Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Πανάκριβη η βενζίνη και στην Αμερική


CHICAGO, IL - DECEMBER 23: A gas station advertises gas in excess of $3 per gallon December 23, 2010 in Chicago, Illinois. According to AAA the national average price for a gallon gas is above $3 for the first time since October 2008. (Photo by Scott Olson/Getty Images)Απλησίαστη και στην Αμερική η βενζίνη. 
Οι Αμερικάνοι δεν είναι συνηθισμένοι σε τόσες ψηλές τιμές πετρελαίου. 
Πάνω από 3 δολάρια πήγε το γαλόνι. 
Τείνει να ξεπεράσει και τις τιμές του Οκτωβρίου του 2008!

Φήμες θέλουν να έχουν αναγνωριστεί οι δράστες της επίθεσης κατά του Κωστή Χατζηδάκη

Φαίνεται ότι οι έρευνες έχουν αποδώσει. Τουλάχιστον ένας εκ των τραμπούκων (ο σκουφάτος) έχει ταυτοποιηθεί. Και είναι συνταξιούχος του ΟΤΕ. Αναλόγου θέσεως φαίνεται ότι είναι και οι άλλοι δύο.
Άιντε να δούμε που ανήκουν! Είναι περίεργη η αρχική χλιαρή αντίδραση της ΝΔ. Για συνταξιούχοι του ΟΤΕ φαίνεται ότι περιστρέφονται γύρω από τα δύο μεγάλα κόμματα. Το πιο πιθανόν είναι να ανήκουν στους ...................

Το δελτίο του Mega είναι πλέον καθαρά Σαμαρικό

Ποτέ άλλοτε το δελτίο του Mega δεν ήταν τόσο πολύ ….. δεξιό. Ένα κλικ δεξιότερα και γίνεται ακροδεξιό. Λίγο ακόμη και θα βάζει live κάμερες στον Άγιο Παντελεήμονα! 
Με μπροστάρηδες τον Πρετεντέρη και την Τρέμη. Είναι φαίνεται περισσότερο ελεγχόμενοι από τον εργολάβο Μπόμπολα. 
Εκεί βρίσκεται η εξήγηση. Ο εργολάβος φροντίζει για τα οικονομικά του συμφέροντα. Πιέζει για δημόσια έργα. Και τα έχει ...................

Κι’ άλλο Νόμπελ κέρδισε ο Σαμαράς!

Δεν ξέρουν τι να τα κάμουν τα Νόμπελ οι οικονομολόγοι του Σαμαρά και ο ίδιος ο Αρχηγός. 
Το πρώτο Νόμπελ ήταν δύσκολο. 
Τα επόμενα έρχονται σαν τρελές σφαίρες Νο 3 ½. Kάθε φορά που βγαίνει και μιλάει στη Βουλή, παίρνει από ένα! 
Σκέφτονται στη Ρηγίλλης να αρχίσουν να τα κάνουν δώρο στους φίλους και τα μέλη της Πολιτικής Άνοιξης και αν περισσεύουν και στους περαστικούς από τον πεζόδρομο της Ρηγίλλης. 
Για να έχουν οι άνθρωποι να θυμούνται περασμένα μεγαλεία: 
«Καλέ πάρτε και σεις κανά Νόμπελ! Δεν έχουμε που να τα βάλουμε. Λυπηθείτε μας!»…. 
«Καλέ κύριε θέλετε κι’ εσείς ένα; Μας περισσεύουν και δεν θέλουμε να τα πετάξουμε» ….
Το Δίκτυο Σαμαρά, αποτελεί πλέον την επιτομή της ......................

Ο τοίχος της ημέρας είναι Αγιοβασιλιάτικος!

Το θρησκευτικό νόημα των Χριστουγέννων

Εκτός από την διασκέδαση και την απόλαυση των Χριστουγέννων, η γνώση του θρησκευτικού περιεχομένου των γιορτινών ημερών είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα. Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί ή συγκεκριμένες διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν για τον εορτασμό των Χριστουγέννων.
Παρόλα αυτά, υπάρχει ένας τεράστιος κατάλογος με έθιμα, τα οποία σχετίζονται με τα Χριστούγεννα και ποικίλουν από χώρα σε χώρα. Αρκετά έθιμα, όπως το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και η ανταλλαγή δώρων, είναι δανεισμένα από τα πρώιμα ειδωλολατρικά θρησκευτικά σύμβολα.
Στις περισσότερες δυτικές χώρες, ο εορτασμός των Χριστουγέννων έχει τόσο  ..................

Η Ν.Κορέα ξεκίνησε ευρείας κλίμακας γυμνάσια στα σύνορα με τη Β.Κορέα

A South Korean Navy's floating base as the sun rises near Yeonpyeong island, South Korea, on December 23, 2010.   UPI/Keizo Mori Photo via Newscom

Ξεκίνησαν σήμερα ευρείας κλίμακας χερσαίες και αεροπορικές ασκήσεις των ενόπλων δυνάμεων της Ν.Κορέας κοντά στα σύνορα με τη Β. Κορέα μετέδωσε πριν από λίγο το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων «Yonhap». 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα γυμνάσια αυτά πραγματοποιούνται 30χλμ. από τα σύνορα, στο πεδίο βολής στην Ποτσόν, και εμπλέκουν τουλάχιστον 100 τύπους όπλων.
Από την πλευρά της, η Β.Κορέα χαρακτήρισε τα εν λόγω γυμνάσια ως «ψυχολογικό πόλεμο» της «πολεμοκάπηλης» κυβέρνησης της Νότιας Κορέας. (REUTERS,ASSOCIATED PRESS)
A Korea Coast Guard's ship sails past the South Korean Navy's floating base as the sun rises near Yeonpyeong island, South Korea, on December 23, 2010.   UPI/Keizo Mori Photo via Newscom

Απανωτές διαρήξεις στο Κολωνάκι

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Σειρά Διαρρήξεων σημειώθηκε χθες βράδυ στο Κολωνάκι. 
Συγκεκριμένα 8 πολυκατοικίες στην σειρά χτύπησαν νυχτερινές ώρες στην οδό  Πινδάρου και την οδό Ηρακλείτου στο Κολωνάκι. 
Οι ληστές έφτασαν δίπλα από το σπίτι της υπουργού Λούκας Κατσέλη, ευτυχώς χωρίς να φτάσουν στην οικία της.....

ΗΠΑ:Δεν θα συζητηθεί προς το παρόν ψήφισμα για την γενοκτονία των Αρμενίων

Το σχέδιο ψηφίσματος για την αναγνώριση της γενοκτονίας 1.500.000 Αρμενίων το 1915, την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δεν θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια του Σώματος, σήμερα. 
Ο Λευκός Οίκος και το State Department άσκησαν πιέσεις να μην ψηφιστεί το σχέδιο ψηφίσματος, εκφράζοντας την άποψη ότι μια απόφαση που θα ..................

Ο ευφυέστερος των Ελλήνων

Συνέντευξη στην Ειρήνη Βανταράκη
Είναι 42 χρονών, όμως ο δείκτης του I.Q. του αγγίζει το 189. Ο ερευνητής και μαθηματικός, Νίκος Λυγερός, μίλησε αποκλειστικά στη zougla.gr και την Ειρήνη Βανταράκη για τα τεκταινόμενα στην ελληνική οικονομία, τον πολιτισμό αλλά και για την «ευτυχία του να είσαι Έλληνας». 
Παράλληλα, αναδεικνύει και το καλλιτεχνικό του ταλέντο μέσα από την έκθεση ζωγραφικής «Μετά το έργο του Vincent».
Αξίζει, ωστόσο, να σταθούμε για λίγο στο βιογραφικό του διαπρεπή αυτού Έλληνα. 
Ο Νίκος Λυγερός γεννήθηκε το 1968 στο Βόλο. Ως μαθηματικός και ερευνητής ασχολήθηκε με την Άλγεβρα, τη Θεωρία των Αριθμών αλλά και με τον τομέα της Συνδυαστικής.
Εδώ και αρκετά χρόνια είναι ......................

Λουκέτο έβαλε το χιονοδρομικό κέντρο στο Φαλακρό Δράμας

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα falakro.gr, το χιονοδρομικό κέντρο του θα παραμείνει κλειστό για την περίοδο των εορτών αλλά σύμφωνα με πληροφορίες το λουκέτο μπήκε λόγο χρεών και παραμένει άγνωστο πότε θα ανοίξει και αν θα ξανά ανοίξει

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΕΙΛΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ


Μια είδηση που πέρασε στα ψηλά!!
Στα ίχνη Αξιωματικού του Λιμενικού που εκβιάζει και απειλεί με ανώνυμα απειλητικά σημειώματα συνοδευόμενα με σφαίρα 9 μμ πιστολιού βρίσκεται το Λιμενικό.
Τα πειστήρια του εγκλήματος τοποθετήθηκαν και στο αυτοκίνητο υψηλόβαθμης Αξιωματικού του Λιμενικού σώματος , μοναδικής ίσως κυβερνήτη Περιπολικού Ανοικτής θαλάσσης , που πρόσφατα  ..................

Εκρήξεις που θυμίζουν ...... Ελλάδα!


ROME, ITALY - DECEMBER 23: A policeman stands in front of the Ukrainian Embassy were a parcel bomb was discovered on December 23, 2010 in Rome, Italy. Two parcel bombs, believed to be the work of anarchists, have today exploded at the Swiss and Chilean Embassies. The first explosion occured at the Swiss Embassy, seriously injuring one person, and another person has been taken to hospital after the explosion at the Chilean Embassy. (Photo by Franco Origlia/Getty Images)Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις παγιδευμένων πακέτων στην πρεσβεία της Χιλής και στην πρεσβεία της Ελβετίας, στη Ρώμη.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η έκρηξη δέματος στην ελβετική πρεσβεία συνδέεται με την υπόθεση του Ελβετού αναρχικού, Μάρκο Κάμενις. 

Υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2011

Με ψήφους 156 υπέρ και 142 κατά, επί 298 βουλευτών, υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για το 2011. 
«Το 2012 θα μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης και το 2013, απαλλαγή απ’ το Μνημόνιο. Τα επώδυνα μέτρα είναι πίσω μας πια» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του. 
O πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι σε αυτό το μείγμα πολιτικής δεν πρόκειται να δώσουμε συναίνεση ...... 

Νέα εμμονή Σαμαρά:«Πού το πάει η λούγκρα η Ευρώπη»;

Σε νέα εμμονή έχει υποπέσει ο λογισμός του Σαμαρά. Που πάει η καρακαηδόνα η Ευρώπη, η αβυζαλέα. Για κοπέλα από σπίτι δε φαίνεται! Στο πολύ το κούκου φέρνει! Το σκέφτεται πολύ κι έχει βάλει τους Σοφούς Συμβούλους να κρατάνε τσίλιες, μην τυχόν και τους ξεφύγει! Όλοι οι βλαχοτηνέιτζερς της Ρηγίλλης εκπαιδεύονται στην διακυβέρνηση της Νέας Εξουσίας. Παρακολουθήσεις, χαφιεδισμοί, ρουφιανιές και άλλες προχωρημένες δραστηριότητες …. ακατάλληλες για ανηλίκους.
Για να εκπαιδεύσουν το ακατοίκητό τους που αράχνιασε στο δεύτερο γραφείο της Ρηγίλλης. Μέχρι στιγμής τζάμπα τα παίρνουν, όλο σαχλαμάρες λένε και ο λαός φωνάζει το Σαμαρά …… «Αλεεεέκο»! Μάλλον για αρσενική Αλέκα Παπαρήγα τον περνάνε, ή νομίζουν πως  ...................

Οι κορυφαίες έρευνες του 2010 σύμφωνα με το περιοδικό Science

Όπως συνηθίζει να κάνει κάθε χρόνο λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά, το περιοδικό Science παρουσιάζει τις εκτιμήσεις του για τις κορυφαίες επιστημονικές έρευνες του έτους. Το σημαντικότερο επίτευγμα του 2010 ήταν η δημιουργία της «πρώτης κβαντικής μηχανής», ενώ οι νέες τεχνολογίες γενετικής ανάλυσης κυριαρχούν στη λίστα με τους εννέα «αναπληρωματικούς».

Κβαντική ταλάντωση

To σημαντικότερο επίτευγμα του 2010, εκτιμά το κορυφαίο αμερικανικό περιοδικό, ήταν η μικροσκοπική ...................... 

Ρηγίλλης:πακτωλός χρημάτων σε γνωστά blogs .....

Tώρα που τα χρήματα στέρεψαν στο πάλαι ποτέ υπερήφανο «μαγαζί», όλοι ψάχνονται για το που πήγαν τα λεφτά… 
Μάλιστα και εν όψει του «ανασχηματισμού», κάποιοι ή κάποιος δεν διστάζει να δώσει πληροφορίες για πακτωλό χρημάτων που δόθηκαν κάτω από το τραπέζι σε γνωστά ανώνυμα blogs για να περάσουν τα … «παραπολιτικά» που τους συνέφεραν. 
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι μόλις δουν κάτι να γράφεται σε blogs οι γνωστοί συνεργάτες του προέδρου, τρέχουν να ...............

Ο Μπουτάρης στην σκοπιανή Bechuk:«το Σλαβομακεδονία είναι πολύ καλό όνομα και μάλιστα καλύτερο από τη Βόρεια ή Νέα Μακεδονία.»

Φτάνει η ξενοφοβία, ο εθνικισμος και ο υπερπατριωτισμός. Τα πράγματα, ωστόσο, είναι πιο σοβαρά από ό, τι νόμιζα.
Στη Θεσσαλονίκη θα αλλάξουν τα πράγματα. Έχουμε πολλές επενδύσεις σε ΠΓΔΜ και Τουρκία και καλή συνεργασία και επικοινωνία. Η ταυτότητα αυτής της πόλης, αν κοιτάξετε μέσα από τα μνημεία τα τελευταία 500 χρόνια, δείχνει ότι έχουμε μνημεία και από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και από τους Εβραίους και θα πρέπει να αποδέχτούμε ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Δεν πρέπει να φοβόμαστε ή να κρύβουμε την ιστορία.

Μερικές ιδέες αδελφοποίησης δυο πόλεων, θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος του προγράμματός μου ως δήμαρχος. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να βρούμε μια λύση στο ........................