Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Κόλαφος για τον Αντωνάκη οι δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου

Τουλάχιστον τρεις δημοσκοπήσεις έρχονται το Σαββατοκύριακο. Με πρώτη αύριο στην «ΗΜΗΡΕΣΙΑ». Όλα καλά για τον Γιωργάκη. Όλα του πάνε δεξιά. Παντού προβιβάζεται και περνά το τεστ των σκληρών μέτρων. Αλλού ηχούν οι σάλπιγγες, χτυπάνε οι καμπάνες. Προς Νέα Άνοιξη μεριά. Προς το κόμμα του Αντωνάκη. Που πήρε ένα μεγάλο κόμμα και το μετατρέπει σε «Πολιτική Άνοιξη». Ξεχνιούνται τα χούγια; Έτσι έμαθε, έτσι κάνει.
Τουλάχιστον 12 μονάδες η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η ψαλίδα ανοίγει και πάει. Για πρώτη φορά η αλλαγή ηγεσίας σε ένα κόμμα εξουσίας αντιμετωπίζεται τόσο αρνητικά από την κοινωνία. Μέχρι και ο Τσίπρας καλύτερα τα πήγε. Το περίεργο είναι ότι όλα σχεδόν τα μέσα αντιμετωπίζουν πολύ θετικά τον Αντωνάκη και καθυβρίζουν ακόμα και σήμερα τη Ντόρα Μπακογιάννη. Ούτε καν σάτιρα γίνεται εις βάρος του, ενώ ο γνωστός Θέμος Αναστασιάδης (αυτός με τις μαύρες σακούλες που πήγαιναν πάνω κάτω και πλαγίως στο κέντρο της Αθήνας) τον αποκαλεί ανοιχτά «σωτήρα»! Μάλλον για θρησκευτικό ηγέτη θα τον περνά! Σε λίγο ο Λαζόπουλος θα παρουσιάζει τον Αντώνιο της Νέας Άνοιξης με φωτοστέφανο και επιθετικό προσδιορισμό «ο Μέγας»! «Ελλάς, Τρελλάς Αντωνιάς».
Παρά ταύτα η ΝΔ υπόκειται μια πρωτοφανή καθίζηση. Βρίσκεται στα ιστορικά χαμηλά της. «Μάτωσε» το πολιτικό ταμπλό, όπως ματώνει τελευταία το ταμπλό της Σοφοκλέους. "Πούλα πούλα" γαλάζια χαρτιά γιατί πάνε άκλαυτα.
Το θέμα είναι ότι στις δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα παρουσιαστεί η πρόθεση ψήφου. Για να προστατεύσει το σύστημα Πασόκ τον συγκάτοικο της συγκυβέρνησης. Τώρα που βρίσκεται στα κάτω του να μην εκτίθεται τόσο αρνητικά. Φαίνεται τον λυπούνται. Και αυτό το Σαββατοκύριακο με τη Ντόρα θα προτιμήσουν να τα βάλουν για να προστατέψουν τον εκλεκτό πελάτη της διαπλοκής.

Διαπρέπει η «άτυπη συγκυβέρνηση των συγκατοίκων»! Συμπαιγνία απάτης και για το μεταναστευτικό…

Η στάση του προέδρου Αντώνη στο ζήτημα της παροχής ιθαγένειας στους μετανάστες, που προωθεί η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αποτελεί ένα ακόμη μνημείο αμετροέπειας, ελιγμών, καπηλείας και φτηνών εντυπωσιασμών. Με σκοπό και «η δουλειά να γίνει» και το αφελές πόπολο των «υπερήφανων δεξιών» να χάψει το παραμύθι της δήθεν «διαφωνίας» Σαμαρά με τον Παπανδρέου για το ζήτημα αυτό…
Η ιστορία έχει μεθοδευθεί αριστοτεχνικά και σύμφωνα με τη λογική του φαινομενικού «παζαρέματος»… Επί της ουσίας και του σκοπού δεν υφίσταται καμία απολύτως διαφοροποίηση. Ενώ, π.χ., το ΛΑΟΣ είναι ξεκάθαρο -λέει όχι στην παροχή ιθαγένειας- ο Αντώνης προβάλλει, υποτίθεται, «ενστάσεις» για τα «κριτήρια» και τις «προϋποθέσεις» που θα πρέπει να ισχύουν, επικαλούμενος αόριστα και μπακαλίστικα το «καθεστώς άλλων ευρωπαϊκών χωρών»… Ποιων ακριβώς; Γιατί η κάθε ευρωπαϊκή χώρα έχει δικό της, αυτόνομο πλαίσιο για την παροχή ιθαγένειας σε νόμιμους μετανάστες. Οι βαρύγδουπες και κενολόγες «προτάσεις» του Αντώνη στοχεύουν στο ξεγέλασμα των νεοδεξιών που είναι κάθετα αντίθετοι στις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ και ταυτίζονται με τις ακραίες θέσεις του Καρατζαφέρη. Όμως ο Σαμαράς δεν καταδέχεται να κατέλθει στο…

Συνεχίζουν τις προκλήσεις τα Νεοδεξιά Φαντάσματα! Αποκλειστικά υπεύθυνος για ενδεχόμενη διακινδύνευση της ενότητας της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς και οι «ανοιξιάτικοι» μυστικοσύμβουλοί του…

Την ώρα που η «ανοιξιάτικη» Ρηγίλλης απαξιώνει και γράφει στα παλιοπάπουτσά της το επίσημα καταγραφέν 40% της βάσης του κόμματος (με την αποκλειστικά «φιλοσαμαρική» σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου) οι προκλήσεις των Φαντασμάτων και της Νεοδεξιάς Μούχλας συνεχίζονται! Η Ντόρα Μπακογιάννη, ως γνωστόν, πραγματοποιεί από σήμερα τριήμερη περιοδεία στην Κρήτη, για να εκφράσει τις ευχαριστίες της σε προσωπικούς και πολιτικούς φίλους για τη στήριξη που της παρείχε η Μεγαλόνησος, με συντριπτικό ποσοστό που έφτασε το 88%, στην εκλογή προέδρου του κόμματος στις 29 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Παγκρήτιας Δημοκρατικής Εφημερίδας «ΤΟΛΜΗ», η σαμαρική Ρηγίλλης σχεδίαζε να...

Με θέρμη υποδέχονται τη «δικιά τους Ντόρα» οι Κρητικοί

Συμβαίνει τώρα!
Η τριήμερη περιοδεία της Ντόρας Μπακογιάννη στην Κρήτη, που ξεκίνησε σήμερα από το Ηράκλειο και θα κορυφωθεί αύριο και μεθαύριο με επισκέψεις σε όλους τους νομούς της Μεγαλονήσου, εξελίσσεται σε ένα πανηγύρι αγάπης, φιλίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα σε παλιούς και νέους συμμαχητές της Νέας Δημοκρατίας. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία ιδιαίτερη κινητοποίηση, πλήθος Κρητικών συγκεντρώθηκαν στους προγραμματισμένους τόπους, για να δουν τη «δικιά τους» Ντόρα, να τη χαιρετίσουν, να της ευχηθούν καλή δύναμη. Εκείνη τους ευχαρίστησε για τη μεγάλη τιμή που επεφύλαξαν στο πρόσωπό της, αφού στις εσωκομματικές εκλογές της 29ης Νοεμβρίου η κ. Μπακογιάννη πήρε στην Κρήτη σχεδόν το 90% των ψήφων! Κατά τις επισκέψεις της στα διάφορα μέρη του νησιού η πρώην Υπουργός δεν πραγματοποιεί ομιλίες. Συζητά με απλότητα και αμεσότητα με τους συγκεντρωμένους συντοπίτες της, αποφεύγοντας οποιαδήποτε νύξη στα εσωκομματικά της ΝΔ. Άλλωστε οι πολίτες δεν χρειάζονται κανέναν να τους «διαφωτίσει» για το «στραβό αρμένισμα» της «γαλάζιας» παράταξης υπό τη νέα ηγετική της ομάδα… «Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει», που λέει κι ο λαός.

Λυπηθείτε μας κυρ Αντώνη. Μη ματώσετε άλλο!

Τελευταία η πολιτική σκηνή του τόπου έχει γεμίσει αίματα. Θέλουν όλοι να ματώσουν. Θρίλερ κατάντησε το Κοινοβούλιο. Το αίμα ρέει άφθονο από τα έδρανα και το βήμα της Βουλής.
Πρώτος είχε βγει με αίματα ο Γιωργάκης. Ο αθώος αμνός. Που κατηγορούν το κόμμα του ότι τα παίρνει! Κάποιοι αναιδέστατοι φυσικά!  Ζήτησε «άπλετο φως σε όλα τα σκάνδαλα και ας ματώσουμε». Χειροκρότησαν από κάτω όλοι οι παριστάμενοι βουλευτές.
Συνέχισε ο Αντωνάκης. Ζήτησε και αυτός «την αλήθεια για όλα και ας ματώσουμε». Ειδικά ο Αντωνάκης επικαλείται τις σφαγές και ματώνει, σε κάθε του εμφάνιση. Τα χέρια του βουτηγμένα στο  αίμα τα επιδεικνύει στις κάμερες για να δει ο λαός ότι "λέει την αλήθεια". Είναι πιο παραστατικός. Ξεφεύγει λίγο από τις θεατρικές ικανότητες του συμμαθητή Γιωργάκη, ο οποίος ...

Τα κόλπα του Χριστοφοράκου και οι περίεργες διαρροές «ημερολογίων»

Χριστοφοράκος, διαπλοκή, ατζέντες και κασέτες.
Ξέρετε για τον Χριστοφοράκο. Αυτόν που τα έδινε στα κόμματα και σήμερα κανένας δεν παραδέχεται ότι τον ξέρει. Είναι περιττό να σας πούμε ότι πολλά χρόνια τώρα λειτουργεί με φόντο τη …. σωτηρία της ψυχής του! Λέμε τώρα γιατί μόνο το τομάρι του θέλει να σώσει και αδιαφορεί πλήρως για όσους επιθυμεί με τόσο μεγάλη σπουδή να κάψει, μέσω διαρροών, ημερολογίων, τεφτεριών και καλυμμένων ανακρίσεων. Το σκάνδαλο Siemens δεν έσκασε τώρα. Απασχολεί πολλά χρόνια την Αμερικάνικη και Γερμανική δικαιοσύνη και οι επιπλοκές του ακουμπούν πάρα πολλές χώρες. Με σχεδόν ταυτόσημο τρόπο.
Ξέροντας όμως τόσα χρόνια ότι κάπου του την έχουν στημένη φυσικά και φρόντισε να φορτώσει τις ατζέντες του με ονόματα, νούμερα και ραντεβού, που κανένας δεν εγγυάται την ορθότητά τους. Έχει στήσει ο κύριος αυτός ένα παιχνίδι εντυπώσεων που παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα της χώρας με σκοπό την ….. δικαίωσή του. Καίγοντας επιλεκτικά κάποια άτομα που κανένας δεν είναι βέβαιος ότι λέει την αλήθεια. Έτσι και τώρα είναι σίγουρο ότι επιλεκτικά προσπαθεί να κάψει κάποιους. Όσους δεν χρειάζεται το ....

Ένα απόλυτα ελεγχόμενο κόμμα, εκπροσωπεί την κοινωνία;

Τα στελέχη της «Νέας Άνοιξης» θεωρούν ότι δεν είναι υποχρεωμένα να περάσουν σε μια συγχώνευση ιδεών, πολιτικών και προσώπων μεταξύ της αποτυχημένης σαμαρικής «Πολιτικής Άνοιξης» και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Κρατάνε τα προσχήματα προς την πλευρά Καραμανλή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα φαγωθούν στο μέλλον και αντιμετωπίζουν εχθρικά (και προβοκατόρικα) την ίδια τη Ντόρα και τα στελέχη που την στήριξαν.
Οι μυστικοσύμβουλοι της Ρηγίλλης στέλνουν μήνυμα στη Ντόρα για την αντίδρασή της σχετικά με την επιτροπή του συνεδρίου:«το συνέδριο δεν θα είναι όργανο ισορροπιών και συμβιβασμών». Στέλνουν μήνυμα για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις εσωκομματικές ισορροπίες ενός πολυσυλλεκτικού κόμματος. Και φυσικά τις αντιμετωπίζουν εχθρικά αφού δεν είναι ικανοί να τις χειριστούν. Δεν έχουν την πολιτική παιδεία να βγάζουν χρυσές τομές από συγκρουόμενες ή ανταγωνιστικές μεταξύ τους τάσεις. Έχουν αντίθετες εμπειρίες. Έχουν μάθει στα «παίγνια» και την ....

Τα μεγαλύτερα λάθη με τη χρήση Photoshop

Στις περισσότερες φωτογραφίες τα λάθη είναι εμφανή
Πατήστε για να δείτε και τα υπόλοιπα κραυγαλέα photoshop λάθη.

Η απίστευτη ζωντανή λίμνη λάβας στην Αιθιοπία

Ονομάζεται Erta Ale και βρίσκεται σε υψόμετρο 613 μέτρων. Στην γλώσσα των Αφάρ σημαίνει «το βουνό του καπνού». Από τους ντόπιους Αφάρ αποκαλείται και «Πύλη της Κολάσεως». Είναι ουσιαστικά δύο "λίμνες" σε σύνολο πέντε στον πλανήτη μας. Η λίμνη στις φωτογραφίες είναι και η μεγαλύτερη στον κόσμο.
Στην τελευταία μεγάλη έκρηξη στις 25 Σεπτεμβρίου 2005 σκότωσε 250 άτομα. Η τελευταία μεγάλη ενεργή δραστηριότητα συνέβη τον Αύγουστο του 2007. Έκτοτε συμπεριφέρεται ήπια, δηλαδή όπως στις εκπληκτικές φωτογραφίες από το volcanosdiscovery.
Περισσότερα για την λίμνη της φωτιάς και του διαβόλου στο wikipedia και στο sverop.
Παρακάτω περισσότερες εκπληκτικές φωτογραφίες.

Τοπίο "AVATAR" στον πλανήτη ΓΗ

Βρίσκονται στην Κίνα στο δάσος Zhangjiajie το οποίο έχει κηρυχθεί εθνικό πάρκο.
Παρακάτω περισσότερες εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Πως μπορείτε και εσείς να "ανυψωθείτε"

Το κόλπο είναι πολύ απλό. 

Βάψτε μια κηλίδα γκρι σε ένα δρόμο και έπειτα σταθείτε στο πλάι. 
Η κηλίδα θα εκπροσωπεί την σκιά του ανυψωμένου σώματος.
Για να αποτυπωθεί σε φωτογραφία το "φαινόμενο" δοκιμάστε μερικές θέσεις για να πετύχετε την καλύτερη "απόδειξη" της τελειας ανύψωσης.

Καλή Επιτυχία!

Ξέρετε ποιό ειναι το πρώτο ηλεκτρονικό κομμάτι στην ιστορία της μουσικής;

Τhe first masterpiece of electronic music in 1955
Αναφέρεται και ως η πρώτη ιστορικά ηλεκτρονική σύνθεση για την ειρήνη (1955).
Συνθέτης ο Karlheinz Stockhausen και τίτλος της σύνθεσης: "Gesang der Junglinge" (Το τραγούδι της νεολαίας) (1955-56). Ο συνθέτης πρόσθεσε πάνω στο συνθεσάιζερ φωνητικές συλλαβές από το τραγούδι "Song of the Youths in the Fiery Furnace" του Daniel. 
Από το βίντεο λείπουν τα δύο τελευταία λεπτά της σύνθεσης.

Γεια σου μεγάλε Βασίλη, που τον είχες και συμμαχητή σου τον Καραμανλή!

Αναφέραμε τη φράση «την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς» και θυμηθήκαμε τον κο. Βασίλη Μιχαλιάκο. Ως γνωστόν, αυτή τη ρήση είχε χρησιμοποιήσει ο νυν γραμματέας Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας για τον κο. Αντώνη Σαμαρά (τον οποίο τώρα εξυμνεί), την εποχή που είχε φύγει από το κόμμα για να ιδρύσει την Πολιτική Άνοιξη.
Όταν οι άνθρωποί μας στον Πειραιά μας είχαν πληροφορήσει ότι στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση των «πυρήνων» του τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο κος. Μιχαλολιάκος είχε εκστομίσει το εκπληκτικό «και να ξέρετε, εγώ δε χρωστάω τίποτα στον Καραμανλή, εκείνος μου χρωστάει... όταν ήμουν εγώ πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, εκείνος ήταν ένας...

Spiegel: H Eυρώπη χάνει την υπομονή της για την Ελλάδα

Άρθρο του γερμανικού περιοδικού αναφέρεται στα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας και επισημαίνει την εξαιρετική δυσκολία αναμόρφωσης του συστήματος εντός λίγων ετών.
Το γερμανικό περιοδικό Spiegel δημοσίευσε στη διεθνή διαδικτυακή έκδοσή του το παρακάτω άρθρο του Κάρστεν Φόλκερι.
Η Ευρώπη χάνει την υπομονή της με την Ελλάδα και έχει ζητήσει από τη χώρα που βρίσκεται σε οικονομική κρίση να ακολουθήσει ένα αυστηρό δημοσιονομικό πρόγραμμα. Ο Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χοακίν Αλμούνια περιμένει επίσης από την Αθήνα συχνές εκθέσεις για την οικονομική της κατάσταση. Ομως αυτά δεν αρκούν: η Ελλάδα έχει πολύ βαθιά προβλήματα και η απειλή για το ευρώ είναι πολύ σοβαρή.
Τώρα η Ευρωπαϊκή Ενωση αναλαμβάνει την ευθύνη για το δημοσιονομικό χάος της Ελλάδας μολονότι οι ηγέτες της ΕΕ αποφάσισαν σε σύνοδό τους τον Δεκέμβριο να ....

MKO

Έχει αρχίσει και βγαίνει ως παρατσούκλι για την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το ΜΚΟ. Δηλαδή Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Το βρίσκω εξαιρετικά επιτυχημένο μιας και ακόμα και μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού που αναλάμβανε να υλοποιήσει όλα όσα ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής ως απαραίτητα στην ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2009.
Στο ΠΑΣΟΚ τους πήρε σχεδόν τέσσερις μήνες για να καταλάβουν τα αυτονόητα. Και πάλι όμως φροντίζουν να το καλύπτουν με τον επικοινωνιακό μανδύα. “Αντιμετωπίζουμε όχι το σύμπτωμα, αλλά την ρίζα των προβλημάτων”. Πως ρε παιδιά; Με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας; Γιατί στο δικό σας δεν λέγατε κουβέντα για πάγωμα μισθών, κουβέντα για κόψιμο των επιδομάτων. Μόνο για πράσινη ανάπτυξη και φούξια πεταλούδες ακούγαμε.
Βέβαια για να πω την αλήθεια ακόμα δεν έχω πεισθεί πως θα υλοποιηθούν έστω και κάτι από όλα αυτά. Διότι από το διάγγελμα στην υλοποίηση με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μπορεί και να περάσουν και...

Έσπειρε ανέμους, θερίζει θύελλες!


Δέσμιος της ανεύθυνης πολιτικής του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο σημερινός Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Τότε έλεγε «όχι σε όλα»! Τότε δεν έβλεπε τον κίνδυνο κατάρρευσης του ασφαλιστικού και την ανάγκη για αναθεώρηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης… Τότε δεν είχε αντιληφθεί καν την οικονομική κρίση! Μέχρι και την παραμονή των εκλογών του περασμένου Οκτώβρη κραύγαζε στο απόγειο της δημαγωγίας και του λαϊκισμού του: «Υπάρχουν τα λεφτά»! Θυμίζοντάς μας παραπλήσιες καταστροφικές κορώνες του αειμνήστου πατρός του, όταν λίγο πριν καταρρεύσει από την εξουσία έδινε ρεσιτάλ με το περίφημο «Τσοβόλα, δώστα όλα»…
Σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου απαιτεί «συναίνεση». Και ο μεν...

''Φοβερό'' το διάγγελμα Παπανδρέου... για τρίτη μέρα το Χρηματιστήριο πέφτει...

Βλέπετε οι αγορές δεν είναι ούτε ιθαγενείς, ούτε κουτόφραγκοι, αντιλαμβάνονται αμέσως την κενότητα των λόγων, την υποκρισία, αλλά και τις καταστροφικές επιλογές...

Που είσαι βρε πουλητάρι Στίγκλιτς να στηρίξεις τον ''αστέρα του Νταβός'';
Tι δεν σου έκοψε το τσεκ και κάνεις απεργία;

Μπατζελή - Καρχιμάκης την κοπάνησαν για να μην απαντήσουν στη Βουλή για τις αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών Χανίων

Φαίνεται απίστευτο, αλλά όπως με πληροφόρησαν, είναι απόλυτα αληθινό και δείχνει πως εννοεί τον «διάλογο» η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Την προηγούμενη Δευτέρα ο Χανιώτης βουλευτής, Χρήστος ο Μαρκογιαννάκης , έδωσε στην δημοσιότητα μια επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή προς την υπουργό την Κατερίνα την Μπατζελή για το θέμα των αποζημιώσεων των ελαιοπαραγωγών των Χανίων από την ολοκληρωτική φετινή καταστροφή λόγω της καρπόπτωσης.
Μάλιστα στην ερώτηση αναφερόταν στην σύσκεψη της 20ης Ιανουαρίου στην Αθήνα με τον Μιχάλη τον Καρχιμάκη τονίζοντας πως – παρουσία και των τριών άλλων βουλευτών, εκπροσώπων των αγροτών και της αυτοδιοίκησης των Χανίων – ο υφυπουργός είχε δείξει ....

Σύμβουλος του Γιώργου ο «Mr. Εκλογές»!


Το καπέλωμα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από τον Ηρακλή Πολεμαρχάκη οδήγησε στο να περάσει στα ψιλά μια άλλη επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου, που προκαλεί περισσότερες συζητήσεις. Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον Ανδρέα Δρυμιώτη ως σύμβουλό του για θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, δηλαδή... καπέλο στον Γιάννη Ραγκούση. Οι συζητήσεις και τα σχόλια ξεκινούν από τη στιγμή που ο κ. Δρυμιώτης υπήρξε επί σειρά ετών ο άνθρωπος ο οποίος έκανε τις εκλογές στην Ελλάδα, μέσω της εταιρείας «Δέλτα Πληροφορική». Η εταιρεία του πουλήθηκε πρόσφατα στον Όμιλο της «MIG», μετονομάστηκε σε «Singular Logic», και ο κ. Δρυμιώτης θα προσφέρει πλέον τις υπηρεσίες του στον Γιώργο Παπανδρέου, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό της δημόσιας διοίκησης. Η περίπτωση Δρυμιώτη θυμίζει εκείνη του Πέτρου Ευθυμίου, που ως δημοσιογράφος του ΔΟΛ ήταν συντονιστής του πρώτου debate ανάμεσα στον Κώστα Σημίτη και τον Μιλτιάδη Έβερτ το 1996, για να εξελιχθεί στη συνέχεια σε κορυφαίο υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και μέλος του «πρωινού καφέ» του Μεγάρου Μαξίμου.





Στον Πειραιά η έδρα της Frontex

Κάτι ακόμα από το έργο της Ντόρας Μπακογιάννη για την Ελλάδα.
Βέβαια αυτό θα περάσει στα ψιλά, εδώ χωρίζει η Μενεγάκη τι να λέμε τώρα.
Από περσι το Μάρτιο είχε θέσει η Ντόρα το ζήτημα, μέσα Σεπτέμβρη (προεκλογικά όταν οι Τζίμηδες μάζευαν σταυρούς κι οι Αντώνηδες λάδι στη Μεσσηνία) ταξίδεψε στις Βρυξέλλες όπου εντατικοποίησε την προσπάθεια έτσι ώστε σήμερα ο στόχος να επιτευχθεί.
Η σχετική απόφαση ελήφθη στην...

Ο μέρμηγκας και ο τζίτζικας

Στην παραδοσιακή μορφή του μύθου, ο μέρμηγκας δουλεύει σκληρά μέσα στην κάψα του καλοκαιριού. Φτιάχνει το σπίτι του και αποθηκεύει προμήθειες για τον χειμώνα. Ο τζίτζικας τον λοιδορεί, γελάει, τραγουδάει και γλεντάει τη ζωή του. Ερχεται ο χειμώνας και ο μέρμηγκας ζει στη ζέστη του και στο καλό φαΐ του. Ο τζίτζικας ψοφάει στο κρύο. Ηθικό δίδαγμα: η εργασία και η πρόνοια αμείβονται.
Στη σημερινή μορφή του μύθου, μόλις έρθει ο χειμώνας τα τζιτζίκια...

Ποιος άνθρωπος προκαλεί τριγμούς στο ευρώ;

Georges Papandréou:L'homme qui fait trembler l'euro
«Τόσο λίγο Βαλκάνιος, τόσο διαφορετικός».
Σύμφωνα με (τον) “Le Monde” ο Γ. Παπανδρέου προκαλεί τριγμούς στο ευρώ.
Σε ένα ολοσέλιδο αφιέρωμα η γαλλική εφημερίδα παρουσιάζει τον Παπανδρέου ως «διαφορετικό» και αυτό είναι το πλεονέκτημά του. Είναι «ο ξένος», μία «ιδιόμορφη ζέμπρα», «μίγμα φιλελεύθερου με αμερικάνικο στιλ και Σουηδού σοσιαλδημοκράτη, υποστηρικτής των ατομικών ελευθεριών, του κράτους πρόνοιας, του περιβάλλοντος και της τεχνολογικής προόδου». «Οι εκλεπτυσμένοι τρόποι και η ευγένεια, είναι το βασικό όπλο του». «Η κορμοστασιά του απαλλαγμένη από κάθε περιττό βάρος».
«Ο κόσμος τον κοιτάζει, η τύχη του ευρώ κρέμεται απ΄τον ίδιο. Εκλεγμένος πριν από τέσσερις ακριβώς μήνες, ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι στο ...

Συναίνεση πριν το ναυάγιο!...

«Ο κ. Παπανδρέου ήταν ο μεγάλος αστέρας του Νταβός» δήλωσε ο Στίγκλιτς για τον χρηματοδότη του...

Αυτό που ξέχασαν να μας πουν τα ΜΜΕ είναι ότι ο Στίγκλιτς και η επιτροπή του χρηματοδοτούνται από την Σοσιαλιστική Διεθνή -της οποίας πρόεδρος είναι ο Παπανδρέου-, ως εκ τούτου η παραπάνω δήλωση του Στίγκλιτς δεν ήταν η γνώμη ενός ειδικού, αλλά η πληρωμένη άποψη ενός ''στρατευμένου'' για τον χρηματοδότη του...
Άξιος ο μισθός του...