Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Μόνη η Ντόρα απέναντι σε 5 «τέρατα» της δημοσιογραφίας πέρασε με ειλικρίνεια το μήνυμα που ήθελε και τους άφησε… εκνευρισμένους και αμυνόμενους!

Ο λόγος για την αποψινή συνέντευξη της Ντόρας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Alter. Κατ’ αρχάς να πούμε, ότι δεν υπάρχει συγκρίσιμο μέγεθος, καθώς κανένας άλλος σύγχρονος κορυφαίος πολιτικός δεν έχει σταθεί απέναντι σε 5 «έξαλλους» και «αντιφρονούντες» μεγαλοδημοσιογράφους, αποφασισμένους να τον «πετροβολούν» κατά ριπάς και χωρίς ανάσα! Κανένας! Και αν τολμά ο οποιοσδήποτε, ας κάνει ό,τι και η Ντόρα απόψε στην εκπομπή «Πρόσωπο με Πρόσωπο» του βραχνιασμένου Νίκου (καλά με το Σαμαρά τα πίνατε χθες βράδυ…;). Με καυτές ερωτήσεις «χωρίς αναισθητικό» για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.
Και όμως. Η Ντόρα απάντησε με αφοπλιστική ευθύτητα και αμεσότητα σε όλα τα δύσκολα που της τέθηκαν, προβάλλοντας καθαρό στίγμα και σαφές πολιτικό μήνυμα. Μήνυμα που «ενόχλησε» κάποιους από το «πάνελ» της εκπομπής, οι οποίοι ανεπιτυχώς επεχείρησαν να τις φορτώσουν κατ’ αποκλειστικότητα τις «αμαρτίες» του πρώην καταλληλότερου. Βγάζοντας λάδι τον Σαμαρά, που αν και Υπουργός του Καραμανλή, ουδέποτε είχε μιλήσει τότε για μέτρα που έπρεπε να ληφθούν… Το κάνει σήμερα, όψιμα, καθυστερημένα και χωρίς να πείθει κανένα… Εκτός από τη γνωστή και μη εξαιρετέα κ. Κοραή της «Ελευθεροτυπίας»… Που φυσικά κατάπιε τη γλώσσα της, όταν έλαβε την πληρωμένη απάντηση της...

Οι δηλώσεις του "αρχηγού από την βάση".

Διαβάζω στα διάφορα blogs και ειδησεογραφικά sites τις ειδήσεις της ημέρας περί της συνάντησης των "αρχηγών", και κάπου κάτι δεν πάει καλά.
Αναλύσεις, διαπιστώσεις, κρυμμένες αβάντες και λοιπά πολλά.
Και μούρχετε έτσι μία μικρή απορία.
Πρέπει να ασχολούμαστε με τους αρχηγούς των κομμάτων, και αν ναι σε ποιά αναλογία αναφορικά με το τί εκπροσωπούν ;
Ο εν θέματι αρχηγός από την βάση, παραμένει εν ουσία αζύγιστος, και δημοσκοπικά πάτος έναντι της πλουμιστής δήλωσης πέρι "αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως".
Μήπως δεν είναι καθόλου νωρίς να του αφαιρέσουμε το "αξιωματικής" και να το κολλήσουμε στο "κανένας" ;
Ούτως ή άλλως το "αντιπολιτεύσεως" μάλλον θυμηδία προκαλεί, παρά φόβο στους "πολιτεύσεως".
Δημήτρης

Υπουργός Εσωτερικών: "Ο κ. Σαμαράς αποτελεί τον πιο γνήσιο εκπρόσωπο του πελατειακού και παλαιοκομματικού κράτους..."

"Ο κύριος Σαμαράς που καταψήφισε το νόμο για την αξιοκρατία στις προσλήψεις με την υπαγωγή όλων ανεξαιρέτως στο ΑΣΕΠ και που υπερασπίστηκε μέχρι τέλους τις ρουσφετολογικές συμβάσεις και τις προσχηματικές συμβάσεις μαθητείας που είχαν συναφθεί με τον πιο απαράδεκτο πελατειακό τρόπο, o κύριος Σαμαράς που οδήγησε τους βουλευτές του στην αποχώρηση από τη Βουλή για να μην ψηφίσουν τον πρώτο, από συστάσεως ελληνικού κράτους, νόμο για την απόλυτα αξιοκρατική επιλογή των προϊσταμένων – διευθυντών σε όλο το δημόσιο τομέα,
o κύριος Σαμαράς έρχεται τώρα να εναντιωθεί στον Καλλικράτη, στη μεγαλύτερη διαρθρωτική αλλαγή της δομής του κράτους και της διοίκησης που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη συγχώνευση χιλιάδων οργανισμών και ΝΠΔΔ και την εξοικονόμηση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ αλλά και την εγκαθίδρυση διαφάνειας και αποτελεσματικού ελέγχου στα οικονομικά των ΟΤΑ.
Δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Είναι πλέον προφανές ότι αποτελεί τον πιο γνήσιο εκπρόσωπο του πελατειακού και παλαιοκομματικού κράτους, που είναι η αιτία της μεγαλύτερης δημοσιονομικής κρίσης που έχει προκληθεί στη χώρα μας.
Η Ελλάδα και οι Έλληνες προχωρούν μπροστά, αποφασισμένοι να αφήσουν πίσω τους όλες τις πρακτικές και τις αντιλήψεις αλλά και τους εκπροσώπους αυτών που μας οδήγησαν ως εδώ."

Πλήρως ταυτισμένος ο Αντώνης με τον Κωστάκη Κάραμαν…

Sports News - May 10, 2010
Αργά αλλά σταθερά γίνεται όλο και πιο φανεροί οι δεσμοί που συνδέουν τον νυν Ηγέτη με τον πρώην καταλληλότερο. Αυτόν που έσκιζε στις δημοσκοπήσεις και θα κυβερνούσε τρεις τετραετίες. Δεν γίνεται να αφήσει ανυπεράσπιστο τον μέντορά του, ο Ηγέτης Αντώνης Κάραμαν! Βγάζει από την ναφθαλίνη το αποτυχημένο έργο της προηγούμενης κυβέρνησης και το υπερασπίζεται γιατί διαφορετικά θα φανεί πόσο αχάριστος είναι ο Αντώνης. Ας μην το δείξει από τώρα! Έχει καιρό για επίδειξη αλαζονείας και κατάχρηση κομματικής εξουσίας. Η νέα καταστροφή της Ελλάδας ισοδυναμεί κατά πολλούς με ό,τι άφησε πίσω της η Μικρασιατική Καταστροφή. Η πρώτη καταστροφή ισοδυναμεί με το τέλος της πρώτης Μεγάλης Ιδέας και η σημερινή ισοδυναμεί με την κατάρρευση του «εθνικού ονείρου» που δημιούργησε η Δεύτερη Μεγάλη Ιδέα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Σε αυτό συνέβαλε περισσότερο ο πρώην πρωθυπουργός και μάλιστα καταλυτικά. Ο Ηγέτης Αντώνης αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να στηρίξει το αποτυχημένο έργο της προηγούμενης κυβέρνησης και το επιτελείο του «καταλληλότερου»(π.χ. Αντώναρος) έκαμαν καφενείο τη Βουλή!...!
Photo by ZumaPress Content © 2010 All rights reserved.

Εύκολο χρήμα και ατομισμός, γιατί ο Αλλος φταίει για όλα

«Η Ελλάδα είναι μια κοινωνία όπου συχνά τις ευθύνες τις φορτώνουμε στον Αλλο, τον Αλλο με Α κεφαλαίο όπως τον ορίζει ο Λακάν. Πρόκειται για τον Αλλο του πολιτισμού» λένε οι Νασία και Ρεζινάλντ Μπλανσέ, που έχουν ζήσει πολλά χρόνια στη Γαλλία. «Η βαρύτητα μετακυλίεται σε αυτόν, τον οποίο μπορεί να βιώνουμε ως διώκτη αλλά και ως φορέα του σφάλματος. Οταν δεν υπάρχει η απαραίτητη απόσταση από τον Αλλο, δεν είναι επαρκώς ορισμένη και η ευθύνη. Οταν ο αποχωρισμός δεν είναι ολοκληρωμένος, μπορεί να μεταφράζεται με το αίσθημα ότι αποτελούμε όλοι μια οικογένεια. Η καχυποψία συχνά επικρατεί στις κοινωνικές συναλλαγές. Ο καθένας προσπαθεί να είναι εκείνος που παίρνει από τον Αλλο ώστε να μην βρεθεί στη θέση εκείνου που τον κλέβουν. Το ιδεώδες του εύκολου χρήματος και ο ατομισμός ήταν κάτι που επικράτησε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Λειτούργησε βασικά ως ......

Την φυλάνε οι Ευρωπαίοι στον Ηγέτη Ποιητή!

Business Fort plc English PGA Championship - Regional Qualifier
Με περισσό θράσος ο Ηγέτης Αντώνης υπερασπίζονταν τη στάση του, σε στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που επικοινωνούσαν μαζί του για να καταλάβουν τι θέλει να πει ο Ηγέτης Ποιητής.

Σε άλλους έλεγε ξεκάθαρα ότι δεν παρουσιάζει κανένα εμπόδιο και μόνο για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης τηρεί στάση «όχι σε όλα».

Σε άλλους, ότι το κάνει μόνο για να διώξει τη Ντόρα, που αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στις αρχηγικές του βλέψεις. Κυρίως πώς να βολέψει τα παιδιά της άνοιξης στη Νέα Ρηγίλλης. Κάτι Φαήλους και κάτι Μουρούτηδες! Κάτι παλαιοδεξιά και νεοδεξιά παλικάρια που δεν πίνουν νερό αν δεν το πούνε στον Ηγέτη.
Η αυτοκρατορική φρουρά του Κύκνειου Αντώνη!...!

(Photo by Tom Dulat/Getty Images)Content © 2010 Getty Images All rights reserved.

Αυτήν την ώρα η συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στο ALTER-Πώς σχολιάζουν οι φίλοι της στο Facebook

  • Οταν ειναι να γινει καμια στημενη συνεντευξη κανενος ''σωτηρα επιχειρηματια'' τοτε γινεται προσωπο με προσωπο με ενα δημοσιογραφο, για να αντιμετωπισουν την Ντορα εβαλαν απεναντι της μιση ντουζινα μεγαλοδημοσιογραφους....
  • Φυσικά και θα το δω ολόκληρο... Μέχρι στιγμής όμως, η Ντόρα είναι ό,τι περιμένει ο Έλληνας από τον πολιτικό του... Αυτό ΔΕΝ γίνεται να αλλάξει, όσες τρικλοποδιές και να της βάλουν οι ...διαπλεκόμενοι συνομιλητές της. Το ''Ήθος'' είναι σαν την γρίππη: ΔΕΝ κρύβεται!!!
  • Υπεροχη,δυνατη,αποφασιστικηηηηηηη!Ηρθε η ωρα για ΝΤΟΡΑΑΑΑΑΑΑΑ..Κιρτσο παρε την απαντηση που σου αρμοζει,,,δεν θα εφευγα ποτε απο τη Ν.Δ...
  • Καλά ρε παιδιά με 5 απέναντι... απίστευτο... ποιός άλλος το τολμά???
  • Μπράβο της που δείχνει γενναιότητα και τολμά να δίνει απαντήσεις μπροστα σε τόσους τους δημοσιογράφους῎... Άλλοι δε βγήκαν ακόμα να δώσουν μια συνέντευξη....
  • με το ζόρι να πάρουν την απάντηση που θέλουν τα αυτιά τους και οι πάτρωνες τους.... έλεος πατριώτες δημόσιο-γραφικοί !!! και βάλε διαφήμιση... ;-)
Περισσότερα μηνύματα εδώ

Ο Σαμαράς σιδηροδέσμιος των μηχανισμών της Ρηγίλλης

Desperate Housewives hunk John Barrowman back in his native Glasgow, Scotland, to promote his forthcoming pantomine, Aladdin
Οι μηχανισμοί της Ρηγίλλης, οι ίδιοι που υπηρέτησαν πιστά την προηγούμενη κυβέρνηση και οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή, στηρίζουν και σήμερα τη νέα ηγεσία.
Η Ντόρα Μπακογιάννη που αντιστάθηκε σε αυτό τον κατήφορο, βρίσκεται ευτυχώς, εκτός του βρώμικου και παρακμιακού κάδρου.

Ποιοί ακολουθούν πιστά τον Ηγέτη Πρόεδρο; Ποιοί βρίσκονται μέσα στο κάδρο; Ο Καραμανλής και όλοι οι πρωτοκλασάτοι του. Κάποιοι εξ’ αυτών θα έπρεπε να βρίσκονται φυλακή. Αλλά ακόμα και γι’ αυτούς που είπαν «τις χειροπέδες τις είδατε;» … ακόμα κι’ αυτούς έξω τους έβγαλαν. Τους γλύτωσαν και ο κόσμος απογοητευμένος βλέπει σήμερα να είναι σφιχτά εναγκαλισμένοι με τους μυστικοσυμβούλους του Ηγέτη (πρώην Αρχηγού) Αντώνη.
Γι’ αυτό ο Αρχηγός έγινε .... Ηγέτης.
Για να τους καλύψει με το κύρος που δίνει ο τίτλος του Ηγέτη. Ο τίτλος του Αρχηγού δεν φτάνει. Ως Αρχηγός δεν υπάρχει ο απαραίτητος τσαμπουκάς της φυλής και το θράσος του Ηγέτη παρέχει μεγαλύτερη ώσμωση που μπορεί να απορροφήσει όλα τα σκάνδαλα που κατέστρεψαν την Ελλάδα!
Photograph: Fred Lee, PacificCoastNews

Μητσοτάκης: Ένας ηγέτης - θύμα προδοσίας και λαϊκισμού.

Κατηγορήσετε με εκ προοιμίου. Ποσώς μ' ενδιαφέρει.!
Βαρέθηκα να δαγκώνω τη γλώσσα και να πετάω το ..."ποντίκι" κάθε φορά που θέλω να μιλήσω ή να γράψω πέντε αράδες και να αναφερθώ σ' αυτόν τον μεγάλο ηγέτη.
Σ΄αυτόν τον ηγέτη που έπεσε θύμα προδοσίας και λαϊκίστικης υποκρισίας και που ακούει στο όνομα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε αγαπητά πράσινα και κόκκινα καλοβολεμένα ... κουτάβια.!
Σεις καταστρέψατε τούτον τον ρημαδότοπο και τώρα ψάχνετε να βρείτε τις γωνίες του ...κύκλου.
Ρεμάλια.! Όποια εξ υμών νιώθετε τοιουτοτρόπως.!
Θυμηθείτε μερικά πράγματα, αν σας το επιτρέψει φυσικά ο υποκριτικός και υπέρμετρος λαϊκίζων στρουθοκαμηλισμός σας.
Πότε και από ποιούς στηρίχθηκε αυτός ο άνθρωπος - "φουκαράς" που, ενώ εξελέγη με το μεγαλύτερο - πλην Καραμανλή - μεταπολιτευτικό ποσοστό - ρεκόρ του 48%, μόλις και μετά βίας σχημάτισε οριακή κυβέρνηση - ελέω πράσινου και αλήτικου εκλογονόμου - και βρισκόταν ως πρωθυπουργός επί μονίμου βάσεως κυριολεκτικά κρεμασμένος από τα...

Κάποιος παραμυθιάζει τον Αντώνη...

Είναι προφανές ότι ο Σαμαράς επενδύει σε μια γρήγορη κατάρρευση της κυβέρνησης γι' αυτό και τα παίζει όλα για όλα. Κάποιοι τον έχουν πείσει ότι μπορεί να γίνει γρήγορα πρωθυπουργός. Δεν του είπαν όμως ότι πρώτα πρέπει να γίνει αρχηγός...

Ντόρα Μπακογιάννη απόψε στο ALTER: Αναδρομή στο παρελθόν, Επίθεση στο μέλλον

Με στοιχεία και αναδρομές στο παρελθόν θα κάνει απόψε στο ALTER και στην εκπομπή «Πρόσωπο με Πρόσωπο» την επίθεση στο μέλλον η Ανεξάρτητη πλέον Βουλευτής κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Σύμφωνα με πληροφορίες του «περιοδικού», η πρώην Υπουργός «δεν θα μασήσει τα λόγια της», ούτε θα αφήσει τον εαυτό της να παρασυρθεί από τον έμφυτο συναισθηματισμό που τη διακρίνει. Νιώθει ότι «την πέταξαν έξω από το σπίτι της» και είναι αποφασισμένη να μιλήσει για όλους και για όλα!
Αναμένουμε… Απόψε στο ALTER στις 21:30, «Πρόσωπο με Πρόσωπο» με το Νίκο Χατζηνικολάου, τη Μαριάνα Πυργιώτη και άλλους δημοσιογράφους που θα θέσουν τα καυτά ερωτήματα στη Ντόρα.

Φωνές για επιστροφή στην «δραχμούλα μας», στο εσωτερικό της Νέας ΝΔ.

Δυστυχώς και τέτοιες φωνές ακούγονται στο διαδίκτυο αλλά και στην πιάτσα από [περίεργους και θερμόαιμους οπαδούς του Ηγέτη Ποιητή. Σε ακροδεξιούς κύκλους που στηρίζουν Αντώνη, ακούγονται ακόμα και συνθήματα του τύπου: «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» ή «Θέλω ο Αντώνης να μας γυρίσει στη δραχμή». Ταυτίζουν μάλιστα αυτά τα καταστροφικά συνθήματα με την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου που έχει βρει σήμερα διέξοδο στην «ισχυρή» προσωπικότητα του Προέδρου Ηγέτη!...!
Μιλάμε για ψυχασθένεια σε υπερβολικές δόσεις!...!

Φαίνεται πως αποφασίστηκε συνεργασία στην Αγγλία, Τόρις και Φιλελεύθερων

Liberal Democrat Chris Huhne and Danny Alexander leave meeting with Conservatives.
Κεντρική προϋπόθεση που θέτουν οι Φιλελεύθεροι είναι η μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος προς το αναλογικότερο. Θεωρούν ότι έφτασε η ώρα για αναλογικότερο σύστημα στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι Φιλελεύθεροι με 23% των ψήφων απέσπασαν μόλις 57 έδρες ενώ οι Εργατικοί με 29% είχαν 258. Ωστόσο οι Συντηρητικοί φοβούνται ότι αυτό θα οδηγούσε στο μέλλον σε νέα μετεκλογικά αδιέξοδο με τους Φιλελεύθερους σε ρόλο ρυθμιστή. Η ευρωπαϊκή πολιτική είναι άλλο ένα αγκάθι με τους Συντηρητικούς να υιοθετούν μία πιο σκληρή, ευρωσκεπτικιστική πολιτική και, αντίθετα, τους Φιλελεύθερους να τάσσονται καταρχήν υπέρ του ευρώ. Στην φωτογραφία ο Γραμματέας των Φιλελεύθερων Chris Huhne (Α) συνοδευόμενος από τον Danny Alexander (Δ) μετά το πέρας των συνομιλιών μεταξύ Φιλελεύθερων κα Συντηρητικών.
UPI/Hugo Philpott Photo via Newscom

Οι Παλαιστίνιοι «γιορτάζουν» την 62η Επέτειο της Nakba (ή Καταστροφής)

Palestinians Mark the 62nd Anniversary of Nakba , or CatastrophePalestinians Mark the 62nd Anniversary of Nakba , or CatastrophePalestinians Mark the 62nd Anniversary of Nakba , or Catastrophe
Παλαιστίνιοι ντυμένοι με παραδοσιακές στολές «γιορτάζουν» την επέτειο της Nakba. Δηλαδή της «Καταστροφής». Παράλληλα με τις εορτές στο Ισραήλ για την ίδρυση του κράτους τους, το 1948.
UPI/Ismael Mohamad Photo via Newscom

«Κολλημένος» στη δεκαετία του ’80 ο Αρχηγαντώνης… Με λόγο ξύλινο, απωθητικό στη Νέα Γενιά


Μαυράκης! Ποιος Μαυράκης; Από πού τον… ξέθαψε και αυτόν ο Αρχηγαντώνης; Ποιος ξέρει σήμερα - 30 χρόνια μετά!- αυτό το παρεμπίπτον επεισόδιο της λαίλαπας του «ανδρεοπαπανδρεϊσμού» (1981-1989); Τι μηνύματα εκπέμπει ο αρχηγός της «Νέας ΝΔ» με παρόμοιες αναφορές, και μάλιστα με ύφος εμπαθές και φωνή… «βραχνιασμένου κύκνου»; Κολλημένος στο παρελθόν… Στη δεκαετία του 1980, ίσως και πιο πίσωΠαγιδευμένος στον αδιέξοδο «αβερωφισμό», τις φωτιές, τα τσεκούρια, τον τραμπούκικο ψευτοτσαμπουκά του Μανώλη, του Μανωλάκου, του ΜιχαλολιάκουΑυθεντικό Ζόμπι του ΧθεςΜούχλα, φορμόλη, πτωμαΐνη… Με ημερομηνία λήξης το 1993… Μπλιαχ! Θα ξεράσουμε! Μετά πώς να εμπιστευτούν οι νέοι τη «Νέα ΝΔ»; Την εγκαταλείπουν πανικόβλητοι, όπως δείχνουν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Μοναδική ελπίδα του «φύρερ» της Νεοδεξιάς τα… ΚΑΠΗ! Αλλά και αυτά, να πάρει, είναι έργο του ΠΑΣΟΚ… Σκέτη γρουσουζιά

Πιστεύετε σοβαρά ότι υπάρχει ελπίδα διάσωσης;

Ως γνωστόν, ανακοινώθηκε, με τις δέουσες τυμπανοκρουσίες, ότι ο «Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε.» πρόκειται να κλείσει. Ωστόσο, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (αριθμός φύλλου 152, 30 Απριλίου 2010) δημοσιεύεται απόφαση, υπογεγραμμένη από τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, με την οποία οι θέσεις των δεκαπέντε παραιτηθέντων στελεχών της προηγούμενης διοίκησης του υπό κατάργηση οργανισμού καλύπτονται με τον διορισμό άλλων δεκαπέντε ατόμων, για τον υπόλοιπο χρόνο της θητείας των παραιτηθέντων, ο οποίος λήγει στις 18 Ιουνίου 2014! Κατόπιν τούτου, πιστεύετε σοβαρά ότι υπάρχει ελπίδα διάσωσης;

Ο "Ελεύθερος Ρύπος" μετά την «Αποστασία» ανακάλυψε και… νέο μηχανισμό στήριξης των ευρωπαϊκών χωρών! Γκάφα ολκής του «Ελεύθερου Ρύπου»…

Η λαχανοφυλλάδα των ψυχωτικών μυστικοσυμβούλων που «βάφτισε» τη διαγραφή της Ντόρας «αποστασία» έπεσε σήμερα σε βαρύτατο δημοσιογραφικό και εθνικό ολίσθημα! «Ανακάλυψε» κάποιον… ανύπαρκτο «μηχανισμό» στήριξης των χωρών της ΕΕ που δήθεν δεν θα περιλαμβάνει το ΔΝΤ! Με συνέπεια να κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι «σκόπιμα» μας παρέδωσε στο ΔΝΤ, ενώ δήθεν «υπάρχει άλλος δρόμος»
Μακάρι να είναι μόνο «γκάφα», και όχι βέβηλη σκοπιμότητα και «παίγνιο χάους» σε βάρος της Ελλάδας και της Οικονομίας! Γιατί η αλήθεια είναι, ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης και των λοιπών χωρών που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα θα εμπεριέχει οπωσδήποτε το ΔΝΤ, το μόνο που έχει την τεχνογνωσία και την οργάνωση για τέτοιες έκτακτες καταστάσεις.

ΦΠΑ και ΝΔ…

Ρε παιδιά, αντί να... ανταγωνίζεται η ΝΔ το ΦΠΑ, δεν είναι καλύτερα να προσαρμοστεί ο ΦΠΑ (23%) στη ΝΔ (18%...) μπας και γλυτώσουμε κάνα φράγκο...;

Οι Πολίτες παίρνουν τη Δημοκρατία στα χέρια τους: Εκατοντάδες μηνύματα αποδοκιμασίας σε Βουλευτές της ΝΔ που καταψήφισαν το μηχανισμό σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας!

Σε αντίθεση με το «πανηγυρικό κλίμα» που κυριαρχεί στο επιτελείο της Ντόρας Μπακογιάννη, από τα ατελείωτα συγχαρητήρια μηνύματα Πολιτών που καταφθάνουν τις τελευταίες μέρες για το ηρωικό «ΝΑΙ» της Ψηλής στη σωτηρία της Ελλάδας, στα γραφεία των περισσότερων Βουλευτών της ΝΔ επικρατεί κατήφεια και έντονος προβληματισμός… Και αυτό, διότι εκατοντάδες ψηφοφόροι τούς εγκαλούν για τη δειλία που επέδειξαν στην κρίσιμη ψηφοφορία της περασμένης Πέμπτης, 6-5-2010.
Ιδιαίτερα βαριές είναι οι επικρίσεις των πολιτών, αφού θεωρούν τη ΝΔ ως κατεξοχήν υπεύθυνη για τη σημερινή οικονομική τραγωδία, που όφειλε τουλάχιστον -ως επίδειξη έμπρακτης «συγγνώμης»- να υπερψηφίσει τα μέτρα για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης. Οι «γαλάζιοι» Βουλευτές αντιλαμβάνονται, έστω και αργά, το βαρύ καθήκον που τους αναμένει, να εξηγήσουν στον κόσμο την απαράδεκτη, επικίνδυνη και καιροσκοπική στάση του κόμματός τους στη Βουλή.
Όμηροι του μανιοκαταθλιπτικού αρχηγού τους…

Πάει και ο Τασούλας! Διασύρεται επιλέγοντας να δικαιολογεί τις... ψυχώσεις του Αρχηγαντώνη...


Ο Κώστας Τασούλας, Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, δέχεται το σφυροκόπημα του Άρη Τόλιου στον ΑΘΗΝΑ 9,84 για τη στάση της ΝΔ στο σχέδιο σωτηρίας της χώρας και την παρεπόμενη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη. Ήξεις αφήξεις από το Γιαννιώτη "αβερωφικό"... Πασχίζει απεγνωσμένα να δικαιολογήσει τις μανιοκαταθλιπτικές παλινωδίες του Αρχηγαντώνη! Τσάμπα φοράει τα παντελόνια ο εν λόγω "κατώτερου επιπέδου" στελεχάρας της "Νέας ΝΔ"; Πρέπει, σώνει και καλά, να στηρίξει τον εθνικά επικίνδυνο παραλογισμό του αρχηγού του, έστω και θυσιάζοντας την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό του;… Χειμώνας βαρύς στη «Νέα Άνοιξη», Κώστα μου… Αλλά μάλλον πως τη... βρίσκεις στην κατάψυξη...

Αποχώρησε από την Ν.Δ. ο Λεωνίδας Φάκας


Παραιτήθηκε από τη Ν.Δ. το μέλος της Κ.Ε. Λεωνίδας Φάκας. Επί χρόνια είχε ρόλο «κομματάρχη» της Ντόρας στην Θεσσαλονίκη. Σκεφτόταν εδώ και καιρό να αποχωρήσει από την Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο, η Ψηλή τον κρατούσε μέσα στο μαντρί. Μετά την διαγραφή της Μπακογιάννη, ο Φάκας, αποφάσισε να αποχωρήσει και επισήμως από την Ν.Δ., επισημαίνοντας την διαφωνία του με την καταψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τον μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας. "Η στάση αυτή συνιστά νόθευση των ιδεολογικών αρχών του κόμματός μας. Μετά από 26 χρόνια συμμετοχής μου στην ΟΝΝΕΔ και τη Ν.Δ. αποχωρώ για λόγους πολιτικής συνείδησης", αναφέρει στην επιστολή παραίτησης του.

//parapolitika//
Περιοδικό: .... Μπράβο Λεωνίδα!

Το τέλος του «ελληνικού ονείρου»

Ο κύκλος της δανεικής καλοπέρασης κλείνει οριστικά και ανοίγει εκείνος της ανεργίας και των ακάλυπτων επιταγών
Η εικόνα είναι γνώριμη και χιλιοπαιγμένη. Ενα νέο ζευγάρι, ντυμένο με τα καλύτερά του ρούχα, ζει τον δικό του «μύθο» σε κάποιο κοσμικό νησί των Κυκλάδων. Αν και μισθοσυντήρητοι, δεν δίστασαν να συνάψουν δάνειο για να αγοράσουν εκείνο το πολυτελές αυτοκίνητο που έβλεπαν στις διαφημίσεις, δεν φοβήθηκαν να πάρουν «διακοποδάνειο» για το θερινό τους ταξίδι, ούτε και λυπήθηκαν τις πιστωτικές τους κάρτες για τα ακριβά τους ενδύματα. Βλέπετε, είναι ακόμη 2002, το κόστος του δανεισμού είναι  ....

Το τηλεφώνημα-καταλύτης για τη διαγραφή της Ντόρας. Για δες ποιος μιλάει…

«Για να γίνω κι εγώ αρχηγός, καθάρισα τον εσωκομματικό μου αντίπαλο, το Σουφλιά. Πάρε παράδειγμα και πράξε…» Αυτά τα λόγια άκουσε ο Αρχηγαντώνης από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής… Και θόλωσε το μάτι του (ήταν που ήταν δηλαδή…)! Αφού είχε το «ok» και από τον «πρώην καταλληλότερο» μπορούσε να προχωρήσει στο πολυπόθητο και προαποφασισμένο -μοιραίο για τον ίδιο και τη ΝΔ- εγχείρημα: να διαγράψει τη Ντόρα Μπακογιάννη, και μαζί της όσους και όσες τη στήριξαν, τις Φιλελεύθερες Ιδέες και ό,τι φρέσκο και ελκυστικό μπορεί να διαθέτει ένα κόμμα όπως η ΝΔ
Δεν σκέφτηκε, μέσα στη μισαλλοδοξία του, ότι ο «χοντρός» μπορεί να του έσκαβε το λάκκο… Γιατί… ξέχασε να του πει, ότι ναι μεν έδιωξε το Σουφλιά, αλλά μετά τον ξαναπήρε πίσω με παρακάλια, για να μπορέσει να κερδίσει τις εκλογές του 2004… Και αυτόν και τον Αβραμόπουλο και όλους… Αλήθεια, γιατί δεν του ανέφερε τη «δεύτερη πράξη του δράματος»…; Ίσως επειδή γνωρίζει πως για τον Αρχηγαντώνη δεν θα υπάρξει... δεύτερη πράξη... Μία και έξω θα είναι!

Η πατρίδα στα χέρια μας

Παγκόσμιο υπερθέαμα, σαν τις σφαγές των πρώτων χριστιανών στην αρένα, το ελληνικό δράμα συνεπαίρνει πλήθος διεθνών και εγχώριων παρατηρητών. Ορισμένοι έχουν μεταφέρει τα περιουσιακά τους στοιχεία στο εξωτερικό και απολαμβάνουν το ματς από την κερκίδα των επισήμων. Για ορισμένες «ελίτ» της χώρας, η κρίση συνιστά ένα ιδιότυπο χρηματιστήριο. Μεγάλα στοιχήματα εξουσίας παίζονται, η τράπουλα ξαναμοιράζεται, προσωπικές στρατηγικές οικοδομούνται. Ορισμένα από τα πρόσωπα που συνέβαλαν στην εθνική κατάντια ποντάρουν ξανά τα περισσεύματά τους στη ρουλέτα που γυρίζει.
Ατρωτοι μέσα στον χρόνιο κυνισμό τους, οι γνωμηγήτορες παρακολουθούν με τους φακούς της μικροπολιτικής. Πέφτει η δημοτικότητα Παπανδρέου; Θα ισχυροποιηθεί ο Σαμαράς; Θα επανακάμψουν οι Καραμανλικοί; Θα φαγωθεί ο τάδε για να .....

Ντόρα Μπακογιάννη απόψε στο ALTER: Αναδρομή στο παρελθόν, Επίθεση στο μέλλον

Με στοιχεία και αναδρομές στο παρελθόν θα κάνει απόψε στο ALTER και στην εκπομπή «Πρόσωπο με Πρόσωπο» την επίθεση στο μέλλον η Ανεξάρτητη πλέον Βουλευτής κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Σύμφωνα με πληροφορίες του «περιοδικού», η πρώην Υπουργός «δεν θα μασήσει τα λόγια της», ούτε θα αφήσει τον εαυτό της να παρασυρθεί από τον έμφυτο συναισθηματισμό που τη διακρίνει. Νιώθει ότι «την πέταξαν έξω από το σπίτι της» και είναι αποφασισμένη να μιλήσει για όλους και για όλα!
Αναμένουμε… Απόψε στο ALTER στις 21:30, «Πρόσωπο με Πρόσωπο» με το Νίκο Χατζηνικολάου, τη Μαριάνα Πυργιώτη και άλλους δημοσιογράφους που θα θέσουν τα καυτά ερωτήματα στη Ντόρα.

Αντωνάκη, σε πρόλαβε ο Μητσοτάκης, αγόρι μου… Άντε να παίξεις με τα κουβαδάκια σου!

Είχε «προφητικό» χάρισμα η γιαγιά, Αντώνη, όταν έγραφε τον «Τρελαντώνη»…; Αυτό πας να μας επιβεβαιώσεις με τις γκάφες, τις παλινωδίες και την αλλοπρόσαλλη στρατηγική των παιγνίων και του χάους; Τι μας είπες πάλι σήμερα (στα «ΝΕΑ»); «Ας παίρναμε μέτρα εμείς κι ας μας ρίχνανε!..» Μεγάλη κουβέντα αυτή! Βγήκε από το στόμα του «φύρερ» χερ-Αντώνιο Σφουγγαρίστρεν! Ποιοι να «σας ρίχνανε», Αντώνη; Ο… Μανώλης ή ο «κόκκινος Πάνος» της «Λαϊκοδεξιάς»; Αυτοί που τώρα σε θυμιατίζουν ολημερίς κι ολονυχτίς… Αυτοί ήταν που απειλούσαν θεούς και δαίμονες εάν τολμούσε ο πρώην καταλληλότερος να πάρει «αντιλαϊκά μέτρα»! Όσο για την όψιμη και αναγκαστική στου «προσγείωση» στη χώρα του πραγματικού, άστο καλύτερα… Και εδώ σε πρόλαβε ο Μητσοτάκης! Ο Ψηλός τα είχε πει απ’ τον περασμένο Δεκέμβριο (τότε που τα «τσατσάκια» σου του έλεγαν «να μη μιλάει»...)!

Διά του λόγου το αληθές, δείτε παρακάτω το βίντεο από τη συνέντευξη Μητσοτάκη στο MEGA, στις 15 Δεκεμβρίου 2009…

Αρχηγαντώνης και θεωρητικοί των παιγνίων και του χάους οδήγησαν τη Ντόρα στη διαγραφή και τη ΝΔ στο… χάος!

Όπως ακριβώς το φοβόμασταν. Η πάλαι ποτέ Μεγάλη Φιλελεύθερη Παράταξη είναι πλέον έρμαιο στα χέρια των μυστικοσυμβούλων του χάους και των παιγνίων! Σε μια κλειστή «σύσκεψη» του Αρχηγαντώνη, του Χρύσανθου Λαζαρίδη και του… Φαήλου Κρανιδιώτη (βλ. antinews…) λήφθηκε η οριστική απόφαση για να πετάξουν τη Ντόρα έξω από το σπίτι της! Ποιοι; Οι εισβολείς, οι παρακμιακοί θεωρητικοί της χαοτικής Νεοδεξιάς Εθνικιστικής Υποκουλτούρας!
Γι’ αυτό κατρακυλά η «Νέα ΝΔ» στο 18%... Έχει και άλλο μέχρι τον πάτο! Μη βιάζεστε, θα φτάσετε… εγκαίρως!

Η δεύτερη Μεγάλη Ιδέα

Για την πρώτη Μεγάλη Ιδέα μάλλον γνωρίζουμε και την αρχή και το τέλος. Αν την αποδώσουμε αποκλειστικά στον Κωλέττη και θεωρήσουμε ως τέλος της τη Μικρασιατική καταστροφή (ή το Γουδί!), τότε μπορούμε να προσδιορίσουμε τη διάρκειά της (με άμεσο πολιτικό έργο) στα περίπου 80 χρόνια.

Η δεύτερη είναι πολύ πιο φρέσκια. Είναι –ακόμη– ζωντανή. Η ισχυρή, δημοκρατική Ελλάδα, πρότυπο και προνομιακή εταίρος της ευρύτερης Βαλκανικής ενδοχώρας, πύλη εισόδου της Ευρώπης, μέλος η ίδια του .....

Από γκάφα σε γκάφα...

Σε πέλαγος αλλεπάλληλων παλινωδιών τσαλαβουτά ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, προσπαθώντας να ξεφύγει από το αδιέξοδο της πολιτικής ανυπαρξίας. Με εμφανή την αδυναμία να ακολουθήσει μια σταθερή γραμμή πλεύσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κρισιμότερη στιγμή που περνά μεταπολιτευτικά το έθνος, επιδεικνύει μια άνευ προηγουμένου ανευθυνότητα. Και αυτό δεν είναι δύσκολο να το διαπιστώσει κανείς. Αρκεί να παρακολουθήσει τις δημόσιες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία.
Οι «στρατηγικές» επιλογές του Σαμαρά παραπέμπουν –εκτός των άλλων– και στα απανωτά λάθη που είχε κάνει στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ως υπουργός Εξωτερικών με τα Σκόπια, δείχνοντας ότι η πολιτική έρημος όχι μόνο δεν τον ωρίμασε, αλλά απεναντίας τον έκανε ακόμη πιο επιπόλαιο.
Βασικός παράγοντας που οδηγεί τον πρόεδρο της Ν.Δ. στο ένα μετά το άλλο λάθος είναι οι...

Μηδενισμός, η κατάρα των σημερινών κοινωνιών

Ο Πίτερ Χίτσενς είναι συντηρητικός αρθρογράφος στη βρετανική εφημερίδα Mail on Sunday. Ο Τέρι Ιγκλετον είναι καθηγητής Αγγλικής Λογοτεχνίας και ακραιφνής αριστερός. Τα τελευταία βιβλία και των δυο τους, όμως, καταφέρονται εναντίον ενός κοινού εχθρού: του μηδενισμού. Πρόκειται για το The Rage Against God (Η οργή εναντίον του Θεού) του Χίτσενς και το On Evil (Περί κακού) του Ιγκλετον.

Ο Χίτσενς βάλλει κυρίως εναντίον του αδερφού του, Κρίστοφερ, ο οποίος είναι ένας από τους πλέον στρατευμένους άθεους της εποχής μας. Μεγάλο μέρος του βιβλίου του όμως εξετάζει και τα αίτια της παρακμής της χριστιανικής πίστης στη σύγχρονη Βρετανία. Αποδίδει το φαινόμενο σε πολλούς παράγοντες: τους .....

Δημοκρατία στην Ελλάδα. Όταν η διαφορετικότητα της γνώμης οδηγεί σε διαγραφές.

Ελλάδα η χώρα της Δημοκρατίας. Ελλάδα, η χώρα που αποτάσσεται μετα βδελυγμίας οτιδήποτε έχει να κάνει με μοναρχίες, αυτοκρατορίες, απολυταρχισμούς, δυναστείες. Να όμως που μας κυβερνάνε δυναστείες. Να όμως που μας κυβερνάνε μονάρχες που τιμωρούν την διαφορετικότητα όσων τολμήσουν να βγουν απο την “γραμμή” με πολιτική γκιλοτίνα. Ουδέποτε έκρυψα την απέχθεια μου για όλα τα κόμματα, για όλες τις πολιτικές θεωρίες. Φαντάσματα της αλητείας, ποτέ δεν ψήφισα κανέναν σας και ποτέ δεν θα το κάνω. Ποτέ κανένας δεν θα με πείσει πως σε μία χώρα – καρικατούρα δημοκρατίας, η απατηλή ψήφος που...

"Όλες οι δικτατορίες είναι ίδιες"

XΕΡΤΑ MΥΛΕΡ Ο μετανάστης χάνει τα πάντα, εκτός από την προφορά του
Της απονεμήθηκε το Νομπέλ Λογοτεχνίας 2009 προς έκπληξη όλων. Μια συγγραφέας έξω από τους κανόνες. Τρανσυλβανή χωρική, εργάτρια σε εργοστάσιο στη Ρουμανία την εποχή Τσαουσέσκου, αντιστασιακή μέσω της γλώσσας και σήμερα κορυφαία εκπρόσωπος της γερμανικής λογοτεχνίας
Εργάστηκε σε εργοστάσιο στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου. Μεγάλωσε σε ένα χωριό της Τρανσυλβανίας και πήγε στην πόλη για πρώτη φορά στα 15 της. Δίγλωσση (ρουμανικά και γερμανικά), εγκαταστάθηκε στη Γερμανία όταν ήταν 30 ετών για να εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες συγγραφείς του γερμανόφωνου χώρου. Γράφει για τις δύο μεγάλες εμπειρίες της: τη ζωή στο χωριό και τη δικτατορία. Η συνέντευξη που ακολουθεί είναι η ......

Κινδυνεύουν τα χρήματά μας μετά την έλευση του ΔΝΤ;

 Εντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους καταθέτες η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης προς τη χώρα μας με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς εκτιμούν ότι με όλα όσα γίνονται, μπορεί πλέον να κινδυνεύουν οι καταθέσεις που έχουν στις τράπεζες και οι οικονομίες μιας ζωής.
 
Συν τοις άλλοις, το φάσμα της χρεοκοπίας πανικοβάλλει ακόμη περισσότερο τους πολίτες, κάποιοι από τους οποίους σκέφτονται σοβαρά να σηκώσουν τα χρήματα από τις τράπεζες και να τα ......
 

Η Ντόρα απόψε στο ALTER!


Τη Δευτέρα 10 Μαΐου στις 21:30 η Ντόρα Μπακογιάννη έρχεται ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ με τον Νίκο Χατζηνικολάου, στο ALTER.

H Αγγελική, η Βιβή, ο Νώντας κι ο Αλέξης…

Οι συγκεντρώσεις ήταν προγραμματισμένες για το απόγευμα της Κυριακής 9 Μάιου, στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη. «Με ένα αναμμένο κερί τιμάμε τα θύματα της τρομοκρατίας και απαντάμε στις μολότοφ των δολοφόνων», έλεγε η πρόσκληση που έκαναν στο διαδίκτυο ενώσεις πολιτών και σωματεία. Μια σιωπηλή διαμαρτυρία για τα θύματα της Μarfin. «Όλοι οι συμμετέχοντες θα κρατούν αναμμένα κεριά στην μνήμη των τριών παιδιών που χάθηκαν» διάβαζα όλη την ημέρα στο internet.
Στις 7 το απόγευμα-που ήταν η ώρα της συγκέντρωσης- στο Σύνταγμα ήταν δεν ήταν 100 άνθρωποι. Λίγη ώρα αργότερα έγιναν περίπου 300. Στην αντίστοιχη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα. Ελάχιστος ο κόσμος…
Γύρισα νοερά περίπου ενάμιση χρόνο πίσω… Στην Αθήνα, τον Δεκέμβρη του 2008. Τότε που το χέρι ενός αστυνομικού αφαίρεσε τη ζωή από ένα 15χρονο παιδί. Τον Αλέξη… Σεισμός η αντίδραση του κόσμου… Χείμαρρος οι επί πολλές μέρες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον άδικο χαμό ενός παιδιού. Κι ανάμεσα στους δικαιολογημένα χιλιάδες εξεγερμένους νέους, κάποιοι που...

«Ουρά» του Μητσοτάκη ο Σαμαράς! Σύρεται -χωρίς να πείθει- από τις δραματικές εξελίξεις…

«Ας παίρναμε σκληρά μέτρα και ας μας ρίχνανε» (!!!), λέει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στα «ΝΕΑ» ο Αρχηγαντώνης! Σώπα ρε, Αντωνάκη... Πότε το… κατάλαβες αυτό; Ο Ψηλός το έχει πει εδώ και μήνες (από το Δεκέμβρη στο MEGA) και εσύ τότε έβγαζες το Μαρκόπουλο (αυτόν με τις… κουρτίνες των 28.000 ευρώ!) να του λέει «δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς»!!! Βλέπεις τώρα τη χιονοστιβάδα που έρχεται κατά πάνω σου και σ’ έπιασε… κρίση ειλικρίνειας; Στο «χοντρό» τα είπες αυτά; Και τότε γιατί και εσύ και αυτός ψηφίσατε «ΟΧΙ» στα μέτρα για τη σωτηρία της χώρας; Επειδή τα παίρνει ο Γιωργάκης, που στο κάτω-κάτω αποδεικνύεται ότι φορά πιο άξια τα παντελόνια από σένα και τον «μπουχέσα»; Α, και κάτι άλλο για να μην το ξεχάσω… Ξέρεις ποιος «απειλούσε» -με την 151η ψήφο στη Βουλή- τον Καραμανλή, για να μην πάρει, όταν έπρεπε, τα αναγκαία μέτρα; Έλα, τώρα μην ιδρώνεις! Πιες κάνα… χαπάκι και δες την αλήθεια κατάματα! Ο... Μανώλης, Αντωνάκη μου! Ναι, αυτό το «πρωτοπαλίκαρό» σου, που βγαίνει και βρίζει τη Ντόρα και όλους όσοι δεν σε προσκυνούν! Αυτός, ο «καθαρόαιμος λαϊκοδεξιός», είναι που έβαζε...

Το "έγκυρο" "Πρώτο Θέμα" του Κομιστή "δολοφονεί" πολίτες στο όνομα της παραπληροφόρησης!

…”Κατόπιν εντολής του πελάτου μου, Κωνσταντίνου Κώστογλου, την προσεχή εβδομάδα θα υποβληθεί αγωγή κατά της Εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, διότι στην έκδοση της Κυριακής, 09/05/2010, που ήδη βρίσκεται στα περίπτερα, προβάλλεται στο εξώφυλλο αλλά και στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας η φωτογραφία του πελάτου μου ως νεκρού, ο οποίος είναι μεν εργαζόμενος στο εν λόγω κατάστημα της Marfin αλλά είναι σώος και αβλαβής. Εντούτοις, η εφημερίδα με τρόπο πρόχειρο κι εντελώς παράνομο, προέβη στη δημοσιοποίηση φωτογραφιών που συνιστούν προσωπικά δεδομένα του πελάτου μου και προβάλλοντας αυτόν ως νεκρό θίγουν καίρια την προσωπικότητά του, προκαλώντας συν τοις άλλοις τρομερή αναστάτωση στο οικείο περιβάλλον του.
Επιπλέον, οι εν λόγω φωτογραφίες αναπροβάλλονται ήδη στα...

Τι λέει πάλι ο Ηγέτης-Αρχηγός Αντώνης; Τι ξεπεσμός, Θεέ μου!


«Ας παίρναμε μέτρα εμείς κι ας μας ρίχνανε!..», υποστηρίζει στην σημερινή συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο Ηγέτης-Αρχηγός Αντώνης. Τονίζει μάλιστα ότι έπρεπε ο Καραμανλής να πάρει μέτρα από το περασμένο καλοκαίρι.
Μα Αντώνη μου, ποιός δεν τον άφηνε να πάρει μέτρα; Θυμάσαι; Οι λαϊκοδεξιοί "στηρίζανε"(λέει) το λαό και απειλούσαν ότι θα έριχναν την κυβέρνηση έτσι και χτυπούσε το λαϊκό εισόδημα …. Αυτός ο Μανώλης δεν πρωτοστατούσε; Τι ρόλο εξυπηρετούσε; Εσύ τον έβαζες; Μήπως τα σκοτεινά σχέδια που ακόμα εξυπηρετεί η Νέα Ρηγίλλης και έχουν βάλει στόχο την πλήρη χρεοκοπία της χώρας; Για να κατασπαράξουν έπειτα τη χώρα! Σ’ αυτό το ταμπλό δεν παίζει και η σημερινή Νέα ΝΔ; Αφήστε τα κόλπα και τις πονηριές βρε Αντώνη; Τι Ηγέτης είσαι; Της δεκάρας που λέει και ο Μ. Ανδρουλάκης; Πολύ τυχοδιωκτική η πολιτική σας! Σταθερά αρνείσθε κι’ έπειτα ζητάτε τα ρέστα … Χυδαίος λαϊκισμός και φτηνιάρικη «άρνηση σε όλα». Εκεί ξέπεσε η ΝΔ …. Ξευτίλα!

Η οικονομική «υπερδύναμη» Γερμανία δικαιώνει τη Ντόρα! Πρόταση Σόιμπλε για «δημοσιονομικό κανόνα» στα Συντάγματα των χωρών της Ευρωζώνης

Στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας “Hamburger Abendblatt” δημοσιεύεται συνέντευξη του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην οποία μεταξύ άλλων προτείνει και στα άλλα κράτη της Ευρωζώνης να υιοθετήσουν το πρότυπο της «τροχοπέδης χρέους», που η γερμανική κυβέρνηση έχει συμπεριλάβει στο σύνταγμά της.
«Για να αποτρέψουμε μελλοντικές κρίσεις στην Ευρωζώνη, χρειαζόμαστε αποτελεσματικούς κανόνες, που θα διασφαλίζουν μια υγιή και βιώσιμη δημοσιονομική πολιτική σε όλα τα κράτη-μέλη», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε.
Έρχονται λοιπόν οι εκπρόσωποι της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομικής δύναμης, της Γερμανίας, να δικαιώσουν όσα ήδη έχει προτείνει η Ντόρα Μπακογιάννη για την συνταγματική επιβολή του «δημοσιονομικού κανόνα»: «Η διαπίστωση ότι η οικονομική πολιτική διαχρονικά εκτρέπεται με έχει οδηγήσει σε ένα βασικό συμπέρασμα: η οικονομική πολιτική της χώρας, υπό την έννοια της άσκησης δημοσιονομικής πολιτικής εντός συνταγματικών ορίων, καθώς και ορισμένες καίριες παράμετροι που συντελούν στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της, πρέπει, επιτέλους, να τεθούν υπό την αιγίδα, και θα έλεγα τον χαλινό, του Συντάγματος, στην πρώτη προσεχή αναθεώρησή του. Εισηγούμαι, λοιπόν, την εισαγωγή και στην Ελλάδα του «δημοσιονομικού κανόνα» που...

Κέρδη στα Χρηματιστήρια της Ευρώπης μετά το Εcofin

Κατακόρυφη άνοδος σημειώνεται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών , μετά το κλίμα ευφορίας που προκαλεί στις ευρωπαϊκές αγορές η συμφωνία του Ecofin για τη δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης. Αποκλιμάκωση των spreads για όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.
Το Χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκεται λίγο μετά το άνοιγμα στις 1.753,41 μονάδες και καταγράφει άνοδο 7,54% σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή. Ο κλάδος των Τραπεζών με κέρδη 12,72%, ηγείται της ανόδου.

Καταρρέουν οι «συγκάτοικοι»! Απόλυτη αποδοκιμασία των Πολιτών σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ… (δημοσκοπήσεις-video)


Οι τελευταίες δραματικές δημοσκοπήσεις στον κυριακάτικο τύπο απεκάλυψαν την επικείμενη κατάρρευση, ανατροπή και αναδόμηση του παρηκμασμένου κομματικού συστήματος της Ελλάδας. Κατώτεροι των περιστάσεων οι «συμφοιτητές», Παπανδρέου και Σαμαράς, αποδοκιμάζονται μαζί με τα παραπαίοντα κόμματά τους από τη συντριπτική πλειοψηφία των συγκλονισμένων πολιτών. Ιδιαίτερα Σαμαράς και ΝΔ καταποντίζονται σε πρωτόγνωρη άβυσσο ανυποληψίας, αποδεικνύοντας ότι η βλάβη είναι μη αναστρέψιμη και επιδεινώνεται όσο ο σημερινός αρχηγός του κόμματος επενδύει στην ανευθυνότητα και την πολιτική κερδοσκοπία με όχημα την κρίση...

Και ο σφόδρα "αντιντορικός" Κύρτσος αποδοκιμάζει τις διαγραφές... (video)


Ο δημοσιογράφος Γιώργος Κύρτσος -από τους πλέον "αντιντορικούς" του "συστήματος"- δεν κρύβει την αποδοκιμασία του για τον τρόπο με τον οποίο οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων της χώρας αντέδρασαν στους βουλευτές που αψήφισαν την "κομματική πειθαρχία"... Μάλιστα, σε αντιδιαστολή, παραθέτει το παράδειγμα της Γερμανίας... Καλά, Γιώργο μου, ακόμα δεν κατάλαβες ότι εδώ είναι... Ελλάδα!...!

Όταν ο Σαμαράς φλερτάρει με τον Ψυχάρη...

Μέσα σε δύο μήνες ο Αντώνης Σαμαράς έχει πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στα γραφεία του ΔΟΛ, και έχει δώσει δύο συνεντεύξεις στα «μαγαζιά» του Σταύρου Ψυχάρη. Πριν από ένα μήνα στο «Βήμα» και σήμερα στα «Νέα». Κατά τ' άλλα ο πρόεδρος της Ν.Δ. απορεί γιατί η κεντροαριστερά κυριάρχησε. Μα είναι πολύ απλό. Γιατί υπάρχουν Σαμαράδες που κάνουν κωλοτούμπτες μπροστά στον Ψυχάρη και την διαπλοκή. Και, το εννοούμε αυτό. Ο Σαμαράς ήταν και παραμένει το αγαπημένο παιδί των Βαρόνων του Τύπου. Ο πολιτικός που ουδέποτε άγγιζαν. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν είναι αχάριστος. Δίνει μέσα σε ένα μήνα δύο συνεντεύξεις στον Ψυχάρη, γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων του, τους Σκαναβή - Μπενέκο (που καθημερινά των αποθεώνουν μήπως και πάρουν κανά φυλλαράκι), τους Αλαφούζους και τους Ρίζο και Σαραντόπουλό.

Γιατί δεν καταργείτε την "κομματική πειθαρχία" στη Βουλή;...

...για να μπορούν να ψηφίζουν οι βουλευτές με βάση τη συνείδησή τους και να αναβαθμιστεί έτσι το πολιτικό σύστημα

Ακούω πολλούς όψιμους παντογνώστες να προτείνουν διάφορες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα για την εξυγίανσή του. Δεν ακούω όμως κανέναν να προτείνει την κατάργηση της κομματικής πειθαρχίας στην ψήφιση των νομοσχεδίων στη Βουλή και την κατοχύρωση, στην πράξη, του δικαιώματος του βουλευτή να ψηφίζει με βάση τη συνείδησή του χωρίς τον κίνδυνο της διαγραφής...
Μήπως όμως δεν το θέλουν οι κομματικές ηγεσίες και γι' αυτό κανείς δεν το συζητά; 

Πώς ο Καραμανλής έπεισε τη Μέρκελ να δώσει τα λεφτά! (video)


Αποκλειστικό Ρεπορτάζ από τον Τζίμη Πανούση...

Μπακογιάννη: "Δεν επενδύω στη χρεοκοπία της Ελλάδας"

«Πολιτική κερδοσκοπία» αποδίδει, εμμέσως, στον Αντώνη Σαμαρά η Ντόρα Μπακογιάννη, δηλώνοντας ότι η ίδια δεν μπορεί να επενδύσει στη χρεοκοπία της Ελλάδας για να αποκομίσει πολιτικό όφελος. «Δεν έφυγα από το κόμμα, διαγράφτηκα», υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή» και στον Γιωργο Π. Τερζη.
Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στην "Καθημερινή".

Πύρ και μανία με τον Σαμαρά οι Ευρωπαίοι

Η πολιτική επιπολαιότητα που επιδεικνύει ο Σαμαράς και η λαικίστικη σύμπλευση με το ΠΑΜΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν συνέπειες. Ευτυχώς ομως που έστω και καθυστερημένα το κατάλαβε.
Η γενικότερη στάση του προέδρου της ΝΔ έχει εξοργίσει τους Ευρωπαίους. "Είναι επικίνδυνος και λαικιστής", λένε οι περισσότεροι απο τους ηγέτες που μετέχουν στο ΕΛΚ.
Ο Σαμαράς έχει ήδη πάρει την πρώτη κίτρινη κάρτα απο τον Μπαρόζο. Αυτό φάνηκε κατα την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι δύο άντρες το απόγευμα της Τετάρτης. Ο πρόεδρος της ΚΟΜΙΣΙΟΝ φαίνεται οτι ήταν ιδιαίτερα αυστηρός απέναντι στον πρόεδρο της ΝΔ. "δέν είναι δυνατό να βάζει πλάτη ολόκληρη η Ευρώπη στην Ελλάδα και εσείς να κάνετε αντάρτικο", φέρεται να είπε ο Μπαρόζο στον Σαμαρά ο οποίος προσπαθούσε να ......