Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Παπανδρέου: «Καθυστερημένη η αντίδραση της Ευρώπης στην κρίση». Η δική μας ανικανότητα πότε θα αξιολογηθεί κ. Παπανδρέου;

Ο Παπανδρέου συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και έκανε λόγο για την καθυστέρηση με την οποία η Ευρώπη αντιδρά στην κρίση.

Μάλλον κάνει ένα λάθος. 
Η Ευρώπη δεν καθυστέρησε. Εμείς αργήσαμε να εκσυγχρονιστούμε. Εμείς ενισχύσαμε τα «κεκτημένα» των συντεχνιών και των συνδικαλιστών. Όχι μόνο τα ενισχύσαμε αλλά και 
υποταχθήκαμε στο «δίκιο του εργάτη» που ήταν στην πραγματικότητα το «δίκαιο του εργατοπατέρα»!
Οπότε λίγη αυτοκριτική κ. Παπανδρέου δεν θα έβλαπτε. 
Πάντα μας φταίει κάποιος. Ποτέ δεν βλέπουμε την καμπούρα μας. 
Η αποτυχία δε, της κυβέρνησης να εφαρμόσει στο ελάχιστο το μνημόνιο, είναι δεδομένη. Αντί να προχωρήσουν σε ένα ελάχιστο πακέτο μεταρρυθμίσεων , έστω την ύστατη στιγμή, κυριάρχησαν οι πανελλήνιες σοσιαλιστικές λογικές της δεκαετίας του 80. Οι λογικές της καταστροφής και του βολέματος.
Αντί λοιπόν να κατηγορούμε την Ευρώπη, ας προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν πριν από είκοσι χρόνια, όταν τις έθεσε πρώτη φορά στο τραπέζι ο Μητσοτάκης και εμείς στους δρόμους κρατούσαμε αφίσες με την Ακρόπολη και το «Πωλείται» επάνω(πρωτοσέλιδο των "ΝΕΩΝ"), επειδή ήθελε να πουλήσει ή ενοικιάσει (δηλαδή να κατοχυρώσει την εθνική μας κυριαρχία ) τις βραχονησίδες ή την ΑΓΕΤ!!! 
Η χυδαία προπαγάνδα μιας ολόκληρης εικοσαετίας, κατέληξε να τιμωρεί τους εμπνευστές της!

Δεν υπάρχουν σχόλια :