Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Κρύο και θυελλώδεις άνεμοι

Οι πολύ ισχυροί άνεμοι και η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα θα είναι σήμερα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς κελσιου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 και το πρωί στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 14 βαθμούς κελσιου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα... σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με λίγες σποραδικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την 'Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 17 βαθμούς κελσιου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς κελσιου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς κελσιου.

Για αύριο Κυριακή, η ΕΜΥ προβλέπει στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στη βόρεια Ελλάδα τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης όπου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών. σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα στα δυτικά. Σε πτώση η θερμοκρασία.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :