Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Πέταξαν το σφουγγάρι και έπιασαν τα μαχαίρια...

Μαίνονται οι μάχες μεταξύ των υποστηρικτών Σαμαρά και Μπακογιάννη εν όψει του συνεδρίου της ΝΔ.
Πεδία μάχης μεταξύ «σαμαρικών» και «ντορικών» αρχίζουν να γίνονται οι νομαρχιακές οργανώσεις της ΝΔ στην Περιφέρεια. Η κομματική βάση άφησε το «σφουγγάρι» του προέδρου της ΝΔ κ. Α. Σαμαρά και πήρε τα μαχαίρια για να λύσει τις εσωκομματικές διαφορές της.
Εν όψει και του πρώτου προσυνεδρίου της ΝΔ στις 21 Φεβρουαρίου στο ΣΕΦ, έχουν αρχίσει οι... συνεδριάσεις των «γαλάζιων» νομαρχιακών επιτροπών, στις οποίες καταγράφονται πολλά ευτράπελα. Οι υποστηρικτές του κ. Σαμαρά «μάχονται» καθημερινά με τους υποστηρικτές της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, με τους δεύτερους να χαρακτηρίζουν τους πρώτους «εκδικητικούς».
«Δεν θα μας διώξετε από το κόμμα.Πρέπει να υπάρχει εσωκομματική δημοκρατία» λένε οι «σκληροπυρηνικοί» της κυρίας Μπακογιάννη. Σε πολλές νομαρχιακές καταγράφηκε κλίμα έντασης το προηγούμενο διάστημα. Ενδεικτικά στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία την περασμένη Κυριακή υπήρξε πολεμική ατμόσφαιρα, όπως και σε άλλες οργανώσεις (Σάμο, Μυτιλήνη κ.α.). Στο Αγρίνιο οι «σαμαρικοί»- παρουσία του νέου αναπληρωτή γραμματέα Οργανωτικού κ. Ευθ. Δρόσου - ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ που υποστήριξε την κυρία Μπακογιάννη να αποχωρήσει από τη θέση του, με αποτέλεσμα να καταγραφεί έκρηξη.

Σε αυτό το κλίμα συνεχίζονται οι εσωκομματικές εκκαθαρίσεις.

Προ ημερών στη Γραμματεία Αυτοδιοίκησης αντικαταστάθηκαν πολιτικοί φίλοι της κυρίας Μπακογιάννη και του κ. Ευ. Μεϊμαράκη και ορίστηκαν αναπληρωτές του κ. Β. Μιχαλολιάκου οι «σαμαρικοί» πρώην βουλευτές κκ. Α. Γεροντόπουλος , Π. Αδρακτάς, Α. Κουτσούμπας και Ι. Κοσμίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :