Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Οι στόχοι της παρέμβασης Μητσοτάκη για κυβέρνηση «εθνικής ανάγκης»

Ανάλογες προτάσεις για κυβέρνηση «εθνικής ανάγκης» έχουν γίνει και από τον Μίμη Ανδρουλάκη πρόσφατα και από τον Ψωμιάδη παλιότερα. Για το timing της πρότασης από τον Κ. Μητσοτάκη μπορούμε να πούμε πολλά. Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια ανάλυση που να συμπεριλαμβάνει το γενικότερο πλαίσιο και τις συγκυρίες που οδήγησαν σε αυτή την πρόταση. Προς το παρόν ειδικά για τον Μητσοτάκη επισημαίνουμε τα εξής:
• Υπερβαίνει τα στενά κομματικά όρια και εμφανίζεται υπερκομματικός
• Εμφανίζεται πραγματικά κεντρώος, μια και αντιλήψεις συγκυβερνήσεων(κυρίως σε περιόδους κρίσεων) υπάρχουν πάντα στη βάση των κεντρώων ψηφοφόρων.
• Δίνει μια επιπλέον διάσταση στη συναίνεση που απαιτείται για την αντιμετώπιση της κρίσης. Τονίζοντας την αποφασιστικότητα που χρειάζεται η προώθηση διακομματικής λύσεως.
• Προαναγγέλλει εξελίξεις σε περίπτωση αποτυχίας της πρώτης προσπάθειας της νέας κυβέρνησης
• Αποφεύγει να αναφερθεί στη νέα ηγεσία της ΝΔ με ηχηρή σιωπή. Προκαλώντας μεγάλο πονοκέφαλο στους στρατηγούς του νέου προέδρου. Μην ξεχνάμε ότι οι μυστικοσύμβουλοι της Ρηγίλλης έχουν επιλέξει να συντηρούν το «αντιμητσοτακικό ρεύμα» στο εσωτερικό της Ρηγίλλης, δίνοντας του και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αποκαλώντας το «μειοψηφία των Χανίων»
• Κρατά πάντως τις αποστάσεις του από την ηγεσία της ΝΔ, τη στιγμή που η Ντόρα Μπακογιάννη έχει επιλέξει να σιωπήσει το επόμενο διάστημα

Αποφασισμένοι να μιλήσουν Δούκας – Τσιτουρίδης


Δούκας – Τσιτουρίδης υποψιάζονται ότι η Ρηγίλλης τους αντιμετωπίζει ως καμένα χαρτιά. Οι σύμβουλοι του Αντώνη θα τους «δώσουν» ως τελειωμένους. Όσο οι Ρηγιλλάριοι δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους τόσο οι ανησυχίες τους επιβεβαιώνονται. Όταν μάλιστα πρόκειται, όπως φαίνεται να κληθεί και ο Καραμανλής και στενοί συνεργάτες του, να καταθέσουν τότε έχουν ακόμα περισσότερους λόγους να θέλουν να τους ρίξουν στην πυρά της εξεταστικής και των μέσων ενημέρωσης. Οι πρώην σύμβουλοι του Μαξίμου, εγκατεστημένοι πλέον στη Ρηγίλλης και συνεργαζόμενοι με τα στελέχη της ΠΟΛΑΝ έχουν αποφασίσει να χρεώσουν όλες τις σκανδαλώδεις συμφωνίες στον Τσιτουρίδη και τον Δούκα. Οι οποίοι αισθανόμενοι ότι οι γραφειοκράτες της Ρηγίλλης τους θεωρούν τελειωμένους και αφού δεν έχουν τίποτα να χάσουν, πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να μιλήσουν. Η συνέχεια αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα.

Είστε έτοιμοι για μια δολοφόνο ...12 ετών;


Ακόμα και αν τη λένε "Hit Girl"?

Ούτε λεφτά υπάρχουν, ούτε πρόγραμμα!..


ΘΥΜΑΣΤΕ το επαναλαμβανόμενο προεκλογικό σύνθημα του Γιώργου Παπανδρέου;
– Και τα χρήματα υπάρχουν και πρόγραμμα έχουμε για την Οικονομία!..
…ΚΑΙ όταν με αυτά και με άλλα έγινε κυβέρνηση, ούτε λεφτά υπήρχαν ούτε πρόγραμμα είχε!..
Επέπεσε, λοιπόν, η παπανδρεϊκή κυβέρνηση ως απίστευτος... φορομπήχτης κατά του λαού και επιχειρεί να βγάλει από τη μύγα ξίγκι!..
***

ΟΜΩΣ, όλα τα μέτρα που έρχονται στη δημοσιότητα έχουν ως στόχο κυρίως τον μικρομεσαίο, τον μισθωτό, τον συνταξιούχο!..
Από αυτούς τους ταλαίπωρους Έλληνες θέλουν να γεμίσουν τα άδεια κρατικά ταμεία!..
Αδέσμευτος Τύπος - Ο Δημήτρης Ρίζος αποκαλύπτει...

Προβληματισμός στη Ρηγίλλης με τον Καρατζαφέρη

Οι μυστικοσύμβουλοι του Σαμαρά πίστευαν ότι η «υπόθεση Καρατζαφέρης» ήταν θέμα ημερών άμα τη ελεύσει του προέδρου Αντώνη στο νεοκλασικό. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, θεωρούνταν ένα «φτηνό» τηλεοπτικό προϊόν που στα πλαίσια των δελτίων ειδήσεων αποσκοπούσε μόνο στην αποδόμηση της κυβέρνησης Καραμανλή, από τα … δεξιά. Είχε τρωθεί η προηγούμενη κυβέρνηση από το κέντρο και απέμενε το ροκάνισμα από τα δεξιά.
Τελικά η κατάληψη της Ρηγίλλης από τα εθνικιστικά στοιχεία της ΠΟΛΑΝ έδωσε την ευκαιρία στον Καρατζαφέρη να περάσει στην πραγματική αντιπολίτευση και στις πραγματικές γροθιές εναντίον των «σκληρών» συμβούλων του Σαμαρά. Δραγώνα, μετανάστες, δημοψηφίσματα, Αβέρωφ. Τα χτυπήματα δε σταματάνε. Μην προλαβαίνουν τα μεγαλοστελέχη της Άνοιξης να αντιδράσουν και να φαίνονται ουρά του. Θέλουν να φύγουν οι κολλητοί του Σαμαρά από την πολυκατοικία και τα χτυπήματα του Καρατζαφέρη δεν τους αφήνουν. Βρισκόμαστε όχι σε μια μάχη εντυπώσεων αλλά σε μάχη τακτικισμού.
Προς το παρόν η Ρηγίλλης δεν βγαίνει από το σπίτι. Παίζει προ! Ακολουθεί τη στρατηγική της αδιαφορίας. Βρε δε βαριέσαι! «Εμείς είμαστε η λαϊκή και καθαρή δεξιά». «Άστον να κουρεύεται». «Δικιά μας είναι η δεξιά».

Αυτό είναι το… ακομμάτιστο ΠΑΣΟΚ;

ΩΡΑΙΑ λόγια ακούστηκαν από τον Γιώργο Παπανδρέου μόλις ορκίστηκε πρωθυπουργός… Και πιο ωραίες οι εξαγγελίες του για την… «αποκομματικοποίηση» του κράτους… Οπως για τα βιογραφικά και την επιλογή… ακομμάτιστων Γενικών Γραμματέων και άλλα…
ΒΕΒΑΙΑ οι «εκατό πρώτες ημέρες» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ πέρασαν και τα λόγια έμειναν λόγια!..
***
ΑΣ πάρουμε, λόγου χάρη, την περίπτωση τοποθέτησης Γενικών Γραμματέων. Σε… οπερετική εξελίχθηκε η όλη υπόθεση, αφού κοντεύουν τέσσερις μήνες και η κυβέρνηση δεν κατάφερε ακόμα να καταλήξει στο ποιους και με ποια προσόντα θα τοποθετήσει ως Γενικούς στα υπουργεία!..
Επειδή όμως γνωρίζουμε πολύ καλά το ΠΑΣΟΚ, εξακολουθεί να παραμένει… «βαθύ ΠΑΣΟΚ»! Με όλη του την παλαιοκομματική φαυλότητα…
***
Και μια που μιλήσαμε για τους «ακομμάτιστους» Γενικούς Γραμματείς, θα σας παραθέσω αυτούσιο σχόλιο – ρεπορτάζ της πασοκικής «Ελευθεροτυπίας». Απολαύστε το…

Ο Χάρης Παμπούκης απειλεί …


…. μέσα ενημέρωσης και τους ιδιοκτήτες τους.
Πέρασε απαρατήρητο αν και σε άλλες περιπτώσεις θα γίνονταν των ειδήσεων το κάγκελο. Αφορμή στάθηκε το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» για τα δωράκια laptop. Κατά τη γνώμη μας στημένο από τον Αναστασιάδη και την παρέα του.
Η αντίδραση όμως του Χάρη ήταν παραπάνω από απειλητική:«Δεν θα περάσουν χτυπήματα κάτω από τη μέση και τακτικές χειραγώγησης. Δεν θα τα ανεχτεί η κυβέρνηση».
Το Πασόκ τα ανέχεται κάτι τέτοια και τα προκαλεί μόνο όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Αυτό το προσθέσαμε εμείς. Δεν το είπε ο Χάρης! Τώρα να πέσουν οι τόνοι γιατί θα περάσουν νόμους στο Κοινοβούλιο….

Οι προθέσεις του Γιώργου για το πολιτικό σύστημα

Φαίνεται ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει αντιληφθεί τα προβλήματα του πολιτικού μας συστήματος και έχει πολλάκις υποσχεθεί ότι θα επέμβει με νομοθετικές ρυθμίσεις που θα μεταβάλλουν αυτό το άρρωστο σύστημα. H μέχρι τώρα στάση του όμως είναι απογοητευτική όσο και αν τα μέσα ενημέρωσης που τον υμνούν και τον κολακεύουν θέλουν να μας πείσουν για το αντίθετο.
Ο πατέρας του Α. Παπανδρέου έλεγε ότι η δημοκρατία μας στηρίζεται σε τρία «βάθρα». Στο κοινοβούλιο, στα συνδικάτα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αποδείχτηκε στην πράξη ότι δεν ήθελε να περάσουν πραγματικές αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση και στα συνδικάτα αλλά σκοπός του ήταν να ελέγξει και τα συνδικάτα και την τοπική αυτοδιοίκηση. Όσο για τη Βουλή, ήθελε μόνο να την υποβαθμίσει και να χτυπήσει στην πραγματικότητα τις ρίζες της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας με τα συνδικάτα όργανα του καθεστώτος και τους δημοτικούς άρχοντες εγκάθετους της σοσιαλιστικής κυβέρνησης.
Άρα στην πράξη ο Α. Παπανδρέου επεδίωκε αυταρχοποίηση του πολιτικού μας συστήματος και όσο και αν οι προθέσεις ήταν αγνές, ανατράπηκαν στην κοινωνική τους εφαρμογή. 20 χρόνια μετά συζητάμε και πάλι για διεύρυνση της δημοκρατίας στην αυτοδιοίκηση. Πάντα με αγνές προθέσεις. Μην το ξεχνάμε. Μόνο που τώρα ο Γ. Παπανδρέου σκέφτεται πώς να κερδίσει πρόσκαιρα και περιστασιακά από τις αλλαγές που σχεδιάζονται στον Καποδίστρια 2. Στην πράξη δηλαδή τίποτα δεν έχει αλλάξει στο Πασόκ όσο και αν έχουν εξελιχθεί οι μέθοδοι που οι προθέσεις διαδίδονται ή διαβουλεύονται και περνάνε από τα μέσα στην κοινωνία.

The Greek people are a difficult if not impossible people to tame






"The Greek people are a difficult if not impossible people to tame, and for this reason we must strike deep into their cultural roots. Perhaps then we can force them to conform. I mean, of course, to strike at their language, their religion, their cultural and historical reserves, so that we can neutralize their ability to develop, to distinguish themselves, or to prevail; thereby removing them as an obstacle to our strategically vital plans in the Balkans, the Mediterranean, and the Middle East".
poleatics.blogspot

Γιατί βούλιαξε η Ελλάδα. Βενετία... θυμίζουν πολλά νησιά του Αιγαίου


 Βενετία... θυμίζουν πολλά νησιά του Αιγαίου, αλλά και αρκετές παραθαλάσσιες περιοχές σε όλη τη χώρα, καθώς η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε τις τελευταίες ημέρες μέχρι και ένα μέτρο. Το φαινόμενο της πλημμυρίδας οφείλεται στις έντονες καιρικές συνθήκες, όπως εξηγούν στην «Espresso» οι επιστήμονες. 

Το φαινόμενο -σύμφωνα με τους επιστήμονες- οφείλεται στους ισχυρούς νοτιάδες που πνέουν τις τελευταίες ημέρες και εκτός από τις πλημμύρες προκάλεσαν και μεγάλα προβλήματα τόσο στις θαλάσσιες όσο και στις αεροπορικές συγκοινωνίες. Παραθαλάσσιες περιοχές έγιναν ένα με τη στάθμη της θάλασσας, περιουσίες καταστράφηκαν, δρόμοι διαβρώθηκαν, ενώ κινδύνευσαν και πολλοί άνθρωποι από τη μανία της φύσης.

Τις τελευταίες ημέρες αρκετά παράλια της Ελλάδας βρέθηκαν στη δίνη ασυνήθιστων -για τη χώρα μας- ακραίων καιρικών φαινομένων, ενώ ακόμη και μέχρι σήμερα η εικόνα που αντικρίζει κανείς στις πόλεις και τα νησιά που... βούλιαξαν, θυμίζει βιβλική καταστροφή.

Στη Σύμη, στη Τήλο, στη Πάτμο, στη Νίσυρο, στη Λευκάδα, στην Ιθάκη, στη Χίο, στην Μπούκα Αμφιλοχίας, στο Ρίο καθώς και σε αρκετές περιοχές της Χαλκιδικής η θάλασσα παραμένει ....

Δεκάλογος ευτυχίας για το 2010

Δεκάλογος ευτυχίας για το 2010. Βρετανός γιατρός συμβουλεύει να επικεντρωθούμε περισσότερο στην ψυχική μας υγεία. Η αρχή του νέου χρόνου είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για έναν γιατρό να μας ενθαρρύνει να υιοθετήσουμε υγιεινότερο τρόπο ζωής και να δώσει συμβουλές για τη διατροφή, την άσκηση, το αλκοόλ και το τσιγάρο.

Όμως φέτος ίσως θα έπρεπε να επικεντρωθούμε λιγότερο στη σωματική μας υγεία και περισσότερο στο να είμαστε πιο ευτυχείς. Ιδού δέκα συμβουλές για να ένα πιο ευτυχισμένο 2010. 

ΣΠΑΣΤΕ ΤΗ ΡΟΥΤΙΝΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ
Παρ΄ ότι πολλοί βρίσκουν τη ρουτίνα καθησυχαστική, είναι καλό να προσθέτουμε ποικιλία. Μικρές αλλαγές αρκούν: πηγαίνετε κάπου αλλού διακοπές, κόψτε τα μαλλιά σας σε άλλο κομμωτήριο, αγοράστε ρούχα από ένα νέο κατάστημα. Δοκιμάστε μια.....

Η αποχαιρετιστήρια επιστολή Βλαστάρη.

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνέλευση των εργαζομένων της “Ελευθεροτυπίας”, οι συγκεντρωμένοι στον 6ο συντάκτες ενημερώνονταν…τηλεφωνικά {από τον 3ο} ότι κυκλοφορεί μια επιστολή του Γιάννη Βλαστάρη, ο οποίος βρισκόταν μπροστά τους. Με σάρκα και οστά. Στην επιστολή αυτή εντοπίζονται μερικά αξιομνημόνευτα σημεία του σκεπτικού του απερχόμενου διευθυντή, αλλά και του τρόπου συνεννόησης {των συντακτών} και λειτουργίας του φύλλου.

“Συνάδελφοι,
Λυπάμαι που οι τελευταίες εξελίξεις με αναγκάζουν να επικοινωνήσω μαζί σας με αυτόν τον “ψυχρό” ηλεκτρονικό τρόπο. Είναι χρέος μου, όμως, να μιλήσω. Χρέος μου απέναντι στην αλήθεια, στα τριάντα χρόνια επαγγελματικής μου ζωής και στα είκοσι χρόνια που συμπλήρωσα στην Ελευθεροτυπία. Η συγκυρία, άλλωστε, προσφέρει έναν χαρακτηριστικό συμβολισμό: Την ώρα που η “Κυριακάτικη” επιστρέφει στην κορυφή των κυκλοφοριών και ο διευθυντής της συμπληρώνει μια εικοσαετία στην εφημερίδα, η ιδιοκτησία … τον απομακρύνει! Και μάλιστα, παρά τη διαφωνία του φυσικού του προϊσταμένου, του εκδότη Θ. Τεγόπουλου.

Για τους νεότερους συναδέλφους πρέπει να πω ότι η δική μου όμορφη περιπέτεια ξεκίνησε με την ....

Για ποιους λόγους ο συν-νικητής Δημήτρης δεν βρήκε γραφείο στη Ρηγίλλης

Θα ‘χετε σίγουρα ακούσει ότι ο (αυτό)φερόμενος ως «υπαρχηγός» της Νέας Δημοκρατίας κος. Δημήτρης Αβραμόπουλος θα μεταφέρει ολόκληρο το επιτελείο της επιχειρησιακής δράσης την οποία πρόκειται να αναλάβει εν’ όψει του επικείμενου Συνεδρίου Αρχών του κόμματος, στα παλιά του γραφεία δίπλα στο Καλλιμάρμαρο.
Σωστά;
Εύλογα λοιπόν θα διερωτηθείτε…
Καλά, ολόκληρος υπαρχηγός και δε βρέθηκε ούτε ένα γραφείο για ‘κείνον στο νεοκλασσικό της Ρηγίλλης;

Κάποιοι κακοπροαίρετοι έσπευσαν να προδικάσουν ότι στην πρώτη στροφή της κοινής -πλέον- κομματικής τους διαδρομής, ο κος. Σαμαράς αποφάσισε να φανερώσει στον πολιτικό του συνέταιρο τα γνωστά σε παλιούς παθόντες γνωρίσματα της μνησιφιλίας και αχαριστίας που τον διακρίνουν και «άδειασε» τον κο. Αβραμόπουλο στο πρώτο χαντάκι.

Οι γνωρίζοντες καλύτερα την κατάσταση διατείνονται ότι απλά, το περιορισμένο σε εμβαδό και χώρους νεοκλασσικό, δεν ήταν πρακτικά δυνατό να χωρέσει το πολιτικό μεγαλείο του ....

Η Γαλλία ακύρωσε 50 εκ. δόσεις εμβολίων


Η γαλλική κυβέρνηση ακύρωσε την παραγγελία 50 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου κατά της γρίπης H1N1, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Υγείας Ροζελίν Μπασελό στο τηλεοπτικό κανάλι TF1. «Οι παραγγελίες αυτές ούτε παραδόθηκαν ούτε πληρώθηκαν, οπότε ακυρώθηκαν», δήλωσε η υπουργός.

Λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό ποσό των δόσεων που παραγγέλθηκαν (712 εκατ. ευρώ) «αυτό σημαίνει μια εξοικονόμηση περισσότερο από το μισό», πρόσθεσε η κ. Μπασελό.

Η υπουργός Υγείας εξήγησε σχετικά με τις δόσεις που παραγγέλθηκαν στα εργαστήρια ότι «αν επρόκειτο να το κάνω και πάλι, θα έκανα ακριβώς το ίδιο
πράγμα».

Η βία απασφάλισε, το κράτος... λείπει σε παγκόσμια περιοδεία


Κάθε όριο δείχνει να έχει χαθεί και συνεχή περιστατικά ακραίας εγκληματικής βίας, κυρίως στην Αθήνα, συνθέτουν πλέον καθημερινά όλο και πιο εφιαλτικά σκηνικά.
Με τον πιο τραγικό τρόπο επιβεβαιώθηκε σε ελάχιστα 24ωρα το πρωτοσέλιδο του «Έθνους της Κυριακής» της περασμένης εβδομάδας, για το πώς η εγκληματικότητα βρίσκεται πια «εκτός ελέγχου» και η υπεύθυνη για την πάταξή της Αστυνομία, έχει τεθεί προ πολλού «εκτός μάχης».

Έρχεται άγριος Φεβρουάριος με απολύσεις!




Προβλέπεται εκτόξευση της ανεργίας από τον Φεβρουάριο!

Ο αμαθής και ευκολόπιστος ΕΛΛΗΝΑΣ

Πέρασαν λοιπόν οι 100 πρώτες μέρες της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Η περίοδος που τόσο είχε διαφημιστεί από τα ανιδιοτελή και αντικειμενικά Ελληνικά ΜΜΕ.

Τί είδαμε λοιπόν αυτές τις περιβόητες 100 πρώτες μέρες της Κυβέρνησης του "λεφτά υπάρχουν" Γ.Παπανδρέου;

Ατολμία,ανικανότητα,αναποφασιστικότητα και παλινωδίες.

Τι να πρωτοθυμηθούμε;

Λιμάνι-cosco,το τρύκ της τεχνητής διόγκωσης του ελλείματος,την απόλυτη φούσκα της Ανοιχτής Διακυβέρνησης,τις παλινωδίες για το πάγωμα των μισθών,την ανικανότητα γρήγορης στελέχωσης της Κυβέρνησης,την ...στελέχωση της τελικά με σούπερ αξιοκρατικά κριτήρια του βαθέος ΠΑΣΟΚ,την αρλούμπα με τα τέλη κυκλοφορίας,τη δήθεν και χωρίς σχέδιο πάταξης της φοροδιαφυγής,το "έτσι γουστάρω άμα σας αρέσει" νομοσχέδιο για τους μετανάστες.

Η απόλυτη αποτυχία,οι πολυδιαφημισμένες 100 πρώτες μέρες της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Δε θα μπορούσε βέβαια να γίνει διαφορετικά αφού η επιλογή της στελέχωσης της,κυρίως με άτομα του ...

Άγρια επιδρομή σε μισθούς και συντάξεις


Εκτός ελέγχου το έγκλημα


Μοιάζει με τυφώνα. Η εγκληματικότητα σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Οι δρόμοι της Αθήνας όλο και περισσότερο θυμίζουν... Βηρυτό, την ίδια ώρα που η Αστυνομία, αμήχανη, απλά παρακολουθεί, αδυνατώντας να αναστρέψει τη ζοφερή εικόνα και να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.
Εν ψυχρώ δολοφονίες, «γαζωμένοι» αστυνομικοί που... τόλμησαν να εμπλακούν σε ληστεία, νυχτερινές εισβολές σε σπίτια επωνύμων και ανωνύμων από οργανωμένες ομάδες ενόπλων κακοποιών, επαναλαμβανόμενο πιστολίδι στη μέση του δρόμου, μέρα μεσημέρι, μπροστά στα έντρομα μάτια διερχομένων, που τρέχουν να κρυφτούν, επιθέσεις συμμοριών σε τράπεζες, χρηματαποστολές, στα καταστήματα και στα σπίτια εκτοξεύουν τον δείκτη της εγκληματικότητας στα ύψη.
Εκτός ελέγχου το έγκλημα

Πλησίασαν τις 70.000 οι διαρρήξεις-κλοπές που καταγγέλθηκαν στις αστυνομικές αρχές το 2008 και ήδη για το πρώτο τρίμηνο του 2009 η εκτίμηση είναι ότι θα είναι αυξημένες κατά 18% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι και τα πρωτοφανή ρεκόρ που καταγράφηκαν.

Ολοι οι δείκτες εγκληματικότητας έχουν εκτοξευθεί. Με βάση τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΕΛ.ΑΣ. για ....

Από τα κάλαντα θα ζητάμε αποδείξεις;

Εάν η κυβέρνηση θέλει πράγματι να πατάξει τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή οφείλει να επιβάλει και στα κάλαντα …. ταμειακές και αποδείξεις.

Πως του ξέφυγε η ιδέα του υπουργού;
Τι είναι δηλαδή τα παιδιά που λένε κάλαντα;

Πέραν της μεταμοντέρνας αισθητικής, δεν πρέπει να συνηθίζουν στην ιδέα «αγαπάς την Ελλάδα;».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου οφείλει να επανεξετάσει την πολιτική του και θα έπρεπε να ξεκινήσει από τα παιδιά.
Μόνο έτσι η πολιτική παράγει παιδεία.
Μιλάμε για πολιτική παιδεία στην πράξη!

Έτσι «ο νοικοκύρης του σπιτιού χρόνια πολλά θα ζήσει»!...!

Γιατί λέει οι αστυνομικοί τελευταία βαράνε όποιον βρουν μπροστά τους;

 
Τους έχει βαρέσει αλύπητα η πρωτοχρονιάτικη έκλειψη της σελήνης.
Μη δει η Πανσέληνος, στολή.
Όποιος τη φορά, γίνεται ... λυκάνθρωπος!

Αλήθεια τι παίζει με τις πρώτες 100 μέρες;

 
Που βρίσκονται;

Μετράει κανείς;

Ή δεν έχει σημασία πια;

Κορόιδα μαζεύετε αποδείξεις!

Εσείς που κυνηγάτε το μεροκάματο για να εξασφαλίσετε στην οικογένειά σας ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, μπορείτε να μαζεύετε αποδείξεις σαν κορόιδα και να γλυτώσετε λίγα ευρώ στην εφορία.

Εάν όμως ήσασταν κομιστής 5 εκατομμυρίων ευρώ κανένας δεν θα ενδιαφέρονταν για σας. Π'αρτα και φύγε να τα κάμεις βόλτα στο κέντρο της Αθήνας.


Εάν τολμούσε κανένας να σας ελέγξει θα ήταν φασίστας και πράκτορας της δεξιάς. 

Το καλύτερο είναι μετά. 

Θα σας αναλάμβαναν υπό την προστασία τους, μεγάλοι επιχειρηματικοί και εκδοτικοί οίκοι.
Έτσι θα μπορούσατε να απολαύσετε τους καρπούς της μαύρης σακούλας…

Κάπνισμα και Καρκίνος

Μια νέα μεγάλη ολλανδική επιστημονική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενες μελέτες ότι το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων ειδών καρκίνου του στομάχου και του οισοφάγου, ενώ η κατανάλωση αλκοόλ έχει μικρότερη επίπτωση, αυξάνοντας τον κίνδυνο μιας μορφής καρκίνου του οισοφάγου.
Η έρευνα, υπό την Τζέσι Στίβενς της Σχολής Ογκολογίας και Αναπτυξιακής Βιολογίας του πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, η οποία δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "Gut" (Έντερο), σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, μελέτησε πάνω από 120.000 ενηλίκους, ηλικίας 55 έως 70 ετών, επί 16 χρόνια.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης των δύο κυριότερων μορφών καρκίνου του στομάχου, καθώς και των δύο κυριότερων μορφών καρκίνου του οισοφάγου, από 60% έως 263%, σε σχέση με τους μη καπνιστές. Η νέα έρευνα ενισχύει τις γενικές ιατρικές συστάσεις για συγκρατημένη κατανάλωση αλκοόλ και κόψιμο του ...

Σε λίγο δεν θα υπάρχει υπουργός ή υφυπουργός για δείγμα !

Όταν δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία με την πελατειακή ψηφοθηρική συναλλαγή του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών κ. Ρόβλια, εκείνος έσπευσε αμέσως να θέσει στη διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτησή του.

Τότε εκφράστηκε η άποψη ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία κηλίδα (sic!) στο κυβερνητικό σχήμα !
Επιπροσθέτως, η απόφαση για την απομάκρυνση του κ. Ρόβλια από την κυβέρνηση συνοδεύτηκε και από την εντολή προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο να συντάξει... έναν κώδικα δεοντολογίας για τα μέλη της κυβέρνησης.

Καθώς φαίνεται ο (χωρίς υπουργικό αντικείμενο) κ. Πάγκαλος και το 20μελες γραφείο του (που θα μας στοιχίσει περί το 1 δισ. παλαιές δραχμούλες), δεν έδειξαν την πρέπουσα προσοχή με αποτέλεσμα το πελατειακό κράτος να κυριαρχεί σε κάθε επίπεδο και γραφείο αυτής της κυβέρνησης.

Χθες το «ΘΕΜΑ» δημοσιοποίησε έγγραφα μέσα από το γραφείο του υφυπουργού Υποδομών κ. Μαγκριώτη, από τα οποία φαίνεται όχι μόνο ότι το γραφείο του δέχτηκε αιτήματα για ρουσφέτια, αλλά και ότι ....

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει ο Καποδίστριας 2

Ανάστατοι δήμαρχοι και νομάρχες του Πασόκ και της ΝΔ. δεν ξέρουν πώς να κινηθούν και οι δημοτικές πλησιάζουν Συνήθως τέτοια εποχή έχει αρχίζει να διευκρινίζεται το τοπίο και ο προεκλογικός αγώνας έχει ξεκινήσει τουλάχιστον σε επίπεδο επαφών για τους υποψηφίους.
Ο Καποδίστριας 2 θα γίνει αντικείμενο διαβούλευσης στο διαδίκτυο, εντός του Ιανουαρίου, ενώ μέχρι το Πάσχα θα ξέρουμε ποιοι δήμοι και ποιες νομαρχίες θα έχουν απομείνει. Περιμένοντας τη διαβούλευση λοιπόν! Από τους 1034 δήμους θα απομείνουν 450 (ίσως φτάσουν τους 500 με τους διαφωνούντες που δεν θέλουν με τίποτα νέα συνένωση) και οι νομαρχίες (θα γίνουν περιφέρειες) θα περιοριστούν μόνο σε 13. Αυτό σημαίνει ....

Τι να σημαίνουν τα... χτυπήματα στην πλάτη...;

“Πάνω από 110 εκατομμύρια κόστισαν τα εμβόλια!!!!!! Τουλάχιστον 15 εκατομμύρια εμβόλια δεν θα χρησιμοποιηθούν επί 7 ευρώ το ένα και θα καταλάβετε το μέγεθος του σκανδάλου!!!!!! Το παρεάκι του Αβραμόπουλου καλά το έπαιξε το παιχνίδι. Να δούμε ποιός θα το ξεσκεπάσει”, γράφει ο «Νεο Δημοκρατης» στο F/B.

Τώρα εμείς τι να πούμε σχετικά με το «ξεσκέπασμα»…; Μήπως τα.. φιλικά χτυπήματα στην πλάτη από τον ΓΑΠ ήθελαν να «καθησυχάσουν» τον Αβραμό, ότι όσο είναι «φιλαράκι» με το Σφουγγαράκη δεν έχει να φοβάται τίποτα…; Μήπως - λέμε μήπως… - εξ αρχής η απρόσμενη στήριξη του Αβραμό στον Αντωνάκη «εξασφαλίστηκε» με… «εμβολιακές πιέσεις»…; Τι να κάνουμε… Δεν ζούμε στην εποχή της αγνότητας και όλα τα υποψιαζόμαστε… Είναι και αυτές οι «συμπτώσεις», βρε παιδί μου, που δεν σ’ αφήνουν ν
αγιάσεις...