Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Θερμή υποδοχή για τη Ντόρα επεφύλαξε ο Αποκόρωνας. Άνοιγμα και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Ολόκληρη η ομιλία της Ντόρας.

Θερμής υποδοχής από εκατοντάδες υποστηρικτές της έτυχε απόψε το βράδυ στις Βρύσες Αποκορώνου Χανίων η Ανεξάρτητη Βουλευτής, κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρώην Υπουργός επισκέφθηκε το όμορφο κεφαλοχώρι των Χανίων στα πλαίσια της εξόρμησης που έχει ξεκινήσει σε κάθε γωνιά της Κρήτης, για την υποστήριξη του ανεξάρτητου συνδυασμού «Μάχη για την Κρήτη» με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, Δημήτρη Γιαννουλάκη.
Στην ομιλία της η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε τόσο στη γενική κατάσταση της χώρας, με τα αδιέξοδα που προκαλεί η πολιτική των δύο παλαιών κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ του Σαμαρά. Ιδιαίτερη αναφορά, όπως αναμενόταν, έκανε στα χρονίζοντα προβλήματα της Κρήτης, που δεν έτυχε μέχρι σήμερα της δέουσας προσοχής στον τομέα της ανάπτυξης και των μεγάλων έργων υποδομής. Επεσήμανε το χαρακτηριστικό παράδειγμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), που για όσους γνωρίζουν είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για το νησί.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το κάλεσμά της όχι μόνο προς τους ψηφοφόρους της ΝΔ, αλλά και...

Γραφικός ο Σαμαράς. Έχει κολλήσει στα εξαπτέρυγα!

Και τα παπαγαλάκια της Ρηγίλλης αναπαράγουν τα λόγια του Μεσσία Αντώνη λές και αποτελούν την επιτομή της πολιτικής επιστήμης. Με λαϊκισμό διανθισμένο με μπούρδες θέλουν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι θα μας … μηδενίσουν το έλλειμμα σε ένα χρόνο. Και δια της βίας πρέπει όλοι εμείς να υποχωρήσουμε γιατί «ο Αντώνης είναι μήνυμα ελπίδας» και «έχει τις λύσεις»! Πού ήσουνα κρυμμένος τόσα χρόνια βρε εγκέφαλε; Λες και το έλλειμμα είναι στραγάλια! Αμ αυτά τα εξαπτέρυγα πιά! Κατάντησαν άλλη μια γραφικότητα του Αντώνη. Μέσα στις πολλές που παρατηρούνται τελευταία στις τάξεις των μυστικοσυμβούλων αλλά και των στελεχών της Ρηγίλλης! Όλο τα ίδια και τα ίδια. Τίποτα καινούργιο. Τα εξαπτέρυγα τους φταίνε για τις βλακείες που σκαρφίζονται. Τι να τους πούμε! Ραπανάκια για την όρεξη! Ζήσε Μάη μου και φάε ελπίδα!

Online χρονομηχανές

Ταξίδια στο χρόνο; Κατά ορισμένους επιστήμονες είναι ανέφικτα. Ορισμένοι άλλοι πάλι επιχειρηματολογούν πως τέτοια ταξίδια πιθανότατα θα είναι ρουτίνα στο μέλλον. Αλλά και για τους τελευταίους υπάρχει η αμφιβολία αν σε αυτά τα ταξίδια θα μπορούν τελικά να συμμετέχουν άνθρωποι.
Οι χρονομηχανές και η δυνατότητα ταξιδιών στο χρόνο πάντα ιντριγκάριζαν την .......

Πρωτόγνωρη «δυστοκία» για το ψηφοδέλτιο της ΝΝΔ στην Κρήτη!...

Δεν βρίσκουν αξιόλογες προσωπικότητες για να συμπληρώσουν τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους οι άνθρωποι του Σαμαρά στην Κρήτη. Οι αρνήσεις πέφτουν σύννεφο. Οι σοβαροί κεντροδεξιοί της Μεγαλονήσου αρνούνται να συμπαρασυρθούν με τον Πλακιωτάκη και τους Κεφαλογιάννηδες στο διασυρμό που τους περιμένει. Γι’ αυτό η Ρηγίλλης καταφεύγει σε λύσεις απόγνωσης και ανάγκης… Άσημοι και ασήμαντοι υποστηρικτές του Αρχηγαντώνη επιστρατεύονται στο παρά πέντε, για να μπορέσει να «κλείσει» ο συνδυασμός του Πλακιωτάκη! Άτομα που είναι ζήτημα εάν θα κατορθώσουν να πάρουν το πολύ… 100 ψήφους σε όλη την Κρήτη!!!
Τέτοια γελοιοποίηση, παρά τις προβοκάτσιες των δήθεν «δημοσκοπήσεων» που έπαιξαν την προηγούμενη εβδομάδα…

Λεξικό ΠΑΣΟΚ για τον πρώτο χρόνο στην κυβέρνηση

Ο ένας χρόνος που πέρασε από τις εκλογές του 2009 και την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου δεν αποτελεί, με τη συμβατική έννοια, «εποχή». Είναι όμως «χρόνος» με την ουσιαστική έννοια, καθώς μέσα σε λίγους μήνες άλλαξαν συθέμελα η Ελλάδα και οι Ελληνες.
Αυτό το καταιγιστικό διάστημα ακούσαμε πολλά, γίναμε ειδήμονες στα οικονομικά, φτάσαμε από το ένα ..........

Λιγοστεύουν τα Ελληνόπουλα στα ομογενειακά σχολεία της Τουρκίας

Απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο τα Ελληνόπουλα από τα ομογενειακά σχολεία και αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, σε 3-4 χρόνια -όπως εκτιμούν παράγοντες της μειονότητας- δεν θα υπάρχει μαθητής σε ελληνικά σχολεία της Πόλης.
Ειδικότερα:

Οικογένεια: Λόγω των πολλών μικτών γάμων, πολλά παιδιά ......

Το "μνημόνιο" ενδέχεται να αποδειχτεί φούσκα στις εκλογές!

Λίγες ημέρες πριν από την 11η Σεπτεμβρίου, ο Αμερικανός πάστορας Τέρι Τζόουνς απείλησε ότι θα κάψει το Κοράνι ανήμερα της επετείου της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους, σε μια συμβολική κίνηση ενοχοποίησης του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων.
Ο Τζόουνς, συγγραφέας του βιβλίου «Το Ισλάμ είναι του διαβόλου», δεν χρειάστηκε να πραγματοποιήσει την απειλή του, για να ........

Η Σουηδία είναι δεύτερη σε βιαιοπραγίες προσφύγων

Μην ξεχνάμε ότι οι Σουηδοί ήταν συνεργάτες των Ναζί στον Β' Παγκόσμιο
«Ακονίστε τα μεγάλα μαχαίρια στα πεζοδρόμια. Βυθίστε τα στη σάρκα του Εβραίου... Κρεμάστε τους σοσιαλδημοκράτες στις κολόνες... Στη συναγωγή κρέμεται ένα γουρούνι. Ρίξτε χειροβομβίδες στη Βουλή». Αυτοί οι στίχοι ανήκουν στον ύμνο της ένοπλης σουηδικής οργάνωσης «Λευκή Αρία Αντίσταση» και μπορούσες να το ακούσεις να άδεται στις συγκεντρώσεις τους ή στα συλλαλητήριά τους. 
Η εικόνα γίνεται καλύτερη με τους εκατοντάδες ..........

Γιατί έκλεισε το Live Spaces η Microsoft;

Η MICROSOFT ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ 30 ΕΚΑΤ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ BLOGS ΣΤΟ WORDPRESS
Κάτι έχουν πάθει τον τελευταίο καιρό οι εταιρείες τεχνολογίας και κάθε φορά που κοιτάζονται στον καθρέφτη αντιλαμβάνονται και μια νέα ατέλεια. Μετά την Google που έκλεισε την online υπηρεσία συνεργασίας Wave, η Microsoft πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε με απόλυτη φυσικότητα πως όσοι χρησιμοποιούσαν τη δική της λύση για να διαχειρίζονται το blog τους (η εταιρεία κάνει λόγο για 30 εκατ. χρήστες του Live Spaces σε όλο τον κόσμο) θα μεταφερθούν αυτομάτως στην πλατφόρμα του Wordpress.
Η είδηση ήταν φυσιολογικό να προκαλέσει αίσθηση, καθώς ακόμα δεν έχουμε συνηθίσει στη θέα μεγάλων ονομάτων του χώρου να αναγνωρίζουν πως δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα.

Σε αντίθεση με τις εταιρείες του συμβατικού βιομηχανικού τομέα, ορισμένες από τις οποίες κατασκευάζουν από καρφίτσες μέχρι διαστημόπλοια, στον κόσμο του Διαδικτύου δεν αρκεί να γράφεις κώδικα και αυτό το βλέπουμε σε διάφορες περιπτώσεις.

Μπορεί, δηλαδή, η Google για παράδειγμα να είχε επενδύσει στο Orkut, μια λύση κοινωνικής δικτύωσης που επιχειρούσε να ανταγωνιστεί το Facebook, αλλά η πλειονότητα του κόσμου τής γύρισε την πλάτη. Τα ίδια τραβάει η εταιρεία και με το αντί-twitter εργαλείο της, το Buzz, που δεν πολυπηγαίνει καλά.

Στο ντουλάπι, το Money

Αντίστοιχα, η Microsoft έβαλε βαθιά σε ένα ντουλάπι το πρόγραμμα διαχείρισης οικονομικών στοιχείων, Money, βλέποντας πως «εκεί έξω» υπάρχουν σαφώς καλύτερα προϊόντα που -εξόχως σημαντικό αυτό- έχουν μεγάλο αριθμό πιστών χρηστών.

Ετσι, η αποχώρηση της Microsoft από τον χώρο των λύσεων για τη δημιουργία blogs θα έπρεπε να θεωρείται αναμενόμενη. Ηταν, επίσης, σίγουρο πως η εταιρεία δεν θα έκανε κάποιου είδους συνεργασία με την Google (ιδιοκτήτρια του blogger.com γνωστότερου ως blogspot.com), οπότε στράφηκε στον αμέσως επόμενο στη λίστα.

Το Wordpress χρησιμοποιείται σήμερα σε 26 εκατ. διαδικτυακούς κόμβους και από 250 εκατ. ανθρώπους κάθε μήνα και τους αριθμούς αυτούς επικαλέστηκε στη σχετική της ανακοίνωση η ίδια η Microsoft.

Επίσης, δεν τσιγκουνεύτηκε τα καλά λόγια για την ευελιξία του Wordpress, τους μηχανισμούς προστασίας από τα ανεπιθύμητα μηνύματα (τα γνωστά μας spam).

Κάτι σαν πρακτορείο

Παραδόξως, δεν είπε πολλά πράγματα για την εξέλιξη του Wordpress, που πλέον δεν έχει και πολλλά να ζηλέψει από τα πιο εξελιγμένα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου που χρησιμοποιούν ειδησεογραφικοί οργανισμοί σε όλο τον κόσμο, αλλά ας μην είμαστε και πλεονέκτες.

Ενδιαφέρον επίσης προκαλεί το γεγονός ότι οι νυν χρήστες του Live Spaces δεν έχουν και πολλές επιλογές στη διάθεσή τους. Εντός εξαμήνου θα πρέπει να έχουν μεταφέρει το blog τους στο Wordpress και, εάν δεν το επιθυμούν, η μόνη εναλλακτική είναι να αποθηκεύσουν στον σκληρό δίσκο τού υπολογιστή τους τα περιεχόμενα του ιστολογίου τους.

Ολα αυτά, πέρα από την... έκρηξη ειλικρίνειας της Microsoft, προκάλεσαν και ένα διαδικτυακό σούσουρο, σχετικά με το ενδεχόμενο η εταιρεία να αγοράσει το Wordpress κάποια στιγμή στο μέλλον. *

Σπάνια διασταύρωση γαϊδούρας και ζέβρας σε καταφύγιο άγριων ζώων

Πλήθος κόσμου συρρέει στο καταφύγιο άγριων ζώων «Chestatee» στη Τζόρτζια των ΗΠΑ, για να δει τον Πίπι, ένα πανέμορφο ζώο, διασταύρωση γαϊδούρας και ζέβρας. ....................

Από τα 12,5 εκατ. πήγαν μόνο 10.000 στους τσιγγάνους

Αρκετά εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια διατέθηκαν για την ένταξη των Τσιγγάνων στην Ελλάδα, αλλά η καθημερινότητά τους δεν άλλαξε. Αν πραγματικά ήταν αποδέκτες οι Τσιγγάνοι τόσων εκατομμυρίων ευρώ που διέθεσε η Ευρωπαϊκή Ενωση για τους Ελληνες Ρομ, θα είχαμε τους πιο πλούσιους, ενταγμένους και μορφωμένους Τσιγγάνους, όπως επισημαίνεται από τους εμπλεκόμενους φορείς.
Η αρμόδια επίτροπος κ. Ρέντινγκ σε ερώτηση του .......

Οι Κινέζοι "αγοράζουν" Ελλάδα

Αγορά ελληνικών ομολόγων, διπλασιασμό των εμπορικών συναλλαγών και αύξηση των επενδύσεων στον Πειραιά εξήγγειλε ο Κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο, χθες, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε στην Αθήνα με τον Eλληνα ομόλογό του κ. Γιώργο Παπανδρέου.
Το μήνυμα; Οι Κινέζοι συνεχίζουν να επενδύουν στη χώρα μας, παρά τα προβλήματα που .......

Ο Κινέζος πρωθυπουργός στη Βουλή

Πρόεδρος Βουλής: «Μπορούμε να κατακτήσουμε
υψηλότερα επίπεδα αμοιβαίας συνεργασίας»

Ο Πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Wen Jiabao στις 10.30 π.μ. απηύθυνε ομιλία στην αίθουσα της Γερουσίας, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, πρώην Προέδρων της Βουλής, υπουργών, βουλευτών και εκπροσώπων κοινωνικών φορέων.
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, καλωσορίζοντας τον Πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Wen Jiabao, ανέφερε:
«Έχουμε σήμερα τη μεγάλη τιμή να ..........

Το Ιντερνετ μας κάνει ρηχούς

Το άρθρο του με τον προβοκατόρικο τίτλο «Μήπως το Google μάς κάνει βλάκες;», το οποίο είχε δημοσιευτεί πριν από δύο χρόνια στο περιοδικό «The Atlantic», έχει αναδημοσιευτεί σε δεκάδες έντυπα σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει προκαλέσει ατελείωτες online συζητήσεις, διαμορφώνοντας τρία στρατόπεδα: εκείνους που θεωρούν εξωφρενική ακόμη και τη διατύπωση του ερωτήματος, εκείνους που ενθουσιάστηκαν νομίζοντας ότι επιτέλους κάποιος κήρυξε τον πόλεμο στην Google και εκείνους που πραγματικά διάβασαν το άρθρο.
Αυτοί κατάλαβαν ότι ο Καρ -ο οποίος έχει κάνει .......

Sand Art!

Η ανάπτυξη ξεκινά αφού το κράτος περιορίσει τις δαπάνες του

Μια πολύ διδακτική παραβολή για την ελληνική ανάπτυξη διά τής κατανάλωσης παραθέτει στα σχόλια των άρθρων της «Κ» ο αναγνώστης κ. Ν. Γιαννούλης. Είναι «η ιστορία από τον Καραγκιόζη που μαζί με τον Χατζηαβάτη θέλησαν να γίνουν έμποροι. Δανείστηκαν λεφτά και αγόρασαν μια νταμιτζάνα ούζο που θα το πωλούσαν προς 1 δραχμή το ποτήρι. Ομως, ο Χατζηαβάτης είχε πάνω του μία δραχμή. Την έδωσε στον Καραγκιόζη και .......

Αεροπορικές φωτογραφίες



Κάντε κλίκ εδώ για να κατεβάσετε την παρουσίαση.
 

SΑVΕ ΚΙΚΙLΙΑS!

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι να διαβάσει κανείς την επιστολή του Κ. Καραμανλή προς την Προανακριτική Επιτροπή για το Βατοπαίδι.

Σύμφωνα με τον πρώτο, ο επιστολογράφος διαπιστώνει ότι τίποτε ως τώρα δεν έχει αντικρούσει όσα έχει ήδη πει για το Βατοπαίδι, άρα κακώς τον ρωτούν και κακώς τον εμπλέκουν.

Σύμφωνα με τον δεύτερο, ο επιστολογράφος προβιβάζει το  .....

Λάμψη ... αστεριών κάτω από τη γη


Οι τουρίστες που επισκέπτονται τη σπηλιά Waitomo Glowworm στη Νέα Ζηλανδία έχουν τη ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό φαινόμενο. Τη λάμψη χιλιάδων αστεριών πολλά μέτρα κάτω από τη Γη. .........

Πολύγλωσσα τα δελφίνια;

Τα δελφίνια είναι τα εξυπνότερα ζώα μετά τον άνθρωπο.Πρόσφατα μάλιστα επιστήμονες πρότειναν το χαρακτηρισμό τους ως «μη ανθρώπινα άτομα», υποδηλώνοντας ότι ενώ δεν ανήκουν στο ανθρώπινο είδος, μοιράζονται με αυτό ικανότητες που τα καθιστούν πολύ ανώτερα από άλλα νοήμονα ζώα. .......................

36 χρόνια, 28 εξεταστικές, δεν καταδικάστηκε κανείς .....

Η πρόθεση του κ. Αντώνη Σαμαρά, όταν η Ν.Δ. αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, να συστήσει Εξεταστική για το Μνημόνιο δείχνει το βάρος που εναποθέτουν οι πολιτικοί στις Εξεταστικές των πραγμάτων Επιτροπές προκειμένου να ανταποκριθούν στη διαρκή συλλογική ανάγκη να έρθουν «όλα στο φως». Ισχυρό πολιτικό «όπλο», οι εξεταστικές, με θεαματικό αντίκτυπο, σπάνια... εξετάζονται ως προς το αποτέλεσμα. Σύμβολο του αγώνα για εξυγίανση, προβάλλονται ως απολυμαντικό «σάρωθρο», «πύρινη λαβίδα» ή «σπάθα». Ωστόσο, οι λαβυρινθώδεις διαδικασίες που ακολουθεί μια ........

Ένας χρόνος ΠΑΣΟΚ ... Δώδεκα μήνες έκτακτης ανάγκης

Τι πέτυχε, πού καθυστερεί, ποιες υποσχέσεις κράτησε, ποιες όχι η κυβέρνηση Παπανδρέου με φόντο την οικονομία
Η αποτίμηση του έργου μιας νέας κυβέρνησης, στην πρώτη επέτειό της στην εξουσία, γίνεται πάντα με βάση τις προεκλογικές της εξαγγελίες και τις προγραμματικές της δηλώσεις. Θα αδικούσε όμως κανείς την κυβέρνηση Παπανδρέου εφαρμόζοντας αυτή τη μέθοδο κατά γράμμα. 
Η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ........

Ενώνουν τις δυνάμεις τους Facebook και Skype

Την ένωση των υπηρεσιών τους αποφάσισαν, σύμφωνα με αναφορές, το Facebook και το Skype, τουλάχιστον όσον αφορά τις λίστες επαφών, το video chat και άλλες υπηρεσίες. Η συνένωση αυτή θα επιτρέψει στους χρήστες να πραγματοποιούν κλήσεις σε φίλους τους στο Facebook, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία voice -over IP του Skype. ..................

Την πατάνε μονίμως...

Πιο απρόσεκτοι και περισσότερο αφελείς αποδεικνύονται οι άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες, ως προς τη χρήση του ίντερνετ. Διεθνής έρευνα σε 14 διαφορετικές χώρες με 7.066 εθελοντές κατέληξε ότι προκλητικές γυναικείες φωτογραφίες και ψώνια ωθούν τους άνδρες να σερφάρουν σε μη ασφαλείς ιστοσελίδες. ....................

«Το νησί της ξανθιάς» στήνει λιθουανική εταιρεία στις Μαλδίβες

Οι ξανθιές της Βαλτικής αποφάσισαν ότι αρκετά ανέχθηκαν τη σπίλωση του ονόματός τους με τα ανέκδοτα. Τώρα θέλουν να αποδείξουν ότι είναι εξυπνότερες, ξεκινώντας με τη δημιουργία ενός θερέτρου διακοπών στις Μαλδίβες, σε νησί αποκλειστικά στελεχωμένο με ξανθιές. ..............

Η ελληνική εταιρεία που... προσπέρασε τις πολυεθνικές


Εν μέσω της οικονομικής κρίσης και παρά τον πόλεμο τιμών η χαρτοβιομηχανία Μέγα έχει κερδίσει την πρώτη θέση στον κλάδο της. ...................

Νέα «ηλεκτρονική» σελίδα στα πανεπιστήμια

Οι φοιτητές θα μπορούν πλέον να μαθαίνουν τις βαθμολογίες τους από το σπίτι με ένα μόνο κλικ στον υπολογιστή τους. ...................

Από τις δημοσκοπήσεις-χειραγωγούς στις… δημοσκοπήσεις-φαντάσματα!...!

Η νέα εποχή στη ΝΝΔ του Σαμαρά σηματοδοτείται αναμφίβολα από την ύπαρξη αδίστακτων μυστικοπρακτόρων στην ηγετική της ομάδα. Προσώπων εθισμένων στο παρασκήνιο και την προβοκάτσια, τα παίγνια και το χάος. Άλλωστε έχουν εντρυφήσει σ’ αυτά κατά τις ακριβοπληρωμένες σπουδές τους στις ΗΠΑ, όπου διδάχθηκαν πώς να ανακατεύουν το σύμπαν, προκειμένου να επιτύχουν ακόμη και τους πιο ανήθικους σκοπούς…
Πρόκειται για την καθημερινή παρέα του κ. Σαμαρά εδώ και πάρα πολλά χρόνια… Από τότε που πρόδωσε και πλήγωσε θανάσιμα τη Μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη και πορεύτηκε στους διαπλεκόμενους δρόμους της ΠΟΛ.ΑΝ. Απέναντι και ανταγωνιστικά στην Παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία.
Αυτοί οι τύποι συγκροτούν σήμερα το...