Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Amber Alert: Πού είναι ο... Αντωνάκης;

Θα μπορούσε να σημάνει συναγερμός "Amber Alert" για την αναζήτηση του... εξαφανισμένου αρχηγού της ΝΔ! Η επικαιρότητα βρίθει καυτών γεγονότων, η Κυβέρνηση πελαγοδρομεί στην Οικονομία, ο Χρυσοχοΐδης τα έχει βρει σκούρα με τους "ράμπο" της αστυνομίας και τις νέες "ζαρτινιέρες", ακόμη και... ο χρόνος άλλαξε, αλλά... ο Αντωνάκης άφαντος, αμίλητος, ακούνητος! Τόση φασαρία, τόση συνομωσία, τόση καμαρίλα για να γίνει αρχηγός και όμως... έχει "ξεθωριάσει" προτού καν αναλάβει καθήκοντα.
Κάποιοι λένε, ότι "ράβει και ξηλώνει" για να χτίσει τον κομματικό μηχανισμό στα μέτρα του, βάζοντας από όλες τις πόρτες -μπρος και πίσω...- τα "ορφανά" της ΠΟΛ.ΑΝ. Ε, ακόμη και αν αυτό είναι αλήθεια, πόσες... ώρες το 24ωρο χρειάζεται για να διορίσει πέντε γραμματείς και άλλους τόσους φαρισαίους; Το χρέος του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πού το βάζει; Έχει αφήσει όλο το γήπεδο στα μικρότερα κόμματα, και κυρίως το ΛΑΟΣ, που κάνουν πάρτυ λόγω της ανυπαρξίας του νέου Ρηγιλλάρχη!
Καλά να πάθουν εκεί στη "γαλάζια" παράταξη! Ενώ το "βιογραφικό" του Σφουγγαράκη ήταν το άκρον άωτον της αποτυχίας, εκείνοι τον ήθελαν σώνει και καλά αρχηγό!
Θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε πώς κάνεις ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας... απόκομμα στα "μέτρα" σου, πρόεδρε Αντώνη...

Γυμνή Αλήθεια... Αεί κράτιστον εστί τα αληθή λέγειν εν παντί καιρώ

Από τον Ιάσωνα.....
Η κάθε αλήθεια περνάει τρία στάδια.

Πρώτα γελοιοποιείται. Μετά πολεμάται.
Και τελικά γίνεται αποδεκτή ως αυτονόητη.!
Shopenhouer

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με περισσή ειλικρίνεια , θάρρος, επίγνωσι των πραγματικών συνθηκών και δυνατοτήτων που είναι ίδιο των αληθινών ηγετών και όχι των κολάκων, πρότεινε το αυτονόητο.
Τον σχηματισμό κυβερνήσεως εθνικής ενότητος υπό την αρχηγία του ...

Οι 10 ακριβότερες φωτογραφίες του κόσμου.

1. Arthur Sasse, o Einstein που βγάζει την γλώσσα του.

Αξία : 74.324 δολάρια.

Για την ιστορία πίσω από αυτήν την φωτογραφία, μπορείτε να επισκεφτείτε το παλαιότερο post με τίτλο "Ενυπόγραφη φωτογραφία του Einstein πουλήθηκε για 74 χιλιάδες δολλάρια" .



2. Andreas Gursky, "99 Cent II Diptychon".

Αξία : 3.346.456 δολλάρια.

Σε εξέλιξη η... μάχη της Κρήτης!

Σκηνές Φαρ Ουέστ ζουν οι κάτοικοι σε ορισμένες περιοχές της Κρήτης, αφού οι πυροβολισμοί σε σπίτια, καταστήματα και οχήματα αποτελούν τον πλέον διαδεδομένο τρόπο «προειδοποιητικών μηνυμάτων». 

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη τα ξημερώματα στο Ηράκλειο της Κρήτης, όταν άγνωστοι «γάζωσαν» τη βιτρίνα του κρεοπωλείου ενός 26χρονου.

Οι άγνωστοι έριξαν...

καλές οι δηλώσεις χρυσοχοϊδη, από πράξεις πώς πάμε;

Άνω-κάτω έκανε πάλι την αστυνομία η είδηση μιας νέας… “ζαρντινιέρας”, με τον πολύ σοβαρό τραυματισμό Χιλιανού κρατουμένο από αστυνομικούς του Τμήματος Ακρόπολης, οι οποίοι και  συνελήφθηκαν για κατάχρηση εξουσίας και βασανιστήρια σε βάρος του κρατουμένου.  Πρόκειται για 2 αστυνομικούς και 3 ειδικούς φρουρούς που οδηγήκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση, και πλέον βρίσκονται υπό την ποινή της απόταξης. Όποιος θεωρεί ότι δεν δεσμεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, όχι μόνο δεν έχει ...

Πέντε αστυνομικοί συνελήφθησαν για βασανισμό κρατουμένου και κατάχρηση εξουσίας

Δύο αστυνομικοί και τρεις ειδικοί φρουροί του Αστυνομικού Τμήματος Ακρόπολης συνελήφθησαν για κατάχρηση εξουσίας και βασανιστήρια σε βάρος κρατουμένου, ο οποίος ανήμερα της Πρωτοχρονιάς μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στον κορμό και στα άκρα του.
Πρόκειται για έναν 24χρονο υπαστυνόμο β', ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας, δύο ειδικούς φρουρούς 28 και 27 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για βασανιστήρια σε βάρος κρατουμένου, καθώς και ένα αστυφύλακα και έναν ειδικό φρουρό, ηλικίας 23 και 27 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν για απλή συνέργεια σε βασανιστήρια.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί του Σαββάτου στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τα παραπάνω αδικήματα, για τα οποία απειλείται η ποινή της απόταξης.
Από την έρευνα προέκυψε ότι την ...

Έξαλλος και ο Μεϊμαράκης με το Σαμαρά

Ούτε ο Μεϊμαράκης μπορεί να χωνέψει ότι του την έφερε ο Αντωνάκης. Ο «φιλοξενούμενος»! Αυτός που θέλει να επιβάλει τους δικούς του κανόνες στο εσωτερικό της Ρηγίλλης. Μαζί με τους δικούς του γραμματείς και φαρισαίους. Αυτούς που προέρχονται από το πρώην Μαξίμου, από το σύστημα Ρουσόπουλου και την Πολιτική Άνοιξη.
Δεν μπορεί να χωνέψει ο Βαγγέλας ότι έκαμε την χάρη του Θοδωρή του Βατοπεδινού και έδιωξε από τον Σχεδιασμό τον δικό του άνθρωπο, τον Γιάννη Χατζή και να στήσει ξανά από την αρχή το αμαρτωλό σύστημα Ρουσόπουλου.

Οι ειδήμονες ξεκαθαρίζουν ότι σε όρους ποδοσφαίρου ο Θοδωρής έβαλε γκολάρα στον Βαγγέλα. Πήρε την εκδίκησή του από τον μουστάκια. Τώρα ο Μεϊμαράκης δεν έχει κανέναν απολύτως άνθρωπο στη Ρηγίλλης.

Τα νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση το 2010

 

Κατερίνα Βλαχοδήμου- Γιώργος Λυκουρέντζος

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, το πρόγραμμα σταθερότητας αλλά και ο πιθανός συμπληρωματικός προϋπολογισμός αποτελούν τις «καυτές πατάτες» στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου και του οικονομικού του επιτελείου και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των νομοσχεδίων που προωθεί η ...

Ποιους νέους φόρους αναμένεται να φέρει το 2010

Ένα από τα πιο δύσκολα χρόνια για την ελληνική οικονομία και τους Έλληνες φορολογούμενους θα είναι το 2010, καθώς προβλέπεται ύφεση για δεύτερη χρονιά, νέα φορολογικά μέτρα, διαρθρωτικές αλλαγές, που θα θίξουν μεγάλες κατηγορίες επαγγελματιών και φορολογουμένων.
Επίσης, από το Φεβρουάριο η οικονομία και η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης θα βρεθεί υπό στενή επιτήρηση από την Κομισιόν, με ελέγχους των οικονομικών μας δεδομένων, ακόμα και ανά μήνα, ενώ έχουν προηγηθεί υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τους τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης, Moody’s, Standard & Poor’s και Fitch.
Η φορολογική πολιτική του 2010 θα οριστικοποιηθεί μέχρι το Μάρτιο, όταν θα ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, ενώ μέχρι τότε υποτίθεται ότι θα γίνει διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς και με τους πολίτες μέσω του Ιντερνετ (www.opengov.gr).
Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν με βεβαιότητα, καθώς έχουν εξαγγελθεί, είναι:....

Δεν θα γλυτώσουμε έτσι εύκολα από τον Ζαγορίτη


Εκεί που λέγαμε ότι τη γλυτώσαμε από το ομορφόπαιδο το Ζαγορίτη νάσου και κυκλοφορούν ξανά φήμες ότι τον πάνε στο ινστιτούτο Κ. Καραμανλής. Πατεί πόδι μάλιστα ο Κωστάκης και απαιτεί την προστασία των στενών συνεργατών του.

Ο Σαμαράς επιδιώκει βέβαια να σπρώξει στα καίρια πόστα τους δικούς του, έχει υποσχεθεί όμως και στον πρώην πρωθυπουργό για διατήρηση στην ενεργό δράση των επιτελείων του πρώην Μαξίμου και της πρώην Ρηγίλλης.

Ειδικά τώρα που μετατέθηκε ο Κ. Αρβανιτόπουλος στο πολιτικό γραφείο του Αντωνάκη, μπορούν κάποιοι παροπλισμένοι και αποτυχημένοι να πάρουν θέσεις σε κενά γραφεία του ινστιτούτου, όσο και αν οι βαρόνοι θα ήθελαν να αποκαταστήσουν τα δικά τους τα παιδιά.
`

H ιδέα του Μίμη και η κυβέρνηση εθνικής ενότητας


Εκείνος πάντως που δεν θα είχε αντίρρηση στην πρόταση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τη συγκρότηση κυβέρνηση εθνικής ανάγκης είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης, ο οποίος ως γνωστόν έθετε το ζήτημα εδώ και αρκετές εβδομάδες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ανταπόκριση από το κόμμα του.
Μάλλον ενόχληση είχε προκαλέσει η επιμονή του.
Σημειωτέον ότι ο Μίμης Ανδρουλάκης έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Κ. Μητσοτάκη.

30.000 απόφοιτοι Κολεγίων αποκτούν δικαιώματα

20 και πλέον έτη από τότε που ανέκυψε το θέμα, αίρεται η εκκρεμότητα για 30.000 αποφοίτους και όσους αποφοιτήσουν εφεξής από τα λεγόμενα «Κολέγια». Πρόκειται για μια εξέλιξη, η οποία θα επιφέρει ραγδαίες αλλαγές στο σύστημα εκπαίδευσης αλλά και στην αγορά εργασίας. Αποτελεί, παράλληλα, «κόκκινο πανί» για φοιτητές και πανεπιστημιακούς, ενώ προκαλεί έντονες αντιδράσεις και μέσα στους κόλπους των συναφών με τα αντικείμενα σπουδών επαγγελματικών ενώσεων. Η επικείμενη αναγνώριση, που συμπίπτει χρονικά με την επαναλειτουργία των σχολών μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, προοιωνίζεται θερμό χειμώνα στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης.
30.000 απόφοιτοι Κολεγίων αποκτούν δικαιώματα  |  ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Παναγιώτης Βρυώνης .... Όλα εδώ ξεπληρώνονται!

Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο Παπανδρέου υπολογίζει και εκτιμά τις νέες τεχνολογίες και τους bloggers. Έχει ο ίδιος διατελέσει blogger και έχει πάθος με τα γκατζετάκια και τα διάφορα ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Αφιερώνει αρκετές ώρες ημερησίως για να εξοικειωθεί με τα νέα τεχνολογικά μαραφέτια και για σέρφινγκ στο διαδίκτυο. Βοηθό του σε όλες αυτές τις ιδιαίτερες κλίσεις του, έχει χρήσει τον Παναγιώτη Βρυώνη. Ο Παναγιώτης, το 2007 ανέλαβε επίσημα σύμβουλος σε θέματα επικοινωνίας μέσω internet του Παπανδρέου. Γνωστότερος παλιότερα από το δικό του vrypan/net και το monitor που αυτό διέθετε. Το monitor του vrypan ήταν ο γνωστότερος aggregator πριν από τέσσερα χρόνια. Ο Γιωργάκης εκτίμησε την «προσφορά» του στα νέα μέσα επικοινωνίας και τον έκαμε σύμβουλό του! Ο Γιώργος συνυπολόγισε και την τεράστια εκτίμηση που έχει ο Παναγιώτης σε οτιδήποτε χαρακτηρίζεται ως open source, ανοιχτός κώδικας μια και είναι ένας από τους χαρακτηριστικούς linuxάκηδες του ελληνικού διαδικτύου.

Ήρθε η μέρα που ο Παναγιώτης Βρυώνης τιμάται ακόμα περισσότερο για την «προσφορά» του και την «υπακοή» που έχει δείξει προσωπικά στον Γ. Παπανδρέου. Όλα εδώ ξεπληρώνονται. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ καλύτεροι bloggers από τον Βρυώνη αλλά λίγοι έχουν υπηρετήσει τυφλά τον πρόεδρο Γιώργο, ακόμα και με αναρτήσεις όπως το περίφημο «χάσαμε» μετά τις εκλογές του 2007.
Έτσι διορίστηκε στο Δ.Σ. του ΟΠΑΠ. Καλά λεφτά! Μια χαρά! Ακόμα ένας μισθός δεν είναι άσχημα!
Η επιλογή του έγινε και πάλι με πολιτικά, κομματικά και φιλικά κριτήρια. Όπως έχει γίνει με την αποτυχημένη επιλογή μέσω βιογραφικών. Το Πασόκ επιστρέφει στο μέλλον του. Στα δικά του παιδιά και στα τυφλά του όργανα. Και περιέργως, άνθρωπος δε μιλά! Εάν αντίστοιχο γεγονός συνέβαινε με τον Καραμανλή, δεν θα υπήρχε περίπτωση να σταθεί τέτοιος διορισμός, χωρίς να γίνουν πλήθος επερωτήσεων στη Βουλή. Εντύπωση προκαλεί η στάση που κρατούν τα περισσότερα σαμαρικά blogs (όπως taxalia) που επιβραβεύουν και συμφωνούν απόλυτα με τον συγκεκριμένο "χρυσό" διορισμό, όταν μέχρι πριν λίγους μήνες, οι περισσότεροι bloggers της ΝΔ, κατήγγειλαν με θάρρος τις (πράγματι) λαϊκίστικες και εξωφρενικές επερωτήσεις Καρχιμάκη και Ρόβλια για τα «γαλάζια παιδιά». Ο Ρόβλιας είναι ήδη πεσόντας στον βωμό των πασοκικών σκανδάλων . Μην ξεχνάμε ότι οι διορισμοί επί ΝΔ, υπήρξαν αντικείμενο βαρύτατων και προσβλητικών άρθρων και παρεμβάσεων ΜΜΕ που ελέγχονταν από το Πασόκ και θλιβερών επερωτήσεων στη Βουλή. Μια και φτάσαμε στο σημείο όλοι οι διορισμοί να θεωρούνται βολέματα «γαλάζιων παιδιών»!...!

Με ποιο σκεπτικό επελέγησαν οι γραμματείς της Ρηγίλλης;

Εντάσεις έχουν προκαλέσει στο εσωτερικό της Ρηγίλλης οι διορισμοί των …. «γραμματέων» της νέας ΝΔ. Στο παρασκήνιο έχουν προκληθεί και συγκρούσεις, μικρής αλήθεια κλίμακας μια και στο σύνολό του, ο υπάρχων μέχρι στιγμής μηχανισμός του νεοκλασικού, τάχθηκε υπέρ Σαμαρά στην εσωκομματική διαμάχη.
Όλοι πάντως αναγνωρίζουν ότι ο πλήρης έλεγχος του κόμματος μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω των γραμματειών. Ενώ στη λεγόμενη σκιώδη κυβέρνηση μπορούσαν να γίνουν υποχωρήσεις για επικοινωνιακούς λόγους, το νέο στρατηγείο αποφάσισε ότι δεν μπορούν να γίνουν αντίστοιχες υποχωρήσεις στο διορισμό των νέων γραμματέων. Ο νέος μηχανισμός θα αποτελεί την καρδιά του συστήματος Σαμαρά και ως εκ τούτου προτάθηκαν τα κατάλληλα πρόσωπα. Πρόσωπα που θα προέρχονται από το στενό Σαμαρικό περιβάλλον και από το στελεχιακό δυναμικό της Πολιτικής Άνοιξης και σε δεύτερη μοίρα από νεοδημοκράτες επιλογής Καραμανλή και φανατικούς σαμαρικούς. Πολύ δύσκολο μείγμα, επίσης συγκρουσιακό, αρκεί να μην ανακατεύεται ο ένας στη δουλειά του άλλου και οι καραμανλικοί στις υποθέσεις των σαμαρικών.
Βασική προτεραιότητα στις επιλογές ήταν να μην υπάρχει κανένας απολύτως υποστηρικτής της Ντόρας. Από βουλευτές μόνο "δικοί τους" (Κωνσταντινίδης, Κόλλιας, Φωτεινή Πιπιλή κ.ά), από πρώην βουλευτές μόνον όσοι εμπράκτως βοήθησαν το Σαμαρά και διακρίθηκαν σε αντιμητσοτακισμό (Κ. Παπακώστα, Σολδάτος, Λιβανός, Σκανδαλάκης, Σταθόπουλος κλπ). Είναι τα στελέχη που προέβαλλαν τον αντιμητσοτακισμό ως κυρίαρχο ρεύμα στη Νέα Δημοκρατία και επιδίδονται ακόμα σε αγώνα αποβολής από το κόμμα καταξιωμένων στελεχών που βρέθηκαν κοντά στη Μπακογιάννη.
Στην «φιλοσοφία» των παραπάνω, διαρκής συμπαραστάτης ήταν οι σκληροπυρηνικοί της ΠΟΛΑΝ. Αυτούς εμπιστεύεται περισσότερο ο Σαμαράς και αποτελούν ήδη σημείο σύγκρουσης και τριβής με πολλά στελέχη κεντρώας και κεντροδεξιάς προέλευσης. Για τους κομματικούς παράγοντες που έλαβαν θέσεις στο νέο επιτελείο είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζουν με ιδιοκτησιακή αντίληψη το κόμμα. Τα μεγαλοστελέχη όμως της ΠΟΛΑΝ έχουν κυριεύσει τη Ρηγίλλης με έντονη ρεβανσιστική διάθεση. Διάθεση που μοιάζει με το χωριάτη που αν του δώσεις θάρρος, «θα σ’ ανέβει στο κρεβάτι»! Χωριάτες στη συγκεκριμένη περίπτωση, δηλαδή πρώην μεγαλοστελέχη τις ΠΟΛΑΝ σε θέσεις γραμματέων, είναι οι Δ. Καραχάλιος, Γιάνναρης, Σταμάτης, Γιούτα, Διαμαντοπούλου, Σιμόπουλος (βασικός χρηματοδότης του Σαμαρά στη Β. Ελλάδα) κ.ά.

Ολονύκτιες επιχειρήσεις στη Γάζα

Ολονύκτιες επιχειρήσεις στη Γάζα

Ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα και θωρακισμένα άρματα μάχης έβαλλαν κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον στόχων στον ανατολικό και στο νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας, τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές...

Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται

Από την ειδησεογραφία: "Αυξημένα είναι τα τέλη κυκλοφορίας για το 2010 στα ΙΧ αυτοκίνητα, όσο και το ύψος των «πράσινων τελών» που ανακοίνωσαν τα αρμόδια Υπουργεία. Ο υπολογισμός των «πράσινων τελών», τελικά, γίνεται με βάση τον κυβισμό του αυτοκινήτου"

Απόλυτα συμβατός ο φόρος με την πολιτική ΠΑΣΟΚ.
Και εξηγούμαστε:
Πράσινος φόρος με βάση τα άλογα.
Άρα επιτέλους και επισήμως θεσπίσαμε φόρο (για) Πράσινα Άλογα!
atithasos.blogspot

Τρόφιμα χωρίς πατρίδα!

Πρώτα η είδηση: στη Θεσσαλονίκη βρήκαν καμιά 20ρια τόνους φιστίκια από την Κίνα, επικίνδυνα για την υγεία όσων ατυχών θα τα κατανάλωναν. Η είδηση πέρασε μάλλον αδιάφορα, όπως και τόσες άλλες του είδους της. Κι όμως πίσω από το αποτέλεσμα ενός συνηθισμένου υγειονομικού ελέγχου, κρύβεται ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα αυτής της περιόδου. Το σκάνδαλο των τροφίμων χωρίς πατρίδα.

Να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο. Σε σουπερ μάρκετ, σε αλυσίδες -δήθεν – βιολογικών προϊόντων και σε άλλα σημεία, εμφανίζονται όλο και περισσότερες συσκευασίες με όσπρια, ξηρούς καρπούς και δημητριακά. Συνήθως είναι πιο ακριβά, από τα αντίστοιχα προϊόντα του είδους τους .
Αν προσέξει κάποιος τη σήμανση στη συσκευασία, θα διαπιστώσει ότι αυτά τα είδη είναι χωρίς καταγωγή. Πουθενά δεν αναφέρεται που έχουν παραχθεί και από πού έγινε η εισαγωγή τους. Αναφέρεται μόνο : "συσκευάζεται στην Ελλάδα".
Τι σημασία έχει που συσκευάζεται. Το ζητούμενο είναι ...

Ακόμα ψάχνουν στις Άλπεις τον Καραμανλή.



Βλέπετε δέν έχει μόνο ο Γιωργάκης το ελάττωμα να εξαφανίζεται και να τον ψάχνουν βρήκε τώρα και μιμητές.

kopernikos.blogspot

Τι ρόλο θα αναλάβει η Γεωργία Σαμαρά;


Ένα από τα "προβλήματα" που έχουν να αντιμετωπίσουν οι γραμματείς και στρατηγοί της Ρηγίλλης είναι ο τρόπος που θα συμμετάσχει η Γεωργία Σαμαρά στις διάφορες εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας. 
Πέφτουν προτάσεις για αυτόνομες εκδηλώσεις με επίκεντρο τη Γεωργία αλλά και εκδηλώσεις με το πρόσχημα της πρόσκλησης, κάτι σαν guest star. 
Η Γεωργία Σαμαρά δεν είναι τυχαία. Είναι η ...

Μείζον ζήτημα στην Κύπρο η διανομή από τους ναούς του βιβλίου "«Τα Οικονομικά της Ομοσπονδίας, του Σχεδίου Ανάν ..."


 ....και του Κυοφορούμενου Νέου Σχεδίου Λύσης» του τέως διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, αλλά και στις απόψεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου, για τα τεκταινόμενα, όπως αυτές διατυπώθηκαν στην Χριστουγεννιάτικη εγκύκλιο του.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Χρήστος Πουργουρίδης, ανακοίνωσε ότι μετά τις γιορτές θα καταθέσει στη Βουλή πρόταση για τροποποίηση του Συντάγματος, ώστε η περιουσία της Εκκλησίας να τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο ενός ανεξάρτητου οργάνου. Όπως επισήμανε, τα μέλη του ανεξάρτητου αυτού οργάνου δεν θα διαχειρίζονται την εκκλησιαστική περιουσία, αλλά θα ελέγχουν τη διαχείρισή της από τους Ιεράρχες, ενώ ο διορισμός τους θα γίνεται από τους αιρετούς αντιπρόσωπους των Ελληνοκυπρίων και όχι από την Ιερά Σύνοδο. Κύριο επιχείρημα της πρότασης, θα είναι η διασφάλιση της λελογισμένης χρήσης δημόσιων χρημάτων.
«Ένας οργανισμός δημόσιας ωφελείας, όπως είναι η ...

Ποιός είναι ο καλύτερος DJ του 2009;

O Ολλανδός Αrmin Van Buuren, ψηφίστηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά, ως ο καλύτερος Dj της χρονιάς!

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Για τι θα έδινε όλη την περιουσία της Εκκλησίας

«Οχι μόνο βιβλία θα αγοράζαμε, για να διανέμουμε δωρεάν στο λαό αλλά όλη την περιουσία της Εκκλησίας, ως διαχειριστές, είμαστε έτοιμοι τα πάντα να δώσουμε για την πατρίδα»

Την πεποίθηση πως στην περίπτωση που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσιάσει ενώπιον του λαού σχέδιο λύσης του Κυπριακού που να προβλέπει δυο κράτη ή που με το οποίο δεν αποχωρούν οι έποικοι από την Κύπρο, αυτό δεν πρόκειται να εγκριθεί από το λαό εξέφρασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

Σε δηλώσεις του προχθές την Αρχιεπισκοπή όπου δέχτηκε τις φιλαρμονικές ορχήστρες της Αστυνομίας, της Εθνική Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ οι οποίες του τραγούδησαν τα κάλαντα, και απαντώντας στα όσα είχε πει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε σε δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού .... ότι δεν υπάρχουν έποικοι, επισημαίνοντας παράλληλα πως σε περίπτωση που ο Πρόεδρος φέρει σχέδιο με το οποίο δεν θα αποχωρούν οι έποικοι από την Κύπρο τότε «δεν θέλει παπά να του πει ότι δεν περνά».

Πρόσθεσε δε πως τόσο .....

Τα πικρά ποτήρια του Αντωνάκη...

Πικρά ποτήρια... πίνει ο Αντώνης Σαμαράς, όπως βλέπουμε και στη φωτό δεξιά, κάθε φορά που τον στριμώχνει ο Γιώργος Καρατζαφέρης, όπως στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό, κατά την οποία ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάλεσε με έντονο ύφος τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνεργαστούν, για να μην περάσουν οι προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με τους μετανάστες...
Ο Σαμαράς -που πίστευε ότι με την εκλογή του θα "εκπορθήσει" το ΛΑΟΣ και τους ψηφοφόρους του...- βλέπει τώρα πόσο δύσκολο είναι να τα βάλει με τον "ακραίο" Γιώργο, που εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα στην έκφραση του λεγόμενου "πατριωτικού" χώρου, κατ' άλλους δε "ακροδεξιού" ή "εθνικιστικού".
Δύσκολα "κουΐζ" έχει να λύσει ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού στην περίπτωσή του μπορεί να ισχύει, κατ' αναλογίαν, η γνωστή ρήση: "τον μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σαρξ ασθενής"...
Η συνέχεια στην κόντρα ανάμεσα στο δίδυμο των "υπερπατριωτών" πολιτικών θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον...

Νέα εποχή για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Μια νέα εποχή εγκαινιάζεται για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς από χθες, 1/1/2010, τέθηκε και επίσημα σε ισχύ η συνθήκη της Λισαβόνας η οποία επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην Ένωση, τόσο σε θεσμικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο.

Τα καθήκοντά τους ανέλαβαν χθες τόσο η Ισπανία, ως προεδρεύουσα χώρα της Ε.Ε. για το επόμενο εξάμηνο, όσο και ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, Herman van Rompuy, ως πρώτος πρόεδρος της Ένωσης, με θητεία διάρκειας δυόμιση ετών.

Βασικό στοίχημα αποτελεί πλέον το πώς...

Κρύο και θυελλώδεις άνεμοι

Οι πολύ ισχυροί άνεμοι και η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα θα είναι σήμερα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς κελσιου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 και το πρωί στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 14 βαθμούς κελσιου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα...

Ερευνα για τραυματισμό αλλοδαπού στο ΑΤ Ακροπόλεως

Προανάκριση για τις συνθήκες και τους υπαίτιους του τραυματισμού ενός αλλοδαπού κρατούμενου στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, διεξάγει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, με εντολή του αρχηγού της, αντιστράτηγου Λ.Οικονόμου.

Ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής από το αστυνομικό τμήμα στο νοσοκομείο, έχοντας υποστεί σοβαρά τραύματα στον κορμό και τα άκρα.

Σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία για...