Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Ναυάγησε στις Βρυξέλλες ο Σαμαράς!

Με τίποτα δεν μπορούσε να φανταστεί την αντιμετώπιση που είχε από τους Ευρωπαίους ηγέτες του ΕΛΚ ο Σαμαράς! Αφού αναφέρθηκε στα γνωστά σε όλους μας ποιματάκια που λέει τελευταία (και χειροκροτούμε με ζήτω και «Ελλάς-Ελλάς») ήταν φυσικό να δεχτεί την ψυχρολουσία των ομοϊδεατών του.
«Τι λέει τούτος»; Οι Κουτόφραγκοι ξέρετε δε μασάνε πια από παρακάλια και μαγκιές του τύπου: «όσα δώσαμε, δώσαμε».
Πήγε για να ενδυναμώσει τις σχέσεις του με τους Ευρωπαίους ηγέτες και ουσιαστικά έβαλε μπουρλότο στο καλά προετοιμασμένο και πολυδιαφημισμένο ταξίδι. Με τέτοιες αρλούμπες φυσικό ήταν. Τι τους πέρασε τους Ευρωπαίους, στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης; Ούτε έξω από την πόρτα της Άνοιξης δεν θέλουν να περάσουν!
Κανένας απολύτως από τους Ευρωπαίους ομοϊδεάτες του δεν συμφώνησε μαζί του! Αποκαλύφθηκε η γύμνια του βασιλιά-αρχηγού … Oι εντυπώσεις που άφησε ήταν όλες αρνητικές και οι Ευρωπαίοι αποκόμισαν την άποψη ότι πρόκειται περί ενός καθόλου σοβαρού Βαλκάνιου επαρχιώτη, κολλημένου σε υστερικές εθνικιστικές κορώνες, επικίνδυνες για τη συνοχή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Τελείως άσχετες με το πνεύμα της σύγχρονης και φιλελεύθερης ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.
Ο Σαρκοζί, που τόσο θαυμάζει και αυτάρεσκα ταυτίζεται μαζί του ο αρχηγός Αντώνης, δεν πήγε καθόλου στη συνδιάσκεψη και η Μέρκελ διαφώνησε πλήρως και ανοιχτά μαζί του.
Μέχρι που ο Αντώνης βγήκε και κατηγόρησε το ΕΛΚ για «Μερκελοποίηση»! Φανταστείτε το μέγεθος της αποτυχίας του πολυδιαφημισμένου ταξιδιού του αρχηγού. Το πολιτικό έγκλημα του Αντώνη είναι ότι έσπρωξε τη ΝΔ στο περιθώριο του ΕΛΚ. Δεν διαθέτει τα κότσια να ανοίξει διάλογο και να αντιπαρατεθεί ισότιμα , εντός του πλαισίου του ΕΛΚ, το οποίο και αποτελεί το μεγαλύτερο κομματικό σχηματισμό της Ευρώπης. Ο Σαμαράς αχρήστευσε δηλαδή ένα δυνατό μετερίζι για τον εκάστοτε αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Ο ευρωσκεπτικισμός των συμβούλων του είναι καταδικασμένος στην Ευρώπη. Και στην Ελλάδα έχει αντίχτυπο εσωτερικής μόνο κατανάλωσης. Εξάλλου στην Ελλάδα ο ευρωσκεπτικισμός έχει καπαρωθεί από τον Καρατζαφέρη. Είναι ξένα χωράφια για τη ΝΔ. Δε γίνεται η ΝΔ που μας έβαλε στην ΕΟΚ, σήμερα να προδίδει ακόμα και τη δική της ιστορία. Θα μου πείτε εδώ έχει προδοθεί η πρόσφατη ιστορία του κόμματος. Ο Μητσοτάκης και ο Καραμανλής ο νεότερος. Ε δε θα αφήσουν ανέγγιχτη και την ακόμα παλαιότερη ιστορία της;
Ο Σαμαράς συμπεριφέρεται ήδη αλαζονικά και απολυταρχικά. Σκεφτείτε να σφίξουν οι ζέστες!

Δεν υπάρχουν σχόλια :