Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Τι εννοεί ο κ. Παπανδρέου όταν λέει ότι «κινδυνεύει η εθνική μας κυριαρχία»;

Μπορεί να μας το αναλύσει; Φαινομενικά δείχνει να αναφέρεται στις πιέσεις που ενδέχεται να δεχτεί η χώρα για υποχωρήσεις σε εθνικό επίπεδο. Δεν είναι έτσι όμως. Άλλο ήθελε να πει και μπερδεύεται ως συνήθως.
Εννοεί ότι λόγω οικονομικών υποχρεώσεων και αποπληρωμής των δανείων δεν μπορούν να προχωρήσουν με τον έως τώρα ρυθμό οι αγορές σε αμυντικό εξοπλισμό. Θα γίνουν καθυστερήσεις τη στιγμή που η Τουρκία θα προχωρά.
Πρέπει να τονίσουμε και την περίεργη αντίδραση του υπερπατριώτη Σαμαρά και του εθνικιστικού επιτελείου που τον συμβουλεύει. Αυτοί είναι έτοιμοι να πάρουν τα Σκόπια και την Πόλη. Ο πρώτος στόχος της υποταγμένης στα αμερικάνικα συμφέροντα, πολιτικής Σαμαρά, επετεύχθη. Με τα κόλπα του τα Σκόπια θα ονομαστούν Μακεδονία από όλα τα κράτη του κόσμου και όπως φαίνεται μόνο η Ελλάδα θα τα αποκαλεί με σύνθετη ονομασία. Τώρα ένας Θεός ξέρει που μας οδηγεί το Άμχερστ. Προς Θράκη ή προς Αιγαίο; Το μέλλον θα δείξει. Γι’ αυτό πρέπει να επαγρυπνούμε με δαύτους!
Ο Σαμαράς απάντησε στην γκάφα του Γιωργάκη με αστεϊσμούς. Ξέρει μάλλον και αυτός που βρίσκονται τα λεφτά. Οι δικοί του, τα golden boys, τα φάγανε σε ομόλογα, σκάνδαλα και παχυλούς μισθούς και η παρέα του σφυρίζει αδιάφορα.
Παρέδωσαν την Ελλάδα, ευάλωτη εθνικά. Παρέδωσαν μια Ελλάδα χρεοκοπημένη ενώ ο ελληνικός λαός τους ψήφισε και ξαναψήφισε για να φτιάξουν την οικονομία. Αυτοί κοίταζαν την τσέπη τους και την καρέκλα τους.
Ουσιαστικά το επιτελείο του Σαμαρά απάντησε με μηδενικό περιεχόμενο. Δεν ευθύνεται για τα δημοσιονομικά χάλια της χώρας. Κάποιος πρέπει να τους υπενθυμίζει ότι η πολιτική τυος τραυμάτισε τις θέσεις της χώρας μας σε όλα τα εθνικά μέτωπα. Αν κρύβουμε κάτω από το χαλί τα χάλια μας, όπως θέλει ο Σαμαράς, κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στο μέλλον μας. Τι ακριβώς σκέφτεται ο Λειβαδάς και η παρέα του; Από το γραφείο του Καραμανλή έγιναν σύμβουλοι του Σαμαρά. Δε φέρουν ευθύνη αυτοί για τα χάλια της χώρας; Πως ακριβώς συνεργάζονται με το νέο τους αφεντικό όταν αυτοί διέλυσαν την οικονομία; Πως ακριβώς εμφανίζονται τώρα εθνικά ευαίσθητοι και απενοχοποιημένοι δεξιοί, στο επιτελείο του νέου υπερπατριώτη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας; Φυσικά και δεν αγνοούν το μέγεθος της χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας. Έτσι θέλουν να πιστεύουμε. Κάτι θα ξέρουν για τους κινδύνους που διατρέχει η εθνική μας ασφάλεια και κυριαρχία με τα άδεια ταμεία που άφησαν. Γι’ αυτό το έριξαν στο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια. Θυμήθηκαν το δεξιό τους DNA γιατί έτσι νομίζουν ότι θα γλυτώσουν από την κριτική μας.
αναγνώστης του περιοδικού

Δεν υπάρχουν σχόλια :