Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Λυπηθείτε μας κυρ Αντώνη. Μη ματώσετε άλλο!

Τελευταία η πολιτική σκηνή του τόπου έχει γεμίσει αίματα. Θέλουν όλοι να ματώσουν. Θρίλερ κατάντησε το Κοινοβούλιο. Το αίμα ρέει άφθονο από τα έδρανα και το βήμα της Βουλής.
Πρώτος είχε βγει με αίματα ο Γιωργάκης. Ο αθώος αμνός. Που κατηγορούν το κόμμα του ότι τα παίρνει! Κάποιοι αναιδέστατοι φυσικά!  Ζήτησε «άπλετο φως σε όλα τα σκάνδαλα και ας ματώσουμε». Χειροκρότησαν από κάτω όλοι οι παριστάμενοι βουλευτές.
Συνέχισε ο Αντωνάκης. Ζήτησε και αυτός «την αλήθεια για όλα και ας ματώσουμε». Ειδικά ο Αντωνάκης επικαλείται τις σφαγές και ματώνει, σε κάθε του εμφάνιση. Τα χέρια του βουτηγμένα στο  αίμα τα επιδεικνύει στις κάμερες για να δει ο λαός ότι "λέει την αλήθεια". Είναι πιο παραστατικός. Ξεφεύγει λίγο από τις θεατρικές ικανότητες του συμμαθητή Γιωργάκη, ο οποίος ...
... πράγματι είναι στατικός στις παραστάσεις του. Αντίθετα ο Αντώνης είναι πιο κινητικός, επηρεασμένος από τον προκάτοχό του Κωστάκη. Τον πρόεδρο Αντώνη τον χειροκροτάνε κάποιοι βουλευτές του όρθιοι. Για τις κινήσεις του, που δίνουν μια τραγικότητα στις παραστάσεις του. Ενθουσιάζονται με το μελόδραμα οι υποστηρικτές του προέδρου και το δείχνουν!

Εντύπωση προκαλούν οι βουλευτές οι οποίοι μαζικά απαιτούν να ματώσουν τα κόμματά τους. Δεν ήξεραν οι καημένοι ότι το μαύρο χρήμα πηγαινοέρχονταν μεταξύ Ρηγίλλης και Ιπποκράτους. Έπεσαν απ’ τα σύννεφα. Δεν μπορούν να το πιστέψουν.
Όλοι αυτοί ήταν τυφλοί και κουφοί τόσα χρόνια στα τόσα πολλά σκάνδαλα που έσκαγαν το ένα μετά το άλλο. Τότε δεν ζητούσαν τόσο πολύ αίμα αντίθετα στήριζαν τις επιλογές των συντρόφων τους. Λόγω συναδελφικής αλληλεγγύης και κομματικής συστράτευσης. Οι περισσότεροι μάλιστα εξ’ αυτών χαίρουν μεγάλης κοινωνικής εκτίμησης σήμερα. Τα κατάφεραν. Είναι αξιοζήλευτοι. Κανένας από δαύτους δεν μπήκε ποτέ φυλακή.
Τώρα ξεπέρασαν τις προηγούμενες εμμονές. Έπιασαν τη χατζάρα και όποιον πάρει ο Χάρος. Θέλουν αίμα. Να τρέξει στην αρένα. Δεν κάνουν βήμα πίσω. Αν και θα έπρεπε να ξεκινήσουν από πολύ παλιά. Από τα σκάνδαλα της δεκαετίας του 80, π.χ. ή από τα μεγάλα δημόσια έργα!

Δεν υπάρχουν σχόλια :