Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Απαράδεκτη και τυχοδιωκτική κρίνουν τη στάση του Σαμαρά οι απλοί πολίτες

Τα «ήξεις αφήξεις» του Αντώνη Σαμαρά στο ζήτημα της «συναίνεσης» για την έξοδο από την οικονομική κρίση έχουν εκνευρίσει τους περισσότερους Έλληνες, ανεξάρτητα από κομματική ταυτότητα. Το διαπιστώνει κανείς κάνοντας μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και συζητώντας με τον κόσμο. Αλλά και από όλη τη χώρα τα μηνύματα είναι απογοητευτικά για τον αρχηγό της «Νέας ΝΔ». Του καταλογίζουν στυγνό καιροσκοπισμό και ανευθυνότητα, την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση στην οποία και ο ίδιος συμμετείχε ως υπουργός βαρύνεται κατά μεγάλο μέρος για τα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα της Ελλάδας.
Οι πολίτες έχουν βαρεθεί από τους μικροκομματικούς υπολογισμούς των διαφόρων πολιτικάντηδων. Όπως τώρα κακίζουν το Γιώργο Παπανδρέου για τη δική του αρνητική στάση -«όχι σε όλα»- όταν ήταν στην αντιπολίτευση, με τον ίδιο τρόπο αποστρέφονται τις παρόμοιες αλαζονικές συμπεριφορές του σημερινού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Σαμαράς δεν πείθει κανένα, όταν μάλιστα εμφανίζεται πιο… ακραίος και από τον Καρατζαφέρη! Ο τελευταίος επιδεικνύει πολύ πιο εθνικά υπεύθυνη στάση αυτή τη δύσκολη ώρα για τον τόπο. Ναι, μπορεί τα σκληρά μέτρα Παπανδρέου να έχουν έντονο στοιχείο αδικίας και αφαίμαξης των μικρομεσαίων. Αυτό άλλωστε το έχουν παραδεχθεί ήδη τα πιο επιφανή στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Βαγγέλης Βενιζέλος χθες στο MEGA. Κανείς δεν είναι χαρούμενος και ικανοποιημένος, όταν συρρικνώνεται το εισόδημα και η αγοραστική δύναμη των πολιτών. Το ζήτημα είναι, εάν υπάρχει «άλλος δρόμος»… Εάν ο Σαμαράς, η Παπαρήγα ή ο Τσίπρας τον γνωρίζουν, ας μας τον υποδείξουν εδώ και τώρα με ρεαλισμό και σοβαρότητα! Δεν είναι ανάγκη να επαναλαμβάνουν τα τραγικά λάθη του Παπανδρέου, όταν μόλις πριν από 5 μήνες φώναζε στα προεκλογικά μπαλκόνια «Λεφτά Υπάρχουν!»…

Σύγκρουση «κόκκινου» Πάνου – Μουρούτη

Διαμοιράζουν την «επικοινωνία».
Πολύ άσχημο κλίμα μεταξύ «κόκκινου» Πάνου και Μουρούτη. Ο λόγος φυσικά είναι η επικοινωνιακή πολιτική του κόμματος και του προέδρου.
Ο Πάνος επιμένει ότι είναι γνήσιος εκφραστής της γνήσιας Νέας Δημοκρατίας, χωρίς φιλελεύθερα κερασάκια και κεντροδεξιές ανοησίες και ο Μουρούτης επιμένει ότι είναι ο γνήσιος και πραγματικός φίλος του αρχηγού Αντώνη. Φίλος από τα παλιά και όχι λόγω συγκυριών.
Ο Μουρούτης διαδίδει ότι ο Πάνος πρέπει να υποκύψει στις επιθυμίες του πρόεδρου και να αφήσει τους αυθεντικούς σαμαρικούς να αναλάβουν την επικοινωνιακή πολιτική του κόμματος.
Ο Πάνος δεν ακούει τίποτα. Δεν συζητά καθόλου την …. υπαρχηγία του!...!

Για τα χρίσματα στις Δημοτικές

Σας είχαμε πει ότι ο Βερναδάκης, ο πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ, πάει για Περιφερειάρχης Κρήτης. Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε, ότι κατεβαίνει για Δήμαρχος, στον διευρυμένο Δήμο της Βόρειας Αττικής. Το κυκλοφόρησε ο ίδιος ο Βερναδάκης.
Περιττό να σας πούμε ότι πραγματικά εκνευρίστηκαν οι υπεύθυνοι για τα αυτοδιοικητικά και κυρίως ο Μιχαλολιάκος, που επιμένει ότι δεν δίνονται χρίσματα, πλην των πολύ μεγάλων δήμων.
Με την κίνησή του, διέψευσε τον Μιχαλολιάκο, ο οποίος το φυσάει και δεν κρυώνει, μια και ουσιαστικά ο Βερναδάκης αποκάλυψε άθελά του ότι οι εκλεκτοί, τα πήραν τα χρίσματα.

Κομμένοι όλοι οι μητσοτακικοί στις Δημοτικές

Το έχουν πάρει απόφαση στη Ρηγίλλης. Ο Μιχαλολιάκος ανέλαβε να υλοποιήσει τον αρχικό σχεδιασμό και ακολουθεί πιστά τις αποφάσεις των μυστικοσυμβούλων. Δεν πρόκειται με τίποτα να δώσει χρίσματα σε μητσοτακικούς για τις επόμενες δημοτικές.
Πας μη σαμαρικός, κόβεται από το χέρι του Μιχαλολιάκου. «Διαγράφεται»!

Ο γνήσιος λαϊκός δεξιός Βασίλης, αναλαμβάνει να διερευνήσει το παρελθόν των θεωρούμενων ως υποψήφιοι. Σε περίπτωση που βρέθηκαν κάποια στιγμή κοντά στον Μητσοτάκη ή τη Ντόρα, κόβονται από τώρα χωρίς περεταίρω εξηγήσεις. Απλά διότι κάποια στιγμή βρέθηκαν κοντά στον Μητσοτάκη ή τη Ντόρα!...! Δεν χρειάζονται και τίποτα παραπάνω για αφορμή!

Φυσικά, για κάθε ενδιαφερόμενο, υπάρχει πάντα η δυνατότητα του αντάρτικου.

Τελειωμένος ο Μπάρμπι από την προεδρία του Ινστιτούτου Δημοκρατίας

Ο Βαρβιτσιώτης τελείωσε για τη νέα σαμαρική Ρηγίλλης. Έκλεισε και αυτός τον κύκλο του. Ανήκει πλέον στους δεινόσαυρους και στο παρελθόν. Ούτε καν θέλουν να ακούνε οι μυστικοσύμβουλοι ότι θα παραμείνει στη θέση του. Θέλουν το Ινστιτούτο που είναι το think tank της παράταξης. Εάν δεν πάρουν το Ινστιτούτο αφήνουν περιθώρια ανεξάρτητης ιδεολογικής δράσης στους καθαρόαιμους Καραμανλικούς. Στην προεδρία του Ινστιτούτου Δημοκρατίας, πρέπει να μπει οπωσδήποτε σαμαρικός και μάλιστα ακραιφνής ή ελεγχόμενος νεο-Καραμανλικός. Να ξέρει η νέα Ρηγίλλης τι γίνεται στο Ινστιτούτο. Έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ιδεολογικά οι μυστικοσύμβουλοι. Και θεωρούν την κεντροδεξιά και φιλελεύθερη στροφή του Ινστιτούτου πολύ επικίνδυνη για το μέλλον της ανοιξιάτικης ιδεολογίας. Συμφωνεί και ο Αρβανιτόπουλος να περάσει το Ινστιτούτο σε περισσότερο σαμαρικές ιδεοληψίες.
Ξέρετε ποιόν σκέφτονται για αντικαταστάτη του Μπάρμπι; Τον Ζαγορίτη, αμέσως μετά το Συνέδριο. Θεωρείται ότι θα συμφωνεί και ο Καραμανλής ο νεότερος! Και οι σαμαρικοί πιστεύουν ότι επειδή πραγματικά έδωσε όλο τον εαυτό του για τη νίκη του Αντώνη, θα συνεχίσει με το ίδιο πάθος και από το νεότερο μετερίζι του.

Αδικαιολόγητα και τα σημερινά βίαια επεισόδια

Για άλλη μια φορά βίαια επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Ακολουθούν βέβαια οι απαραίτητες συγνώμες αλλά το θέμα είναι να μην γίνονταν επεισόδια. Πάντως λόγω την οικονομικής πίεσης που δέχεται η χώρα δεν κάνουν καλό τέτοιες εικόνες γι΄αυτό θα έπρεπε κάθε πλευρά να προσέχει μια και πλήττεται η ήδη αρνητικά φορτισμένη εικόνα της χώρας.

Αστυνόμοι και διαδηλωτές πρέπει να καταλάβουν ότι δεν χρειάζεται να πλακωνόμαστε για να μας δείξουν οι τηλεοράσεις. Έχουμε καταντήσει σκλάβοι των δελτίων ειδήσεων και συμπεριφερόμαστε ανάλογα. Για να πρωταγωνιστήσεις στα δελτία απαιτούνται φωνές, κραυγές, βία και αίμα. Η σπίθα ανάβει πια για τα κανάλια και την τηλεθέαση, αν και μερικές φορές η γνήσια αγωνιστική διάθεση καίγεται από τραμπουκισμούς και άναρθρες κραυγές.

Τελικά θυμάται ή δεν θυμάται η Τζούλια;

Δεν ξέρει ακριβώς αν θέλει να γίνει πορνοστάρ.
Μάλλον το μετάνιωσε.
Στην πορεία δεν της άρεσε η ιδέα.
Και τώρα το παιδεύει και μας παιδεύει.

Πάντως διαψεύδονται οι φήμες που θέλουν τη Τζούλια
να συνεχίζει με το «Τζούλια νο 2»
ή το «Η Τζούλια το χτυπάει πάντα δύο φορές»!...!

Τα 10 πιο παράξενα πράγματα που οι φυσικοί γνωρίζουν.

Η φυσική είναι αναμφισβήτητα δυσνόητη και κατά συνέπεια παράξενη. Σίγουρα πάντως δεν είναι βαρετή.
Για να υποστηρίξει αυτήν την άποψη, το βρετανικό πρακτορείο Telegraph, παρουσιάζει τα δέκα πιο παράξενα πράγματα που η Φυσική γνωρίζει αλλά οι περισσότεροι αγνοούν.

Τη σχετική ανάλυση έκανε ο φυσικός - κοσμολόγος και συγγραφέας εκπαιδευτικών επιστημονικών βιβλίων, Μάρκους Τσόουν.
Τα δέκα πιο παράξενα πράγματα στη Φυσική:
1. Αν ο ήλιος αποτελείτο από μπανάνες θα ήταν εξίσου καυτός.
Ο ήλιος μας είναι καυτός, επειδή το τεράστιο βάρος του δημιουργεί μια πανίσχυρη βαρύτητα που ασκεί τεράστια πίεση στον πυρήνα του, που με τη σειρά της αυξάνει τη θερμοκρασία του. Αν αντί για υδρογόνο ο ήλιος αποτελείτο ακόμα και από… μπανάνες ίδιου βάρους, πάλι θα ...

Το Hubble βλέπει το πρόσωπο του Πλούτωνα να κοκκινίζει.

Η σεζόν αλλάζει. Ολόκληρος ο Πλούτωνας κοκκίνησε και το βόρειο ημισφαίριό του έγινε πιο φωτεινό. Βαλτιμόρη: Ο Πλούτωνας κοκκίνισε, όχι όμως από την ντροπή του επειδή εξορίστηκε από το κλαμπ των πλανητών. Ο πλανήτης νάνος έχει αλλάξει χρωματισμό τα τελευταία...

Επιστρέφουν στην Αίγυπτο από τη Βρετανία 25.000 αρχαία αντικείμενα

Έπειτα από μακρές διαπραγματεύσεις
Το ταξίδι της επιστροφής τους από την Βρετανία προς την Αίγυπτο ξεκίνησαν 25.000 αρχαία αντικείμενα, τα οποία χρονολογούνται στην λίθινη εποχή, σύμφωνα με ανακοίνωση της αιγυπτιακής κυβέρνησης.
Την Τετάρτη ορισμένα από τα αρχαία αντικείμενα, συσκευασμένα σε 85 κιβώτια, έφτασαν ήδη στο αεροδρόμιο της Αιγύπτου.
Η επιστροφή αυτών των κομματιών είναι αποτέλεσμα μακρών διαπραγματεύσεων με το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Ζαχί Χαουάς.
Μεταξύ των αντικειμένων βρίσκεται ένα αρχαίο πέτρινο τσεκούρι 200.000 ετών, καθώς και ...

Η νέα διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης της Άρτας

Ενημερωθείτε έγκυρα και έγκαιρα από το νέο ενημερωτικό portal της Άρτας!
Καθημερινές ειδήσεις από Άρτα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Γιάννενα με ένα μόνο κλικ!

Αυτόματοι υπότιτλοι στα εκατομμύρια βίντεο του YouTube.

Το YouTube ανακοίνωσε ότι πλέον τα εκατομμύρια βίντεο που φιλοξενεί, θα αποκτήσουν αυτόματους υπότιτλους, κάτι που θα τα καταστήσει πιο προσβάσιμα σε κωφούς και άτομα με προβλήματα ακοής. Η εταιρία, που ανήκει στη Google, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία της...

Όλοι οι Έλληνες θέλουν να μάθουν


Ποιός είναι με τη Τζούλια;
Ποιός έχει αυτό το τατού;
Πότε συνέβη το μοιραίο;
Και φυσικά πού έγινε 
το μεγάλο γεγονός
που συντάραξε το πανελλήνιο;
Θέλουμε να μάθουμε τώρα!

ΓΚΕΡΕΚΟΥ: Ο τουρισμός μπορεί να «βάλει ξανά τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης»

Aπό την πορεία του Τουρισμού τα επόμενα δύο χρόνια «εξαρτάται εν πολλοίς το αν η χώρα θα καταφέρει συνολικά να μπει ξανά σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» επισήμανε μεταξύ άλλων την Τετάρτη η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου από το βήμα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων.


Η υφυπουργός υπογράμμισε ότι ο τουρισμός είναι αυτή τη στιγμή για τη χώρα, ένα από τα ελάχιστα πεδία που μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και τόνισε ότι τα προβλήματα του Τουρισμού είναι και αυτά υπαρκτά και τα σοβαρότερα από αυτά, έχουν δομική μορφή και δεν είναι εύκολο να λυθούν ακαριαία στάθηκε στους στόχους της νέας τουριστικής ηγεσίας.

Βενιζέλος: Δεν με νοιάζει το ΠΑΣΟΚ!

Μιλώντας στο χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Mega», ο Ευάγγελος Βενιζέλος αντέδρασε έντονα όταν του τέθηκε το ζήτημα της επανάστασης που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών μέτρων από την Κυβέρνηση. «Δεν με νοιάζει τι γίνεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να ξεφύγουμε επιτέλους από αυτές τις μικροκομματικές προσεγγίσεις, που αδικούν την Ελλάδα», ήταν τα λόγια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος ανέπτυξε δομημένη επιχειρηματολογία, στηρίζοντας την αναγκαιότητα λήψης τόσων σκληρών μέτρων από την πλευρά της Κυβέρνησης, για την οικονομία.

Πανηγυρίζει η "κυβέρνηση του λαού" γιατί δανείσθηκε με 6,3%!!!

Κάθε φορά που θα δανειζόμαστε θα παίρνουμε, την παραμονή, ίδια επώδυνα μέτρα με τα χθεσινά!
Πανηγυρίζουν για τα 5 δις ευρώ που δανείστηκε σήμερα (σ.σ. χθες) το Δημόσιο με εξωφρενικό επιτόκιο 6,3% για το οποίο δυστυχώς, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ανακοίνωση από κανένα κόμμα.
Οι προσφορές υπερκάλυψαν κατά 3 φορές το ζητούμενο ποσό, καθώς ανήλθαν στα 15 δισ. ευρώ, υποδεικνύοντας το ενδιαφέρον των αγορών να τοποθετήσουν επενδύσεις σε ελληνικά κρατικά ομόλογα. Τα τραπεζικά ιδρύματα που ορίστηκαν ως κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης είναι τα: Barclays Capital, HSBS, Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, Nomura και Πειραιώς.
Μετά την ανακοίνωση της έκδοσης, το σπρεντ, ή διαφορά απόδοσης (με τα γερμανικά κρατικά ομόλογα), αυξήθηκε στις 290 μονάδες βάσης, από τις 280 μ.β. που είχε υποχωρήσει χθες.
Η κυβέρνηση δηλώνει…

Ραγιάδες και πάλι...

Άνθρακες ο θησαυρός;



Παρά τα σκληρά μέτρα φαίνεται ότι
δεν συγκινούνται οι αγορές!

Πανάκριβος ακόμα ο δανεισμός!
Εκεί τα spreads, σχεδόν ακλόνητα!

Εμφύλιος και διάλυση στο ΠΑΣΟΚ

Έρχεται και η σειρά του ιδιωτικού τομέα.



Νομίζατε δηλαδή ότι θα την γλύτωνε;

Τα οπισθόφυλλα των αθλητικών εφημερίδων [05-03-10]


Τα υπόλοιπα οπισθόφυλλα παρακάτω...

Τα οπισθόφυλλα πολιτικών και οικονομικών εφημερίδων [05-03-10]


Τα υπόλοιπα οπισθόφυλλα παρακάτω...

Στα χαρακώματα Κακλαμάνης- Ραγκούσης για τον «Καλλικράτη»

Πόλεμο κήρυξε ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης στον Γ. Ραγκούση εξαιτίας της απουσίας του υπουργού από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ για την πορεία του «Καλλικράτη». Ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για «εμπαιγμό», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών. Την ίδια ώρα, έντονη ανησυχία δείχνει να επικρατεί στους κόλπους των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, για την υλοποίηση του όλου εγχειρήματος της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Ο Ν. Κακλαμάνης, επικαλέσθηκε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Ραγκούση, και κατήγγειλε ότι ο ...

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερ. Βουλής αναγνώρισε την Γενοκτονία των Αρμενίων

Με μόνο μια ψήφο διαφορά, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Βουλής ενέκρινε ψήφισμα που αναγνωρίζει την Γενοκτονία των Αρμενίων, παρά την προειδοποίηση του Λευκού Οίκου κατά της λήψης μιας τέτοιας απόφασης.

Στη συνέχεια το μη δεσμευτικό ψήφισμα θα υποβληθεί προς έγκριση στην ολομέλεια της Βουλής.

Αμέσως μετά την ψηφοφορία η Τουρκία ανακάλεσε τον πρέσβη της στην Ουάσιγκτον για διαβουλεύσεις και καταδίκασε την απόφαση.

Ανακοίνωση της ...