Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Autonomia EXPO η μεγάλη έκθεση για την αναπηρία και την αποκατάσταση το Μάιο 2010


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνεται η μεγαλύτερη έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ανεξάρτητη διαβίωση και τους ανεξάρτητους τρόπους ζωής στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στις 28, 29 και 30 Μαΐου από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Για λόγους προσπελασιμότητας το σύνολο της διοργάνωσης είναι «ψηφιακά» υποβοηθούμενο από το http://www.autonomiaexpo.org/ που ενημερώνεται καθημερινά.

Και φέτος στην Autonomia EXPO θα παρουσιαστούν όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που απευθύνονται στους καταναλωτές με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα γεμίσει το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου με χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες που απευθύνονται στους ...

... καταναλωτές με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες. Εκθέτες από όλη την Ελλάδα θα βρίσκονται για να ενημερώσουν για όλα αυτά που αφορούν τους ανθρώπους με αναπηρίες ώστε να μπορέσουν να συγκροτήσουν έναν ρεαλιστικό και αξιόπιστο προσπελάσιμο τρόπο ζωής, ενώ χιλιάδες άνθρωποι με κάθε είδους αναπηρία από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την ομογένεια θα επισκεφτούν το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Η Autonomia EXPO είναι μεγαλύτερη διοργάνωση που γίνεται στην πατρίδα μας και αφορά την κοινότητα των Ελλήνων και των Ελληνίδων με αναπηρίες. Είναι μια ευκαιρία για κάθε άνθρωπο που ζει κάτω από συνθήκες αναπηρίας ή έχει κάποιο σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία είτε επειδή εργάζεται στο χώρο των ΑμεΑ ως επαγγελματίας ή ως επιστήμονας ή ως επιχειρηματίας είτε επειδή θέλει να ανακαλύψει με τα ίδια του τα μάτια και μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική που υπάρχει στην κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες αρκεί να γνωρίσει την αναπηρία ως εμπειρία και ως διαφορά συνθηκών και όρων ζωής στις πραγματικές της διαστάσεις και στο πραγματικό της μέγεθος.

Εκτός από την Autonomia EXPO των περιπτέρων, των βοηθημάτων, των προσαρμοσμένων τεχνολογιών και των προσπελάσιμων υπηρεσιών υπάρχει και η Autonomia EXPO των διαδρόμων όπου χιλιάδες άνθρωποι με σοβαρές και με λιγότερο σοβαρές αναπηρίες είναι εκφραστές του δικού τους προσωπικού προσπελάσιμου τρόπου ζωής. Στο http://www.autonomiaexpo.org/?p=169 υπάρχουν εκατοντάδες φωτογραφίες από τις προηγούμενες διοργανώσεις για να διαπιστώσετε με τα ίδια σας τα μάτια πως η Autonomia EXPO είναι μια έκθεση αυτής καθεαυτής της αναπηρίας ως εμπειρίας και ως διαφοράς συνθηκών και όρων ζωής.

Η Autonomia EXPO είναι μια μοναδική ευκαιρία που γίνεται μια φορά κάθε χρόνο για να γνωρίσετε όλες εκείνες τις υπηρεσίες και τα βοηθήματα που μπορούν να βοηθήσουν τον κάθε άνθρωπο που ζει κάτω από συνθήκες αναπηρίας για να μπορέσει να συγκροτήσει ή να διατηρήσει έναν προσπελάσιμο τρόπο ζωής. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για να μπορέσετε να γνωρίσετε όλες εκείνες τις απαραίτητες τεχνολογίες και τα μέσα αλλά και να δοκιμάσετε σε πραγματική κλίμακα όλα τα βοηθήματα που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, την ανεξαρτησία και την αποκατάσταση των ΑμεΑ.

Ακόμη είναι μια μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσετε και να επικοινωνήσετε με χιλιάδες ανθρώπους με αναπηρίες που ο καθένας από αυτούς έχει υιοθετήσει ένα διαφορετικό αλλά προσπελάσιμο τρόπο ζωής και έχει στηρίξει αυτόν τον τρόπο ζωής σε πολύ συγκεκριμένες τεχνολογίες και νοοτροπίες που φαίνονται με μια πρώτη ματιά.

Είναι αυτονόητο πως η Autonomia EXPO είναι απολύτως προσπελάσιμη σε όλες τις γνωστές αναπηρίες και πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο http://www.autonomiaexpo.org/ όπου υπάρχουν πληροφορίες για όλους τους εκθέτες και εκθέματα, υπάρχει η κάτοψη της έκθεσης σε ψηφιακή μορφή, καθώς επίσης και φωτογραφίες από τις προηγούμενες διοργανώσεις για να διαπιστώσετε πως η Autonomia EXPO είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ανεξάρτητη διαβίωση και τις προσαρμοσμένες τεχνολογίες.

Η Autonomia EXPO υποστηρίζεται από τη μεγαλύτερη «διαφημιστική» καμπάνια που γίνεται στην Ελλάδα για την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες με εκατοντάδες χιλιάδες αφίσες, e-mail, επιστολές, τηλεφωνικές προσκλήσεις, τηλεοπτική και ραδιοφωνική προβολή, SMS αλλά και με κάθε άλλο προσπελάσιμο μέσο. Το σύνολο της «διαφημιστικής» καμπάνιας γίνεται σε προσπελάσιμα μέρη και σε προσπελάσιμες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Η Autonomia EXPO διοργανώνεται από το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ που είναι το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία και σε ύλη περιοδικό για ΑμεΑ στην ελληνική γλώσσα και από το http://www.disabled.gr/ που είναι η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα αναπηρίας στον κόσμο. Όλες οι υπηρεσίες του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ παρέχονται δωρεάν.

ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και Autonomia EXPO
http://www.autonomiaexpo.org/ και http://www.disabled.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :