Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Το ΛΑΟΣ, ο Μίκης και τα πολιτικά άκρα


του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
Όπως το είχα από νωρίς προβλέψει, το ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη επιχειρεί να βγάλει στην ακροδεξιά σέντρα την ΝΔ του κ. Αντώνη Σαμαρά. Η πρόσκληση – πρόκληση γιατην ματαίωση της εκλογής Παπούλια εχει βαθύτερο σχεδιασμό. Τον Μάρτιο, εποχή κανονικά εκλογής του νέου Προέδρου, η χώρα θα έχει βουλιάξει στις εντάσεις των οικονομικών αδιέξόδων. Η κυβέρνηση θα πλησιάζει στο ναδίρ της δημοτικότητάς της. Σε ένα απελπισμένο κόσμο τότε ο Καρατζαφέρης θα επισημαίνει πως αν τον άκουγε η ΝΔ το Πασόκ δεν θα ήταν ακόμη στην κυβέρνηση. Και “τα πράγματα θα ήσαν καλύτερα”. Οι λαικίστικες κορώνες του ΛΑΟΣ δεν θα είναι εύκολο τότε να αντιμετωπισθούν από μιά ΝΔ που θα βρίσκεται ακόμη σε φάση ανασυγκρότησης. Κοντά σε όλα αυτά θα προστεθούν και τα ζητήματα των μεταναστων που θα προκαλέσουν αναστάτωση στους συντηρητικούς κύκλους της ελληνικής κοινωνίας. Πως θα πολιτευθεί τοτε η ΝΔ; Από την στάση της στα ζητήματα αυτά θα κριθούν πολλά για το μέλλον της καινούργιας της ηγεσίας.
Όλοι μας απειλούν!
Ο Μίκης έκανε και πάλι το θαύμα του! Σαν ξαναγεννημένος Χριστόδουλος για μιά ακόμη φορά μας απέδειξε πόσο κοντά βρίσκονται τα δύο πολιτικά άκρα. Μας είπε λοιπόν πως κύριοι στόχοι (σ.σ. της παγκοσμιοποίησης) είναι “ο αφελληνισμός μας και η εξάλειψη της ιστορικής μνήμης μας και της πολιτιστικής μας ταυτότητας”. Σαν να έγινε η παγκοσμιοποίηση ειδικά για την Ελλάδα. Που τρομοκρατεί με τις δυνατότητες και τα επιτεύγματά της την …παγκόσμια καπιταλιστική τάξη!! Η οποία μας συντηρεί βέβσια, μέσω ΕΕ και μέσω της αγοράς των χρεών μας. Κι αποφεύγουμε έτσι την οριστική κατάρρευση.
Δυσκολεύομαι να καταλάβω που ακριβώς πηγαίνει η κοινωνία μας. Τα άκρα και η φοβία του “άλλου” και του “ξένου” κερδίζουν συνέχεια έδαφος. Δεν ξέρω που τελικά θα οδηγηθούμε…...

Δεν υπάρχουν σχόλια :