκέφτηκαν ότι θα ήταν ακόμα ευκολότερο να εξαπατήσουν τους κουτόφραγκούς. Αμ δε! Οι κουτόφραγκοι μας πήραν χαμπάρι. Κατάλαβαν τα κόλπα μας, αν και ο ελληνικός λαός αποπροσανατολισμένος νομίζει ότι μας έχουν κηρύξει πόλεμο όλοι οι λαοί της γης και κυρίως οι Γερμανοί. Οι Γερμανοί ονειρεύονται τώρα να κατακτήσουν την Ελλάδα, κάτι που δεν κατάφεραν το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι Γερμανοί όχι μόνο δεν θέλουν να μας κατακτήσουν, αντιθέτως θέλουν να μας ξεφορτωθούν. Μας βλέπουν στη γωνία και αλλάζουν δρόμο!
Αυτό δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα και μας ...

Οι … διεφθαρμένοι και οι αδιάφθοροι ..

Κάθε χρόνο βομβαρδίζονται οι χώρες του πλανήτη με λίστες για οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε! Όπως αυτή η περίφημη λίστα με τις περισσότερο και λιγότερο διεφθαρμένες χώρες.
Λιγότερο διεφθαρμένες παρουσιάζονται κάθε χρόνο οι μεγάλες βιομηχανικές χώρες της Δύσης και περισσότερο διεφθαρμένες οι «αποικίες» των ισχυρών χωρών και οι τριτοκοσμικές χώρες.
Ερώτηση:
Οι διεφθαρμένες χώρες θα υπήρχαν χωρίς την ισχύ των αδιάφθορων; Ή πιο απλά. Υπάρχει δωροδοκούμενος χωρίς τους δωροδοκούντες; Δηλαδή η διαφθορά είναι παιχνίδι στα χέρια των δήθεν αδιάφθορων! Γι’ αυτό τονίζουν την ύπαρξή της. Οι "αδιάφθοροι" αυξάνουν την ισχύ τους στηριζόμενοι στις αδυναμίες των "διεφθαρμένων"!...!

Όταν η Κίνα γίνει κυρίαρχος του κόσμου

Νομισματική πολιτική, τεχνολογία, εμπόριο, Διάστημα, κλίμα: η χώρα του Μάο ξαναγράφει τους κανόνες και επιδιώκει θέση ηγετική
Η χώρα του Μάο δείχνει πως θέλει να ξαναγράψει τους κανόνες σε μια σειρά θεμάτων: τη νομισματική πολιτική, την τεχνολογία, το εμπόριο, το Διάστημα, το κλίμα. Και να πάρει την ηγετική θέση που πιστεύει ότι της αξίζει στη διεθνή κοινότητα. Ποιος θα τη σταματήσει;
Τα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά ζητήματα της Ασίας δεν αποκρύπτονται πλέον, αλλά συζητιούνται σε συνόδους κορυφής. «Η Κίνα είναι σημαντική για τη μεταστροφή του ενδιαφέροντος από την περιοχή του Ειρηνικού, που συνήθως αφορούσε την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, προς την Ανατολική Ασία, όπου εκείνη είναι το κέντρο», λέει ο Μάρτιν Ζακ, συγγραφέας του βιβλίου «Όταν η Κίνα εξουσιάσει τον κόσμο», στο περιοδικό «Νewsweek».

Όλοι κατανοούν πως η Κίνα πρέπει να έχει άποψη για όσα συμβαίνουν στη γειτονιά της. Εκείνο που δεν κατανοούν όμως, υποστηρίζει το αμερικανικό περιοδικό, είναι ότι το Πεκίνο θέλει να γράψει- ή τουλάχιστον να συγγράψει- τους ...

Ο πλανήτης φλέγεται... ή μήπως υπερβάλλουμε λίγο;

«Αποτελεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου τη νέα πυρηνική αποκάλυψη;». Αυτός ήταν ο τίτλος ενός ρεπορτάζ που δημοσίευσαν προχθές οι Τάιμς του Λονδίνου, από το οποίο προκύπτει ότι οι Βρετανίδες μητέρες είναι όλο και πιο ανήσυχες για τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής. «Σε γενικές γραμμές θεωρείται καλό τα παιδιά να γίνονται πράσινα όσο πιο νωρίς γίνεται, γιατί η δική τους γενιά είναι εκείνη που θα κάνει τη διαφορά», λέει ο παιδοψυχολόγος Άνγκαραντ Ράντκιν. «Αναρωτιέμαι όμως μήπως το πρόβλημα έχει γίνει μεγάλο βάρος γι΄ αυτά».

Αρκετά παιδιά 10 ώς 15 ετών που μίλησαν στη βρετανική εφημερίδα, είπαν ότι φοβούνται πολύ για το μέλλον τους. «Ένας πολιτικός ήλθε τις προάλλες στο σχολείο μου και μας είπε ότι η κλιματική αλλαγή θα προκαλέσει πλημμύρες σε πολλές χώρες», τόνισε ο δεκάχρονος Ράφαελ Ρόσιτερ. «Είπε ότι ο Βόρειος Πόλος θα λειώσει. Μου κόπηκε η ανάσα. Δεν το είχα ...

Ο παππούς και η γιαγιά στην Ελλάδα ...

Ο ελληνικής καταγωγής και πολυβραβευμένος συγγραφέας της Αυστραλίας, Χρήστος Τσιόλκας, συμμετείχε μαζί με μερικούς από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς της χώρας σε εκδήλωση για την επέτειο της επίσημης συγγνώμης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αυστραλίας προς τις «χαμένες γενιές» των ιθαγενών.
Στην εκδήλωση αυτή του νεοϊδρυθέντος πολιτιστικού κέντρου της Μελβούρνης The Wheeler Centre, ο Χρήστος Τσιόλκας διάβασε διήγημά του με θέμα τη σχέση του με τη γιαγιά του στην Ελλάδα. Το διήγημα δημοσιεύεται στην έκδοση Σαββατοκύριακου της εφημερίδας «The Age» και περιγράφει – μεταξύ άλλων – τις δυσκολίες επικοινωνίας μεταξύ Ελλήνων με τους συγγενείς τους που μετανάστευσαν στην Αυστραλία και την έλλειψη της σχέσης με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους που βίωσαν ως παιδιά οι Έλληνες μετανάστες δεύτερης γενιάς.
Το διήγημα χαρακτηρίζεται ως αριστούργημα γιατί αναδεικνύει το χάσμα των παιδιών με τον παππού και την γιαγιά που ζουν στην Ελλάδα και τα παιδιά των Αβοριγίνων που τα «άρπαξαν» από τους δικούς τους για να μεγαλώσουν με τους λευκούς.

Ένα ψαρόνι που έγινε ... ιστορία!...!

Το μικροκαμωμένο ψαρόνι δεν κατάλαβε από πού και πότε ήρθε καταπάνω του ο θηριώδης αετός! Ο διάσημος φωτογράφος πάντως Ρομπ Πάλμερ ήταν εκεί και αποτύπωσε την "ιστορική" στιγμή του αγώνα για επιβίωση, στον ουρανό του Κολοράντο! Το ψαρόνι ήταν αδύνατο να σωθεί μια και ο αετός καλπάζει στον αέρα με 320 Km/hr, ενώ το κακόμοιρο ψαρόνι τρέχει μόνο με 60 Km/hr ..

Η κυβέρνηση τα "μασάει" τελικά και στα κλειστά επαγγέλματα

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, λέει ο λαός. Έτσι, αν ρίξει κανείς μια ματιά στην απάντηση που έστειλε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες σχετικά με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων στα βυτιοφόρα, τα φορτηγά και τα ταξί, θα καταλάβει πως «όταν λέμε ανοίγουμε τα κλειστά επαγγέλματα, δεν εννοούμε ότι θέλουμε να τα ανοίξουμε...».

Η κυβέρνηση προτείνει στις Βρυξέλλες, να έχει το δικαίωμα, ειδικά η Ελλάδα, να δίνει άδειες φορτηγών, βυτιοφόρων και ταξί, όσες και όποτε θέλει. Με άλλα λόγια διαφωνεί με την κατάργηση του σημερινού συστήματος και...
 αντιπροτείνει ένα άλλο σύστημα, που και πάλι θα είναι υπό έλεγχο.

Θα έχει υπό έλεγχο συγκεκριμένα τόσο τις άδειες, όσο και τον ...

Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν ότι ο Ομπάμα είναι ο Αντίχριστος! Holy crap!


Τα πράγματα χειροτερεύουν και πάνε για τους Ρεπουμπλικάνους στην Αμερική. Τελευταία ψυχολόγοι έχουν αρχίσει να κάνουν διάγνωση για ένα νέο σύνδρομο με παθολογικές επιπτώσεις. Μέχρι στιγμής θύματα του συνδρόμου ODS (Obama Derangement Syndrome) είναι οι φανατικοί Ρεπουμπλικάνοι. Οι υπόλοιποι Αμερικανοί δεν φαίνεται να παρουσιάζουν ακόμα συμπτώματα Ομπαμισμού!
Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες:
Το 67% των Republicans πιστεύουν ότι ο Ομπάμα είναι … σοσιαλιστής (ο όρος έχει ιδιαίτερη σχέση με τον κομουνισμό στις ΗΠΑ)
Το 57% των Ρεπουμπλικάνων πιστεύουν ότι ο Ομπάμα είναι σίγουρα …. Μουσουλμάνος
Το 45% πιστεύει ότι ο Ομπάμα δεν γεννήθηκε στις ΗΠΑ, άρα είναι αντισυνταγματικό που είναι Πρόεδρος και δεν εδικαιούτο να θέσει υποψηφιότητα (οι περίφημες αρλούμπες του Birther)
Το 38% πιστεύει ότι ο Ομπάμα «κάνει ότι ακριβώς έκανε ο Χίτλερ»!
Και το πιο scary είναι ότι το 24% των Ρεπουμπλικάνων πιστεύουν ότι ο Ομπάμα μάλλον είναι ο Αντίχριστος.
Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι επίσης θεωρούν ότι ο Ομπαμισμός δυστυχώς έχει μολύνει και το κόμμα τους!...!
/ / Scary New GOP Poll / / by John Avlon / / the daily beast / / 

Ζούμε την τελευταία χρονιά της τίγρης;

Η φετινή χρονιά είναι για τους Κινέζους ….. της τίγρης.
Ίσως είναι η τελευταία χρονιά που υπάρχουν τίγρεις στη Γη. Σήμερα αριθμούν λιγότερες από 3.000 ελεύθερες τίγρεις που αντιστοιχεί στο 3% του πληθυσμού τους, πριν από 100 χρόνια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν για τη σωτηρία τους οι κυβερνήσεις της Ινδίας και της Ρωσίας. Στη Ρωσία υπάρχει η μεγαλύτερη του είδους, στην Σιβηρία. Φτάνει τα 3,5 μέτρα και 360 κιλά. Ωστόσο κινδυνεύει και η Σιβηριανή τίγρης με εξαφάνιση λόγω ανθρώπινης "παρέμβασης". Οι ντόπιοι τις κυνηγούν είτε για να τις πουλήσουν, ζωντανές ή νεκρές σε πολύ ψηλές τιμές αλλά και για δική τους «χρήση»! Με "υλικά" από τίγρεις, φτιάχνουν μαντζούνια ακόμη και για πονοκέφαλους!...!

Επόμενος στόχος Ομπάμα η θεσμοθέτηση αυστηρότερων μηχανισμών ελέγχου χρηματοπιστωτικών οργανισμών

 
Ο Πρόεδρος Ομπάμα ζητά τώρα απ’ τα μέλη του Κογκρέσου να εγκρίνουν μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού τομέα στις ΗΠΑ.  

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκίμπς, δήλωσε ότι ο Ομπάμα ζητά την έγκριση σχετικού νομοσχεδίου απ’ το Κογκρέσο μέσα στους επόμενους δύο μήνες.  

Στόχος του Αμερικανού Προέδρου είναι η δρομολόγηση νέων κανόνων για τον τερματισμό πρακτικών που οδήγησαν στην τελευταία οικονομική κρίση.

Το νέο spot του ΕΟΤ:"Kalimera"!

Οι εγγενείς δυσκολίες του εγχειρήματος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 κατά τον Κωνσταντίνο Παπαρρηγόπουλο

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου, έχει κάποιες ιδιαιτερότητες που δεν υπήρχαν σε παλαιότερους εορτασμούς. Είναι η πρώτη φορά που ο εορτασμός δεν θα γίνει στις πρεσβείες μας στον υπόλοιπο κόσμο λόγω οικονομικών περικοπών, αλλά και στην Ελλάδα η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση δεν θα έχει την στίλβη του παρελθόντος αφού θα απουσιάζουν τα μηχανοκίνητα τμήματα. Αλλά έχει και άλλη μια ιδιαιτερότητα πιο σημαντική: την σύνοδο των αρχηγών των Ευρωπαικών κρατών που γίνεται την ίδια ημέρα, που όποια και αν είναι η απόφαση της, μας επισημαίνει ότι, ήδη ένα κομμάτι της Εθνικής μας κυριαρχίας και Ελευθερίας έχει παραχωρηθεί, έναντι δανεικών.

Σε μια τέτοια ζοφερή περίσταση, ο καθένας μας σαν μονάδα δεν μπορεί να κάνει και πάρα πολλά. Ως ασήμαντη έστω, προσωπική αντίδραση στην κατάσταση αυτή, αποφάσισα να κάνω ένα μικρό αφιέρωμα από την ιστοσελίδα μου στην ...

265.000 ευρώ το χρέος μας στο FOCUS

Θυμάστε αυτήν την φωτογραφία του περιοδικού Focus?

Οπώς αποκάλυψε σήμερα η Υπ.Τουρισμού Α.Γκερέκου στην Ε.Στάη το ποσό που οφείλει το ελληνικό κράτος στο περιοδικό Focus για προβολή της χώρας μας ανέρχεται στα 265.000!Το ποσό αυτό το οφείλουμε από το 2008!H Υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους που η χώρα μας δέχεται επιθέσεις.

Απορείτε ακόμα γιατί μας βρίζουν?
/ / udemand / /