Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Χρειάζεται ομοψυχία και εθνική συνεννόηση

Η Νέα Δημοκρατία αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της και καταφεύγει στην άρνηση και την στείρα αντιπολίτευση. Σήμερα δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το ερώτημα εάν είναι χειρότερα ή πολύ πιο χειρότερα, απ’ ό,τι πριν έξι μήνες. Σήμερα χρειάζονται προτάσεις. Η προσπάθεια του Σαμαρά και του κόκκινου Πάνου να ρίξουν το βάρος της οικονομική τραγωδίας στο ΠΑΣΟΚ είναι από αστεία μέχρι γελοία και επικίνδυνη.
Κανένας δεν θέλει το ΔΝΤ. Αποτελεί όμως αυτή τη στιγμή την μόνη αξιόπιστη και αποτελεσματική λύση. Χωρίς την πίεση του ΔΝΤ επιστρέφουμε στην κρίση που προσπαθούμε να αποφύγουμε. Και το χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται και ξανά τα ίδια θα συζητάμε μετά από ένα και δύο χρόνια.
Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε επί Καραμανλή, να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ. Με τους ακραίους και λαϊκούς δεξιούς, υποχωρεί σε θέσεις κρατισμού και υπερασπίζεται ένα σύστημα «μη-παραγωγής» που καταρρέει εκ των πραγμάτων. Οι πάντες αναγνωρίζουν ότι ευθύνες έχουν και τα δύο μεγάλα κόμματα. Αυτή τη στιγμή πάντως δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια εναλλακτικών κινήσεων. Οι ενέργειες των στελεχών της Νέας Ρηγίλλης αναδεικνύουν το ΠΑΣΟΚ ως την μόνη πολιτική δύναμη που είναι ικανή να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να βγει από την κρίση που μαστίζει τον τόπο. Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη δύναμη αυτή τη στιγμή που μπορούσε να πατήσει το κουμπί. Να κάμει reset!
Γι’ αυτό, ηρέμησε Πάνο μου! Είσαι που είσαι λαϊκιστής, καταντάς και γραφικός!

Καταστροφική πυρκαγιά στην Μανίλα

A firefighter tries to contain the flames sweeping through hundreds of houses in a slum area in Quezon City

Μανίλα, Φιλιππίνες - Εθελοντής πυροσβέστης προσπαθεί να σβήσει τις τεράστιες φλόγες που κατακαίουν τα φτωχόσπιτα στην Quezon της Μανίλα 25 Απριλίου, 2010.

REUTERS/Cheryl Ravelo

"Θερμό" επεισόδιο Μεϊμαράκη - Χαρακόπουλου

Λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος. Το συμβάν έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή. Ο γραμματέας Σχεδιασμού, έκρινε σκόπιμο να κάνει παρατήρηση στον πρώην υπουργό Αμύνης για το γεγονός ότι δεν πήρε θέση στο θέμα με τα υποβρύχια. Ποιος είδε τον Μεϊμαράκη και δεν τον φοβήθηκε. «Και, ποιος είσαι εσύ που θα μου πεις πότε θα μιλήσω». Προφανώς, ο Βαγγέλας δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι την νέα κομματική ιεραρχία.

Σημαντική παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη στην "Καθημερινή"

Συνταγματικά πλαίσια οικονομικής πολιτικής
H προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης είναι γεγονός. H Eλλάδα έχει μπροστά της μια δύσκολη και σκληρή διαδικασία, τουλάχιστον τριετίας. H μεγάλη πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία είναι μέσα σε αυτή την περίοδο αν θα καταφέρουμε να ξεκινήσουμε τη σταδιακή μείωση του χρέους, περιορίζοντας τις δημόσιες δαπάνες και ξεκινώντας μια καινούργια αναπτυξιακή διαδικασία.
Κοιτάζοντας πίσω, αυτές τις ιστορικές στιγμές, βλέπουμε ότι το νεοελληνικό κράτος από της γεννήσεώς του –και ακόμη πιο πριν, από τα πρώτα επαναστατικά χρόνια– έκανε, με εξαίρεση ελάχιστες κυβερνήσεις (π.χ. Χαριλάου Τρικούπη, Ελευθερίου Βενιζέλου, Κωνσταντίνου Καραμανλή), οικονομική πολιτική με κριτήρια άσχετα προς την οικονομία.
Η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια έζησε ένα όργιο κακοδιαχείρισης, καθώς οι εθνικοί πόροι, αλλά και τα δάνεια, διοχετεύθηκαν –κατά μεγάλο μέρος– για την .....

Πολύ θετικές εντυπώσεις άφησε στην Ουάσιγκτον ο Παπακωνσταντίνου

Greece's Papaconstantinou arrives for a news conference with Zanias and Roumeliotis at IMF headquarters in WashingtonPapaconstantinou pauses during a news conference with Zanias at IMF headquarters in WashingtonPapaconstantinou departs following news conference with Zanias at IMF headquarters in Washington
Papaconstantinou departs after a news conference at IMF headquarters in WashingtonPapaconstantinou takes a question at news conference with Zanias at IMF headquarters in WashingtonGreece's Papaconstantinou listens to questions at a news conference with Zanias and Roumeliotis at IMF headquarters in Washington
Πολύ θετικές εντυπώσεις έχει αφήσει στην Ουάσιγκτον ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Παραπάνω, στιγμιότυπα από την συνέντευξη τύπου που έδωσε, στο περιθώριο του "Ιnternational Monetary Fund/World Bank Spring Meeting". Στο πλευρό του ο καθηγητής Γιώργος Ζανιάς.
REUTERS/Jonathan Ernst (UNITED STATES - Tags: POLITICS BUSINESS IMAGES OF THE DAY)

Ιρανοί ορκίζονται πίστη στο καθεστώς μπροστά σε πορτραίτα του Ομπάμα.

Members of Iran's Revolutionary guard shout anti-U.S. slogans as they stand on picture of U.S. President Obama during ceremony in Azadi Square in TehranIranians and members of Revolutionary guard shout anti-U.S. slogans as they stand next to U.S. Helicopter CH-53 Sea Stallion crashed in Iran in 1980, in Azadi Square in Tehran  Members of Iran's Revolutionary guard stand behind a banner with a picture of U.S. President Obama in Tehran
Μέλη της Εθνοφρουρά της Ιρανικής Επανάστασης φωνάζουν αντιαμερικανικά συνθήματα καθώς στέκονται πάνω σε πορτραίτα του Προέδρου των ΗΠΑ. Η «τελετή» έγινε στην κεντρική πλατεία Azadi (ελευθερία) της Τεχεράνης όπου εορτάζονταν σήμερα η αποτυχία της αμερικάνικης κυβέρνησης να απελευθερώσει αμερικανούς ομήρους από την Τεχεράνη το 1980.
REUTERS/Morteza Nikoubazl (IRAN - Tags: ANNIVERSARY POLITICS)

Αρχηγός Αντώνης:ο μπαμπούλας της Δεξιάς επιστρέφει με απειλές και εσωτερικές διαγραφές.

Και σήμερα διακινήθηκαν έντονα από τους κόλακες που περιτριγυρίζουν τον Αρχηγό τα σενάρια των διαγραφών. Όποιος δεν είναι αρεστός θα διαγραφεί εκεί κοντά στο συνέδριο. Πριν ή μετά, μικρή η διαφορά. Ο Αρχηγός πρέπει να κάμει ταμείο και να ξαποστείλει όποιον ζητά περισσότερη εσωκομματική δημοκρατία και όποιον πιστεύει στο διάλογο. Δεν θέλει να σπαταλά το χρόνο του με διαλόγους και συζητήσεις. Στη Νέα ΝΔ θα αποφασίζουν τα μεγαλοστελέχη της Πολιτικής Άνοιξης και οι υπόλοιποι θα βαθμολογούνται κατά πόσον υπηρετούν πιστά τις επιθυμίες των κολλητών του Αρχηγού.
Έστειλε μήνυμα σήμερα ο Αρχηγός και όποιος θέλει ας το προσέξει! «Ας γνωρίζουν, λοιπόν, οι πάντες ότι το παρελθόν του καθενός κρίνεται». Στις κρίσεις συμπεριλαμβάνονται άραγε το παρελθόν του ίδιου του Αρχηγού, του Καραμανλή και του Υπαρχηγού Αβραμόπουλου; Απόσο ξέρουμε ο μεν Αρχηγός έριξε μια κυβέρνηση της ΝΔ και συμμάχησε με το ΠΑΣΟΚ για να εμποδίσει τη ΝΔ να επιστρέψει στην εξουσία, ο Καραμανλής αντί να συμμαζέψει την Ελλάδα, την εγκατέλειψε και την έφερε στο χείλος του γκρεμού και ο Υπαρχηγός είναι μπερδεμένος σε πλήθος σκανδάλων, όπως τα εκατομμύρια εμβόλια αλλά και διέλυσε το σύστημα υγείας.

Αρχηγαντώνης: «Είμαι… ανισόρροπος!»

«Η νέα σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να δημιουργήσουμε με την κοινωνία και τους πολίτες, απορρίπτει τις γνωστές «λεπτές εσωκομματικές» ισορροπίες και τα φτιασιδώματα… Ας γνωρίζουν, λοιπόν, οι πάντες ότι το παρελθόν του καθενός κρίνεται. Και «ισορροπίες» με το χθες δεν θα κάνω…»

Τάδε έφη Αρχηγαντώνης! Σήμερα στην Καλαμάτα, μπροστά σε ένα αλαφιασμένο ακροατήριο ΠΟΛΑΝιτών και λοιπών… αποψυγμένων φαντασμάτων του χθες… Και μίλησε για το παρελθόν του καθενός που… κρίνεται! Ποιος; Ο πιο σκοτεινός πολιτικός της Μεταπολίτευσης. Που το παρελθόν του αποτελεί ιδιαίτερο κεφάλαιο για μαθητεία στις θεωρίες των παιγνίων, των συνωμοσιών και του χάους! Ο άνθρωπος που ποτέ δεν μετανόησε, απολογήθηκε ή αισθάνθηκε την παραμικρή ντροπή για το παρελθόν του… Ναι, έχει δίκιο. Κρίνεται το παρελθόν του κάθε ένα, γι’ αυτό και ο ίδιος πατώνει στις δημοσκοπήσεις. Και πού να δεις τι θα γίνει στις Εκλογές! Όσο για τα υπόλοιπα σημεία της ψυχωτικής ομιλίας του, στεκόμαστε στη φασιστική του λογική που...

Αισιόδοξος και αποφασιστικός εμφανίστηκε ο Παπακωνσταντίνου στην Ουάσιγκτον.

FM of Greece Papaconstantinou arrives at a news conference at the IMFFM of Greece Papaconstantinou arrives at a news conference at the IMF in Washington
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Ουάσιγκτον, μετά τις αλλεπάλληλες επαφές που είχε, με αντικείμενο τους όρους για τον μηχανισμό στήριξης της οικονομίας.
Αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται, στο τριετές πλάνο, τονίζοντας πως «κινούμαστε με πολύ μεγάλη ταχύτητα». Δήλωσε ότι «ήδη έχουμε μία μείωση του ελλείμματος». Η ελληνική κυβέρνηση έχει αλλάξει ήδη το φορολογικό σύστημα, ενώ προωθούνται και άλλες διαρθρωτικές αλλαγές. Επίσης δήλωσε ευτυχής για την ύπαρξη τού μηχανισμού στήριξης, ενώ τόνισε πως η χώρα μας δεν θα βγει από την ευρωζώνη. Εντυπωσιασμένος από την ελληνική κυβέρνηση ο Στρος-Καν.
REUTERS/Yuri Gripas (UNITED STATES - Tags: POLITICS BUSINESS)
Παρακάτω φωτογραφίες από την τελευταία μέρα του ΙMF-World Bank Meeting στην Washington:

Πότε έγινε η αυτοκριτική στην Ρηγίλλης …

…. και δεν το πήραμε είδηση; Στα μουλωχτά την έκαμαν; Με αστεία επιχειρήματα ο Πάνος Παναγιωτόπουλος πάει να μας πείσει ότι το ΔΝΤ είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Παπανδρέου. Καμία σοβαρότητα. Ελαφρότητα θέσεων, γραφικές κορώνες και κοτσάνες διανθίζουν τις τελευταίες μέρες τα δελτία που κυκλοφορούν από την Ρηγίλλης.
Η αξιοπιστία της Ελλάδας χάθηκε εξαιτίας τους. Με τις παραλείψεις, τα λάθη και την ασυνέπεια της κυβέρνησης Καραμανλή. Η κατάσταση δεν στρώνει ούτε σε έξι ούτε σε δεκαέξι μήνες και αυτά που λέει ο Πάνος να τα πει στον Καραμανλή που αντί να κάνει μεταρρυθμίσεις, όπως διαρκώς επαναλάμβανε, φοβόταν το πολιτικό κόστος. Έμεινε με το κόστος στο χέρι και άφησε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού και της χρεοκοπίας. Σε αυτόν πρέπει πρώτα να αποδοθούν ευθύνες. Χωρίς δισταγμό και χωρίς καθυστέρηση. Η αυτοκριτική του Αντώνη θα έπρεπε να αρχίζει από τον Καραμανλή και να τελειώνει στα στελέχη του πρώην Μαξίμου. Έτσι χάθηκε το παιχνίδι και στη Νέα Ρηγίλλης. Αυτοκριτική ακούμε και αυτοκριτική δεν βλέπουμε. Κατηγορούν τον Παυλίδη για τα χάλια της οικονομίας μας; Τρελάθηκαν; Ή ψάχνουν για .....

«Ζήτημα Αβραμόπουλου» θέτουν οι «λαϊκοδεξιοί» του σκληρού σαμαρικού πυρήνα…

Αμετανόητοι και ανεπίδεκτοι μαθήσεως εμφανίζονται οι φορείς των παλαιοκομματικών νοοτροπιών που έφεραν την Ελλάδα στα σημερινά της χάλια… «Βαθύ ΠΑΣΟΚ» και «Βαθειά Δεξιά» συνασπίζονται και συνιστούν την πιο σοβαρή απειλή κατά των προσπαθειών που πρέπει να αναλάβει η χώρα για να εξέλθει από τη δεινή οικονομική της θέση. Ειδικά στο χώρο της «νέας ΝΔ», οι λεγόμενοι ακραίοι «λαϊκοδεξιοί» (χαρακτηριστικό παράδειγμα προς… αποφυγήν ο Γιάννης Μανώλης…) βγάζουν «κίτρινη κάρτα» στον «εν αναμονή αντιπρόεδρο» -όπως ειρωνικά τον αποκαλούν- Δημήτρη Αβραμόπουλο. Και τούτο, επειδή ο «Νο 2» της ΝΔούλας τόλμησε να μιλήσει για «συναίνεση» στους αναγκαίους οικονομικούς χειρισμούς για έξοδο από την κρίση. Τα «παράπονα» των σκληρών σαμαρικών τσαρλατάνων και μυστικοσυμβούλων προς τον Αρχηγαντώνη δεν αφορούν όμως μόνο τον «κύριο τα πάντα όλα ή τίποτα»… Μόνιμα στο στόχαστρο των νεοδεξιών φαντασμάτων βρίσκεται- ποιος άλλος;- η Ντόρα Μπακογιάννη, μια και οι σοβαρές και συνετές δημόσιες τοποθετήσεις της «απειλούν» την… αυτοκρατορία του Γιάννη Μανώλη και των λοιπών θιασωτών της οικονομικής ασυδοσίας.

Εμπρός, λοιπόν, Αρχηγαντώνη, διάγραψε τον Καραμανλή!!!

Νέες μεγαλόστομες, κενές περιεχομένου και στοιχειώδους αυτοκριτικής δηλώσεις έκανε σήμερα ο Αρχηγαντώνης, μιλώντας «εντός έδρας», δηλαδή στην Καλαμάτα. Μεταξύ άλλων, άρχισε πάλι να κάνει το «μπαμπούλα» για όσους «πλήγωσαν την παράταξη» και να υπονοεί… διαγραφές μετά το Συνέδριο… Είπε χαρακτηριστικά: «Ο λαός μας και ιδιαίτερα οι δικοί μας οπαδοί, δεν θέλουν απλώς, απαιτούν ρήξεις και ανατροπές. Ρήξεις με το χθες. Και ανατροπές όλων όσων μας παγιδεύουν στο χθες»… Αν είναι ειλικρινής σε όσα, δίκην καραμέλας, αναμασά κάθε λίγο και λιγάκι δεν έχει παρά να κάνει μία και μόνο πράξη: Να αποδοκιμάσει και να διαγράψει τον Κώστα Καραμανλή, τον εγκληματία που έφερε τη χώρα και τη ΝΔ στα χειρότερα χάλια της ιστορίας τους! Δικά του απότοκα είναι και οι λοιποί «σκανδαλάκηδες» που υπονοεί ο Σφουγγάρης, οπότε εξουδετερώνοντας τη Λερναία Ύδρα σκοτώνεις και τα «κεφάλια» της… Επειδή, όμως, ο Αρχηγαντώνης δεν έχει τα κότσια να τα βάλει με τον ίδιο τον «Αυγεία», επιτίθεται κάθε τόσο στην «κόπρο» του! Ακόμη και αν την «καθαρίσεις», Αντώνη μου, ο «Αυγείας» θα μας ξαναχ…ει πατόκορφα!!!

Ντόρα: «Χρειάζεται συνεννόηση και εθνική ενότητα-Να προστατεύσουμε την κοινωνική συνοχή» (Συνέντευξη)

Σε συνέντευξή της στη σημερινή “Real News” και τη δημοσιογράφο Μαριάνα Πυργιώτη, η πρώην Υπουργός κ. Ντόρα Μπακογιάννη δίνει με σύνεση και καθαρότητα το δικό της στίγμα για τη στάση που πρέπει να τηρήσει στο εξής, ενόψει της οικονομικής κρίσης, το πολιτικό σύστημα της χώρας. Συγκεκριμένα, απαντώντας στο ερώτημα για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και μπρος μετά την ενεργοποίηση του σχεδίου διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, η βουλευτής της ΝΔ σημειώνει: «Η Ελλάδα έχει μπροστά της μια δύσκολη προσπάθεια, τουλάχιστον τριετίας, ίσως και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα ψέματα τελείωσαν. Τώρα απαιτούνται πολυετείς δράσεις για να αντιμετωπίσουμε τις συνθήκες που διαμορφώνονται. Έχουμε όλοι ευθύνη, έναντι του ελληνικού λαού και της χώρας, να συνεισφέρουμε σε πνεύμα συνεννόησης και εθνικής ενότητας στη γρήγορη έξοδο του τόπου από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια. Περαιτέρω καθυστερήσεις εκ μέρους της Κυβέρνησης, όπως αυτές των τελευταίων μηνών, θα ήταν καταστροφικές και με αβάσταχτο κόστος για τον τόπο. Επιβάλλεται τώρα η Κυβέρνηση να...

Συγκλονίζεται το Πολιτικό Σύστημα! Καραμανλής και Παπανδρέου εξαπάτησαν συνειδητά το Λαό (δημοσκόπηση Alco)

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύεται σε κυριακάτικο φύλλο, οι Έλληνες πολίτες καταδικάζουν (με ποσοστό 85%!) τόσο τον Κώστα Καραμανλή που «δραπέτευσε», ενώ γνώριζε την αλήθεια για την οικονομική τραγωδία της χώρας, όσο και τον Γιώργο Παπανδρέου (65%) που -ενώ και εκείνος ήταν ενήμερος- παραπλάνησε το λαό, για να κερδίσει τις εκλογές! Μπορεί οι ευθύνες των δύο πολιτικών να μην είναι, μέχρι στιγμής, ισοδύναμες (ο Καραμανλής έχει εγκληματικές ευθύνες…), αλλά η αρνητική κρίση των πολιτών στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας ναρκοθετεί επικίνδυνα το πολιτικό σύστημα της χώρας. Η ρήση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ότι «ζούμε μέρες παρόμοιες με εκείνες που προηγήθηκαν της χούντας», φαντάζει περισσότερο αληθής από ποτέ… Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία των πολιτών αποδοκιμάζει τους χειρισμούς Παπανδρέου, κρίνοντάς τους είτε λαθεμένους είτε «αργοπορημένους» (συνολικό ποσοστό 65,5%!), επιβεβαιώνοντας έτσι ότι το ΠΑΣΟΚ ούτε σχέδιο είχε για την κρίση ούτε έτοιμο ήταν για όσα ακολούθησαν τις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη…

Επτά μύθοι και αλήθειες για το ΔΝΤ

Οι τεχνοκράτες, οι περικοπές μισθών και συντάξεων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι καταθέσεις, η αναδιάρθρωση του χρέους

Η προσφυγή στο ΔΝΤ σημαίνει δυσάρεστα μέτρα που θα αγγίξουν κυρίως το Δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, με μειώσεις μισθών και συντάξεων. Από την άλλη πλευρά, όμως, διασφαλίζει όχι μόνο τους ξένους ομολογιούχους, που βλέπουν να απομακρύνεται (σ.σ. αλλά να μη διαγράφεται) το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, αλλά και τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες. Oσο για τις ρητορείες περί απώλειας της ανεξαρτησίας και εισβολής του αμερικανικού καπιταλισμού και του νεοφιλελεύθερου εξτρεμισμού, ανήκουν είτε στη σφαίρα του μύθου, είτε στην ιστορία...
1. Κινδυνεύουν οι καταθέσεις στις τράπεζες. Μύθος
Από τη στιγμή που εκλήθη το ΔΝΤ, όχι. Ο διεθνής οργανισμός προσφέρει πολύτιμη χρηματοδότηση και προφύλαξη των ομολόγων της χώρας -άρα και των τραπεζών της- από τις .....

Ο έλεγχος του ΔΝΤ θα φέρει οδυνηρές αλλαγές

Η διάρκεια της κηδεμονίας από το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη θα εξαρτηθεί από την ικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει τα μέτρα
Εκ βάθρων ανατροπές σε ό,τι μέχρι σήμερα θεωρείται δεδομένο στο αναπτυξιακό πρότυπο, τον δημόσιο τομέα, τις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό σύστημα και όχι μόνο, σηματοδοτεί η απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση να ζητήσει την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, όταν κατέστη σαφές ότι η Ελλάδα κινδύνευε να γίνει άμεσα η LehmaBrothers της Ευρωζώνης.

Η εποχή του διεθνούς ελέγχου στην ελληνική οικονομία συνοδεύεται από μύθους, όπως το σχήμα του «κακού» ΔΝΤ και των «καλών» -πλην Γερμανίας- Ευρωπαίων ή ότι μετά την προσφυγή εξαλείφθηκε ο κίνδυνος της χρεοκοπίας. Συνοδεύεται, όμως, και από πραγματικότητες, όπως ότι η ζωή όλων θα είναι διαφορετική στο τέλος αυτής της εποχής, καθώς θα λάβουν χώρα -οδυνηρές συχνά- αλλαγές. Κυρίως είναι έμπλεη αβεβαιοτήτων, με πρώτες το πότε θα κλείσει ο κύκλος της κηδεμονίας από το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη και το εάν θα κατορθώσει τελικά η Ελλάδα να ξεπεράσει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων επτά δεκαετιών.
Η αντίδραση των αγορών την Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση της προσφυγής, κατέδειξε ότι η .....

Η κατάσταση στην Αϊτή παραμένει τραγική

Χαρίκλεια Νικοπούλου:η δασκάλα στο Μεγάλο Δέρειο Έβρου

Όχι Γκρουέφσκι στο "Βόρεια Μακεδονία"