Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Και που σαι ακόμη καημένε Μαρκόπουλε...


Απώλειες …ΝΔ και κέρδη ΛΑΟΣ από τροπολογία
Που είσαι ακόμα Μαρκόπουλε
Πρώτη ψηφοφορία σήμερα στη Βουλή με την νέα κυβέρνηση, αλλά και μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΝΔ από τον Αντώνη Σαμαρά και …έχουμε και λέμε:
Μετά τις αλλαγές του υπουργού Δικαιοσύνης Χ Καστανίδη, και την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΛΑΟΣ, αναγκάζοντας την ΝΔ να συρθεί πίσω του, υπερψηφίστηκε η επίμαχη τροπολογία που αφορά την αποσυμφόρηση των φυλακών και την υπό όρους αποφυλάκιση καταδικασθέντων για εμπόριο ναρκωτικών.
Από τους 250 παρόντες βουλευτές, ναι ψήφισαν 162 βουλευτές από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ όχι 82 από ΝΔ και ΛΑΟΣ ενώ 5 του ΚΚΕ δήλωσαν παρόν.
Η τροπολογία ωστόσο έφερε στο …προσκήνιο και υπόγειες διαδρομές που ο χρόνος θα δείξει που θα βγάλουν….. ....

Πρώτον, αναδείχθηκε κοινό μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΝΔ –ΛΑΟΣ με ιδεολογικούς διαξιφισμούς. Προοδευτικοί - συντηρητικοί
Δεύτερο, διαπιστώθηκε …αναγκαστική προσχώρηση της ΝΔ - μέχρι χθες δεν είχε εκφράσει αντίθεση- στις απόψεις του ΛΑΟΣ.
Τρίτο, υπήρξε διαφοροποίηση μεταξύ «Σαμαρικών» –«Ντορικών». Και αυτό άλλωστε ήθελε, μεταξύ άλλων, να βγάλει η «πονηρή αλεπού –Καρατζαφέρης». Και να σύρει τη ΝΔ πίσω του και να φανούν οι «Ντορικές» διαφοροποιήσεις. Το πρώτο το πέτυχε. Το δεύτερο όμως, όχι. Τουλάχιστο στα φανερά. Γιατί η πλειοψηφία των Ντορικών βουλευτών ήταν υπέρ της τροπολογίας. Αλλά επέλεξαν ή να απουσιάσουν από τη ψηφοφορία ή να μην διαφοροποιηθούν επίσημα από τη γραμμή που έδωσε το πρωί ο Σαμαρικός νέος γραμματέας της Κ.Ο ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος.
Ενδεικτική ήταν η αποστροφή «μαχόμενου» Ντορικού της Β Αθήνας, όταν ρωτήθηκε αν θα συνταχθεί με την άποψη Μαρκόπουλου.
«Γιατί, ρώτησε τη γνώμη μου εμένα πριν ο Μαρκόπουλος; Υπάρχει και η απουσία». (Απουσίαζαν συνολικά 34!!!). Ούτε ο Ν Δένδιας ήταν που ως υπ Δικαιοσύνης είχε φέρει σχετική διάταξη τον Μάϊο και την απέσυρε γιατί διαφωνούσε το ΠΑΣΟΚ.
Ο ίδιος δε, μας μετέφερε και τις προθέσεις του κ Καρατζαφέρη που όπως του δήλωσε.
«Θα ζητάω σε κάθε ν/σ ονομαστική. Θα σας χορέψω στο ταψί». Εννοεί ΝΔ!!!
Έχει άδικο μετά που ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για ιδεολογική εκτροπή της ΝΔ;
Και που είσαι ακόμα Μαρκόπουλε…

Δεν υπάρχουν σχόλια :