Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Σε εξέλιξη η... μάχη της Κρήτης!

Σκηνές Φαρ Ουέστ ζουν οι κάτοικοι σε ορισμένες περιοχές της Κρήτης, αφού οι πυροβολισμοί σε σπίτια, καταστήματα και οχήματα αποτελούν τον πλέον διαδεδομένο τρόπο «προειδοποιητικών μηνυμάτων». 

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη τα ξημερώματα στο Ηράκλειο της Κρήτης, όταν άγνωστοι «γάζωσαν» τη βιτρίνα του κρεοπωλείου ενός 26χρονου.

Οι άγνωστοι έριξαν...

18 πυροβολισμούς με Καλάσνικοφ, προκαλώντας ζημιές που ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας εξετάζουν ως κίνητρο της επίθεσης τις τυχόν επαγγελματικές ή άλλου είδους διαφορές που είχε ο κρεοπώλης με τους δράστες. Άνδρες

της Ασφάλειας Ηρακλείου που έφτασαν στην περιοχή περισυνέλεξαν κάλυκες, οι οποίοι θα εξεταστούν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι πυροβολισμοί αυτοί κρύβουν κάθε φορά και μία διαφορετική ιστορία, που συνήθως έχει να κάνει με οικονομικές ή προσωπικές διαφορές και εκβιασμούς.

Τελευταία, όπως παρατηρούν αστυνομικοί, οι επιθέσεις που γίνονται λόγω οικονομικών διαφορών έχουν αυξηθεί σε σχέση με τις άλλες αιτίες.

Ενα χαρακτηριστικό στοιχείο που έχει προκύψει από την αστυνομική έρευνα είναι ότι «όσο μεγαλύτερη θέλουν τη ζημιά τόσο και πιο βαρύς είναι ο οπλισμός».

Επίσης, τα τελευταία χρόνια αξιωματικοί της αστυνομίας έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «οι ηθικοί αυτουργοί κάποιων επιθέσεων χρησιμοποιούν αλλοδαπούς της εμπιστοσύνης τους, αμείβοντάς τους και για τη μετέπειτα σιωπή τους».


24gr.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια :