Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Που είναι η ΝΔ;


Τελικά είναι κακό πράγμα να βλέπει κανείς ειδήσεις. Εκνευρίζεσαι! Πέμπτη μεσημέρι δελτίο ειδήσεων Mega. Επί ώρα οι Megaλοι "μάγειρες" της ενημέρωσης μας ενημερώνουν για τα χάλια της οικονομίας, για την πρωτοβουλία του Γιώργου, για τις θέσεις των κομμάτων τη Αριστεράς, για τ τι λένε οι ξένοι, τι λένε οι Έλληνες τραπεζίτες. Και μετά συνεχίζουν με το ασφαλιστικό. Μισή ώρα δελτίο ειδήσεων με κοσμογονία γεγονότων. Και η ΝΔ που ήταν; Πού ήταν οι θέσεις της; Κάποια στιγμή προς το τέλος εμφανίστηκε η "πάντα καλά πληροφορημένη" -αλλά στο τέλος μονίμως διαψευσμένη- Σπυράκη και μετέφερε κάτι ασήμαντα πράγματα απο τη Βόννη, όπου είναι ο Σαμαράς. Μια βιαστική απάντηση για τα περί ¨συστράτευσης" και κάτι σχόλια για τη Δημαρχία της Αθήνας Και αναρωτιέται κάποιος: φταίει το κανάλι; ή το κανάλι εκμεταλλεύεται την απουσία της ΝΔ; Στην Αθήνα δεν υπάρχει εκπρόσωπος; ή είναι ο εκπρόσωπος μόνο για να βγαίνει στα κανάλια και να σολάρει; Σας το είπαμε και θα το ξαναπούμε: η στρατηγική επικοινωνίας στη ΝΔ είναι απολύτως προβληματική και φαίνεται καθημερινά. Από τη μια είναι κάποιοι φοβισμένοι συνεργάτες του Σαμαρά, απο την άλλη κάποιοι αποτυχημένοι του "πρωινού καφέ" επί Καραμανλή...ήρθε κι έδεσε το γλυκό! Μόνο ο Πάκης και ο Σιούφας λείπουν! Η ΝΔ είναι απούσα. Και ΝΔ ξέρετε δεν είναι μόνο ο εκάστοτε πρόεδρος. 

Απόλυτα δικαιωμένος ο Νικήτας Κακλαμάνης - Τέρμα οι χαρούλες για το "σύστημα Σαμαρά"...

Και ο ίδιος και η πόλη του πέρασαν δύσκολες ημέρες για μια απεργία η οποία τελικά κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική. Ο Δήμαρχος το φώναζε από την αρχή στον Λοβέρδο αλλά εκείνος αδιαφορούσε. Τώρα, που έστω και με καθυστέρηση και 10.000 τόνους σκουπιδιών στους δρόμους της Αθήνας, η απεργία κρίθηκε παράνομη, ο Δήμαρχος βγαίνει δικαιωμένος. Αλήθεια, τι μπορεί να κάνει ο Δήμαρχος όταν...

Κυνικές δηλώσεις Ομπάμα: "Ο πόλεμος μερικές φορές χρειάζεται"

Αυτά τα λόγια φέρεται να ξεστόμισε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την παραλαβή του νόμπελ ειρήνης. Μα καλά... δεν έπρεπε να του το πάρουν πίσω την ίδια στιγμή; Λέγεται αυτό το πράγμα και ειδικά σε τέτοια περίσταση; Ο πόλεμος, απ' ότι είπε, είναι αναγκαίος για να πολεμήσουμε το κακό στον πλανήτη! Και ποιος ορίζει ρε μεγάλε τι εστί "κακό"; Εσείς το ορίζετε και εσείς κάνετε πολέμους; Αυτό έχει αποδείξει η ιστορία. Ό,τι δεν σας πάει το βομβαρδίζετε. Έλεος δηλαδή, κοροϊδία μες στα μούτρα μας!

Το ΛΑΟΣ, ο Μίκης και τα πολιτικά άκρα


του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
Όπως το είχα από νωρίς προβλέψει, το ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη επιχειρεί να βγάλει στην ακροδεξιά σέντρα την ΝΔ του κ. Αντώνη Σαμαρά. Η πρόσκληση – πρόκληση γιατην ματαίωση της εκλογής Παπούλια εχει βαθύτερο σχεδιασμό. Τον Μάρτιο, εποχή κανονικά εκλογής του νέου Προέδρου, η χώρα θα έχει βουλιάξει στις εντάσεις των οικονομικών αδιέξόδων. Η κυβέρνηση θα πλησιάζει στο ναδίρ της δημοτικότητάς της. Σε ένα απελπισμένο κόσμο τότε ο Καρατζαφέρης θα επισημαίνει πως αν τον άκουγε η ΝΔ το Πασόκ δεν θα ήταν ακόμη στην κυβέρνηση. Και “τα πράγματα θα ήσαν καλύτερα”. Οι λαικίστικες κορώνες του ΛΑΟΣ δεν θα είναι εύκολο τότε να αντιμετωπισθούν από μιά ΝΔ που θα βρίσκεται ακόμη σε φάση ανασυγκρότησης. Κοντά σε όλα αυτά θα προστεθούν και τα ζητήματα των μεταναστων που θα προκαλέσουν αναστάτωση στους συντηρητικούς κύκλους της ελληνικής κοινωνίας. Πως θα πολιτευθεί τοτε η ΝΔ; Από την στάση της στα ζητήματα αυτά θα κριθούν πολλά για το μέλλον της καινούργιας της ηγεσίας.
Όλοι μας απειλούν!
Ο Μίκης έκανε και πάλι το θαύμα του! Σαν ξαναγεννημένος Χριστόδουλος για μιά ακόμη φορά μας απέδειξε πόσο

Τι εννοεί ο κ. Παπανδρέου όταν λέει ότι «κινδυνεύει η εθνική μας κυριαρχία»;

Μπορεί να μας το αναλύσει; Φαινομενικά δείχνει να αναφέρεται στις πιέσεις που ενδέχεται να δεχτεί η χώρα για υποχωρήσεις σε εθνικό επίπεδο. Δεν είναι έτσι όμως. Άλλο ήθελε να πει και μπερδεύεται ως συνήθως.
Εννοεί ότι λόγω οικονομικών υποχρεώσεων και αποπληρωμής των δανείων δεν μπορούν να προχωρήσουν με τον έως τώρα ρυθμό οι αγορές σε αμυντικό εξοπλισμό. Θα γίνουν καθυστερήσεις τη στιγμή που η Τουρκία θα προχωρά.
Πρέπει να τονίσουμε και την περίεργη αντίδραση του υπερπατριώτη Σαμαρά και του εθνικιστικού επιτελείου που τον συμβουλεύει. Αυτοί είναι έτοιμοι να πάρουν τα Σκόπια και την Πόλη. Ο πρώτος στόχος της υποταγμένης στα αμερικάνικα συμφέροντα, πολιτικής Σαμαρά, επετεύχθη. Με τα κόλπα του τα Σκόπια θα ονομαστούν Μακεδονία από όλα τα κράτη του κόσμου και όπως φαίνεται μόνο η Ελλάδα θα τα αποκαλεί με σύνθετη ονομασία. Τώρα ένας Θεός ξέρει που μας οδηγεί το Άμχερστ. Προς Θράκη ή προς Αιγαίο; Το μέλλον θα δείξει. Γι’ αυτό πρέπει να επαγρυπνούμε με δαύτους!
Ο Σαμαράς απάντησε στην γκάφα του Γιωργάκη με αστεϊσμούς. Ξέρει μάλλον και αυτός που βρίσκονται τα λεφτά. Οι δικοί του, τα golden boys, τα φάγανε σε ομόλογα, σκάνδαλα και παχυλούς μισθούς και η παρέα του σφυρίζει αδιάφορα.

«Ατυχείς» χαρακτηρίζει η Τουρκία τις αποφάσεις της Ε.Ε. για τον εκτροχιασμό της ένταξης


Κριτική στις ευρωπαϊκές αποφάσεις για την ενταξιακή της πορεία ασκεί η Τουρκία αν και δηλώνει πως συνεχίζει τις προσπάθειες της.
Οι αποφάσεις χαρακτηρίζονται «ατυχείς» αλλά δεν θεωρούν ότι τα συμπεράσματα αυτά μπορούν να εκτροχιάσουν την διαδικασία ένταξης της Τουρκίας και τις διαπραγματεύσεις της με την Ένωση.

Ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου των Εξωτερικών αποδίδει «σε έλλειψη διορατικότητας μιας χώρας - μέλους», το γεγονός ότι «δεν αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στα αποτελέσματα του Συμβουλίου, η υποστήριξη που παρέχει η Τουρκία στις διαπραγματεύσεις (στην Κύπρο) καθώς και την σιωπή ορισμένων μελών στον αναίτιο αποκλεισμό κεφαλαίων της διαπραγμάτευσης (Τουρκίας -Ε.Ε)».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα παρέλαβε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.



Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρέλαβε σήμερα το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης σε επίσημη τελετή που έγινε στο Όσλο στη Νορβηγία.τα 10 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες που το συνοδεύουν θα τα δωρίσει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Στην ομιλία του κατά την παραλαβή του Νόμπελ τόνισε ότι:

Επιστρέφουν τα Zeppelins





Tο zeppelin Eureka επανασχεδιάζει η εταιρεία Ventures για εμπορική χρήση. Το zeppelin πετά τώρα πειραματικά και με μεγάλη επιτυχία και προσφέρει βόλτες πάνω από το San Francisco, Silicon Valley, Monterey, Santa Cruz και Los Angeles. (Video by Jeff Amlotte / Los Angeles Times). Στο video θα δείτε και την πρώτη γυναίκα οδηγό zeppelin.

Ρωσία: 135 τελικά οι νεκροί στο νυχτερινό κέντρο της Περμ


135 συνολικά οι νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο της ρωσικής πόλης Περμ. οι περισσότεροι από τα θύματα ήταν μεταξύ 20 και 30 ετών.
Ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τους τοπικούς αξιωματούχους του Περμ για έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Η τοπική κυβέρνηση παραιτήθηκε ενώ οι αρχές δήλωσαν ότι το Lame Horse είχε άδεια για μόλις 50 ανθρώπους και ότι οι υπεύθυνοι του κέντρου είχαν κλείσει τις εξόδους κινδύνου.

Και το όσκαρ "σκοτεινής προσωπικότητας", πάει στο .... Σαμαρά !...!


Μέχρι τώρα είχε προκαλέσει σάλο η φωτογραφία των Σαμαρά-Παπανδρέου από τα κολλεγιακά τους χρόνια. Τώρα ξεφυτρώνει και άλλη μια φωτογραφία στη δημοσιότητα. Ο κος Σαμαράς ποζάρει σε κοινή φωτογραφία με τον κο Μπίστη. Καλά κύριε Σαμαρά...με όλους τους πολέμιους της ΝΔ εσείς είστε κολλητός; Τι υποκρύπτεται πίσω από την παρέα του Αμχερστ και τα κολλητιλίκια με τον Μπίστη; Τι μαύρη σκηνοθεσία είναι αυτή; Είστε η πιο σκοτεινή ελληνική προσωπικότητα του αιώνα και θα αργά ή γρήγορα θα δώσετε εξηγήσεις, είτε το θέλετε είτε όχι.
And the oscar goes to...Antonis Samaras! Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι έπαιξε το παιχνίδι των Αμερικανών πάνω στο θέμα των Σκοπίων. Δεν είναι μόνο το ότι έπαιξε το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας το 1996 και ψήφισε Στεφανόπουλο. Δεν είναι μόνο το ότι δημιουργούσε πρόβλημα στη ΝΔ και επί Έβερτ και επί Καραμανλή και όχι μόνο επί Μητσοτάκη. Δεν είναι μόνο ότι στις Ευρωεκλογές του 1999 η ΠΟΛΑΝ κατέβηκε κανονικά, ενώ πρόεδρος ήταν ο Καραμανλής...Είναι και το ότι οι φωτογραφίες από τα παλιά υποδηλώνουν πολλά από μόνες τους. Καμαρώστε την πιο σκοτεινή ελληνική προσωπικότητα του αιώνα. Τον άνθρωπο του Χάρβαρντ και του Άμχερστ, τον άνθρωπο των Αμερικανών και των πολιτικών τζακιών της χώρας. Τι δουλεία έχουν όλοι αυτοί μαζί στους ίδιους χώρους την ίδια εποχή; Ποιός τους έβαλε όλους μαζί και προς τί τους προετοίμαζαν;

Άσχημα μηνύματα από .... παντού!



Και που σαι ακόμη καημένε Μαρκόπουλε...


Απώλειες …ΝΔ και κέρδη ΛΑΟΣ από τροπολογία
Που είσαι ακόμα Μαρκόπουλε
Πρώτη ψηφοφορία σήμερα στη Βουλή με την νέα κυβέρνηση, αλλά και μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΝΔ από τον Αντώνη Σαμαρά και …έχουμε και λέμε:
Μετά τις αλλαγές του υπουργού Δικαιοσύνης Χ Καστανίδη, και την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΛΑΟΣ, αναγκάζοντας την ΝΔ να συρθεί πίσω του, υπερψηφίστηκε η επίμαχη τροπολογία που αφορά την αποσυμφόρηση των φυλακών και την υπό όρους αποφυλάκιση καταδικασθέντων για εμπόριο ναρκωτικών.
Από τους 250 παρόντες βουλευτές, ναι ψήφισαν 162 βουλευτές από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ όχι 82 από ΝΔ και ΛΑΟΣ ενώ 5 του ΚΚΕ δήλωσαν παρόν.
Η τροπολογία ωστόσο έφερε στο …προσκήνιο και υπόγειες διαδρομές που ο χρόνος θα δείξει που θα βγάλουν….. ....

Πάει ο 14ος μισθός, πάνε τα δώρα!...!


Έντιμη και αξιοπρεπής παραίτηση του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Χρ.Κίττα


«Από τη στιγμή που 18 ή και 20 χρονών παιδιά, τα οποία θα μπορούσαν να είναι μαθητές μου ή εγγόνια μου, βιαιοπραγούν και καταστρέφουν το ναό της ελεύθερης σκέψης, το ναό της Παιδείας, εγώ έχω στερέψει, έχω πεθάνει ψυχικά.

» [...] Η μοναδική ελπίδα της χώρας μας, τα νιάτα μας, περιμένουν άλλα από όλους εσάς. Μην τους προδώσετε. Εγώ δεν μπορώ πια να προσφέρω τίποτα παραπάνω.

» Ευτυχώς όταν είχα ακόμα δυνάμεις στις 3 Νοεμβρίου 2009 απέστειλα στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων αναλυτική, ίσως και προφητική, επιστολή για τις θέσεις μου για όλα αυτά που μας πληγώνουν τόσο πολύ. Αν κάποιος από τους αρχηγούς θέλει να την δημοσιοποιήσει μπορεί να το κάνει. Ισως οι σκέψεις μου εκείνες να φανούν χρήσιμες.»

Εγκαίνια της έκθεσης «Πολιτική και Γελοιογραφία 1960-2000»


Εγκαινιάστηκε η έκθεση με θέμα «Πολιτική και Γελοιογραφία 1960-2000» στο Ζάππειο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπρόσωπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μάριο Καρογιάν και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γρηγόρη Νιώτη.
Η έκθεση, στην οποία παρουσιάζονται έργα 24 Ελληνοκυπρίων και 9 Τουρκοκυπρίων γελοιογράφων, διοργανώθηκε παλαιότερα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και μεταφέρθηκε τώρα στη Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας - που συνυπεγράφη το 2004 μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και της Βουλής των Αντιπροσώπων - και το οποίο έχει στόχο την ενίσχυση και την προώθηση της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοβουλίων.

Ξαφνικές και αυθόρμητες συνεντεύξεις...


Ραγδαία η αύξηση των χρηστών του Ίντερνετ στην Ελλάδα

Το πρώτο τρίμηνο του 2009 το ποσοστό των ατόμων που χρησιμοποίησαν Η/Υ ανέρχεται στο 47,3% του δείγματος που απαρτιζόταν από 6.501 νοικοκυριά και ισάριθμα άτομα σε έρευνα της Εθνικής Στατιστική Υπηρεσίας της Ελλάδος (ΕΣΥΕ).

Σύμφωνα με την έρευνα χρήσης τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας από τα νοικοκυριά για το έτος 2009 το ποσοστό των ατόμων που χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο φθάνει τους 42,4%.

Επίσης η έρευνα κατέγραψε ότι...

Σήμερα η απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στον Ομπάμα

Στο Όσλο βρίσκεται σήμερα, Πέμπτη, ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, για την τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης.

Το βραβείο απονεμήθηκε στον Ομπάμα τον Οκτώβριο για «τις εξαιρετικές του προσπάθειες να ενισχυθεί η διεθνής διπλωματία και η συνεργασία του με τους ανθρώπους».

Η τελετή απονομής του βραβείου γίνεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου ότι θα στείλει 30.000 επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη Δευτέρα ότι ο Μπ.Ομπάμα «ασφαλώς και συνειδητοποιεί ότι παραλαμβάνει το βραβείο ως πρόεδρος σε πόλεμο», συμπληρώνοντας ότι...

Εφημερίδεεεεςςς!!! Κυβιστήσεις Παπανδρέου...


Διαβάστε όλα τα σημερινά Πρωτοσέλιδα εδώ

Σαν σήμερα... 10 Δεκεμβρίου

1649: Ο γάλλος στρατάρχης Πραλίν καλεί τους φίλους του στη γαλλική πόλη Μπορντό και τους παρουσιάζει μια λιχουδιά που πήρε τ' όνομά του (πραλίνα).

1893: Η Ελλάδα κηρύσσει πτώχευση. Ο Χαρίλαος Τρικούπης δηλώνει στη Βουλή: «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν».

1936: Ο βασιλιάς της Μ. Βρετανίας, Εδουάρδος ο 8ος, παραιτείται για να παντρευτεί μία κοινή θνητή, την Ουόλις Σίμσον.

Ο Ολυμπιακός στους "16"


Θριαμβευτική πρόκριση στις «16».


Για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού σε αγώνα στο γήπεδο Καραϊσκάκη για την 6η και τελευταία ημέρα νίκησε 1-0 την Αρσεναλ.

Η Ντόρα προδόθηκε από τους φίλους της

Όπως σε κάθε εκλογική μάχη έτσι και στι πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες στην Νέα Δημοκρατία την μάχη έκριναν οι λεγόμενοι “κομματάρχες..”Σε αυτούς πόνταρε ο Σαμαράς και με αυτούς κέρδισε…!

Η Ντόρα αφέθηκε στην έπαρση που φέρνει η βεβαιότητα της νίκης και αρκέστηκε στη στήριξη των Βουλευτών και στις περιβόητες υπογραφές θωρώντας ότι έτσι θα κερδίσει το παιχνίδι....
Όμως σε μια εκλογική μάχη ο πόλεμος είναι πάντα βρώμικος και υπόγειος. Οι βουλευτές κοιτάζουν να ισορροπήσουν ανάμεσα στους υποψηφίους για να εασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον.
Ο Κασσίμης την στήριζε αλλά ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου ο Λουλουδάκης στήριζε... Σαμαρά!!
Ο Πολύδωρας την στήριζε αλλά ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου ο Μητρόπουλος στήριζε... Σαμαρά!!
Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος την στήριζε αλλά ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου ο Κοταράς στήριζε... Σαμαρά!!
Ο Νικήτας Κακλαμάνης την στήριζε αλλά ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου ο Γιώργος Κανελλόπουλος είναι ο δίδυμος αδελφός του Δημήτρη Κανελλόπουλου, του διευθυντή του γραφείου του Σαμαρά.
Αυτά μαθαίνει τις τελευταίες μέρες η Ντόρα...αλλά πλεον είναι αργά...
Τα συμπεράσματα δικά σας....

ΕΙΠΑΝ

* ΝΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
"Η τηλεόραση έχει επιτυχία. Ευτυχία δεν έχει"
Συμφωνούμε! Όλα έχουν το τίμημά τους σε αυτή τη ζωή! Όλα..
* ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
"Δεν μετανιώνω για τη γνώμη μου, μόνο για όσους πλήγωσα άθελά μου"
Και μόνο που το παραδέχεστε, παίρνετε - από εμάς τουλάχιστον άφεση αμαρτιών.
*ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ
"Με τις δυναμικές γυναίκες δεν τα πάω πολύ καλά. Κουτουλάμε ο ένας πάνω στον άλλον"
Τραβήξτε τη φράντζα από το καινούργιο κούρεμα για να ..βλέπετε καλύτερα!
*ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΒΑΤΟΥ
"Έκανα πρώτη φορά μανικιούρ - πεντικιούρ στα 28 μου χρόνια"
Καλά..μέχρι τότε τι κάνατε; Τρώγατε τα νυχάκια σας;
Realnews

«Μαύρο» χρήμα στα ταμεία της Ρηγίλλης…..; Τι έγινε με το δίευρο των ψηφοφόρων;

Που πήγαν τα 1.564.272 ευρώ; Γιατί δεν κόπηκαν αποδείξεις;

Τα παραλειπόμενα της εκλογής προέδρου της ΝΔ στις 29 Νοεμβρίου είναι πολλά και για πολύ καιρό ακόμη θα τροφοδοτούν πολιτικές, παραπολιτικές και μικροπολιτικές αναλύσεις. Μέχρι σήμερα, οι πάντες σχεδόν απασχοληθήκαμε μόνο με τα αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά της εν λόγω διαδικασίας και του «ανατρεπτικού» -όπως χαρακτηρίστηκε- αποτελέσματός της… Λίγοι -ή μάλλον κανείς στα σοβαρά- δεν έκανε λόγο για «τεχνικές λεπτομέρειες» που ίσως αποδειχθούν ιδιαζούσης πολιτικής βαρύτητας και προκαλέσουν μεγάλη «αναστάτωση» στη νέα ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης…
Μια τέτοια «τεχνική λεπτομέρεια» με πολλά ερωτηματικά είναι η περίφημη «συνδρομή των 2 ευρώ» που κατέβαλαν όλοι όσοι συμμετείχαν στην ψηφοφορία της 29ης Νοεμβρίου, προκειμένου να καταθέσουν έγκυρα την αίτηση εγγραφής τους ως μέλη της ΝΔ και να ρίξουν την ψήφο τους σε μια από τις 1540 κάλπες σε όλη την Ελλάδα. Και αν, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που εξέδωσε η Εφορευτική Επιτροπή, ψήφισαν τελικά 782.136 πολίτες, το τελικό ποσό που εισέρρευσε στα κομματικά ταμεία της ΝΔ θα πρέπει να υπολογίζεται στα 1.564.272 ευρώ! Ουδόλως ευκαταφρόνητο, ιδιαίτερα όταν είναι… ζεστό και «μαύρο»!
Ναι, δυστυχώς, ο κομματικός μηχανισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται, ότι δεν συνετίσθηκε από την εκλογική συντριβή της 4ης Οκτωβρίου και τη λαϊκή κατακραυγή κυρίως για ζητήματα διαφθοράς… Και μετέβαλε ακόμη και αυτήν την ύψιστη διαδικασία της εκλογής νέου αρχηγού σε μια αρκετά «σκοτεινή» υπόθεση που δίνει άφθονο και εύφορο έδαφος για βάσιμες αμφιβολίες ως προς τη διαφάνεια και τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών του κόμματος.
Σε κανέναν σχεδόν εκλογικό κέντρο της Ελλάδος δεν κόπηκαν και δεν δόθηκαν αποδείξεις στους χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στην ψηφοφορία καταβάλλοντας τα 2 ευρώ... Σε Αθήνα, Κόρινθο, Περιστέρι, Ιωάννινα και πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδος, αλλά ακόμη και στους καποδιστριακούς δήμους της χώρας, δεν υπήρχε ούτε για τα… προσχήματα μπλοκάκι αποδείξεων, αλλά κι αν υπήρχε δεν χρησιμοποιήθηκε!
Σε μια εποχή γενικευμένης πολιτικής, ηθικής και οικονομικής κρίσης, το παλλαϊκό αίτημα για διαφάνεια και κάθαρση στο δημόσιο βίο της χώρας δεν μπορεί να εισπράττει τόσο απογοητευτικές απαντήσεις από αμετανόητους κομματικούς μηχανισμούς που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο διασφάλιση της «θεσούλας» τους. Και σίγουρα αυτή η ύποπτη και αρκετά «ενοχλητική» λεπτομέρεια που προεκθέσαμε δεν αποτελεί την καλύτερη δυνατή πολιτική «προίκα» για το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της ΝΔ, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπ’ όψιν, ότι οι μηχανισμοί αυτοί που ευθύνονται για τις απαράδεκτες και αδιαφανείς αυτές «αβλεψίες» είναι οι ίδιοι που πολέμησαν σκληρά για να εξασφαλίσουν την εκλογή του…
ομάδα μαγκαζίνο