Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Και η σύνθεση της Επιτροπής του Συνεδρίου δείχνει τη στροφή σε κλειστό κόμμα με φθαρμένα "υλικά" ....

Σήμερα ανακοινώθηκε η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΤΩΝΗ (έτσι ακριβώς αναφέρεται στην σελίδα της ΝΔ) για την τελική σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ. Είδαμε ξανά, πως ακριβώς εμπεδώνουν την έννοια της εσωκομματικής δημοκρατίας τα σαμαρικά στελέχη αλλά και τι ακριβώς σημαίνει «νέα Μεταπολίτευση», όπως συνεχώς επαναλαμβάνει ο πρόεδρος Αντώνης. Μια ιδέα «νέας Νέας Δημοκρατίας» βλέπουμε στη σύνθεση της Επιτροπής για το Συνέδριο. Μια σύνθεση που φανερώνει ότι έπεσαν οι μάσκες για τα καλά. Δεν τηρήθηκαν καν τα προσχήματα των εσωκομματικών ισορροπιών.
Στη σύνθεση κυριάρχησαν τα στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης, η σκληρή νέο-καραμανλική φρουρά και μέλη της "γνωστής" λαϊκής δεξιάς.
Η μεγάλη έκπληξη, το surprise, ήταν ο Μολυβιάτης. Τον Αβραμόπουλο τον περιμέναμε. Αυτός είχε ήδη .....
...ανακοινωθεί και ο ίδιος προσωπικά κατασκευάζει το μύθο του «νούμερο 2» στο κόμμα. Ο Μολυβιάτης όμως δεν ήταν αναμενόμενο να τοποθετηθεί «νούμερο 2» του συνεδρίου. Ξέραμε βέβαια ότι πολέμησε με νύχια και δόντια τη Ντόρα από όταν ήταν ΥΠΕΞ αλλά και στις εσωκομματικές εκλογές. Με εντολή φυσικά του Καραμανλή. Τώρα ο Σαμαράς ξεχρεώνει γραμμάτια και διορίζει σε θέση τοποτηρητή του νέο-καραμανλισμού στο συνέδριο, τον Π. Μολυβιάτη . Το πρώην Μαξιμου ζήτησε να είναι παρόν και το πέτυχε. Θα μπορούσε να μπει ένα περισσότερο νέο και ελπιδοφόρο πρόσωπο. Προτιμήθηκε ο Πέτρος, μια φωνή από το παρελθόν, γιατί αποδεδειγμένα έχει υπηρετήσει πιστά το πρώην Μαξίμου και δόθηκε ολόψυχα στη νίκη του Σαμαρά.
Εάν προχωρήσουμε παρακάτω στη ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ θα δούμε να παρελαύνουν οι τρεις κύριες τάσεις που βοήθησαν τον πρόεδρο Αντώνη να εκλεγεί. Τα στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης. Το νέο-καραμανλικό περιβάλλον, αυτό που απέτυχε παταγωδώς την προηγούμενη πενταετία να κυβερνήσει έστω και στοιχειωδώς και «προσωπικότητες» της λαϊκής δεξιάς. Το μήνυμα που περνά είναι ... ανοιχτό κόμμα τέλος. Σκοπός της νέας Σαμαρικής Ρηγίλλης είναι να ελέγξει εντελώς το κόμμα και να κλείσει για πάντα τις φωνές του διαλόγου και τις φωνές δημιουργικής αυτοκριτικής.
Τα υλικά στην πορεία για την πλήρη άλωση της ΝΔ απαιτείται να είναι φθαρμένα, γερασμένα, αναλώσιμα και εκβιάσιμα. Για να ελέγχουν καλύτερα την κατάσταση τα ανοιξιάτικα στελέχη του προέδρου. Για να επιβληθεί η πλήρης επικράτηση της νεο-δεξιάς "Άνοιξης" πρέπει να κυριαρχήσει προηγουμένως ο βαρύς "πολιτικός Χειμώνας" στο εσωτερικό του κόμματος.
[Πρέπει να τονιστεί ότι μόνο για λόγους εντυπώσεων επιλέχτηκαν και ηπιότερες φυσιογνωμίες της κεντροδεξιάς, όπως Νάκος και Γιαννάκου]

Δεν υπάρχουν σχόλια :