Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

«Μαύρο» χρήμα στα ταμεία της Ρηγίλλης…..; Τι έγινε με το δίευρο των ψηφοφόρων;

Που πήγαν τα 1.564.272 ευρώ; Γιατί δεν κόπηκαν αποδείξεις;

Τα παραλειπόμενα της εκλογής προέδρου της ΝΔ στις 29 Νοεμβρίου είναι πολλά και για πολύ καιρό ακόμη θα τροφοδοτούν πολιτικές, παραπολιτικές και μικροπολιτικές αναλύσεις. Μέχρι σήμερα, οι πάντες σχεδόν απασχοληθήκαμε μόνο με τα αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά της εν λόγω διαδικασίας και του «ανατρεπτικού» -όπως χαρακτηρίστηκε- αποτελέσματός της… Λίγοι -ή μάλλον κανείς στα σοβαρά- δεν έκανε λόγο για «τεχνικές λεπτομέρειες» που ίσως αποδειχθούν ιδιαζούσης πολιτικής βαρύτητας και προκαλέσουν μεγάλη «αναστάτωση» στη νέα ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης…
Μια τέτοια «τεχνική λεπτομέρεια» με πολλά ερωτηματικά είναι η περίφημη «συνδρομή των 2 ευρώ» που κατέβαλαν όλοι όσοι συμμετείχαν στην ψηφοφορία της 29ης Νοεμβρίου, προκειμένου να καταθέσουν έγκυρα την αίτηση εγγραφής τους ως μέλη της ΝΔ και να ρίξουν την ψήφο τους σε μια από τις 1540 κάλπες σε όλη την Ελλάδα. Και αν, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που εξέδωσε η Εφορευτική Επιτροπή, ψήφισαν τελικά 782.136 πολίτες, το τελικό ποσό που εισέρρευσε στα κομματικά ταμεία της ΝΔ θα πρέπει να υπολογίζεται στα 1.564.272 ευρώ! Ουδόλως ευκαταφρόνητο, ιδιαίτερα όταν είναι… ζεστό και «μαύρο»!
Ναι, δυστυχώς, ο κομματικός μηχανισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται, ότι δεν συνετίσθηκε από την εκλογική συντριβή της 4ης Οκτωβρίου και τη λαϊκή κατακραυγή κυρίως για ζητήματα διαφθοράς… Και μετέβαλε ακόμη και αυτήν την ύψιστη διαδικασία της εκλογής νέου αρχηγού σε μια αρκετά «σκοτεινή» υπόθεση που δίνει άφθονο και εύφορο έδαφος για βάσιμες αμφιβολίες ως προς τη διαφάνεια και τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών του κόμματος.
Σε κανέναν σχεδόν εκλογικό κέντρο της Ελλάδος δεν κόπηκαν και δεν δόθηκαν αποδείξεις στους χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στην ψηφοφορία καταβάλλοντας τα 2 ευρώ... Σε Αθήνα, Κόρινθο, Περιστέρι, Ιωάννινα και πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδος, αλλά ακόμη και στους καποδιστριακούς δήμους της χώρας, δεν υπήρχε ούτε για τα… προσχήματα μπλοκάκι αποδείξεων, αλλά κι αν υπήρχε δεν χρησιμοποιήθηκε!
Σε μια εποχή γενικευμένης πολιτικής, ηθικής και οικονομικής κρίσης, το παλλαϊκό αίτημα για διαφάνεια και κάθαρση στο δημόσιο βίο της χώρας δεν μπορεί να εισπράττει τόσο απογοητευτικές απαντήσεις από αμετανόητους κομματικούς μηχανισμούς που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο διασφάλιση της «θεσούλας» τους. Και σίγουρα αυτή η ύποπτη και αρκετά «ενοχλητική» λεπτομέρεια που προεκθέσαμε δεν αποτελεί την καλύτερη δυνατή πολιτική «προίκα» για το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της ΝΔ, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπ’ όψιν, ότι οι μηχανισμοί αυτοί που ευθύνονται για τις απαράδεκτες και αδιαφανείς αυτές «αβλεψίες» είναι οι ίδιοι που πολέμησαν σκληρά για να εξασφαλίσουν την εκλογή του…
ομάδα μαγκαζίνο

Δεν υπάρχουν σχόλια :