Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Γιατί κουνά συνεχώς τα χέρια του ο Ηγέτης Αντώνης και κοιτά προς τα πάνω;

Σίγουρα το γνωρίζετε αλλά το επαναλαμβάνουμε. Τις περισσότερες φορές η γλώσσα του σώματος εκφράζει την πραγματική συναισθηματική μας κατάσταση.
Εντύπωση προκαλεί η περίεργη κινητικότητα των χεριών του Αντώνη. Τα βγάζει από τις τσέπες ή τα πετά στον αέρα, κατ’ εξακολούθησιν και χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο. Ποιματάκια λέει συνήθως ή εκφωνεί εκθέσεις ιδεών, γραμμένες από τον φοβικό και καταθλιπτικό Χρύσανθο.
Η στάση του σώματος του Μεγάλου Ηγέτη φανερώνει τα συμπτώματα άγχους, από τα οποία συνήθως πάσχει. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι όλοι οι Έλληνες πάσχουν από άγχος σήμερα, μια και κανένας δεν ξέρει τι θα μας ξημερώσει αύριο. Το άγχος πάντως του Αντώνη δεν έχει καμιά σχέση με την καθημερινότητα των Ελλήνων. Κρατά από παλιά. Από την εποχή της ερήμου και το σύνδρομο … ταβάνι. Το άγχος των Ελλήνων έχει υπόβαθρο την οικονομική ανασφάλεια, ενώ οι ρίζες του άγχους του Αντώνη βρίσκονται στις προσωπικές του εμμονές και στην πολιτική του ανασφάλεια. Δεν θα περιμέναμε τώρα ένα πλουσιόπαιδο με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, να έχει οικονομικές ανασφάλειες; Κάθε άλλο! Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η ανασφάλεια και το άγχος χαρακτηρίζουν ολόκληρη τη Νέα ΝΔ αλλά στην περίπτωση του Αντώνη δεν ισχύει η μεταφορά άγχους από τη βάση του κόμματος προς τα πάνω. Αντίθετα η παρέα του Ηγέτη δεν υπολογίζει καθόλου τη βάση και τα στελέχη και εξάγει προς το στελεχιακό δυναμικό την ανασφάλειά της, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη βεβαρυμμένη συναισθηματικά κατάσταση.
Οι αγχωτικές διαταραχές του Μεγάλου Ηγέτη χρίζουν ιδιαίτερης ψυχιατρικής μελέτης και ψυχολογικής υποστήριξης. Για το καλό του το λέμε γιατί είναι πλέον εμφανής η ανάγκη βοήθειας. Όσο και αν τα κανάλια κρύβουν τις ιδιαιτερότητες του Αντώνη και επιβάλλουν σιωπή γύρω από το πρόσωπό του. Παρατηρούμε πάντως ότι στον Γιωργάκη δεν χαρίζονταν, ενώ τώρα στον Αντώνη πραγματικά επιβάλλουν πέπλο σιωπής και προστασίας. Γιατί άραγε;
Περαστικά σου Πρόεδρε!...!

Δεν υπάρχουν σχόλια :