Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Και η σύνθεση της Επιτροπής του Συνεδρίου δείχνει τη στροφή σε κλειστό κόμμα με φθαρμένα "υλικά" ....

Σήμερα ανακοινώθηκε η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΤΩΝΗ (έτσι ακριβώς αναφέρεται στην σελίδα της ΝΔ) για την τελική σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ. Είδαμε ξανά, πως ακριβώς εμπεδώνουν την έννοια της εσωκομματικής δημοκρατίας τα σαμαρικά στελέχη αλλά και τι ακριβώς σημαίνει «νέα Μεταπολίτευση», όπως συνεχώς επαναλαμβάνει ο πρόεδρος Αντώνης. Μια ιδέα «νέας Νέας Δημοκρατίας» βλέπουμε στη σύνθεση της Επιτροπής για το Συνέδριο. Μια σύνθεση που φανερώνει ότι έπεσαν οι μάσκες για τα καλά. Δεν τηρήθηκαν καν τα προσχήματα των εσωκομματικών ισορροπιών.
Στη σύνθεση κυριάρχησαν τα στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης, η σκληρή νέο-καραμανλική φρουρά και μέλη της "γνωστής" λαϊκής δεξιάς.
Η μεγάλη έκπληξη, το surprise, ήταν ο Μολυβιάτης. Τον Αβραμόπουλο τον περιμέναμε. Αυτός είχε ήδη .....

Η πρώτη αντίδραση Σαμαρά στα μέτρα της κυβέρνησης αφορούσε το πετρέλαιο. Γιατί άραγε;

Η πρώτη αντίδραση του Σαμαρά στα σκληρά μέτρα που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός αφορούσε την  αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα. Η πρώτη σκέψη των ανοιξιάτικων στελεχών πήγε στους πετρελαιάδες. Ούτε η αύξηση των ορίων ηλικίας στις συντάξεις, ούτε οι μειώσεις των μισθών τους πέιραξαν. Με αυτά τα «ταπεινά» θα ασχολούνταν αργότερα!
Τόσο πολύ κόπτεται για τα συμφέροντα των εγχώριων πετρελαιάδων ο Αντώνης; Μα φυσικά. Διατηρεί στενές σχέσεις με βασικούς εκπροσώπους των "εθνικών" πετρελαϊκών συμφερόντων. Τον ενδιαφέρει άμεσα η προστασία των συμφερόντων των εμπλεκομένων στη διακίνηση πετρελαίου και πρόκειται να υπηρετήσει πιστά το πανίσχυρο πετρελαϊκό καρτέλ.
Το καρτέλ φυσικά δεν αναφέρεται τυχαία. Ανατρέξατε στο πρόσφατο πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπου καταγγέλλεται επίσημα η ύπαρξη καρτέλ στα καύσιμα. Προσοχή! Μην το πείτε στον Αντώνη. Θα σας ….. διαγράψει, ακόμα κι’ αν δεν είστε μέλος στο νέο κόμμα του!

Πως ακριβώς συγκυβερνούν Γιωργάκης-Αντωνάκης;

Στα φανερά συγκυβερνούν με ραντεβού που κλείνονται επίσημα.
Θα μας ενημερώσει κάποιος και για τα κρυφά ραντεβού μεταξύ τους
ή θα μας πει κάποιος πόσες άραγε φορές έχουν επικοινωνήσει τηλεφωνικά 
από τότε που εξελέγη ο Αντώνης;

Ξέρετε ότι το σύνθημα ..

«νέα Νέα Δημοκρατία» 

που τόσο πολύ χρησιμοποιεί ο πρόεδρος Αντώνης είπε πρώτη φορά ο Μητσοτάκης το 1985; 
Τότε δεν βγήκαν οι εκλογές οπότε στράφηκε μετά στη «φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία» και ξεκίνησε ουσιαστικά η πραγματικά κεντροδεξιά στροφή της ΝΔ. 

Σήμερα μια νέα αντιστροφή σημαίνει εγκατάλειψη της κεντρώας φύσης του κόμματος και εγκατάλειψη ενός μεγάλου τμήματος κεντρώων ψηφοφόρων, προς χάριν της απολεσθείσας ακροδεξιάς που ως γνωστόν έκτοτε μετακόμισε σε μικρότερα κόμματα.

Ανέκδοτο για τις δημοτικές εκλογές

Ο σαμαρικός Βερναδάκης 
θα κατέβει για Περιφερειάρχης Κρήτης.

Α χα χούχα!...!

Που πας καλέ μου άνθρωπε, 
ξυπόλητος στ’ αγκάθια; 
Το σκέφτηκες καλά;

Είναι αλήθεια κ. Καραμανλή;


Ότι είχατε διαθέσει προσωπική φρουρά στον κ. Χριστοφοράκο από το 2004 έως τον Μάιο του 2009; 
Η κυβέρνησή σας δηλαδή είχε επιμεληθεί προσωπικά την ασφάλεια του μεγαλοστελέχους της Siemens; Ακούγεται για προσωπική σας επιθυμία. Πως κι’ έτσι; Επειδή σας είχε στείλει λουλούδια; Θέλατε να είστε σίγουρος ότι θα σας ξαναστείλει; 
Άραγε με ποια δικαιολογητικά αιτιολογήθηκε η ιδιαίτερη προστασία που ελάμβανε ο κύριος 2%; 
Μήπως η φρουρά του τον βοήθησε και να το σκάσει; … Μήπως!...!

Μιχαλολιάκος "στρατηγός". Ήλιος ήλιος αρχηγός!

Ο Μιχαλολιάκος, βασικός «στρατηγός» της βαθιάς λαϊκοδεξιάς, προτείνει στον πρόεδρο Αντώνη να μη δώσει η Ρηγίλλης ειδικά χρίσματα στους μικρούς δήμους. Εν’ όψει δημοτικών εκλογών φυσικά και εν’ όψει παταγώδους αποτυχίας.
Είναι ρεαλιστής ο «στρατηγός» Μιχαλολιάκος. Για να αποφευχθούν οι συγκρίσεις και οι μετεκλογικές συγκρούσεις, καλύτερα να το παίξουν στήριξη σε ανεξάρτητους και ακομμάτιστους αντιπροσώπους. Μην εμπλακούν σε ξεχασμένους και από το Θεό και από την προηγούμενη κυβέρνηση .... δήμους. Τι να κάνουμε το Δήμο Κάτω Αχαγιάς ή Πάνω Ραχούλας, όταν χάνουμε τα αβγά και τα πασχάλια στα μεγάλα κέντρα;
Γιατί οι προβλέψεις κάνουν λόγο για την απόλυτη αποτυχία. Εκεί πάει το πράμα και δε λέει να αλλάξει με τίποτα. Όσο και αν επικεντρωθούν αποκλειστικά και μόνο στους μεγάλους ανά την Ελλάδα δήμους. Έχει να φάει πολύ σφαλιάρα και η βαθιά καραμανλική δεξιά και η λαϊκή δεξιά και η σαμαρική νέο-δεξιά!
Οι δημοτικές φέτος θα εξελιχθούν σε πάρτι δεξιάς σφαλιάρας! Η ντομάτα σύννεφο!

"Δεν μπορεί το βάρος της κρίσης να το σηκώσουν μόνο τα μεσαία εισοδήματα"

Η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
"Η μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική κρίση στην Ελλάδα οφείλει βεβαίως να αντιμετωπιστεί με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. Από εκεί και πέρα, πρέπει να σημειώσω ότι χθες, από τις εξαγγελίες του κ. Παπανδρέου, έλειπε τελείως το σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών, δηλαδή για παράδειγμα το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, για να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες παθογένειες της ελληνικής οικονομίας. Και, δεύτερον, δεν υπήρχε κανένα στοιχείο αναπτυξιακό, το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο για να ξανά-ξεκινήσει η Ελλάδα να παράγει. Δεν μπορεί το βάρος της μεγάλης αυτής κρίσης να το σηκώσουν μόνο τα μεσαία εισοδήματα".

Οι Ιάπωνες προϋπάντησαν σήμερα την άνοιξη.

Σήμερα έχει η Ιαπωνία την τιμητική της στο «περιοδικό». Κάτι όμως που δεν ξέρετε οι περισσότεροι είναι ότι σήμερα γιορτάζουν τον ερχομό της Άνοιξης στην μακρινή Ιαπωνία. Δεν έχει σημασία που κάνει ακόμα τόσο πολύ κρύο. Οι εποχές καθορίζονται από τον σεληνιακό κύκλο και φέτος η Σελήνη «βιάζεται» και η Άνοιξη έρχεται νωρίτερα. Όπως και το δικό μας Πάσχα είναι πολύ νωρίτερα. Η γιορτή κάθε εποχής λαμβάνουν χώρα την παραμονή της πρώτης μέρας. Έτσι λοιπόν αύριο αρχίζει επίσημα η Ιαπωνική Άνοιξη. Με βήμα ταχύ πάνε σε όλα τους οι συμπαθέστατοι Απωανατολίτες. Σήμερα γιορτάζεται σε όλη τη χώρα με λαμπρότητα ο ερχομός της όμορφης εποχής που συμβολίζεται σαν ένα ....

Βρετανικός διαγωνισμός φωτογραφίας πτηνών 2009


/ Πηγή Guardian /

Κι' άλλοι ιπτάμενοι δίσκοι εμφανίστηκαν στη Νορβηγία

Οι ιπτάμενοι δίσκοι εμφανίζονται μόνο στην Αμερική. Κάπου εκεί βρίσκεται το κέντρο του σύμπαντος. Τελευταία έχουν μια διάθεση να μετακομίσουν προς Νορβηγία μεριά και Αμερικανοί ουφολόγοι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να βγάλουν μάπα το καρπούζι των νορβηγικών ούφο. Φαίνεται βαρέθηκαν τις αμερικανιές οι εξωγήινοι και είπανε να πετάγονται μερικές φορές μέχρι τη Νορβηγία! Γίνεται ένας θόρυβος για τα περίεργα αντικείμενα που εθεάθησαν στη Νορβηγία και έπειτα τα δικαιολογούν ως παιχνίδι αερίων και φωτός. Κάνει όντως περίεργα κόλπα το φως σε αυτές τις βόρειες χώρες! [ full explanation ]

Έλα να σε βράσουμε να το γιορτάσουμε!

Μην ανησυχείται. Οι κύριοι που βλέπετε να "βράζουν" στο ζουμί τους .... προσεύχονται, για να βρέξει. Πρόκειται για την ιεροτελεστία της Varuna Yajna στο Sankara Mattham της Ινδίας.
Ο φωτογράφος δεν περίμενε για να δει εάν εισακούσθηκαν οι προσευχές τους ...

Ιαπωνικό yamagata

Πάρτε τώρα και μια Chrome Tablet

Δηλαδή καλύτερες είναι οι κοπέλες της Apple?

Τι είναι αυτό που φωτογράφησε το Hubble?

Μοιάζει με ιπτάμενο δίσκο, αλλά μη χαίρεστε! Είναι κομήτης! .... full story

Ο καλός μας ο... Φακίρης!

Από το σημερινό ΒΗΜΑτοδότη

Ο κ. Έντιμος!

Η σημερινή εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δίνει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για αναδρομές στο παρελθόν. Για ανασκάλεμα της μνήμης, μια και η μνήμη είναι η μόνη εγγύηση για να αποφεύγουμε την επανάληψη των λαθών. Το παρακάτω άρθρο του Νίκου Αντωνάκου δημοσιεύθηκε στο "Ριζοσπάστη" στις 26/02/1995, λίγες μέρες πριν από την εκλογή του Κωστή Στεφανόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας με τη σύμπραξη ΠΑΣΟΚ και ΠΟΛ.ΑΝ. Παραμένει όμως πάντα επίκαιρο και είναι βέβαιο ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα το συνυπολογίσει στις πηγές του για την τοποθέτηση απέναντι σε πρόσωπα και γεγονότα.

Διαβάστε παρακάτω το άρθρο...

Ίσως θα ήταν καλύτερη λύση για την Ελλάδα να "καλέσει" το ΔΝΤ

By Jean Pisani-Ferry και Andre Sapir*
Οι τελευταίες ημέρες ήταν δραματικές για την ελληνική οικονομία. Γεμάτες με αμφιβολίες για το κατά πόσον η κυβέρνηση μπορεί να τακτοποιήσει τα δημοσιονομικά της μεγέθη αλλά και για το κατά πόσον τα κράτη της ευρωζώνης και οι αρχές της Ε.Ε. θα παράσχουν βοήθεια στη χώρα. Τα yields των ελληνικών ομολόγων ενισχύθηκαν περισσότερο από 1% την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας στο 7,25%.
Εάν η Ελλάδα δεν ήταν στην ευρωζώνη θα είχε, ήδη, στραφεί προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και θα διαπραγματευόταν συμφωνία στήριξης, προκειμένου να λάβει βοήθεια με «αντίκρισμα» τη λήψη διορθωτικών μέτρων, όπως έπραξαν η Ουγγαρία, η Λετονία και η Ρουμανία. Μαζί με το δάνειο του ΔΝΤ, η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει στήριξη στο ισοζύγιο πληρωμών της και από την Ε.Ε.
Το να είναι, όμως, μέλος της ευρωζώνης υπέχει δύο προϋποθέσεις:
Πρώτον, η Ελλάδα (και οι αγορές) είχε τη λανθασμένη άποψη ότι είχε "ανοσία" απέναντι σε......προβλήματα που αφορούν στο χρέος.
Δεύτερον, δεν έχει ανάγκη στήριξης στο ισοζύγιο πληρωμών της από την Ε.Ε.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα η πρώτη «συνθήκη» επικράτησε: παρά το γεγονός ότι δεν ....

Το ιρανικό καθεστώς συνεχίζει να δολοφονεί ..... "αντιφρονούντες" και "εχθρούς του Θεού"!

Το Ιράν πρόκειται να «εκτελέσει προσεχώς» εννέα ακόμη «αντι-επαναστάστες» οι οποίοι κατηγορούνται ότι επιδίωξαν να ανατρέψουν το ισλαμικό καθεστώς, δήλωσε ο Σεγιέντ Εμπραχίμ Ραΐσι, αναπληρωτής προϊστάμενος των ιρανικών δικαστικών αρχών.
«Τα δύο άτομα που εκτελέστηκαν (στις 28 Ιανουαρίου) και τα εννέα που θα εκτελεστούν προσεχώς συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των  αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των τελευταίων μηνών», δήλωσε ο Ραΐσι, κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης χθες το βράδυ.
Το ιρανικό καθεστώς εκτέλεσε στις 28 Ιανουαρίου δύο άτομα με την κατηγορία ότι ήταν «εχθροί του Θεού» και ότι συμμετείχαν σε φιλομοναρχική οργάνωση, ενώ ο εισαγγελέας της Τεχεράνης είχε ανακοινώσει ότι άλλοι εννέα αντιφρονούντες που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο, είχαν ασκήσει έφεση και περίμεναν την απόφαση του εφετείου.

Το Ανέκδοτο της ημέρας...


...βγήκε από τα προπετή χείλη "σαμαρικών" στελεχών της "νέας" Ρηγίλλης και αποτελεί απόπειρα αντιπερισπασμού στην πρόθεση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να μιλήσει για "όλους και όλα" στην Εξεταστική Επιτροπή του σκανδάλου Siemens... Τι είπαν λοιπόν τα λεονταρίζοντα αυτά στελέχη; Ότι "ο Πρόεδρος Αντώνης δεν έχει απολύτως τίποτα να φοβηθεί, καθώς ο πολιτικός του βίος είναι καθαρός, χωρίς σκοτεινά σημεία"! 
Αυτό θα το δούμε...

Ο Αβραμόπουλος ψάχνει γραφείο ..στη Ρηγίλλης, αλλά δεν τον θέλουν στα πόδια τους ...

Τελικά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απέκτησε γραφείο. Έστω και καθυστερημένα ο Σαμαράς ικανοποίησε το μετεκλογικό αίτημα του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Συνεδρίου της Ν.Δ. Το γραφείο του πρώην υπουργού βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το πολιτικό του γραφείο. Για την ακρίβεια, ένα όροφο παραπάνω. Δίπλα στο Καλλιμάρμαρο. Ο πρόεδρος Δημήτρης δηλώνει ικανοποιημένος από την εξέλιξη, αν και θα επιθυμούσε να έχει γραφείο στο νεοκλασικό της Ρηγίλλης. Οι περί των Σαμαρά, έθεσαν βέτο. Δεν τον ήθελαν στα πόδια τους. Επί μέρες ...

Πέταξαν το σφουγγάρι και έπιασαν τα μαχαίρια...

Μαίνονται οι μάχες μεταξύ των υποστηρικτών Σαμαρά και Μπακογιάννη εν όψει του συνεδρίου της ΝΔ.
Πεδία μάχης μεταξύ «σαμαρικών» και «ντορικών» αρχίζουν να γίνονται οι νομαρχιακές οργανώσεις της ΝΔ στην Περιφέρεια. Η κομματική βάση άφησε το «σφουγγάρι» του προέδρου της ΝΔ κ. Α. Σαμαρά και πήρε τα μαχαίρια για να λύσει τις εσωκομματικές διαφορές της.
Εν όψει και του πρώτου προσυνεδρίου της ΝΔ στις 21 Φεβρουαρίου στο ΣΕΦ, έχουν αρχίσει οι...

Πρώτα ο Πολίτης στη "λαιμητόμο" της άτυπης συγκυβέρνησης...

Από τη "ΝΙΚΗ"

Οι διεθνείς επενδυτές ανησυχούν για την πολιτική αστάθεια στην Αμερική

The New York Times
Ως πολιτικό βαρόμετρο, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός προσφέρει συνήθως αποκαλυπτικές ενδείξεις. Και φέτος δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Κυκλοφορούσε μια φράση για τις Ηνωμένες Πολιτείες, την οποία ομολογώ ότι δεν είχα ξανακούσει: «πολιτική αστάθεια».
Η «πολιτική αστάθεια» είναι κάτι που συνήθως αναφέρεται σε χώρες όπως η Ρωσία, το Ιράν ή η Ονδούρα. Ωστόσο, όπως μου επισήμανε ένας Αμερικανός επιχειρηματίας στο Νταβός «έχουμε γίνει απρόβλεπτοι στη διεθνή κοινότητα».

Αν και συνήθως στις διεθνείς συνόδους η Αμερική γίνεται αντικείμενο επικρίσεων και παραπόνων, φέτος τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Αυτή τη φορά, Ασιάτες και Ευρωπαίοι κυρίως σε έπαιρναν παράμερα για να σε ρωτήσουν: «Τι συμβαίνει στη χώρα σου;». Προκαλούμε εκνευρισμό στον κόσμο. Τράπεζες, πολυεθνικές και hedge funds συχνά επιδιώκουν μια .....

Συνεπής συνοδοιπόρος του ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια...

Μια που σήμερα αναμένεται να επανεκλεγεί θριαμβευτικά από τη Βουλή των Ελλήνων ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κάρολος Παπούλιας, θα ήταν χρήσιμο να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή με επίκεντρο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά. Ο οποίος υπήρξε πάντοτε συνεπής "συνοδοιπόρος" και "δεκανίκι" του συστήματος ΠΑΣΟΚ και των συμφερόντων που το στηρίζουν, τουλάχιστον από το 1992 και εντεύθεν. Και μπορεί τώρα να κρύβεται πίσω από τη δέσμευση Καραμανλή για επανεκλογή του Παπούλια, όμως στο παρελθόν, ως κομματάρχης της ΠΟΛ.ΑΝ., προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας την οργή και τις αποδοκιμασίες της ΝΔ...
Ας δούμε λοιπόν τι έγινε με την περίφημη εκλογή Στεφανόπουλου το 1995, όταν ο Αντώνης Σαμαράς -παρά τις εκκλήσεις του τότε αρχηγού της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ- έδωσε "ψήφο εμπιστοσύνης" στην παραπαίουσα Κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου... Τα κείμενα έχουν ληφθεί από το αρχείο του "Ριζοσπάστη". Διαβάστε τα παρακάτω...

Στήριξη Σαμαρά σε Κυβέρνηση για την οικονομία...

"Δράση" και ξενοδόχοι κατά μπλόκων

Οκτώ μηνυτήριες αναφορές έχουν καταθέσει σε ισάριθμες εισαγγελίες της χώρας οι ξενοδόχοι που έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα εξαιτίας των συνεχιζόμενων αποκλεισμών των δρόμων από τους αγρότες. Οι πληρότητες των ξενοδοχείων παραμένουν χαμηλές για πολλούς προορισμούς το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας 13 - 15 Φεβρουαρίου, που φέτος συμπίπτει με την ημέρα εορτασμού του Αγίου Βαλεντίνου. Άλλες χρονιές επισημαίνουν οι ξενοδόχοι δύο εβδομάδες πριν από την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς οι πληρότητες στους περισσότερους προορισμούς με τοπικά έθιμα και παρελάσεις καρναβαλιστών έφθαναν στο 100%. / ρεπορτάζ στην "Καθημερινή" /
Στους αποκλεισμούς παρενέβη χθες και η «Δράση» με την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Καταγγέλλοντας επίσης τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης για παράβαση καθήκοντος. Η Δράση θεωρεί την τήρηση των νόμων αυτονόητη σε κάθε δημοκρατική κοινωνία. Ακούστε εδώ τις δηλώσεις του Τάσου Αβραντίνη στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9.84» για τη μηνυτήρια αναφορά./e-drasis.blogspot/

Σαν να μην πέρασε ούτε μία μέρα...

"Σήμερα χάθηκε μία ιστορική ευκαιρία. Η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία. Για ό,τι επακολουθήσει, για όσα πρόσθετα δεινά βρουν αυτόν τον τόπο, υπεύθυνος θα είναι ο κ. Αντ. Σαμαράς. Δεν είναι, όμως, περίεργο γιατί τήρησε αυτή τη στάση ο κ. Σαμαράς. Οι ίδιες δυνάμεις που τον οδήγησαν να ανατρέψει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αυτές του επέβαλαν και σήμερα να κρατήσει στην εξουσία μία κυβέρνηση που δεν έχει ούτε πρωθυπουργό, ούτε πολιτική". Με αυτή τη δήλωση είχε σχολιάσει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τη στήριξη του τότε αρχηγού της ΠΟΛ.ΑΝ. στην παραπαίουσα Κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου με την ψήφιση του Κωστή Στεφανόπουλου που είχε προτείνει το ΠΑΣΟΚ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 1995.
Σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει να εκτελεί τις εντολές των δυνάμεων εκείνων που το 1993 τον οδήγησαν στην αποστασία και το 1995 στη σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ... "Βάζει πλάτες" στο συγκάτοικο Γιωργάκη για τη νέα αφαίμαξη του λαού με πρόσχημα την οικονομική κρίση. Προσβλέποντας στην ανταποδοτική υποστήριξη του συστήματος ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπό του, για την εξασφάλιση της εσωκομματικής του κυριαρχίας...