Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

«Τεσσάρα» της Γερμανίας επί της Αυστραλίας

June 13, 2010 - Durban, South Africa - epa02200148 German national soccer team players have a team huddle before the FIFA World Cup 2010 group D preliminary round match between Germany and Australia at the Durban stadium in Durban, South Africa, 13 June 2010.June 13, 2010 - Durban, South Africa - epa02200158 Australia's Richard Garcia (R) takes a shot on goal as Germany's Philipp Lahm (L) defends and goalkeeper Manuel Neuer (2nd L) prepares to stop the shot) during the FIFA World Cup 2010 group D preliminary round match between Germany and Australia at the Durban stadium, Durban, South Africa, 13 June 2010.June 13, 2010 - Durban, South Africa - epa02200163 Germany's Lukas Podolski celebrates after scoring the 1-0 lead during the FIFA World Cup 2010 group D preliminary round match between Germany and Australia at the Durban stadium, Durban, South Africa, 13 June 2010.
Επίδειξη δύναμης έκανε η Γερμανία απέναντι στην Αυστραλία, της οποίας επιβλήθηκε με 4-0 για την πρεμιέρα του τετάρτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής.
Content © 2010 ZumaPress All rights reserved.

Μεγάλο πανηγύρι ετοιμάζει ο τελετάρχης Δ. Αβραμόπουλος

Αγαπητό Περιοδικό
Είναι άραγε αλήθεια η πληροφορία ότι ο φαντεζί Αβραμόπουλος σκέφτεται να δώσει έξτρα πανηγυρικό τόνο στο επικείμενο Συνέδριο, μοιράζοντας βουβουζέλες στο πλήθος των παραδείσιων πουλιών που συναπαρτίζουν αυτή τη στιγμή τους οπαδούς της νέας Νέας Δημοκρατίας;
Φιλικά
CK

Γιατί πανηγυρίζουν Αριστερά μέσα ενημέρωσης για την «καθαρότητα» του Αντώνη;

Πανηγυρίζουν τα μέσα ενημέρωσης των κρατικοδίαιτων συμφερόντων για την ιδεολογική «καθαρότητα» που επιβάλλει ο Αρχηγός Αντώνης στη Νέα Δημοκρατία. Ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε κάτι τέτοιο. Αριστερές εφημερίδες να χαίρονται ιδιαιτέρως για την ….. «δεξιά καθαρότητα»! η διαπλοκή στο απόγειό της. Και ξην ξεχνάμε ότι μαζί με την διαπλοκή πάει παρέα το παρασκήνιο της διαφθοράς και οι κανόνες που διέπουν τα συμφέροντα των ισχυρών οικονομικών παραγόντων .
«Επιτέλους η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει στις ρίζες της. ….. Ήταν λάθος οι μεσαίοι χώροι και οι κεντροδεξιοί πειραματισμοί. ….. Μόνο ο Αντώνης μπορεί να τα καταφέρει. ……. Η «καθαριότητα» της ΝΔ είναι μισή αρχοντιά. ……. Η νέα Δημοκρατία εκεί απ’ όπου ξεκίνησε». Αυτά δεν τα λένε γνήσιοι δεξιοί, όπως κάποιος θα περίμενε! Αλλά αριστεροί δημοσιογράφοι και γράφονται σε καθαρά αντιδεξιά έντυπα. Αντίθετα οι γνήσιοι δεξιοί είναι πολύ περήφανοι για την συμπόρευσή τους με φιλελεύθερες και κεντρογενείς δυνάμεις …… Εξάλλου τη νίκη σε εκλογές τους έδιναν.

Γιατί κουνά συνεχώς τα χέρια του ο Ηγέτης Αντώνης και κοιτά προς τα πάνω;

Σίγουρα το γνωρίζετε αλλά το επαναλαμβάνουμε. Τις περισσότερες φορές η γλώσσα του σώματος εκφράζει την πραγματική συναισθηματική μας κατάσταση.
Εντύπωση προκαλεί η περίεργη κινητικότητα των χεριών του Αντώνη. Τα βγάζει από τις τσέπες ή τα πετά στον αέρα, κατ’ εξακολούθησιν και χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο. Ποιματάκια λέει συνήθως ή εκφωνεί εκθέσεις ιδεών, γραμμένες από τον φοβικό και καταθλιπτικό Χρύσανθο.
Η στάση του σώματος του Μεγάλου Ηγέτη φανερώνει τα συμπτώματα άγχους, από τα οποία συνήθως πάσχει. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι όλοι οι Έλληνες πάσχουν από άγχος σήμερα, μια και κανένας δεν ξέρει τι θα μας ξημερώσει αύριο. Το άγχος πάντως του Αντώνη δεν έχει καμιά σχέση με την καθημερινότητα των Ελλήνων. Κρατά από παλιά. Από την εποχή της ερήμου και το σύνδρομο … ταβάνι. Το άγχος των Ελλήνων έχει υπόβαθρο την οικονομική ανασφάλεια, ενώ οι ρίζες του άγχους του Αντώνη βρίσκονται στις προσωπικές του εμμονές και στην πολιτική του ανασφάλεια. Δεν θα περιμέναμε τώρα ένα πλουσιόπαιδο με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, να έχει οικονομικές ανασφάλειες; Κάθε άλλο! Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η ανασφάλεια και το άγχος χαρακτηρίζουν ολόκληρη τη Νέα ΝΔ αλλά στην περίπτωση του Αντώνη δεν ισχύει η μεταφορά άγχους από τη βάση του κόμματος προς τα πάνω. Αντίθετα η παρέα του Ηγέτη δεν υπολογίζει καθόλου τη βάση και τα στελέχη και εξάγει προς το στελεχιακό δυναμικό την ανασφάλειά της, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη βεβαρυμμένη συναισθηματικά κατάσταση.
Οι αγχωτικές διαταραχές του Μεγάλου Ηγέτη χρίζουν ιδιαίτερης ψυχιατρικής μελέτης και ψυχολογικής υποστήριξης. Για το καλό του το λέμε γιατί είναι πλέον εμφανής η ανάγκη βοήθειας. Όσο και αν τα κανάλια κρύβουν τις ιδιαιτερότητες του Αντώνη και επιβάλλουν σιωπή γύρω από το πρόσωπό του. Παρατηρούμε πάντως ότι στον Γιωργάκη δεν χαρίζονταν, ενώ τώρα στον Αντώνη πραγματικά επιβάλλουν πέπλο σιωπής και προστασίας. Γιατί άραγε;
Περαστικά σου Πρόεδρε!...!

Ετοιμη για όλα τα σενάρια η Ντόρα


«Ετοιμη και τον Σεπτέμβριο, εφόσον απαιτηθεί» δηλώνει η κ. Ντόρα Μπακογιάννη που το τελευταίο διάστημα πυκνώνει τις επαφές της για τον υπό διαμόρφωση νέο κομματικό φορέα.
Αν και στον σχεδιασμό της πρώην υπουργού Εξωτερικών το σενάριο των πρόωρων εκλογών δεν χαρακτηρίζεται ως το «πλέον πιθανό», η ίδια και οι επιτελείς της έχουν διαμορφώσει και «σχέδιο έκτακτης ανάγκης»  προκειμένου το νέο κόμμα να δώσει το «παρών» ακόμη και αν οι κάλπες στηθούν εξαιρετικά πρόωρα.
Οι διαβουλεύσεις είναι πυρετώδεις στο παρασκήνιο, αφού αναζητούνται νέα και άφθαρτα πρόσωπα για την πρώτη γραμμή και επιχειρείται να συγκροτηθούν πυρήνες ανά την Ελλάδα.
Τούτο διόλου σημαίνει ότι η κ. Μπακογιάννη έχει κλείσει τους διαύλους επικοινωνίας με τους .....

Θύελλα στο Νέο Δελχί


A man protects himself during a dust storm in New Delhi June 13, 2010. REUTERS/Mukesh Gupta (INDIA - Tags: ENVIRONMENT)Ένας άντρας προσπαθεί να προστατευθεί από την θύελλα που χτύπησε σήμερα το Νέο Δελχί. Σκόνη και αέρας δημιούργησαν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα.

REUTERS/Mukesh Gupta (INDIA - Tags: ENVIRONMENT) - Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Για πρώτη φορά η ΝΔ οδεύει σε συνέδριο τόσο διασπασμένη

Μόνο μέτωπα έχει ανοιχτά ο Αρχηγαντώνης! Στο εσωτερικό δύο ισχυρές τάσεις Καραμανλικοί και Ντορικοί αντιδρούν έντονα στην ιδεολογική αλλοίωση της παράταξης αλλά και στο καθεστώς εσωκομματικών διώξεων που έχουν επιβάλλει οι κολλητοί του Ηγέτη!
Εκτός, ο ΛΑΟΣ, το κόμμα του Καρατζαφέρη, δεν αποτελεί δεξαμενή ψήφων όπως θα ήθελαν οι Μουρουζιώτες και η Ντόρα είναι έτοιμη για το κόμμα της που πρόκειται να διεμβολίσει τη Νέα ΝΔ στο χώρο του Κέντρου, της Κεντροδεξιάς και των Φιλελευθέρων ψηφοφόρων.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια ΝΔ διαλυμένη, χωρίς πειθώ, στρατηγική και περιχαρακωμένη σε στενά λαϊκοδεξιά ιδεολογικά όρια.
Τόσο άσχημη εικόνα και με τόσο αβέβαιο μέλλον, δεν είχε ποτέ της η ΝΔ. Όλα δείχνουν ότι οδεύει σε ένα ταραχώδες συνέδριο ήττας. Μόνο ο Μεγάλος Αδιάφθορος Αντώνης και η συμμορία του θα μπορούσαν να πετύχουν κάτι τέτοιο!...!

Με Τζαβάρα προχωρά η Νέα ΝΔ προς το μέλλον

Από ανανέωση η Νέα Ρηγίλλης σκίζει. Σε όλα πάσχει αλλά από πρόσωπα έχει κολλήσει στο παρελθόν και στις εμμονές των μυστικοσυμβούλων. Από τη μια τα παλαιολαϊκοδεξιά στελέχη της Ρηγίλλης και από την άλλη τα νεολαϊκοδεξιά στελέχη της Μουρούζη. Τα γνωστά στελέχη της ΠΟΛΑΝ. Μιλάμε για συγχώνευση προσώπων και ιδεών. Πάρτε τον Τζαβάρα για να καταλάβετε. Φάτσα κανόνι και look που σαρώνει. Ειδικά όταν βγαίνει στην οθόνη τραβά όλα τα βλέμματα. Όχι για την χωρίστρα του φυσικά, ούτε για τα στιλάτα του γυαλικά. Αυτή η ροή του λόγου και τα χειμαρρώδη επιχειρήματά του, μιλάνε στους θεατές, που δεν μπορούν με τίποτα να κάμουν ζάπινγκ. Αφού ξεσκίζονται στα γέλια και την πλάκα!

Οδεύουμε προς συμφωνία με τα Σκόπια για «Μακεδονία του Βαρδάρη»

Κοντά σε συμφωνία στο όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη» βρίσκονται η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ, υπό την πιεστική παρέμβαση των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Η συγκεκριμένη ονομασία καλύπτει την ελληνική απαίτηση περί γεωγραφικού προσδιορισμού, ενώ χρησιμοποιείται ευρέως από τους πολίτες της γειτονικής χώρας στο πλαίσιο της διαφοροποίησης από τη Μακεδονία του Αιγαίου (Ελλάδα) και τη Μακεδονία του Πιρίν (Βουλγαρία). Αλλωστε, πριν από έναν ακριβώς χρόνο ο σύμβουλος του προέδρου της ΠΓΔΜ, Ρίστο Νίκοβσκι, είχε δημόσια ταχθεί υπέρ του «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Βαρδάρη)». Υπό αυτό το πρίσμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία και η ακριβής μορφή που θα έχει η αναγραφή της ονομασίας.
Η χρήση γεωγραφικών περιοχών ή ποταμών ως συστατικό της ......

Έκλεισε ο φάκελος «Βρωμιές του Σέκερη»; Σκεφτόσαστε να ήταν μπατζανάκης της Ντόρας;

«Αυτός είναι πεθαμένος» επιμένουν στην Εξεταστική της Siemens. «Δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην υπόθεση, ειδικά τώρα που περνάμε στα δύσκολα»!  Οι «βρωμιές» για τις οποίες έκανε λόγο στο e-mail που έστειλε στο μπατζανάκη του, τον  Αντώνη, δεν αφορούν τo σκάνδαλο Siemens. Αποτελούν παρανυχίδα παράπλευρων υποσκανδάλων. Ο σκοπός είναι να μείνει εκτός κάδρου ο Αδιάφθορος Ηγέτης Αντώνης.
Σκεφτείτε όμως κάτι πολύ απλό. Σκεφτείτε να ήταν μπατζανάκης της Ντόρας τι θα γινότανε! Θα είχαμε πρωτοσέλιδα για μέρες. Θα θεωρούνταν αδύνατον να μη γνώριζε η Ντόρα. Θα έμπαινε στο στόχαστρο ολόκληρη η «Αγία Οικογένεια» από τους γνωστούς πράκτορες. Θα βοούσαν τα οχτάδικα της διαπλοκής και της διαφθοράς. Δε νομίζουμε ότι χρειάζεται να επεκταθούμε για το τί θα γινότανε!
Τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση συγκάλυψης και κουκουλώματος. Όποιος τολμά να διερωτάται για το μικρό κόμμα που τα πήρε και τον μπατζανάκη, είναι ….. επικίνδυνος και θεωρείται ύποπτος. Τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ επιβάλλουν …. σιωπή!

Από την άνοιξη του 2009 είχε στείλει το ΔΝΤ προειδοποίηση στην Αθήνα...

Ηδη από την περασμένη άνοιξη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είχε προειδοποιήσει την τότε ελληνική κυβέρνηση για όσα έπονται στην οικονομία και -κατ' επέκταση- για την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων. Μέχρι και για τον κίνδυνο αύξησης των spreads προειδοποιούσαν οι εμπειρογνώμονές του, όταν ήταν πολύ κάτω από τις 100 μονάδες βάσης και τίποτα δεν προμήνυε την έκρηξη των επόμενων μηνών.
Για να γίνουν ακόμα πιο πειστικοί έφτασαν στο σημείο να συντάξουν και να στείλουν στην ελληνική κυβέρνηση έως και «σημείωμα έγκαιρης προειδοποίησης» (Early Warning Exercise), θέλοντας κατ' αυτόν τον τρόπο να χτυπήσουν το καμπανάκι του κινδύνου

Έντονος προβληματισμός στη Νέα Ρηγίλλης για τον Βολουδάκη

Ο Μανούσος Βολουδάκης στα Χανιά αυτοπροβάλλεται ως το πρωτοπαλίκαρο του Μεγάλου Ηγέτη στην Κρήτη. Οι Ηρακλειώτες πάντως του Αντώνη αλλά και στα κεντρικά της Νέας ΝΔ είναι έντονα προβληματισμένοι. Οι πρώτοι γιατί θεωρούν τους εαυτούς τους πραγματικούς στρατιώτες της σαμαρικής ιδεολογίας και πάει να τους πάρει τη δόξα ο Βολουδάκης από τα Χανιά («Ποιός ο Μανούσος»!) και οι Μουρουζιώτες της Ρηγίλλης γιατί βλέπουν ότι έχουν ποντάρει σε κουτσό άλογο. Κυρίως έχουν προβληματιστεί με το Βατερλό της Νέας ΝΔ στα Χανιά παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από το πρωτοπαλίκαρο τον Βολουδάκη. Στο παρασκήνιο ψάχνουν για περισσότερο φερέγγυο πρόσωπο να τους εκπροσωπεί στα Χανιά, γιατί ο Βολουδάκης κατάντησε τη Νέα ΝΔ σε πραγματική μειοψηφία των Χανίων …

Zούμε στη χώρα των υπερβολικών ΜΜΕ που διαμορφώνουν την εθνική μας μανιοκατάθλιψη

Πώς πέρασαν έξι χρόνια; Ηταν μέσα Ιουνίου του 2004 όταν οι εφημερίδες και τα κανάλια άρχισαν τις πρώτες βολές «εθνικού μεγαλείου». Τότε ξεπρόβαλαν οι πρώτοι πηχυαίοι τίτλοι «Ενα νέο έθνος γεννιέται» και στις 5 Ιουλίου του 2004, την επομένη της κατάκτησης του κυπέλλου, έγινε το παραλήρημα: «Η Ευρώπη υποκλίνεται στη ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ της!» (Αδέσμευτος), «ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ. Το τέλος της Εθνικής μας μοναξιάς» (Απογευματινή), «Σήκωσαν την Ελλάδα στα ουράνια» (Αυριανή), «Ελληνες ΘΕΟΙ» (Βραδυνή), «ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ. Γκρεμίστε τα τείχη! Τα παιδιά μας επιστρέφουν πρωταθλητές Ευρώπης.» (Εθνος), «ΤΡΕΛΛΑΣ. Ξέφρενο πανηγύρι από όλο τον Ελληνισμό», (Ελευθεροτυπία), «ΕΛΛΑΔΑΡΑ! Μπλε ο πλανήτης» (Espresso), «Εθνική Ευρώπης γεια σου!» (Τα Νέα), «Ναι, ναι, ναι το πήραμε. Θεοί οι παικταράδες του Ρεχάγκελ» (Χώρα), «Περήφανοι που είμαστε Ελληνες» (Θεσσαλονίκη).

Η σχολιογραφία ήταν πιο γλαφυρή: «HELLAS!!!! Σε όλη την Ευρώπη αυτή η λέξη θα ........

Ολόκληρη η συνέντευξη-βόμβα της Ντόρας στον "Αδέσμευτο Τύπο" της Κυριακής

Της ΝΙΚΗΣ ΖΟΡΜΠΑ

Η Ντόρα Μπακογιάννη απασφάλισε κι εκτοξεύει «βόμβες». Στη συνέντευξη που παραχωρεί στον Κυριακάτικο «Α.Τ.» επιβεβαιώνει εμμέσως ότι έχει κόμμα στα σκαριά και… στενές επαφές με γαλάζιους βουλευτές. Κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά για διάλυση της Ν.Δ. και την κυβέρνηση για… αποφάσεις - «ρεζιλίκια».
Χαρακτηρίζει «σκάνδαλο» το Βατοπέδι, «τρύπα στο νερό» την Εξεταστική του, ενώ βοά για τη Siemens: «Όλα, αλλά όλα, στο φως». Και δηλώνει για τις επιθέσεις που δέχεται: «Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και πλέον αδιαφορώ»…

Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη...

1 - 1 έληξε ο αγώνας Αγγλίας-ΗΠΑ

England's James Milner (2nd L) takes his seat on the bench after being substituted during the 2010 World Cup Group C soccer match against the US at Royal Bafokeng stadium in Rustenburg June 12, 2010. REUTERS/Darren Staples (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)England's Glen Johnson ( L ) and Aaron Lennon drink during a break in their 2010 World Cup Group C soccer match against the U.S. at Royal Bafokeng stadium in Rustenburg June 12, 2010. REUTERS/Darren Staples (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)England's goalkeeper Robert Green reacts after he conceded a goal against the US during a 2010 World Cup Group C soccer match at Royal Bafokeng stadium in Rustenburg June 12, 2010. REUTERS/Darren Staples (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP IMAGE OF THE DAY TOP PICTURE)
  • REUTERS/Darren Staples (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)- Content © 2010 Reuters All rights reserved.
  • Content © 2010 ZumaPress All rights reserved.
  • Content © 2010 Newscom All rights reserved.