Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Ένα απόλυτα ελεγχόμενο κόμμα, εκπροσωπεί την κοινωνία;

Τα στελέχη της «Νέας Άνοιξης» θεωρούν ότι δεν είναι υποχρεωμένα να περάσουν σε μια συγχώνευση ιδεών, πολιτικών και προσώπων μεταξύ της αποτυχημένης σαμαρικής «Πολιτικής Άνοιξης» και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Κρατάνε τα προσχήματα προς την πλευρά Καραμανλή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα φαγωθούν στο μέλλον και αντιμετωπίζουν εχθρικά (και προβοκατόρικα) την ίδια τη Ντόρα και τα στελέχη που την στήριξαν.
Οι μυστικοσύμβουλοι της Ρηγίλλης στέλνουν μήνυμα στη Ντόρα για την αντίδρασή της σχετικά με την επιτροπή του συνεδρίου:«το συνέδριο δεν θα είναι όργανο ισορροπιών και συμβιβασμών». Στέλνουν μήνυμα για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις εσωκομματικές ισορροπίες ενός πολυσυλλεκτικού κόμματος. Και φυσικά τις αντιμετωπίζουν εχθρικά αφού δεν είναι ικανοί να τις χειριστούν. Δεν έχουν την πολιτική παιδεία να βγάζουν χρυσές τομές από συγκρουόμενες ή ανταγωνιστικές μεταξύ τους τάσεις. Έχουν αντίθετες εμπειρίες. Έχουν μάθει στα «παίγνια» και την ....
..... κομματική υπακοή. Κάπως έτσι υπερίσχυε και στην ΠΟΛΑΝ ο πρόεδρος Αντώνης και οι σύμβουλοι. Δεν έχουν λάβει κανένα μήνυμα από την κοινωνία ενώ καταχρηστικά κοροϊδεύουν τους πάντες, όταν επιμένουν ότι η κοινωνία είναι μαζί τους. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Ο Καραμανλής και το αποτυχημένο πρώην Μαξίμου τον στήριξαν και βγήκε. Και φυσικά η ισχυρότερη τάση στη ΝΔ είναι η καραμανλική. Γιατί θα μας τρελάνουν με την ξαφνική μεγαλομανία τους που χρήζει επιστημονικού ενδιαφέροντος από ψυχιατρικής απόψεως.
Ξαφνικά ο Αντωνάκης έγινε μέγας πολιτικός ηγέτης! Σιγά τα κάστανα! Και μόνο που θεωρούν οποιαδήποτε ιδέα και τον εσωκομματικό διάλογο ή την απαραίτητη αυτοκριτική, ως εσωστρέφεια, αποδεικνύει την ανικανότητά τους να δουν κατάματα την κοινωνία που αποτελείται από μυριάδες τάσεις και κοινωνικές συμπεριφορές. Αυτή είναι και η μαγεία της πολιτικής. Η σύνθεση και όχι η αφαίρεση, η διαγραφή, ο εκβιασμός και η περιφρόνηση. Ο δρόμος που επέλεξαν είναι ο εύκολος, άρα και ο λάθος μια και δεν ακολουθεί την κοινωνία. Αντιθέτως την μισεί και την θεωρεί "παίγνιο" στα χέρια καταπιεσμένων νεοδεξιών και περίεργων "πρακτόρων".
Πως σέβεσαι και ακούς την κοινωνία όταν κατασκευάζεις κόμμα ελεγχόμενο απόλυτα, διώκοντας τον διάλογο και εγκαθιστώντας στο εσωτερικό μιας πολυτασικής παράταξης, μονοδιάστατη αντιπροσώπευση, άντε και με ολίγην από πρώην παράγοντες, έτσι για ξεκάρφωμα; Πλάκα μας κάνετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια :