Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Κόλαφος για τον Αντωνάκη οι δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου

Τουλάχιστον τρεις δημοσκοπήσεις έρχονται το Σαββατοκύριακο. Με πρώτη αύριο στην «ΗΜΗΡΕΣΙΑ». Όλα καλά για τον Γιωργάκη. Όλα του πάνε δεξιά. Παντού προβιβάζεται και περνά το τεστ των σκληρών μέτρων. Αλλού ηχούν οι σάλπιγγες, χτυπάνε οι καμπάνες. Προς Νέα Άνοιξη μεριά. Προς το κόμμα του Αντωνάκη. Που πήρε ένα μεγάλο κόμμα και το μετατρέπει σε «Πολιτική Άνοιξη». Ξεχνιούνται τα χούγια; Έτσι έμαθε, έτσι κάνει.
Τουλάχιστον 12 μονάδες η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η ψαλίδα ανοίγει και πάει. Για πρώτη φορά η αλλαγή ηγεσίας σε ένα κόμμα εξουσίας αντιμετωπίζεται τόσο αρνητικά από την κοινωνία. Μέχρι και ο Τσίπρας καλύτερα τα πήγε. Το περίεργο είναι ότι όλα σχεδόν τα μέσα αντιμετωπίζουν πολύ θετικά τον Αντωνάκη και καθυβρίζουν ακόμα και σήμερα τη Ντόρα Μπακογιάννη. Ούτε καν σάτιρα γίνεται εις βάρος του, ενώ ο γνωστός Θέμος Αναστασιάδης (αυτός με τις μαύρες σακούλες που πήγαιναν πάνω κάτω και πλαγίως στο κέντρο της Αθήνας) τον αποκαλεί ανοιχτά «σωτήρα»! Μάλλον για θρησκευτικό ηγέτη θα τον περνά! Σε λίγο ο Λαζόπουλος θα παρουσιάζει τον Αντώνιο της Νέας Άνοιξης με φωτοστέφανο και επιθετικό προσδιορισμό «ο Μέγας»! «Ελλάς, Τρελλάς Αντωνιάς».
Παρά ταύτα η ΝΔ υπόκειται μια πρωτοφανή καθίζηση. Βρίσκεται στα ιστορικά χαμηλά της. «Μάτωσε» το πολιτικό ταμπλό, όπως ματώνει τελευταία το ταμπλό της Σοφοκλέους. "Πούλα πούλα" γαλάζια χαρτιά γιατί πάνε άκλαυτα.
Το θέμα είναι ότι στις δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα παρουσιαστεί η πρόθεση ψήφου. Για να προστατεύσει το σύστημα Πασόκ τον συγκάτοικο της συγκυβέρνησης. Τώρα που βρίσκεται στα κάτω του να μην εκτίθεται τόσο αρνητικά. Φαίνεται τον λυπούνται. Και αυτό το Σαββατοκύριακο με τη Ντόρα θα προτιμήσουν να τα βάλουν για να προστατέψουν τον εκλεκτό πελάτη της διαπλοκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :