Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Η Ντόρα ζώνεται τα άρματα

«Δεν θα μείνω σιωπηλή. Ο Σαμαράς προωθεί ένα αρχηγικό κόμμα σε αντίθεση με όσα ευαγγελίζεται. Δεν δικαιούμαι να μείνω απαθής» ...
...λέει τις τελευταίες ημέρες σε συνομιλητές της η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη . Η πρώην υπουργός Εξωτερικών έχει επιλέξει έναν τελείως διαφορετικό δρόμο από αυτόν του προέδρου της ΝΔ κ. Α. Σαμαρά και, όπως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν, πολύ δύσκολα θα βρεθεί στον ίδιο δρόμο με τον πρόεδρο του κόμματος.

Σε συζητήσεις με πολιτικούς της φίλους, βουλευτές και στελέχη, εμφανίζεται- ειδικά μετά το πρώτο «γαλάζιο» προσυνέδριο στη Θεσσαλονίκη πριν από οκτώ ημέρες- αποφασισμένη να συγκρουστεί ευθέως με τον πρόεδρο της ΝΔ. Αντιδρά ευθέως στα σχέδιά του για την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος αλλά και σε διάφορα πολιτικά ζητήματα και έχει χαράξει μια στρατηγική σύμφωνα με την οποία θα καταγράφει όλο και πιο έντονα τη διακριτή παρουσία της στα εσωκομματικά δρώμενα.

Για την κυρία Μπακογιάννη η εποχή των ισορροπιών τελείωσε. Η εμφάνισή της στο προσυνέδριο και η ευθεία αμφισβήτηση των αποφάσεων του κ. Σαμαρά προκάλεσαν αντιδράσεις αλλά κυρίως ...

Άκουσον Άκουσον...Επιτρέπεται η στάση με αναμμένα τα ΑΛΑΡΜ.


Έχεις μπαταρία φορτισμένη στο αυτοκίνητό σου;;;;
Λειτουργούν όλες οι λάμπες από τα ΑΛΑΡΜ;;;;
Θές να πιείς τον καφέ σου στην πλατεία του Θέρμου και βαριέσαι να περπατήσεις πολύ;;;;
Να μη λέμε περισσότερα η ταμπέλα τα λέει όλα από μόνη της....
Τουλάχιστον κάντε το επιτρέπεται η ολιγόωρη στάθμευση για φόρτωση εκφόρτωση... 

Όλο και κάτι καλύτερο μπορούμε να γράψουμε...

/ / Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας / / 

Παρέμβαση Παπούλια για την υβριστική συνθηματολογία στην παρέλαση

«Ο γνήσιος πατριωτισμός δεν είναι συνθηματολογία».
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, από το Μεσολόγγι όπου ευρίσκεται για την επέτειο της "Εξόδου" Παράλληλα, αναφέρθηκε στον «γνήσιο πατριωτισμό», λέγοντας πως «δεν είναι συνθηματολογία».Αφορμή στάθηκαν τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
«Μέρες σαν και αυτήν προσφέρονται για συλλογικό προβληματισμό ως προς την ουσία του γνήσιου πατριωτισμού. Ο πατριωτισμός, δεν είναι ρητορεία, ούτε συνθηματολογία. Δεν είναι επικοινωνιακό προϊόν, ούτε πολιτικό πυροτέχνημα. Είναι ανιδιοτελής προσφορά στην πατρίδα, χωρίς διεκδίκηση ανταλλάγματος και χωρίς προσδοκία προσωπικής ανταμοιβής. Η αγάπη για την πατρίδα είναι πράξη και συμμετοχή. Είναι υποταγή του Εγώ στο Εμείς και του μέρους στο όλον. Είναι, απλά, προσωπική δέσμευση ότι θα παραδώσουμε καλύτερο τον τόπο που παραλάβαμε. Και αίσθημα δικαίου απέναντι στους αδύναμους ή σε όσους δεν ακούγονται».

Η κακιά μάγισσα Μέρκελ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΜΑΡΤΙΟΣ. Παλιά πρόσεχε πολύ τα λόγια της. Η Ανγκελα Μέρκελ απέφευγε επιμελώς κάθε ρητορική κορόνα και φραστική υπερβολή. Τελευταία όμως έχει αλλάξει ριζικά στυλ. «Οποτε μιλάτε για την Ελλάδα, σκορπάτε τον πανικό» της καταλόγισε την περασμένη Πέμπτη στο Ράιχστακ, τη γερμανική Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Πρασίνων Γιούργκεν Τριτίν στο πλαίσιο της συζήτησης για την οικονομική βοήθεια προς τη χώρα μας. «Τα spreads τινάσσονται στα ύψη, ενώ το ευρώ κάνει βαθιές βουτιές».

Τέτοια αρνητικά σχόλια δεν προέρχονται μόνο από τους πολιτικούς αντιπάλους της. Εξίσου επικριτικές είναι και οι αγορές.

Πολλοί εκπρόσωποι τραπεζών και επενδυτικών οίκων καταφέρονται έξαλλοι εναντίον της. Ο κοινός παρονομαστής τους: Η «σκληρή» στάση της έναντι της Ελλάδας «καίει» το ευρώ, η κυρία Μέρκελ πρέπει να αλλάξει έστω και την τελευταία στιγμή στάση, για να σώσει ό,τι μπορεί ακόμη να σωθεί.

Η πρόσφατη Σύνοδος των Βρυξελλών όμως έδειξε ότι η γερμανίδα καγκελάριος δεν ...

Επιστρέφει το Gamato σε Ιταλικό server (;)

Gamato.info --->> Gamato.it

Το Gamato.info επιστρέφει σε νέο domain (gamato.it) σε Ιταλικό server (;)
Προς το παρόν έχει πολύ λίγα torrent μέσα (221) και τα μέλη του έφτασαν τα 767.
Το Gamato.it έχει μια κατηγορία που προσωπικά δεν έχω ξαναδεί σε tracker. Η κατηγορία ονομάζεται Watch Now και από εκεί μπορούν οι χρήστες να δουν ταινία μεσώ streaming.
/ / http://exypno.blogspot.com / /

Απόδραση από αστυνομικό τμήμα στον Πειραιά, μπροστά στα μάτια των αστυνόμων.

Ρεζιλίκια!
Από το κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος του Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά, το έσκασε σήμερα το πρωί 30χρονος Έλληνας κρατούμενος, που εκρατείτο για κλοπές.
Ο 38χρονος έκοψε με άγνωστο, μέχρι στιγμής, αντικείμενο τα κάγκελα του κρατητηρίου, το οποίο βρίσκεται στον τρίτο όροφο του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης και στη συνέχεια έφυγε από την πύλη χωρίς κανείς να τον καταλάβει.
Οι αστυνομικοί που εκτελούσαν υπηρεσία Αξιωματικού Υπηρεσίας και Σκοπού τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ για το περιστατικό διετάχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Από ξευτίλα σε ξευτίλα πάει η «προ-πο» αστυνομία.

Μπράβο κ. Πεταλωτή!

Απέκλεισες τους Πομάκους και την «φωνή τους», την εφημερίδα «Ζαγάλισα»!
Τι συμβαίνει κ. Πεταλωτή;
Γιατί;
Γιατί αυτός ο «ΤΙΜΗΤΙΚΟΣ» ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΖΑΓΑΛΙΣΑ, απ’ όλες τις εφημερίδες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από την Ημερίδα «Ελληνική Επικαιρότητα – Στοχευμένες Δράσεις» που πραγματοποιήθηκε  στην Αθήνα στις 16 Μαρτίου 2010.
Πότε θα βάλουμε μυαλό και πότε θ’ ακολουθήσουμε μια Εθνική πολιτική στη Θράκη;
Πότε θα καταλάβουμε ότι ήταν λάθος η πολιτική που ...
 

Ξερχαβαλωμένο κράτος

Ο αναγνώστης Γ. Σ. βάζει τα πράγματα στη σωστή θέση τους: «Νομίζω ότι αδικείτε τον τέως πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή με το σχόλιό σας της 24ης του μηνός. Πιστεύω ότι ήταν απολύτως συνεπής με αυτό που είχε υποσχεθεί στις εκλογές του 2004: Την επανίδρυση του κράτους. Προϋπόθεση όμως για να επανιδρυθεί κάτι είναι προηγουμένως να έχει πλήρως ξεχαρβαλωθεί – οτιδήποτε άλλο λέγεται ανακαίνιση. Με την πολιτική του και την αδύναμη πρωθυπουργία του, ο κ. Καραμανλής μας έφερε πιο κοντά σε αυτό που όλοι ελπίζαμε ότι μια μέρα θα συμβεί: Οτι κάτι νομοτελειακό θα σαρώσει την πολιτική τάξη που μας έχει κάτσει στον σβέρκο. Δεν ξέρω αν το έκανε ηθελημένα ή άθελά του, πάντως μας έφερε πιο κοντά στο τέλος και, κατά συνέπεια, σε αλλαγές που ελπίζω ότι θα είναι προς το καλύτερο. Να είστε βέβαιος ότι αυτό μια μέρα η Ιστορία θα του το αναγνωρίσει».
Ultima ratio ... Τελικός λόγος ή Γερμανική "Εσχάτη Λύση";
Στην ομιλία της στη γερμανική Βουλή, το πρωί της 25ης, η καγκελάριος Μέρκελ αναφέρθηκε επανειλημμένως στο σχέδιο που ...

Κομματικές διώξεις από το ΠΑΣΟΚ

Σσσσσ....Ησυχία...Μην ξυπνήσει η ΝΔ!

Ορθολογιστές βγάζουν τους Ινδούς από το σκοτάδι ξεμπροστιάζοντας τους μάγους

Σανάλ Ενταμαρούκου, ο επικεφαλής της  Ινδικής Ενωσης  Ορθολογιστών
  Στη χώρα με τους περισσότερους γκουρού και «αγίους» του κόσμου, την Ινδία, η Ένωση Ορθολογιστών προσπαθεί να αποκαλύψει τα κόλπα και τα τρικ που κάνουν εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν με προλήψεις και μακριά από τη λογική. Τα στελέχη της ελπίζουν σε μια ινδική Αναγέννηση.
Όταν ένας διάσημος γκουρού της τάντρα καυχήθηκε στην τηλεόραση ότι μπορούσε να σκοτώσει κάποιον άνθρωπο χρησιμοποιώντας μόνο τις μυστηριώδεις δυνάμεις του, οι περισσότεροι τηλεθεατές έμειναν άφωνοι ή κούνησαν το κεφάλι τους με θαυμασμό. Η αντίδραση του Σανάλ Ενταμαρούκου ήταν διαφορετική. «Αντε λοιπόν, σκότωσέ με», είπε. Ο Ενταμαρούκου ήταν προσκεκλημένος στο ίδιο τηλεοπτικό σόου ως επικεφαλής της Ινδικής Ένωσης Ορθολογιστών. Στην αρχή ο «άγιος», Παντίτ Σουρέντερ Σάρμα, έδειξε απρόθυμος, αλλά τελικά συμφώνησε να ...

Έκαμαν "HYPE" το "HOPE" του Ομπάμα! Ακροδεξιές υπερβολές στην Αμερική!

Οι δρόμοι του Λος Άντζελες γέμισαν και πάλι από anti-Obama αφίσες. Ο φανατισμός και το μίσος της ακραίας πτέρυγας των Ρεπουμπλικάνων έχει ανεβάσει στροφές. Οι σκληροί λαϊκοδεξιοί της Αμερικής έχουν ξεφύγει τελείως! Πολλοί απαιτούν ακόμα και "αίμα" για να "σωθεί" η Αμερική "τους"!

Catzilla

DVD και βιντεοκλάμπ ..... θύματα του Ίντερνετ

Παρά τις προσφορές που κάνει συνεχώς, η αλυσίδα Βlockbuster έχει  
πλέον συγκεντρώσει χρέη ύψους ενός δισ. δολαρίων και κινδυνεύει να  
πέσει κι αυτή θύμα του ίδιου όπλου με το οποίο είχε μαχαιρώσει τα μεγάλα
  στούντιο του σινεμά  «Το τέλος των Βlockbuster» θα ήταν μια ταινία που αυτή η γιγαντιαία αλυσίδα καταστημάτων ενοικίασης DVD δεν θα ήθελε ποτέ να περιλάβει στον κατάλογό της. Όμως φαίνεται πως θα βρίσκεται προσεχώς στις οθόνες μας. Αρχίζοντας από το Ντάλας του Τέξας, η εν λόγω αλυσίδα άνοιξε μέσα σ΄ ένα τέταρτο του αιώνα περισσότερα από 6.500 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.
Τέσσερις χιλιάδες καταστήματα στις ΗΠΑ, αρκετές εκατοντάδες στην Ιταλία, όμως η αλυσίδα βιντεοκλάμπ Βlockbuster πηγαίνει τώρα τόσο άσχημα ώστε αποφάσισε να ζητήσει την προστασία της αμερικανικής νομοθεσίας περί πτωχεύσεων. Το όνομα που είχε κάνει το Χόλιγουντ να τρέμει αδειάζοντας τις κινηματογραφικές αίθουσες και γεμίζοντας τα... λίβινγκ ρουμ των σπιτιών, έχει πλέον συγκεντρώσει χρέη ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και κινδυνεύει να πέσει κι αυτή θύμα του ίδιου όπλου με το οποίο είχε μαχαιρώσει τα μεγάλα στούντιο του σινεμά. Η εξέλιξη συμφωνεί μ΄ εκείνη τη θεωρία περί νέων προϊόντων, με την οποία οι ...

Autonomia EXPO η μεγάλη έκθεση για την αναπηρία και την αποκατάσταση το Μάιο 2010


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνεται η μεγαλύτερη έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ανεξάρτητη διαβίωση και τους ανεξάρτητους τρόπους ζωής στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στις 28, 29 και 30 Μαΐου από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Για λόγους προσπελασιμότητας το σύνολο της διοργάνωσης είναι «ψηφιακά» υποβοηθούμενο από το http://www.autonomiaexpo.org/ που ενημερώνεται καθημερινά.

Και φέτος στην Autonomia EXPO θα παρουσιαστούν όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που απευθύνονται στους καταναλωτές με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα γεμίσει το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου με χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες που απευθύνονται στους ...

Εμφύλιος για τα γαλάζια δαχτυλίδια

Χαμηλά κρατάει τον πήχυ των προσδοκιών η ηγεσία της Ν.Δ.
Νικήτας Κακλαμάνης- Άρης Σπηλιωτόπουλος. Ο πρώτος δηλώνει ότι 
προτίθεται  να διεκδικήσει την επανεκλογή του, ο δεύτερος επιδιώκει την 
επανακαμψή του,  με νέο ρόλο, στην πολιτική σκηνή  Στον πυρετό των δημοτικών εκλογών έχει αρχίσει να... ψήνεται η Ν.Δ. και στη Ρηγίλλης αναζητούν τη φαρμακευτική αγωγή για τις κάλπες που θα αποτελέσουν, σύμφωνα με πολλούς στο γαλάζιο στρατόπεδο, και το πρώτο τεστ της νέας κομματικής ηγεσίας. Παρά τα μηνύματα που στέλνει το κεντρικό επιτελείο προς το δυναμικό του κόμματος ότι είναι ακόμη πρόωρη η σχετική συζήτηση και πολύ περισσότερο η υποβολή υποψηφιοτήτων και η αναζήτηση χρισμάτων, ο ανταγωνισμός για το γαλάζιο «δαχτυλίδι» έχει φουντώσει και σχεδόν σε όλους τους δήμους καταγράφονται εσωκομματικές αναταράξεις.
Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά παραδέχονται ότι το βασικό πρόβλημα του κόμματος αυτή την ώρα είναι ότι δεν γνωρίζει εάν οι εκλογές του προσεχούς φθινοπώρου θα γίνουν με το σχέδιο «Καλλικράτης» και, ακόμη χειρότερα, ποια θα είναι τα ...

Υπάρχει ακόμα ΝΔ;

Οι τελευταίες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και στο εσωτερικό της χώρας με κάνουν να αναρωτιέμαι εάν εξακολουθεί αν υπάρχει ακόμα το κόμμα της ΝΔ.

Παρακολουθώ με απορία την ανάλωση δυνάμεων για τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ, για το συνέδριο που της ΝΔ που θα γίνει...

αλλά δε βλέπω ΚΑΜΙΑ αντίδραση για τα όσα "εγκληματικά" συμβαίνουν στο χώρο της οικονομίας με δράστες τους πράσινους NBAers.

Έχουμε εμπλοκή του ΔΝΤ και δε μιλάει κανένας.
Θα έχουμε μεικτή κυβέρνηση από ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και ΔΝΤ και δεν κουνιέται φύλο.

Η ΝΔ είναι πλήρως απούσα.
Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε ...

Το μήνυμα δεν είναι στο κείμενο

Πρέπει να διαβάζεις πίσω από τις γραμμές για να κατανοήσεις το ακριβές περιεχόμενο των ανακοινώσεων των Συνόδων Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι σαν το παιχνίδι «το κυνήγι του θησαυρού». Κρύβουν αυτό που θέλουν να πουν πίσω από διατυπώσεις δυσνόητες και ενίοτε επαμφοτερίζουσες- σαν τους χρησμούς της Πυθίας. Καμιά φορά το βασικό μήνυμα δεν βρίσκεται καν στο κείμενοκαι είναι βασικό ακριβώς γιατί δεν συμπεριελήφθη. Με αυτή τη μέθοδο συντάχθηκε και η δήλωση του Γιουρογκρούπ, για την Ελλάδα. Είναι μια ηχηρή προειδοποίηση: ή συμμορφώνεστε με τις απαιτήσεις του Συμφώνου Σταθερότητας ή ετοιμαστείτε να αποχαιρετήσετε την Αλεξάνδρεια που θα χάσετε.

Από πλευράς πολιτικής ουσίας το κείμενο επαλήθευσε όσους έλεγαν ότι ...

Είναι νίκη να μπορείς να δανείζεσαι;

Ηθελα να αρχίσω με τη φράση «τη σκαπουλάραμε και αυτή τη φορά», αλλά το βρήκα πολύ εξεζητημένο. Πρώτον, γιατί δεν με εμπνέει ο όρος - τι θα πει «σκαπουλάρω»; Τα καταφέρνω; Γλιτώνω στο παρά ένα; Με κυνηγούν, αλλά τους ξεφεύγω; Μου την έχουν στημένη, αλλά εγώ ξεγλιστράω γιατί είμαι ευλύγιστος (παρακαλώ όχι συνειρμούς); Όλα αυτά μαζί;

Δεύτερον, γιατί όποιος νομίζει ότι «τη σκαπουλάραμε»: α) είναι μακριά νυχτωμένος, β) κοιμάται ύπνο βαθύ με το ίδιο πλευρό και πρέπει επειγόντως να γυρίσει για να μην πιαστεί γ) επιεικώς δεν ξέρει τι του γίνεται.

Και τρίτον και σοβαρότερο, με τη σκέψη και μόνο ότι «τη σκαπουλάραμε», κινδυνεύουμε ο καθένας από μόνος του και όλοι μαζί, να ξαναγυρίσουμε εκεί απ΄ όπου αρχίσαμε: χαρωποί και ωραίοι τεμπέληδες της εύφορης πλην χιλιοπροσημειωμένης κοιλάδας! Όχι πατριώτη, δεν είναι έτσι και θα στο πω για να είμαστε εντάξει, και να μη μου λες μετά «α, εγώ δεν τα ήξερα αυτά»...

Παλικάρια, γιατί πανηγυρίζουμε;
Τι λέει αυτή η, από τα σαράντα και βάλε κύματα, απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν είναι παρά η ...

Tο τέλος των ψευδαισθήσεων


Είναι απίστευτο, αλλά υπάρχουν ακόμη σοβαροί άνθρωποι σε αυτήν τη χώρα οι οποίοι πιστεύουν ότι το μεγάλο λάθος αυτής της κυβέρνησης ήταν να εισακουσθούν οι κ. Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλος όταν απεφασίσθη να ανακοινωθεί η πραγματική εκτίμηση για το έλλειμμα.

Είμαστε τόσο βαθιά εμποτισμένοι με την κουλτούρα της «λαμογιάς», που πιστεύουμε πραγματικά ότι θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε επ’ άπειρον να ζούμε με ψεύτικα στοιχεία, μαγειρεύοντας τις στατιστικές μας και πείθοντας τις διεθνείς αγορές να μας δανείζουν χωρίς να ερευνούν ποτέ αν τα θεμελιώδη μας νούμερα βγαίνουν ή όχι.

Αυτό δείχνει, δυστυχώς, πως ένα σημαντικό κομμάτι του πολιτικού μας συστήματος δεν ...

«Το καθήκον της συμμετοχής» [ επιστολή του Μ. Γλέζου προς "Καθημερινή" ]

Σ την ανοιχτή επιστολή του κ. Αντώνη Καρκαγιάνη με τίτλο «Στον Μ. Γλέζο», που δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή» της 9ης Μαρτίου 2010, απαντά σήμερα από τις στήλες της εφημερίδας ο κ. Μανώλης Γλέζος.
Σε εκείνο το άρθρο ο εκδότης της «Καθημερινής» έγραφε σε προσωπικό τόνο προς τον Μανώλη Γλέζο: «Σε θεωρώ πάντοτε, όχι κομματικό, αλλά εθνικό κεφάλαιο... Σαν ένα πολιτικό κεφάλαιο χωρίς ηρωικές πράξεις. Προχθές, όμως, είδα πάλι τη σημαία της Ακρόπολης να ανεμίζει σε άλλα χέρια, στην αρχή κάποιας «συνιστώσας» και μετά χωρίς σκέψη και χωρίς έλεγχο την πήραν τα πονηρά «κανάλια» και ανέβασαν τη θεαματικότητά τους...».
Ο κ. Καρκαγιάννης εξέφρασε και την προσωπική του ανησυχία για την εμπλοκή του αγωνιστή της αντίστασης στις συγκρούσεις των διαδηλωτών με τους αστυνομικούς: «Με απασχόλησε όταν σε είδα στη «μάχη», έξω από ...