Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Διαδήλωση στο Φανάρι υπέρ του Πατριαρχείου

Διαδήλωση συμπαράστασης στις μειονότητες οργανώθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά από τον Πατριαρχείο Οίκο στο Φανάρι, με συνθήματα και πανό που τόνιζαν ότι «κανείς δεν θα μπορέσει να αγγίξει το Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο». Η πρωτοφανής εκδήλωση, οργανώθηκε από συνασπισμό φιλελεύθερων, αριστερών οργανώσεων, που αποκαλείται «70 εκατομμύρια βήματα κατά των πραξικοπημάτων».
Οι διαδηλωτές φώναζαν μπροστά από τον Πατριαρχικό Οίκο «Ζήτω η αδελφοσύνη των λαών», «Ελευθερία», «να διαλυθεί η Εργκενεκόν» και κρατούσαν πλακάτ στο οποίο έγραφε στα ελληνικά «ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ» και στα τουρκικά «να δικαστούν οι πραξικοπηματίες και όσοι σχεδιάζουν "κλωβούς"».
Σημειώνεται ότι το σχέδιο "Κλωβός", που αποκαλύφθηκε από την ...

Η ψεύτικη πανδημία «ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά σκάνδαλα του αιώνα»


Έρευνα πρόκειται να πραγματοποιήσει αυτόν το μήνα η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) σχετικά με την «επιρροή» που άσκησαν οι φαρμακευτικές εταιρείες στην εκστρατεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τη νέα γρίπη Η1Ν1.
Το κείμενο της απόφασης που εγκρίθηκε από τη Συνέλευση και που ζητά έρευνα δηλώνει ότι: «Προκειμένου να προωθήσουν τα πατενταρισμένα τους φάρμακα και εμβόλια κατά της γρίπης, οι φαρμακευτικές εταιρείες επηρέασαν τους επιστήμονες και τις επίσημες υπηρεσίες που έχουν την ευθύνη για τη δημόσια υγεία να σημάνουν συναγερμό στις κυβερνήσεις παγκοσμίως ώστε αυτές να σπαταλήσουν τους λιγοστούς πόρους τους για αναποτελεσματικές στρατηγικές εμβολιασμού και να εκθέσουν χωρίς λόγο εκατομμύρια υγιή άτομα στον κίνδυνο των άγνωστων ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολίων που δεν έχουν ελεγχθεί επαρκώς».
Ως «ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά σκάνδαλα του αιώνα» χαρακτήρισε ο Dr. Wolfgang Wodarg την εκστρατεία του ΠΟΥ για την «ψεύτικη πανδημία» γρίπης. Ο Dr. Wolfgang Wodarg είναι ....

10 μήνες Γραμματέας


Σήμερα το μεσημέρι, μέσα από ένα δελτίο τύπου ενημερώθηκα πως έληξε άδοξα η περιπέτεια μου ως Γραμματέας Νέων Τεχνολογιών & Πληροφορικής της Νέας Δημοκρατίας. Αναμενόμενη εξέλιξη μιας και τα περί σφουγγαριών είναι για τα media και όχι για την πραγματικότητα. Η ζωή συνεχίζεται λοιπόν και ας περάσει ο επόμενος.
Σε αυτούς τους δέκα μήνες πρόλαβα να ζήσω το υψηλότερο επίπεδο της πολιτικής. Κατά τη διάρκεια τους πέτυχα τουλάχιστον να κάνω τη Νέα Δημοκρατία να αποκτήσει παρουσία στα Social Media -κάτι είναι και αυτό – απέτυχα όμως να εξηγήσω επαρκώς ό,τι δεν μπορεί στην εποχή της πληροφορίας και της ελευθερίας των μέσων να μην έχεις σύγχρονες δομές για τα θέματα πληροφορικής.
Ελπίζω τουλάχιστον οι διάδοχοι μου να πετύχουν περισσότερα μιας και θα έχουν δύσκολο έργο. Το κόμμα είναι γεμάτο αγκυλώσεις και το να μιλάς για διαδίκτυο, social media, facebook, twitter, blogs απαιτεί τεράστια υπομονή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της δυσκαμψίας και άρνησης να δεχτούν οτιδήποτε νέο είναι πως τη μέρα που βγήκε live  η επίσημη σελίδα μας στο Facebook  η διεύθυνση μηχανογράφησης κλείδωσε την πρόσβαση στο Facebook στους υπολογιστές του κόμματος.
Σε αυτό το περιβάλλον λοιπόν κλήθηκα να επιβιώσω. Πέτυχα ορισμένους στόχους, απέτυχα σε κάποιους άλλους αλλά συνολικά αισθάνομαι επιτυχημένος.

Απέφυγα να εμπλακώ στη παρωδία με το online σύστημα εκλογών που απέτυχε παταγωδώς και είχα παρουσία κυρίως στα θετικά. Πλέον θα έχω και περισσότερο χρόνο να τα λέμε διαδικτυακά από τα διάφορα μετερίζια μου. Άλλωστε η πολιτική δεν τελειώνει σε ένα πόστο ή ένα οφίτσιο.

10 μήνες Γραμματέας

Προτάσεις Ταλάτ για Διακυβέρνηση

Προτείνει εκ περιτροπής προεδρία και 12μελές Υπουργικό Συμβούλιο, με αναλογία επτά Ελληνοκύπριοι υπουργοί και πέντε Τουρκοκύπριοι.
Πολλά συνομοσπονδιακά στοιχεία περιλαμβάνουν, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ΡΙΚ,οι προτάσεις Ταλάτ για το κεφάλαιο της «Διακυβέρνησης και του Διαμοιρασμού των Εξουσιών».

Οι προτάσεις αναπτύσσονται σε επτασέλιδο έγγραφο από 10 ενότητες, το οποίο αποκάλυψε το ΡΙΚ.

Η πρώτη ενότητα, που αφορά στην εκτελεστική εξουσία, προνοεί ότι θα υπάρχει ...

Εδώ και Τώρα: Εκλογή του Αρχηγού του Ελληνικού Κράτους από τον Κυρίαρχο Λαό!!!


Οι υποκριτικές οιμωγές των σημερινών κάλπικων κομματικών ηγεσιών για δήθεν "άνοιγμα στην κοινωνία", για δήθεν "ανοικτές διαδικασίες", για δήθεν "συμμετοχή της κομματικής βάσης" στη λήψη καίριων αποφάσεων μας προκαλούν αναγούλα και έμετο την ώρα που το κατεξοχήν Πρόσωπο-Σύμβολο του Ελληνικού Κράτους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν εκλέγεται, ως θα έδει, με την άμεση και καθολική ψήφο των Ελλήνων Πολιτών, αλλά ουσιαστικά "διορίζεται" σύμφωνα με ξεφτιλισμένες διαδικασίες παρασκηνίου και απίστευτης καμαρίλας!

Προσυπογράφουμε 1000% το παρακάτω άρθρο του "περιοδικού", και για άλλη μια φορά τονίζουμε και ενημερώνουμε, ότι ο ΜΟΝΟΣ Έλλην Πολιτικός που ανέκαθεν υποστήριζε και συνεχίζει να προτείνει την εκλογή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας από τον Κυρίαρχο Λαό είναι ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Γι' αυτό και χαλάει πάντα την ....

Τέρμα τα γκάζια για Καποδίστρια 2


Γκάζι στη νέα διοικητική δομή της χώρας και φρένο στον εκλογικό νόμο πατάει η κυβέρνηση για να προλάβει, να ελέγξει ή να αμβλύνει τις αντιδράσεις που προκαλούνται στις τοπικές κοινωνίες, στα κόμματα και στους ίδιους τους βουλευτές της από αυτές τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της.


full story

Θα μαζεύει αποδείξεις και ο Γιωργάκης;


Του Στάθη στην Ελευθεροτυπία

Απόδραση στο ... Βερολίνο





Ενα Σαββατοκύριακο διεθνών επαφών ξεκινά σήμερα για τον Αλέξη Τσίπρα και μαζί μια ευκαιρία να ξεφύγει από τα προβλήματα του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας θα λάβει μέρος στις εργασίες της διάσκεψης του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς που γίνεται στο Βερολίνο.


full story

Άμα ήταν ....το βιολί πουλί θα το 'παιζαν όλοι.

Συνεχίζονται με προκλητικό τρόπο οι επιθέσεις της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στις τσέπες αλλά κυρίως στην στοιχειώδη ευφυΐα του Ελληνικού λαού μετά και τη χθεσινή τροπολογία για την κατάργηση του αφορολόγητου σε γονικές παροχές και δωρεές.

Νομοσχέδια και τροπολογίες που περνάνε με αυτό το τρόπο μας φέρνουν στο νου άλλες εποχές και άλλες Κυβερνήσεις που δεν θέλουμε ούτε καν να θυμόμαστε.

Η αύξηση σε τσιγάρα και ποτά αποτελεί τη μέγιστη κουτοπονηριά και ανικανότητα εφαρμογής στοιχειώδους δίκαιης εισπρακτικής φορολογικής πολιτικής.

Μήπως όταν έλεγαν ότι "λεφτά υπάρχουν" εννοούσαν τα λεφτά του Ελληνικού λαού που με τόσο κόπο καταφέρνει και κερδίζει με την τίμια εργασία του και το καθημερινό του μόχθο;

Πέφτουν οι Ευρωπαϊκές φάπες εξ αιτίας της ανικανότητας, της ανευθυνότητας, της τεμπελιάς και της ανυπαρξίας των...

Επιτέλους, στο φως η απάτη με τους «συνταξιούχους μαϊμούδες»!..

Κάλλιο αργά παρά ποτέ… Δικαιώθηκα πάλι και στο σκάνδαλο με τους «ανάπηρους μαϊμούδες» για τους οποίους χρόνια τώρα γράφω και ξαναγράφω.
Η είδηση τώρα είναι ότι:
Από τους Επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης έχουν εντοπισθεί εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες «τυφλοί» που όμως έχουν όραση… αετού! «Παραπληγικοί» που τρέχουν σαν τον Καρλ Λιούις, «τρελοί» που τα 'χουν 400 κ.λπ. κ.λπ.
***
ΟΙ «ανάπηροι» συνταξιούχοι στην Ελλάδα αποτελούν πανευρωπαϊκό ρεκόρ! Και προκλητική απάτη, λες και η ....

Σας παρουσιάζουμε τον Dub Fx


Ο Dub Fx είναι ένας από τους καλύτερους street performers …. ever.
Κύριο χαρακτηριστικό της μουσικής του είναι η φωνή του, στην οποία βασίζονται και πολλά loops που χρησιμοποιεί. Είναι από την Μελβούρνη. Παλιότερα συνεργάζονταν με έναν άλλο διάσημο street perfomer, τον Flower Fairy. Χώρισαν και τώρα ακολουθούν σόλο καριέρα στις μεγάλες πλατείες του πλανήτη.
Έχουμε συνηθίσει να λέμε καλά παιδιά όλους τους χαραμοφάηδες και τα πραγματικά ταλέντα περνάνε από μπροστά μας χωρίς να δίνουμε δεκάρα.
Ο Dub είναι amazing!

Οι τελευταίες σελίδες των αθλητικών εφημερίδων [09-01-2010]



Παρακάτω τα υπόλοιπα:

Προκαλεί το χρυσοπληρωμένο δίδυμο της ΕΡΤ.!

Πάλι βρήκαν με κάτι να γκρινιάξουν προκειμένου να βγάλουν εαυτούς «λάδι» οι Βασίλης Λυριτζής και Δημήτρης Οικονόμου.
Στην πρωινή τους εκπομπή απάντησαν για τα υπέρογκα ποσά που τους καταλογίζονται ως μισθός σύμφωνα με δημοσιεύματα του τελευταίου μήνα.
Όπως είπαν αρνήθηκαν το 2005 να γίνουν μόνιμοι στην ΕΡΤ παρά τη δυνατότητα που είχαν μιας και είναι στην κρατική τηλεόραση από 2001.
Και ως σύγχρονοι ήρωες αναφώνησαν:
«Ούτε είμαστε υπάλληλοι της ΕΡΤ, ούτε θέλουμε να γίνουμε μόνιμοι ενώ θα μπορούσαμε. Ξέρετε πολλούς Έλληνες να το κάνουν αυτό; Πείτε μας άλλον έναν».
Καλά. Παρά λίγο να σας πιστέψουμε…
 
Και επειδή πολύ στην απολογία το έριξαν κατόπιν ήρθε και η αντεπίθεση λέγοντας προκλητικά «Βρείτε μας επίσης άλλον έναν από αυτούς που μιλούν και μπορεί να αποδείξει πως ....

Η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο

Γράφει ο Βασίλης Ζήρας στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ :

Εάν κάτι χαρακτηρίζει κατ’ εξοχήν τους κεντρικούς τραπεζίτες είναι οι προσεκτικές διατυπώσεις τους. Υπό την έννοια αυτή, προκαλεί πράγματι κατάπληξη η ευθύτητα με την οποία διατύπωσε τις απόψεις του ο κ. Γιούργκεν Σταρκ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Οι αγορές αυταπατώνται εάν πιστεύουν ότι τα κράτη-μέλη θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για να σώσουν την Ελλάδα»», είπε. Η δήλωσή του πιθανώς υπερβαίνει τα όρια του θεσμικού ρόλου του. Τα στελέχη της ΕΚΤ μπορούν να απευθύνουν συστάσεις στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης -το κάνουν κατά κόρον οι συνάδελφοί τους το τελευταίο διάστημα- να μιλούν εξ ονόματος της ΕΚΤ, αλλά όχι ως εκπρόσωποι των .....

Νέα από το εκπληκτικό ηλεκτρονικό show στο Λας Βέγκας


 
Στην πρώτη φωτογραφία ο Xiang Qun Fu περπατά μπροστά από τον «τοίχο» της Microsoft. Το show λέγεται «2010 International Consumer Electronics» και γίνεται στο Las Vegas Convention Center. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά show του πλανήτη.
Στη δεύτερη φωτογραφία ένα αυτοκινητάκι φωτογραφίζεται στο εσωτερικό του .....

Όλα καλά για τη Φάνη


Τέλος καλό όλα καλά, για τη Φάνη Πάλλη-Πετραλιά μια και ξεπεράστηκαν όλα τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε πρόσφατα. Διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν κάποια προβλήματα με την καρδιά της που αντιμετωπίστηκαν με μια χειρουργική επέμβαση στο «Τζον Χόπκινς» της Βαλτιμόρης στην Ουάσιγκτον. Υπήρξαν μετεγχειρητικές επιπλοκές που επίσης ξεπεράστηκαν επιτυχώς.

Επέστρεψε πάντως από την Αμερική και είναι πολύ καλύτερα.
Περαστικά!

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων [09-01-2010]



Παρακάτω τα υπόλοιπα:

Ακέφαλο, ακυβέρνητο και δαπανηρό (τέρας....)

Α Ν Ο Ι Κ Τ Η Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού
κ. Π. Γερουλάνο

Κύριε Υπουργέ,

Μετά από 37 συναπτά έτη κατά τα οποία υπηρέτησα –θέλω να πιστεύω- εντίμως και με αξιοπρέπεια την Ελληνική τηλεόραση ως δημοσιογράφος και ιδιαίτερα την δημόσια, θα ήθελα να σας εκφράσω τα ειλικρινή και αυθόρμητα αισθήματα μεταμέλειας… Εξηγούμαι… Το ιλιγγιώδες ποσό των 57.000 ευρώ με το οποίο αμείβομαι ετησίως για τις υπηρεσίες που προσφέρω στην κρατική ραδιοτηλεόραση έγινε βραχνάς στο λαιμό μου… Με πνίγουν οι ενοχές καθώς αναγνωρίζω ότι σε καιρούς ανέχειας αυτοί οι μισθοί δεν μπορεί να είναι ανεκτοί!… Προτίθεμαι λοιπόν να χαρίσω σε όποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα θελήσετε εσείς το όποιο επιπλέον ευρώ έχω εισπράξει ως ....

Οι τελευταίες σελίδες των εφημερίδων [09-01-2010]



Παρακάτω τα υπόλοιπα οπισθόφυλλα:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΔΟΚIΜΑΖΕΙ ΑΝΝΑ...‏

Εξαλλο κατάφερε να κάνει όλο το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου η Διαμαντοπούλου, με την επιστολή που έστειλε στον υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ για την εγκληματικότητα και τη γκετοποίηση στην Αθήνα. Ολοι κατάλαβαν το ίδιο: ήθελε να καπελώσει τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό, τον Χρυσοχοΐδη! Και αυτή την περίοδο ο Παπανδρέου βρίσκεται στα καλύτερά του με τον Χρυσοχοΐδη. Τον θεωρεί -και δικαίως- απολύτως επιτυχημένο. Ετσι, έγιναν παρατηρήσεις στη Διαμαντοπούλου και διοχετεύτηκε στους δημοσιογράφους η δυσφορία του ίδιου του πρωθυπουργού για την κίνησή της! Είναι η πρώτη αποδοκιμασία της υπουργού Παιδείας...

veto 300

O αριθμός ανέργων στην Ευρώπη ξεπερνά τον πληθυσμό της Αυστρίας και της Ιρλανδίας

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών αναρριχήθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη το Νοέμβριο, καθώς οι επιχειρήσεις αύξησαν τις περικοπές προσωπικού παρά το γεγονός ότι η οικονομία του μπλοκ εξέρχεται από την ύφεση.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 10% το Νοέμβριο από 9,9% (αναθεωρημένο ανοδικά μέγεθος) τον Οκτώβριο, φτάνοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 1998. Η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της εμφάνισε ποσοστό-ρεκόρ ανεργίας 9,5%.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν αύξηση της ανεργίας στο 9,9%.

Στην έκθεσή της η Eurostat σημειώνει πως ......

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων [09-01-2010]



Παρακάτω τα υπόλοιπα πρωτοσέλιδα:

Όταν οι Θεσμοί γίνονται πειράματα της «θεωρίας των παιγνίων»…

Ο μεγαλύτερος θεσμός στην Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία μας είναι αναμφίβολα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ύψιστος και σεβαστός για όλους τους πολίτες, όχι όμως και για όλους τους πολιτικούς… Για τους περισσότερους πολιτικούς έχει ευτελισθεί σε ένα καιροσκοπικό εργαλείο μικροπολιτικής στρατηγικής, άλλοτε για την εξασφάλιση «ισορροπιών» και άλλοτε για τον «εκβιασμό» των αντιπάλων τους. Όπως συνέβη κατά τον τελευταίο χρόνο από το Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν εν μέσω κρίσης τη χώρα στη μέγγενη των πρόωρων εκλογών, προεξοφλώντας την άρνησή τους να ψηφίσουν για Πρόεδρο Δημοκρατίας το Μάρτιο του 2010.
Όμως το κακό αυτό δεν έχει ορατό τέλος, όσο η διαδικασία για την εκλογή του Αρχηγού του Ελληνικού Κράτους θα βρίσκεται στα χέρια των παρασκηνιακών και συνωμοτικών «διαβουλεύσεων» ανάμεσα στους ισχυρούς του δημόσιου βίου. Η μόνη δημοκρατική και επιβεβλημένη λύση είναι η προσφυγή στην ανόθευτη λαϊκή κυριαρχία, από την οποία απορρέουν, κατά το Σύνταγμα, όλες οι εξουσίες. Και ανόθευτη λαϊκή κυριαρχία σημαίνει άμεση και καθολική ψηφοφορία, όπως συμβαίνει για την ανάδειξη των Αντιπροσώπων του Λαού στη Βουλή των Ελλήνων. Καμία άλλη μεθόδευση δεν πρόκειται ποτέ να νομιμοποιηθεί στην καθ’ ολοκληρίαν συνείδηση των πολιτών. Πάντοτε θα υπάρχουν υποψίες και καχυποψίες για τα άδηλα και κρύφια «παιχνίδια» που παίζονται ερήμην του Λαού, αλλά… «στο όνομά του»…
Η πρόταση για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το Λαό αποτελεί άλλη μια πρωτοπόρα και ρηξικέλευθη συνεισφορά στον ελληνικό δημόσιο βίο του πρώην Πρωθυπουργού και Επίτιμου Προέδρου της ΝΔ κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και έχει διατυπωθεί απερίφραστα και αταλάντευτα ήδη από τη δεκαετία του 1980. Όταν ο ίδιος απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να είναι «δοτός» υποψήφιος σε μια τέτοια αμφιβόλου δημοκρατικής νομιμοποίησης διαδικασία. Όλοι θυμόμαστε τις τραγελαφικές παρενέργειες αυτού του νοσηρού συστήματος εκλογής του Προέδρου, όταν πολιτικοί απολύτως αποτυχημένοι και αποδοκιμασμένοι από την αυθεντική Λαϊκή Κυριαρχία στις Εκλογές έτυχαν "ειδικής μεταχείρισης" και "διορίστηκαν" στην ύψιστη αυτή πολιτειακή θέση…
Αυτό το θέατρο πολιτικού παραλογισμού και φτηνού τυχοδιωκτισμού πρέπει να λάβει τέλος εδώ και τώρα! Και είναι τουλάχιστον υποκρισία οι σημερινές κομματικές ηγεσίες των δύο μεγαλύτερων παρατάξεων εξουσίας -που έκαμαν σημαία την εκλογή τους «από τη βάση»- να αρνούνται στον Κυρίαρχο Ελληνικό Λαό το δικαίωμα να εκλέγει ο ίδιος και χωρίς ιδιοτελείς «διαμεσολαβητές» τον κορυφαίο πολιτειακό παράγοντα της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Οι παραπάνω σκέψεις είναι κατεξοχήν επίκαιρες, δεδομένης της επικείμενης Προεδρικής Εκλογής, κατά την οποία δεν είναι καθόλου αυτονόητη μια δεύτερη θητεία για το σημερινό Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια… Τόσο το προχωρημένο της ηλικίας του -είναι ήδη 80 ετών- όσο και το επισφαλές της δυνατότητας εξάντλησης μιας ακόμη 5ετούς θητείας υψηλών καθηκόντων, καθιστούν πολύ πιθανή την αναζήτηση εναλλακτικής λύσης το προσεχές διάστημα… Αυτό σημαίνει, ότι νέα «παιχνίδια» και ευτελείς σκοπιμότητες θα τεθούν και πάλι υπεράνω του κύρους και της αποστολής του Θεσμού αυτού, καθιστώντας για άλλη μια φορά τον πολιτικό κόσμο της χώρας ύποπτο, αν όχι ένοχο, στα μάτια των Ελλήνων.