Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Χρειάζεται ομοψυχία και εθνική συνεννόηση

Η Νέα Δημοκρατία αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της και καταφεύγει στην άρνηση και την στείρα αντιπολίτευση. Σήμερα δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το ερώτημα εάν είναι χειρότερα ή πολύ πιο χειρότερα, απ’ ό,τι πριν έξι μήνες. Σήμερα χρειάζονται προτάσεις. Η προσπάθεια του Σαμαρά και του κόκκινου Πάνου να ρίξουν το βάρος της οικονομική τραγωδίας στο ΠΑΣΟΚ είναι από αστεία μέχρι γελοία και επικίνδυνη.
Κανένας δεν θέλει το ΔΝΤ. Αποτελεί όμως αυτή τη στιγμή την μόνη αξιόπιστη και αποτελεσματική λύση. Χωρίς την πίεση του ΔΝΤ επιστρέφουμε στην κρίση που προσπαθούμε να αποφύγουμε. Και το χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται και ξανά τα ίδια θα συζητάμε μετά από ένα και δύο χρόνια.
Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε επί Καραμανλή, να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ. Με τους ακραίους και λαϊκούς δεξιούς, υποχωρεί σε θέσεις κρατισμού και υπερασπίζεται ένα σύστημα «μη-παραγωγής» που καταρρέει εκ των πραγμάτων. Οι πάντες αναγνωρίζουν ότι ευθύνες έχουν και τα δύο μεγάλα κόμματα. Αυτή τη στιγμή πάντως δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια εναλλακτικών κινήσεων. Οι ενέργειες των στελεχών της Νέας Ρηγίλλης αναδεικνύουν το ΠΑΣΟΚ ως την μόνη πολιτική δύναμη που είναι ικανή να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να βγει από την κρίση που μαστίζει τον τόπο. Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη δύναμη αυτή τη στιγμή που μπορούσε να πατήσει το κουμπί. Να κάμει reset!
Γι’ αυτό, ηρέμησε Πάνο μου! Είσαι που είσαι λαϊκιστής, καταντάς και γραφικός!

Δεν υπάρχουν σχόλια :