Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Πλήθος κόσμου και παλμός στα Χανιά για την «Μάχη της Κρήτης»

Τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων και τα είκοσι πρόσωπα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Μάχη για την Κρήτη» στο νομό, παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Γιαννουλάκης, στο κέντρο Φλαμίγκο.
Το παρόν έδωσε πλήθος κόσμου, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κώστας Κιλτίδης, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μανώλης Παπαδάκης και οι είκοσι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της "Μάχης για την Κρήτη".
Ακολουθούν περισσότερες φωτογραφίες από την επιτυχημένη εκδήλωση:

Σε ότι αρνητικό βάζουν την ταμπέλα του "(νεο)φιλελεύθερου" για να συκοφαντούν, όχι αυτόν που ενεργεί αρνητικά, αλλά την Ιδέα της Ελευθερίας ......

...... τον ίδιο τον Φιλελευθερισμό.
Είναι πραγματικά ηλίθιο όσο και ψευδές πως για ότι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα πάντα φταίνε οι (νεο)φιλελεύθεροι.
Από την ίδρυση της δημοκρατίας μας το 1974 μέχρι και σήμερα, δύο κόμματα κυβερνούν αυτή τη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εκ των οποίων κανένα δεν είναι φιλελεύθερο. 
Το ένα είναι σοσιαλιστικό, το άλλο συντηρητικό. Το ότι φιλοξένησαν κατά καιρούς ανθρώπους με φιλελεύθερες απόψεις (για ψηφοθηρικούς λόγους) δεν τα κάνει σε καμία περίπτωση φιλελεύθερα τα ίδια. Τουλάχιστον κανένα δεν ...........

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης ο Τράγκας ......

Η δημοσιογραφική αλητεία στο δρόμο της μανιοκατάθλιψης!
Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης ο Τράγκας -του οποίου οι "επιχειρησάρες" και τα "media" έχουν σταματήσει να χρηματοδοτούνται εδώ και ένα χρόνο από το δημόσιο- που βλέπει την ΝΔ να μην σώνει την παρτίδα με τίποτα. Τον έχει τρελάνει τον Χατζηνικολάου -που τον έχει επιπλήξει πολλές φορές- γιατί σχολιάζει συνέχεια για τις  ..........

Κατίνα Κουτσόγιωργα η Πιπιλή!

Η Φωτεινή Πιπιλή σήμερα σε συνέντευξή της στο ΒΗΜΑ FM σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων δήλωσε πως «ο κος Μητσοτάκης όφειλε να σιωπά».
Φαίνεται λοιπόν πως η Νέα Δημοκρατία απέκτησε τον δικό της Κουτσόγιωργα ο οποίος απευθυνόμενος προς τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη είχε πει το αμίμητο «δε δικαιούσαι δια να ομιλείς».
Με μία όμως σημαντική διαφορά. Ο τότε Κουτσόγιωργας κάτι ..........

Τελικά διεγράφη ο Μητσοτάκης;

Δεν ξέρουμε!
Τα σταλινάκια του Αντώνη σε διάφορα «ενημερωμένα» blogs και σε άμεση επαφή με τους Μυστικούς του Αντώνη πανηγυρίζουν, αλλά δεν έχουμε καταλάβει γιατί.
Κάποια επίσημη ανακοίνωση πέραν της χυδαίας «καληνύχτας» ακούστηκε;
Ή μήπως δεν θέλουν να απασφαλίσει και τόσο πολύ ο Ψηλός;

Συμφώνησαν Μαρινάκης και Κόκκαλης για Ρέντη και Καραϊσκάκη

Προς την ολοκλήρωσή της οδεύει η μεταβίβαση της «Θρύλος Α.Ε.» από τον Σωκράτη Κόκκαλη στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Παράλληλα σύντομα αναμένεται ο νέος ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού να αποκτήσει και το 50% της «Καραϊσκάκη Α.Ε.».
Οι δύο άνδρες σε συνάντηση που είχαν συμφώνησαν σε όλα για την παραχώρηση της «Θρύλος Α.Ε» που έχει την ..........

Αργά ή γρήγορα θα μιλήσει και ο Καραμανλής!

Αναρωτιόμαστε εάν ο Καραμανλής θα προσδεθεί εξ ολοκλήρου στο σαμαρικό άρμα έτσι και μιλήσει! Με το πρόσχημα της κομματικής υπακοής! Έχει γίνει σήριαλ αυτή η «ομιλία»! Ο Καραμανλής αποτελεί τον άλλο πόλο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο Σαμαράς εμφανίζεται ως γόνος και κληρονόμος της παλιάς προκαραμανλικής Δεξιάς στο πιο λαϊκίστικο! Μέχρι στιγμής "μιλά" με διαρροές!
Θα αποτελεί έκπληξη έτσι και ο Καραμανλής θα έχει ασπαστεί πλήρως τους περίεργους μυστικοσυμβούλους, τις περιθωριακές ομάδες και τις ακροδεξιές σέχτες που τριγυρίζουν τον Αντώνη!

Παραλίγο να λιντσάρουν ελεγκτές του αντικαπνιστικού νόμου

Και αυτό διότι όπως μάθαμε, η απάντηση που τους έδωσε κάποιος κάτοικος στο χωριό Ζάρκο στην απόδοση ταυτότητας για να κοπεί πρόστιμο λόγω καπνίσματος, σε ουζερί μέρα μεσημέρι, μόνο κόσμια δεν ήτανε καθώς όπλισε το χέρι του και κατάφερε μία γροθιά στο πρόσωπο της ελεγκτού, τρέποντάς την σε φυγή μαζί με τους υπόλοιπους ελεγκτές προς αποφυγήν λιντσαρίσματος!
Δεν έχει πολλά πολλά με το τσίπουρο !!!! 

Η "Μάχη για την Κρήτη" στα Χανιά

Τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων και τα είκοσι πρόσωπα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Μάχη για την Κρήτη» στο νομό, παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Γιαννουλάκης, στο κέντρο Φλαμίγκο.
Πρόκειται για υποψήφιους που συνδυάζουν την εμπειρία των παλαιότερων και τη δυναμικότητα των νέων.
Το ψηφοδέλτιο των Χανίων ευελπιστεί να δώσει μια διαφορετική πινελιά στα .........

Αγωνιούν στη Ρηγίλλης!

Για το επόμενο χτύπημα του ψηλού.
Παρασκηνιακά διαδίδουν μέσω διαφόρων ελεγχόμενων δημοσιογράφων κυρίως του συγκροτήματος Μπόμπολα, ότι τους έκανε καλό η παρέμβαση Μητσοτάκη αλλά η καρδούλα τους το ξέρει!
Εάν πράγματι τους συσπείρωσε τότε δεν θα έπρεπε καθόλου να αγωνιούν!
Εάν έγιναν Γης Μαδιάμ με κάποιες απόψεις που απλώς επαναλαμβάνει τα τελευταία χρόνια ο Ψηλός, τότε τι θα γίνει έτσι και ανοίξει το στόμα του;

Η Χίλαρι συναντήθηκε με τον Επίσκοπο Θεοδόσιο στο Κόσοβο

U.S. Secretary of State Hillary Clinton waves as she visits the Orthodox Monastery of Gracanica with Bishop Teodosije some 6 km (4 miles) southeast of Kosovo's capital Pristina, October 13,2010. REUTERS/Hazir Reka (KOSOVO - Tags: POLITICS)


Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον συναντήθηκε σήμερα με τον ελληνορθόδοξο επίσκοπο Κοσόβου Θεοδόσιο , στο ορθόδοξο μοναστήρι της Γκρατσάνιτσας.

Τα παιδιά του Αντώνη Τσαουσέσκου και άλλα περίεργα όντα

Μεγάλη εντύπωση μας προκαλεί το μίσος που περιρρέει στην ατμόσφαιρα των επίσημων σαμαρικών εντύπων και ιστοσελίδων εναντίον οποιουδήποτε δεν ακολουθεί πιστά τις εντολές των Μυστικοσυμβούλων. Μοιάζει με σέχτα θρησκόληπτων οπαδών ο εν λόγω σκληροπυρηνικός μηχανισμός! 
Εντύπωση προκαλεί και η φασιστοειδής υπακοή τους. Δεν διαφωνούν πουθενά. «Ο Αντώνης θα σώσει την Ελλάδα, θα μηδενίσει τα ελλείμματα και θα δώσει στους Έλληνες πίσω τα λεφτά». "Πιστεύω στον Αντώνη" και άλλες βλακείες! Πραγματικά το πιστεύουν! Θα ζούμε έναν επίγειο Παράδεισο. Η επιθυμία των Χιλιαστών για μια ........

Ο Σαμαράς έχει πρόβλημα στρατηγικής

«Προβλέπω βαθιά κρίση στη ΝΔ, αν δεν καταλαγιάσει δεν μπορούμε να πούμε τι θα γίνει με τον Κώστα Καραμανλή». Ο Γιάννης Λούλης μιλώντας στον realfm 97.8 εκτίμησε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αντιμετωπίζει πρόβλημα στρατηγικής, χαρακτήρισε άτολμη την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή και «ρηχή» την ομάδα των στελεχών που είχε δίπλα του.
Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Λούλης προέβλεψε βαθιά κρίση για τη ΝΔ και ......

"Το Νησί" θα "γράψει" ιστορία!

«Γέμισε» η Λίμνη από κατοίκους της περιοχής, αλλά και από άλλα μέρη, που θέλησαν να δουν, έστω μια μέρα πριν, το πρώτο επεισόδιο της δραματικής σειράς "το Νησί". Προλόγισε, σε άψογα Ελληνικά, η συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου Βικτώρια Χίσλοπ. Ακολούθησε η προβολή του επεισοδίου που συγκίνησε για την τρυφερότητά του και τα έντονα συναισθήματα.Η εκδήλωση αυτή αφιερώνεται στους κατοίκους και στους φορείς της περιοχής, που με την ανιδιοτελή βοήθεια και συνεισφορά τους έκαναν το όνειρο πραγματικότητα.

Στην Ομόνοια ο «Ντούσκο»

Στην Κύπρο και την Ομόνοια θα συνεχίσει την προπονητική του καριέρα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς που δεν άργησε να βρει την επόμενη επαγγελματική του «στέγη», μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο της ΑΕΚ. Ο κυπριακός σύλλογος ανακοίνωσε και επίσημα την Τετάρτη (13/10) την έναρξη της συνεργασίας με τον Σερβοέλληνα τεχνικό.

Η ανακοίνωση:

Επιτυχείς οι δοκιμές των οχημάτων διαστημικού τουρισμού

Tρεις ερωτήσεις κατέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη χτες στη Βουλή

1. Ερώτηση προς τον Αν. Υπουργό Πολιτισμού κ. Τηλέμαχο Χυτήρη με θέμα: «Διακοπή λειτουργίας Athens International Radio 104.4 FM»

2. Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου Γιώργο με θέμα: «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων»
3. Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο με θέμα: «Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου»

Και σου πάει...!!!


Για να κάνεις ευτυχισμένη μια γυναίκα αρκεί να είσαι...

Πάντα επίκαιρο....! για μυαλά ανοιχτά σε όλα !!!!!!!!!
....Για να κάνεις ευτυχισμένη μια γυναίκα αρκεί να είσαι:

Είναι τρελοί αυτοί οι ασιάτες...‏



Σήμερα η "Μάχη της Κρήτης" στα Χανιά, στο ΦΛΑΜΙΓΚΟ

Στα Χανιά θα γίνει σήμερα, από το Συνδυασμό «Μάχη για την Κρήτη», με υποψήφιο Περιφερειάρχη το Δημήτρη Γιαννουλάκη και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη νομού Χανίων τον Δρα Εμμανουήλ Μιχ. Παπαδάκη, η επίσημη παρουσίαση τόσο του αντιπεριφερειάρχη όσο και των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του νομού Χανίων.
Η παρουσίαση έχει οριστεί στις ώρα 7 μ.μ., στο κέντρο ΦΛΑΜΙΓΚΟ (Λενταριανά Χανίων).
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Γιαννουλάκης, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης η π. Υπουργός Κα Ντόρα Μπακογιάννη και θα απευθύνουν .........

Οι πιο παράξενες στάσεις λεωφορείων στον κόσμο‏

Αυτή η απίστευτη στάση λεωφορείων σχεδιάστηκε από τον Dennis Oppenheim στη Ventura της Καλιφόρνιας.

«Να πολεμήσουμε τον εθνικό κυνισμό»

«Πρέπει να πολεμήσουμε τον εθνικό κυνισμό», δήλωσε σήμερα από τα Χανιά η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία από το πρωί είχε σειρά επαφών με τοπικούς φορείς.
Η κ. Μπακογιάννη, που υποστηρίζει τον συνδυασμό «Μάχη για την Κρήτη» στις εκλογές για την Περιφέρεια, τόνισε την ανάγκη σε αυτές εκλογές να ........

Έδωσε τα ρέστα του στο Παρίσι ο Κάρλος Σαντάνα

Carlos Santana performs live on stage with his band at the 'Palais Omnisport de Bercy', in Paris, France, on 0ctober 12, 2010. Photo by Christophe Guibbaud/ABACAPRESS.COM Photo via Newscom

Ρεσιτάλ έδωσε στο Παρισινό 'Palais Omnisport de Bercy', χθες, ο Κάρλος Σαντάνα. Ο βιρτουόζος κιθαρίστας, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, θεωρείται ένας από τους 15 καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών, έχει κερδίσει πάνω από δέκα βραβεία Grammy και Latin Grammy και έχει .......

Αμφιβολίες από τους ευρωπαίους επιστήμονες για την "Δεύτερη Γη"

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, αμερικανοί αστρονόμοι ανακοίνωσαν την ανακάλυψη του πρώτου εξωπλανήτη που μοιάζει πολύ με τη Γη και θα μπορούσε να είναι κατοικήσιμος, μια είδηση που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση διεθνώς.
Όμως τώρα, σε μια συνάντηση αστρονόμων ειδικών στην .........

Θα μας… τρελάνουν τα σαμαρόπουλα!...!

«Εκτός από την αντίδραση της ΝΔ, με τις θέσεις που διατύπωσε ο κ. Κ. Μητσοτάκης:
Συσπείρωσε σχεδόν όλους τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και πολιτικοί φίλοι της κυρίας Μπακογιάννη άφησαν αιχμές εναντίον του.
Έφερε σε δύσκολη θέση, πολιτικά, τον γιο του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος αναγκάστηκε να πάρει σαφείς αποστάσεις από τον χαρακτηριστικό «λαϊκιστής» που απηύθυνε στον κ. Σαμαρά.
Δεν ωφέλησε την...

Στην κορυφή ο πιανίστας χωρίς χέρια

Κινέζος μουσικός που ακρωτηριάστηκε και στα δύο χέρια του πριν από 13 χρόνια, κέρδισε στον τηλεοπτικό διαγωνισμό «Κίνα Εχεις Ταλέντο» παίζοντας πιάνο με τα δάχτυλα των ποδιών του. Ο 23χρονος Λίου Γουέι εξέπληξε κοινό και κριτική επιτροπή στο σόου ταλέντων, εκτελώντας άψογα το τραγούδι του Τζέιμς Μπλαντ «Υou΄re Βeautiful» ενώπιον χιλιάδων θεατών στο στάδιο της Σανγκάης. ............

Επείγον:Εξαφανίστηκε 11χρονο αγόρι στα Ανώγεια!

Εξαφανίστηκε τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, από τα Ανώγεια, ο 11χρονος Ρεζαϊ Αλί Ρεζά.

Έχει ύψος 1,60 μ., μαύρα μαλλιά και μαύρα μάτια, ενώ την ημέρα εξαφάνισής του φορούσε μαύρο τζιν παντελόνι, μπλε μπλούζα, μαύρο δερμάτινο μπουφάν και αθλητικά παπούτσια.
Όσοι γνωρίζουν κάτι παρακαλούνται να καλέσουν στο 116000 ή στο 100.

Προς μείωση των αποδοχών στις ΔΕΚΟ

Θα ενταχθούν στο Mνημόνιο
Μετά την ενσωμάτωση των ελλειμμάτων και των χρεών τους στο δημόσιο έλλειμμα και χρέος, οι ΔΕΚΟ θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τρόικας. Στο Μνημόνιο, που θα επικαιροποιηθεί κατά την επόμενη επίσκεψη των ξένων ελεγκτών στα μέσα Νοεμβρίου, θα ..........

Οι άλλες επιβαρύνσεις της επιχειρηματικότητας

Λέγονται πολλά τον τελευταίο καιρό για τη φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων που γίνεται εμπόδιο στην ανάπτυξη. Θα συμφωνήσουμε ότι το να δίνει κάποιος το 45% του εισοδήματός του και μάλιστα σε ένα κράτος σαν το ελληνικό, είναι μεγάλο βάρος. Και για τον επιχειρηματία που παίρνει μερίσματα και για τον εργαζόμενο που πληρώνεται τον μισθό του. Η μείωση της φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών (αυτών δηλαδή που δεν γίνονται προσωπικό εισόδημα, αλλά μένουν στην επιχείρηση και γίνονται επενδύσεις) από το 24% στο 20% είναι ένα βήμα μπροστά, αλλά δεν αρκεί. Υπάρχουν μια σειρά επιβαρύνσεις που είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη, αλλά γι’ αυτές δεν μιλάει κανείς. ...........

Επιτυχής ο απεγκλωβισμός στη Χιλή

Sabina Pacage (2nd R in white), mother-in-law of Bolivian miner Carlos Mamani, and her relatives Gerardo Pacage (top C) and Marcelo Quispe (L), cheer with friends and journalists while watching the televised rescue of Mamani at the San Jose mine in Copiapo October 13, 2010. Chile's 33 trapped miners are set to travel nearly half a mile through solid rock in a shaft just wider than a man's shoulders on Tuesday night, as their two month ordeal after a cave-in draws to an end.  REUTERS/Luis Hidalgo (CHILE - Tags: DISASTER BUSINESS)Bolivian miner Carlos Mamani embraces Chilean President Sebastian Pinera after arriving as the fourth miner to be hoisted to the surface in Copiapo October 13, 2010. Chile's 33 trapped miners are set to travel nearly half a mile through solid rock in a shaft just wider than a man's shoulders on Tuesday night, as their two month ordeal after a cave-in draws to an end.  REUTERS/David Mercado (CHILE - Tags: DISASTER BUSINESS)
Συνεχίζεται ο απεγκλωβισμός των 33 μεταλλωρύχων που παρέμειναν παγιδευμένοι για πάνω από δύο μήνες σε μεταλλείο χαλκού στην έρημο Ατακάμα. Παρακάτω ζωντανά η διάσωση.

Η διάσωση των μεταλλωρύχων στη Χιλή, ζωντανά

Σαμαράς: Καλή σας νύχτα κύριε Μητσοτάκη?

Άρχισε τις καληνύχτες ο Σαμαράς.
Μάλλον κατάλαβε ότι πάει για ύπνο...

Η "άχρηστη" πληροφορία της ημέρας

Εσείς το ξέρατε;


Μία βλεφαρίδα ζει περίπου 5 μήνες.



ΓΙΟΥΝΚΕΡ-ΜΑΝ

Η Ισλανδία 1η - η Ελλάδα 58η στην ισότητα φύλων

Στην Ισλανδία η δε γυνή ισοδυναμεί με τον άντρα... H Ισλανδία παραμένει για δεύτερη χρονιά η χώρα με τη μεγαλύτερη ισότητα ανδρών και γυναικών παγκοσμίως, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF). Σταθερά στην 58η θέση ανάμεσα σε 134 χώρες η Ελλάδα. ................

Πάλι τον Χατζηνικολάου;

Για ακόμα μια φορά, ο Νίκος Χατζηνικολάου ήταν ο καλεσμένος του Γιώργου Καρατζαφέρη στο δελτίο ειδήσεων του Alter.

Έχει κουράσει το δελτίο Γιώργο, κάλεσε και κανέναν άλλο...

Όλοι οι θρήνοι φέρουν την αλήθειά τους

Η καταδίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα σε ισόβια κάθειρξη και του Βασ. Σαραλιώτη σε δεκαετή κάθειρξη για τον φόνο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου 2008, κλείνει ένα κεφάλαιο της πρόσφατης ταραγμένης Ιστορίας. Οι βαριές καταδίκες που επέβαλε το Μεικτό Κακουργιοδικείο Αμφισσας και η μη αναγνώριση ελαφρυντικών, ύστερα από επεισοδιακή οκτάμηνη δίκη, δεν αποδίδουν μόνο δικαιοσύνη, αλλά έρχονται να εξευμενίσουν την κοινή γνώμη, η οποία έχει χάσει προ πολλού την εμπιστοσύνη της στους θεσμούς. Υπό μία έννοια, το δικαστήριο της Αμφισσας προστάτευσε εν συνόλω το κύρος της Δικαιοσύνης, τρωθέν από ποικίλα παραδικαστικά κυκλώματα τα τελευταία χρόνια και μηδέποτε πλήρως ιαθέν. ...............

Πολύ σκληρή επίθεση τής ΝΔ σέ Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου, προκαλεί εντύπωση. Ούτε ο Μητσοτάκης να ήτανε...

Οπως μπορεί να παρατηρήσει ο οξυδερκής αναγνώστης, ο οποιος εξάλλου μπορεί άνετα να ξεχωρίσει τήν πραγματικά σκληρή αντιπολίτευση απο τίς υστερικές (πλήν αγαπησιάρικες) τσιρίδες, η νέα ΝΔ αδιαφορεί μέχρι αφασίας στό να κάνει πραγματική αντιπολίτευση στό ΠΑΣΟΚ (τού Γιώργου)...
Κύρια στρατηγική τής νέας ΝΔ είναι να σπρώχνει τον καιρό ώστε να...

Πρόσκληση σε Έλληνες δημιουργούς απευθύνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή ελληνικών ταινιών μυθοπλασίας στο 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης απηύθυνε ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Δημήτρης Εϊπίδης. Υπενθυμίζεται ότι το κίνημα των Κινηματογραφιστών στην Ομίχλη, στο οποίο συμμετέχουν πολλοί Έλληνες δημιουργεί έχει δηλώσει πως δεν θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ μέχρι να υπογραφεί ο νόμος για τον κινηματογράφο. .................

4 Ψέματα και 1 Αλήθεια από το Σαμαρά (ή, σκιαγραφώντας την άβυσσο μιας ψυχής…)

«Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου». Του δε Σαμαρά χάος απροσμέτρητο, ψυχωτικό, ιλιγγιώδες, αποτρόπαιο…
Και όμως, αυτή η δήλωση έχει πολύ… μεγαλύτερη αξία από εκείνην που αρχικά της αποδόθηκε! Είναι μνημείο… Ας το εξετάσουμε με τη δέουσα ευλαβική προσοχή… Όπως θα την εξέταζε ένας φιλόλογος, βήμα-βήμα, φράση-φράση. Για να μη χάνουμε τις αλήθειες πίσω από τον ανερμάτιστο βερμπαλισμό ταραγμένων συνειδήσεων

Έχουμε λοιπόν και λέμε:.....