Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Δεν υπάρχουν μονάχα οι καλοπληρωμένοι της ΕΡΤ, αλλά και οι πολυθεσίτες

Σοκ και δέος προκάλεσε η διαρροή των μισθών στην ΕΡΤ από το troktiko. Χιλιάδες Έλληνες μεροκαματιάρηδες, καθώς και δημόσιοι υπάλληλοι που ασκούν βαριά κοινωνικά λειτουργήματα και πληρώνονται με 800 ευρώ καθαρά και 1000 μαζί με επιδόματα εξανέστησαν για τον πακτωλό αποδοχών που ρέει ετησίως στις τσέπες παρουσιαστών σαν τους κκ. Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, Τέρενς Κουίκ, Πόπη Τσαπανίδου κ.α., ενώ γενναία είναι τα συμβόλαια που πληρώνονται σε συμβούλους, παρασυμβούλους, αργόσχολους, αργόμισθους και εξαφανισμένους.
Το ζήτημα βέβαια είναι ότι οι παραπάνω απασχολούνται στην ΕΡΤ κατ' αποκλειστικότητα, ή σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα και κάνουν καθημερινές πολύωρες τηλεοπτικές εμφανίσεις, ενώ υπάρχουν και ....

Η συναίνεση έφερε τέσσερις Εξεταστικές

Οι «πράσινοι» βουλευτές συγκέντρωσαν αρχικώς υπογραφές για να συγκροτηθούν τρεις επιτροπές, παραλείποντας την υπόθεση Βατοπαιδίου, για την οποία σχεδίαζαν να επαναφέρουν την παλαιότερη πρόταση του νυν κυβερνώντος κόμματος για Προανακριτική Επιτροπή, η σύσταση της οποίας εμποδίστηκε στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο με την αποχώρηση από τη Βουλή των βουλευτών της ΝΔ. Φοβούμενοι, ωστόσο, ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα λειτουργούσε ως «τορπίλη στη συναίνεση», οι ιθύνοντες της ΚΟ του ΠαΣοΚ υπαναχώρησαν, υποβάλλοντας, μερικές ώρες αργότερα, πρόταση Εξεταστικής και για το Βατοπαίδι.
......... Η συναίνεση έφερε τέσσερις Εξεταστικές – TO BHMA.
ε ρε γέλια που θα κάνουμε…………….
Tον Τσουκάτο ξεχάσατε συντρόφια!!
brexians.wordpress

Ένταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις με αφορμή "κατασκοπευτική δραστηριότητα" Έλληνα διπλωμάτη

Σκηνικό έντασης μεταξύ Αθηνών και Άγκυρας  που ενδεχομένως θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξυφαίνεται από κύκλους του λεγόμενου «κεμαλικού βαθέως κράτους»  που προσπαθούν με όλα τα μέσα να δημιουργήσουν «αναχώματα» στην πολιτική του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή τη φορά εμπλέκεται επίσημα και η Ελλάδα-κατηγορώντας άμεσα  Έλληνα διπλωμάτη που φέρεται να είχε  «κατασκοπευτική δραστηριότητα». Παράλληλα, τις προηγούμενες ημέρες συνελήφθησαν τρεις Τούρκοι υπήκοοι  στη Σμύρνη και την Αλικαρνασσό (ΦΩΤΟ 1,2), με τη κατηγορία πως διενεργούσαν κατασκοπία υπέρ της Ελλάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, έχει ....

Πόσο θα πέσουν οι μισθοί;

 
Μοιάζει με το άπατο πηγάδι που πετάς ένα νόμισμα και περιμένεις ν’ ακούσεις πότε θα ακουστεί ο θόρυβος του νομίσματος. 

Εκεί υποτίθεται έπιασε πάτο. Αλλά το πηγάδι αυτό μοιάζει να μην έχει πάτο. 

Περιμένεις ν' ακούσεις αλλά το πηγάδι έχει μουλαρώσει, δεν απαντά.

Το μέλλον αβέβαιο.

Ένας εμφύλιος στο Πασόκ που πέρασε απαρατήρητος

Μαζεύουν υπογραφές για να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο


Ενώ είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι τελικά η κυβέρνηση θα πάει σε πολύ σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, το οξύ ενδοκυβερνητικό και εσωκομματικό μέτωπο εντοπίζεται στα εξής:
• Ο Γ. Παπανδρέου απλώς... προεδρεύει. Προσπαθεί απεγνωσμένα να ισορροπήσει μεταξύ της ρητορείας περί υλοποίησης των προεκλογικών του δεσμεύσεων και της πραγματικότητας που τον προσγειώνει στη λήψη μέτρων «άγριων», όπως του διεμήνυσαν και η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι αγορές μετά την ομιλία του στο Ζάππειο.

• Η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ έχουν χωριστεί στα δύο, στους «κοινωνιστές», οι οποίοι επιμένουν να μιλάνε για την τήρηση των προεκλογικών εξαγγελιών, και στους
«πραγματιστές», οι οποίοι θεωρούν αναπόφευκτο το ότι η κυβέρνηση στο τέλος θα ....

Και ο Χαρακόπουλος βρήκε «καμμένη γη»



Έτσι λέει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος για την κατάσταση που βρήκε στη Γραμματεία Σχεδιασμού.
Κατηγορεί όλους τους πρώην για την κατάντια ενός τομέα στον οποίο το Πασόκ δίνει διαχρονικά μεγάλη αξία και προτεραιότητα.

Ο Μάξιμος όμως είναι πονηρός.
Θέλει σε δυο τρεις μήνες να λέει στον Αντώνη Σαμ ότι ξεπέρασε κάθε προσδοκία το έργο του στον τομέα που του ανατέθηκε.

Τα κίνητρά του δηλαδή είναι ιδιοτελή και όχι τόσο αθώα όσο θέλει να φαίνονται.

Ερωτηματικά για την διαφάνεια προς τον κ. Σαμαρά

1)Η Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει εξεταστική επιτροπή για την αποφυλάκιση ,από «ανθρωπιά», των πρεζέμπορων και των παιδόφιλων;

Δεν πρέπει να μάθουμε αν υπάρχει σχέση μεταξύ αποφυλακιζομένων και κομματικών παραγόντων του ΠασοκοΣύριζα;

-Ανησυχείτε ή όχι ,για την τυχόν ύπαρξη, προεκλογικών συμβολαίων;

2) H Golman Sachs μοιράζει προμήθειες; (μίζες).

Οι προσωπικές συμφωνίες, Golman Sachs-Παπανδρέου, δεν πρέπει να εμφανιστούν στην Βουλή;
-Αυτό δεν επιβάλει η «διαφάνεια»;
Θα το ζητήσει η αξιωματική αντιπολίτευση;

Σπύρος Χατζάρας

Την έχει ψωνίσει ο Αβράμ;


Ακούσατε ακούσατε! Ο Αβράμ στέλνει δελτία τύπου και πως αυτοπροσδιορίζεται;

«Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας». 

Τόσο πολύ!

Ο άνθρωπος ψοφά για τίτλους και τιμές. Aλλά και να στέλνει δελτία για ένα συνέδριο που δεν ξέρουμε ούτε που θα γίνει, ούτε πότε ....... πάει πολύ.

Oι κακές συνήθεις δε σταματάνε εύκολα….

Η ελληνική περίπτωση


Toυ Πασχου Mανδραβελη
Η αλήθεια είναι πως και άλλες χώρες έχουν ελλείμματα της τάξης του 12,7%. Οι ΗΠΑ είναι μία από αυτές. Υπάρχουν χώρες των οποίων το χρέος υπερβαίνει το 120% του Ακαθάριστου Εθνικού τους Προϊόντος. Η Ιαπωνία φτάνει το 180%. Η Ελλάδα όμως αποτελεί ειδική περίπτωση. Oχι μόνο γιατί είναι ο αδύναμος κρίκος μιας ισχυρής νομισματικής ένωσης ούτε γιατί παίζονται κερδοσκοπικά παιγνίδια. Αυτά υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Η ελληνική περίπτωση είναι διαφορετική, διότι η κρίση είναι καθολική και όχι μόνο δημοσιονομική. Ζούμε το τέλος ενός μοντέλου που διασπάθισε όσο χρήμα είχε να διασπαθίσει και την κατάρρευση του ιδεολογικού παραδείγματος που δικαιολογούσε αυτή τη ....

Η πρόταση Ανδρουλάκη θα μπορούσε πράγματι να βοηθήσει την σημερινή κακή κατάσταση





Ο Μίμης Ανδρουλάκης έκανε μια ενδιαφέρουσα ερώτηση προς τον υπουργό οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Κάνει λόγο για την ανάγκη έκδοσης εθνικού ομολόγου, που θα μπορούσε να προσελκύσει το εγχώριο αποταμιευτικό κοινό και να ανακουφίσει το δανεισμό της χώρας από τις πιέσεις των διεθνών αγορών.

Σκέφτεται μάλιστα και τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να πετύχει το ομόλογο και να αποδώσει τα μέγιστα. Χαμηλό επιτόκιο, να μην εφαρμοστεί το «πόθεν έσχες» στο συγκεκριμένο ομόλογο κ.ά.

Ο Μίμης Ανδρουλάκης ονομάζει αυτό το ομόλογο «εθνικό ομόλογο σωτηρίας» και πολλοί οικονομολόγοι έχουν δει θετικά την πρόταση, όπως φαίνεται από αναλύσεις σε οικονομικές εφημερίδες.

Τα ψέματα τελείωσαν

Tου Αλεξη Παπαχελα
Το 2009 μετράει μέρες και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα μας αφήσει με μια αίσθηση αβεβαιότητος και ανησυχίας. Η Ελλάδα της μεταπολίτευσης μοιάζει να καταρρέει σε ορισμένους τομείς και να μας αποχαιρετά σταδιακά σε άλλους. Και όλα αυτά μέσα σ’ ένα παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό στο οποίο επίσης δεν μπορεί να προβλέψει κανείς τι θα συμβεί.
Στα του οίκου μας τώρα το βέβαιο είναι πως το πολιτικό μας σύστημα, από το 1980 και μετά, κακόμαθε τον ελληνικό λαό σ’ έναν τρόπο διαβίωσης που δεν δικαιολογείται ούτε μπορούσε να συντηρηθεί από τις πραγματικές του δυνατότητες. Ταυτόχρονα ξεχείλωσε τους θεσμούς, διαλύοντας κάθε έννοια ιεραρχίας στη δημόσια διοίκηση, τα πανεπιστήμια, τον δημόσιο βίο γενικότερα. Δοξάστηκε ο «τσαμπουκάς» των εκατό ανθρώπων που μπορούν να κλείνουν το κέντρο της πόλης χωρίς να ...

Ο Γιάννος προσπαθεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι



Ήταν «τσάρος» και μας έβαλε (επιτυχώς είναι η αλήθεια) στη ζώνη του ευρώ.
Αν δεν ήμασταν σήμερα στη ζώνη του ευρώ θα είχαμε καταρρεύσει χειρότερα από την Ιρλανδία, λόγω της ανευθυνότητας των κυβερνήσεων, διαχρονικά, τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Ο Γιάννος είτε με αλχημείες, είτε με κόλπα αλλά και ψέματα, μας έχωσε στη ζώνη και αυτό μετρά στα υπέρ του.

Βρίσκεται στη γωνία πολλά χρόνια τώρα μια και η ηγεσία του Πασόκ φοβόταν να αναμοχλεύσει το παρελθόν. Για τους ίδιους λόγους αποπέμφθηκε και ο Σημίτης και όλοι όσοι θύμιζαν το παρελθόν. Τώρα η κατάσταση ενδέχεται να έχει αλλάξει και η γνώση και εμπειρία των πρώην τσάρων ενδέχεται να φανεί χρήσιμη. Ιδίως οι διεθνείς σχέσεις και γνωριμίες του Γιάννου θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν. Συνεργάτες πάντως του Γιωργάκη έχουν τις αμφιβολίες τους για τα οφέλη που θα μπορούσε να επιφέρει τέτοια κίνηση.

Ο Γιωργάκης ξέρει αν υπάρχει Άγιος Βασίλης....

μεγέθυνση
Το ξέρετε οτι δεν υπάρχει άγιος Βασίλης?- Ο Μήτσος το έμαθε λίγο αργά!
skitso.biz

Σχόλια Νεοδημοκρατών για τον Καραμανλή


Τελευταία Ρηγιλλάριοι, πρώην φίλοι και συνεργάτες, αποκαλούν τον Καραμανλή «χοντρό» και «χοντρούλη»! Ακούγεται και το «πρησμένος»! Tον κουτσομπολεύουν επίσης με διάφορα σχόλια. Πρώην Μαξιμίτες σχολιάζουν ότι άφησε το PS3 και την έπεσε στη μάσα. Έχει πάρει λένε παραπάνω από 15 κιλά, από τότε που ο λαός τον έδιωξε από το Μαξίμου. 

Αληθεύει άραγε ότι έπαιζε όλη μέρα πλέιστεϊσιον και κυβερνούσαν οι «έμπιστοι»; 
Αληθεύει ότι όλοι αυτοί οι έμπιστοι κρατάνε και τον Κωστάκη και τον Αντωνάκη;

Όχι στην καταδίκη του Κινέζου διαφωνούντα Λιου Σιαομπό


Να αφεθεί ελεύθερος ΤΩΡΑ!
Ο Λιου Σιαομπό (κλείνει τα 54 χρόνια του τη Δευτέρα) ήταν ηγετικό στέλεχος των διαδηλώσεων του 1989, ήταν ο κύριος συντάκτης του μανιφέστου της Χάρτας 08 για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την πολιτική αλλαγή στην Κίνα.
Καταδικάστηκε χθες Παρασκευή σε 11 χρόνια κάθειρξη για «ανατρεπτική δράση».Η καταδίκη του έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η Γαλλία εξέφρασε σήμερα «ανησυχία έπειτα από την βαριά καταδίκη» από δικαστήριο του Πεκίνου του διαφωνούντα Λιου Σιαομπό. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνεται ότι «Η Γαλλία, ταγμένη στο σεβασμό της ελευθερίας της έκφρασης παντού σε όλο τον κόσμο, υπενθυμίζει στις κινεζικές αρχές τις δεσμεύσεις τους στο πλαίσιο του διαλόγου με την Ευρωπαϊκή Ενωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα», αναφέρει η ανακοίνωση.«Οι αποφασιστικές πράξεις του Σιαομπό για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης παίζουν ζωτικό ρόλο στην προώθηση των δημοκρατικών αξιών στην Κίνα».

Nεκροί οι τρεις Έλληνες ναυτικοί του Aegean Wind


Τελικά εννέα ναυτικοί νεκροί, μεταξύ τους τρεις Έλληνες, από την πυρκαγιά που ξέσπασε την ημέρα των Χριστουγέννων στο πλοίο Aegean Wind.

Νεκροί, ο ανθυποπλοίαρχος 23 ετών, ο γ' μηχανικός 52 ετών και ο ηλεκτρολόγος 55 ετών. Αγνοούνται ακόμη άλλοι τέσσερις Φιλιππινέζοι ναυτικοί. Το 24μελές πλήρωμα του πλοίου που αποτελείτο από ....

Ο Σαμαράς θα τα αλλάξει όλα

m
Ναι με το Σταϊκούρα, το Δασκαλάκη, το Λειβαδά, το Ζακυνθινό, το Χατζηεμμανουήλ, τον Ανδριανό, το Ζαγορίτη, το Λειβαδά και όλα τα καλά χρυσά παιδάκια του πρώην Μαξίμου και του συστήματος Ρουσόπουλου.
Μοιάζει με ανέκδοτο να λες ότι θα τα αλλάξεις όλα με αυτούς συνοδοιπόρους!
Εντύπωση προκαλεί η επιμονή του να πιστεύει ότι έκαμε την καλύτερη δυνατή πρόταση στη Ντόρα. Βρε Αντώνη το πρόβλημά σου είναι οι μυστικοσύμβουλοι που έχεις τριγύρω σου και αρνείσαι να παραδεχθείς ότι είναι μια από τα ίδια. Για να τα αλλάξεις όλα πρέπει να ξεκινήσεις από εκεί. Και οπωσδήποτε κράτησε μακριά αυτούς που γκρέμισαν την παράταξη. Μπορείς; Όχι βέβαια γιατί με τη βοήθειά τους κατάφερες να κερδίσεις!

"Θα χυθεί πολύ αίμα"...



Το ξέρουμε κ. Λοβέρδε μου. 

Θα χυθεί πολύ αίμα. 

Των μισθωτών και συνταξιούχων φυσικά.

Όσο μας έμεινε από την ληστρική επιδρομή της προηγούμενης κυβέρνησης, θα το ρουφήξεις εσύ.

Βαμπιρέλος Λοβέρδος.

....δια χειρός Παπανδρέου!


Σωτηρία της χώρας δια χειρός Παπανδρέου.

Τώρα για καλό μας το λένε ή για κακό; 

Γιατί άραγε προκαλεί τρόμο σε πολύ κόσμο η «χειρ» Παπανδρέου;

Είναι κρίμα τα παιδιά...

Κύριοι υπεύθυνοι του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σήμερα είναι Χριστούγεννα...
Κάποιοι άνθρωποι στις 29/11 έλιωσαν πάνω από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές για να γίνουν σωστά οι εκλογές μας, ναι για τους χειριστές μιλάμε...
Κοντεύει μήνας από τις 29 Νοεμβρίου και τα παιδιά είναι απλήρωτα...
Το κόμμα εισέπραξε το ποσό των 1.600.000 ευρώ στις εκλογές...
Από αυτά τα χρήματα φυσικά και δεν πήραν τίποτα οι Νομαρχιακές και οι τοπικές οργανώσεις του κόμματος...
Όμως στους χειριστές είχατε προαναγγείλει ότι θα τους αποζημιώσετε για την εργασία τους...
Γιατί κύριοι δεν έχετε τακτοποιήσει τις οφειλές σας; - Δεξί Χαφ

περιοδικό: Υπάρχουν μερικές… εναλλακτικές απαντήσεις στα ανωτέρω ερωτήματα του Δεξί Χαφ…
Μια πρώτη σκέψη είναι, ότι...