Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Όταν το ΠΑΣΟΚ διαφωνούσε με την αναδιάρθρωση χρέους και το haircut (11-06-2010)


Ημ. Δημοσίευσης : 11/06/2010 14:56
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη της διάσωσης της οικονομίας μας. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένοι που αντί να συστρατευθούν στη μεγάλη προσπάθεια, υποδεικνύουν ως λύση την αναδιάρθρωση του χρέους ή την στάση πληρωμών. Ουσιαστικά προτείνεται η πτώχευση της χώρας, με την προσδοκία ότι μέρος του χρέους θα διαγραφεί. Πρόκειται για ανεύθυνη και επικίνδυνη προσέγγιση που συνεπάγεται δυσβάστακτο πλήγμα για τη χώρα και τους πολίτες. Μπορεί αυτός ο οικονομικός και κοινωνικός Αρμαγεδδών να προκαλεί συνειρμούς επαναστατικού ηρωισμού σε ορισμένους ή 


Τώρα κινδυνεύει η Εθνική κυριαρχία Αντωνάκη μου;

Και ξαφνικά, μια ανάσα πριν ξεψυχήσει ο… «μακαρίτης» (βλέπε Ελλάδα), ο πολιτικός κόσμος της χώρας «βλέπει» απώλεια εθνικής κυριαρχίας εάν… τα μέτρα που θα συνοδεύουν το «κούρεμα του χρέους» δεν είναι όπως τα περίμενα, αλλά, συμπεριλαμβάνεται και εποπτεία της Γερμανίας
..... της Ε.Ε. και ό,ποιου άλλου τέλος πάντων έρθει στην Ελλάδα για να την καταλάβει ως χώρα, χωρίς να χρησιμοποιήσει ούτε μία σφαίρα! Τώρα είδαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απώλεια εθνικής κυριαρχίας!!! 
Τώρα την είδαν και οι υπουργοί της κυβέρνησης, τώρα την 

Πάρε και συ ένα επίδομα .... μπορείς!

Επιδόματα για κάθε γούστο και για κάθε πάθηση έφερε στο φως η απογραφή επιδομάτων. Ο σχετικός κατάλογος παραδόθηκε στον υφυπουργό Υγείας κ. Μάρκο Μπόλαρη, ο οποίος ήδη άρχισε τον έλεγχο για αν διαπιστώσει πόσοι είναι οι νόμιμοι δικαιούχοι.
Πρόκειται για δεκάδες επιδόματα που 

Εισαγγελέας στο Κουροκάναλο

Το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της απιστίας από μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των τραπεζών, που χρηματοδότησαν τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, ερευνάται από τον εισαγγελέα.

Ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή όσα 

Ο Χρύσανθος ηγείται της δεξιάς επανάστασης!

Αραχτός και light θα μας σώσει ο Χρύσανθος!
Ο Χρύσανθος σήκωσε τα λάβαρα στο κεντρικό δελτίο του Mega. Επικαλέστηκε το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος για να προστατευθεί η χώρα από τους Γερμανούς και άλλους κατακτητές από τους οποίους κινδυνεύει η εθνική της ανεξαρτησία. 
Ήταν σαφέστατος. «Το Σύνταγμα δεν... προβλέπει διαδικασία Επιτροπείας … αν πάρα ταύτα γίνει, υπάρχει και το 

Ο Καραμανλής έχει καταλάβει την αντιΕΟΚική διάθεση της Λαϊκής Δεξιάς και των συμβούλων του Σαμαρά;

Παλιά διαβάζαμε και δεν μπορούσαμε να το κατανοήσουμε, ότι ο Κ. Καραμανλής όταν ήθελε να μας βάλει στην ΕΟΚ δεν είχε τεράστιο πρόβλημα μόνο με το ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά αλλά και στο εσωτερικό του κόμματός του, με την Λαϊκή Δεξιά.
Σήμερα βλέπουμε στο δρόμο αυτή την περίεργη κομματική δυσοσμία εκείνης της εποχής. 
Βλέπουμε τη Λαϊκή Δεξιά ακόμα και να ζητά να φύγουμε από την ΕΟΚ! 
 Η Λαϊκή Δεξιά θεωρεί ότι ήρθε η ώρα να εκφραστεί ελεύθερα. 
Και κραυγάζει ακόμη και για

Το πρωί χτιζότανε η πρόταση για 180 ψήφους, το βράδυ γκρεμιζότανε!

Μια πάρα πολύ σοβαρή πρόταση για κύρωση της νέας συμφωνίας από αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει κουρελιαστεί κυρίως από πλευράς Μαξίμου. 
Τίθεται ξανά το ερώτημα ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του Γ. Παπανδρέου. 
Δουλεύει για τον Σαμαρά και τα 

Η χώρα βρίσκεται επί δεκαετίες υπό καθεστώς εσωτερικής κατοχής


Η χώρα βρίσκεται επί δεκαετίες υπό καθεστώς εσωτερικής κατοχής από οικονομικά συμφέροντα, συντεχνίες και πολιτικούς που δεν κάνουν την δουλειά τους, τόνισε ο Γιώργος Φλωρίδης, ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης του Ομίλου προβληματισμού.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της Βουλής, αλλά και 

Μόλις σήμερα κατάλαβε ο Καρατζαφέρης ότι ο Σαμαράς δεν μίλησε στο ΕΛΚ! Καλά κρασιά!

Οπαδός του Σαμαρά συμμετέχει νοητά στην Σύνοδο του ΕΛΚ!
Έτσι ο Αντώνης δικαιώνεται ... κάθε μέρα!
Δεν πήρε το λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση που είχε χθες το βράδυ στη Βουλή σχετικά με το αν έλαβε το

Βάλτε κι ένα κόκκινο φωτάκι απ' έξω να τελειώνουμε...

Περιμένοντας ματαίως ειδοποίηση από την εφορία για να πληρώσω την δεύτερη δόση της τριπλής εισφοράς και του φόρου εισοδήματος πληροφορήθηκα χθες το πρωί ότι μπορώ να πάω σε μια τράπεζα και να τακτοποιήσω την οφειλή μου, εφόσον είχα το χαρτί της πληρωμής των προηγούμενων δόσεων, τον Αύγουστο.

Επισκέφθηκα μια τράπεζα, περίμενα υπομονετικά στην ουρά κι όταν έφτασε η ώρα, ο ευγενέστατος ταμίας με ενημέρωσε ότι 

Γέλωτα και ανησυχία, προκάλεσε η εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες

Νέο γέλωτα, ανάμεικτο όμως και με ανησυχία, προκάλεσε η εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες, όπου είδε τους ομοϊδεάτες του, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος... Έκπληκτοι αυτοί είδαν τον άνθρωπο που υποτίθεται αποτελεί εναλλακτική λύση στην αποτυχημένη κυβέρνηση του Γ.Α.Π. να μην ξέρει κυριολεκτικά τι του γίνεται και να 

Για εφέ βρίσκονται στην πλατεία του Αγίου Παύλου οι σκηνές των αγανακτισμένων του Λονδίνου!

Τα μέλη του κινήματος «Καταλάβετε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου», έχουν κατασκηνώσει εδώ και αρκετές ημέρες μπροστά στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στη βρετανική πρωτεύουσα. 
Όμως, όπως αποδεικνύεται, οι σκηνές

"Η Ελλάδα βρίσκεται στην αρχή ενός μεγάλου και δύσκολου δρόμου"


Μας έκοψε το γέλιο η Μέρκελ, η οποία μιλώντας στους βουλευτές του γερμανικού κοινοβουλίου υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι (ακόμα) στην αρχή ενός μεγάλου και δύσκολου δρόμου. 
Μάλιστα, ζήτησε να παραμείνει η τρόικα μέχρι να 

Πιο κοντά από ποτέ .... στην κατάρρευση η Ευρώπη


«Η Ευρώπη δεν βρέθηκε ποτέ τόσο κοντά στην κατάρρευση», φέρεται να δήλωσε σε στενούς συνεργάτες, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με πληροφορίες της Γαλλικής εφημερίδας Les Echos, λίγες ώρες πριν την 

Απέσυρε τελικά την στήριξή της στις μεταρρυθμίσεις η Λέγκα του Βορρά

Η Ιταλία σε δοκιμασία. Αιτία της νέας πολιτικής κρίσης η άρνηση του Ουμπέρτο Μπόσι να συναινέσει στη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό σύστημα. 
Παρότι χθες ο εταίρος του Μπερλουσκόνι στην κυβέρνηση, ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, Ουμπέρτο Μπόσι, ανακοίνωσε ότι «βρήκαμε ένα δρόμο, να δούμε τώρα τι 

Επικολυρικές ιαχές περί εθνικής κυριαρχίας

Πολλά και επικολυρικά άρχισαν να ακούγονται πάλι περί εθνικής κυριαρχίας. Το πιο καλό ακούστηκε σε ένα ραδιόφωνο: Γιατί; Δεν μπορούμε εμείς να περικόψουμε τα ελλείμματα και χρειαζόμαστε τους ξένους; Φυσικά η απάντηση είναι: όχι, και γι’ αυτό κατ’ αρχήν χρειαζόμαστε τα λεφτά των ξένων. Κατά δεύτερον, χρειαζόμαστε την τεχνογνωσία τους και, κατά τρίτον, χρειαζόμαστε και 

Τί είχε πει η Μάγκι για τον .... σοσιαλισμό;




Με 16 λέξεις εξήγησε η Μάργκαρετ Θάτσερ την έννοια του σοσιαλισμού και της επανάστασης:

«Ωραίος ο σοσιαλισμός, αλλά έχει ένα μειονέκτημα:
τελειώνει εκεί όπου τελειώνουν και τα λεφτά των άλλων».

Συμβιβάστηκαν και στην Ιταλία. Στην Ελλάδα … ποτέ δεν θα υποταχθούμε!!!

Τσάμπα πανηγύριζαν χθες στη Νέα Δημοκρατία για τον ανυπότακτο Σίλβιο και την δικαίωση του Αντώνη με την ηρωική στάση Μπερλουσκόνι!

Ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά Ουμπέρτο Μπόσι δήλωσε: «Βρήκαμε ένα δρόμο, τώρα όμως πρέπει να δούμε τι 

Παπανδρέου: «Καθυστερημένη η αντίδραση της Ευρώπης στην κρίση». Η δική μας ανικανότητα πότε θα αξιολογηθεί κ. Παπανδρέου;

Ο Παπανδρέου συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και έκανε λόγο για την καθυστέρηση με την οποία η Ευρώπη αντιδρά στην κρίση.

Μάλλον κάνει ένα λάθος. 
Η Ευρώπη δεν καθυστέρησε. Εμείς αργήσαμε να εκσυγχρονιστούμε. Εμείς ενισχύσαμε τα «κεκτημένα» των συντεχνιών και των συνδικαλιστών. Όχι μόνο τα ενισχύσαμε αλλά και 

Ο Interactive χάρτης των NY Times: Ποιός χρωστά σε ποιόν;


GermanyFranceItalyGreeceIrelandJapanUnited StatesBritainSpainPortugal