Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Η ψεύτικη πανδημία «ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά σκάνδαλα του αιώνα»


Έρευνα πρόκειται να πραγματοποιήσει αυτόν το μήνα η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) σχετικά με την «επιρροή» που άσκησαν οι φαρμακευτικές εταιρείες στην εκστρατεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τη νέα γρίπη Η1Ν1.
Το κείμενο της απόφασης που εγκρίθηκε από τη Συνέλευση και που ζητά έρευνα δηλώνει ότι: «Προκειμένου να προωθήσουν τα πατενταρισμένα τους φάρμακα και εμβόλια κατά της γρίπης, οι φαρμακευτικές εταιρείες επηρέασαν τους επιστήμονες και τις επίσημες υπηρεσίες που έχουν την ευθύνη για τη δημόσια υγεία να σημάνουν συναγερμό στις κυβερνήσεις παγκοσμίως ώστε αυτές να σπαταλήσουν τους λιγοστούς πόρους τους για αναποτελεσματικές στρατηγικές εμβολιασμού και να εκθέσουν χωρίς λόγο εκατομμύρια υγιή άτομα στον κίνδυνο των άγνωστων ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολίων που δεν έχουν ελεγχθεί επαρκώς».
Ως «ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά σκάνδαλα του αιώνα» χαρακτήρισε ο Dr. Wolfgang Wodarg την εκστρατεία του ΠΟΥ για την «ψεύτικη πανδημία» γρίπης. Ο Dr. Wolfgang Wodarg είναι ....
πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της PACE και είναι αυτός που κατέθεσε την πρόταση για την κοινοβουλευτική κινητοποίηση. «Ο ορισμός της πανδημίας δεν πρέπει να τελεί υπό την επιρροή της φαρμακοβιομηχανίας» πρόσθεσε ο Dr. Wodarg.
Ο Dr. Wolfgang Wodarg, γιατρός και πρώην μέλος της γερμανικής Bundestag (γερμανικό κοινοβούλιο), δηλώνει ότι η εκστρατεία της «ψεύτικης πανδημίας» ξεκίνησε τον προηγούμενο Μάιο στη Πόλη του Μεξικού, όταν περίπου εκατό «φυσιολογικά» περιστατικά γρίπης ανακοινώθηκαν ως αρχή μιας απειλητικής νέας πανδημίας, αν και υπήρχαν ελάχιστα επιστημονικά στοιχεία για κάτι τέτοιο. Ωστόσο, ο ΠΟΥ, «σε συνεργασία με ορισμένες μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και τους επιστήμονές τους, επαναπροσδιόρισαν τις πανδημίες», αφαιρώντας τη φράση «ένας τεράστιος αριθμός ατόμων κόλλησαν τη νόσο ή πέθαναν» από τον υπάρχοντα ορισμό και αντικαθιστώντας την με την απλή δήλωση ότι πρέπει να υπάρχει ένας ιός που εξαπλώνεται εκτός συνόρων και στον οποίο οι άνθρωποι δεν έχουν ανοσία.
Τα νέα αυτά πρότυπα ανάγκασαν τους πολιτικούς στις περισσότερες χώρες να αντιδράσουν αμέσως και να υπογράψουν εμπορικές συμφωνίες για πρόσθετα και νέα εμβόλια κατά της γρίπης των χοίρων, μέσω «σφραγισμένων συμβολαίων», βάσει των οποίων οι παραγγελίες είναι εξασφαλισμένες εκ των προτέρων και οι κυβερνήσεις παίρνουν πάνω τους σχεδόν όλη την ευθύνη. «Με αυτόν τον τρόπο, οι παραγωγοί εμβολίων διασφαλίζουν τεράστια κέρδη, χωρίς να έχουν κανέναν οικονομικό κίνδυνο. Έτσι, απλά περιμένουν έως ότου ο ΠΟΥ πει τη λέξη 'πανδημία' και τα συμβόλαια ενεργοποιούνται» δηλώνει ο Dr. Wolfgang Wodarg.
«Τον Ιανουάριο, θα διεξαγάγουμε επείγουσα συζήτηση σχετικά με την επιρροή της φαρμακοβιομηχανίας στον ΠΟΥ και 47 κοινοβούλια από όλη την Ευρώπη θα ενημερωθούν. Μετά από αυτό, θα ξεκινήσουμε μια έρευνα και θα ακούσουμε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση πανδημίας. Σκοπός μας είναι καμία φαρμακευτική εταιρεία να μην μπορεί, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, να ασκήσει επιρροή στην κήρυξη πανδημίας» συνέχισε ο Dr. Wolfgang Wodarg.
«Τα θύματα των εκατομμυρίων ανθρώπων που εμβολιάστηκαν χωρίς λόγο πρέπει να προστατευθούν από τα κράτη τους και η ανεξάρτητη επιστημονική διασαφήνιση θα παρέχει στοιχεία και διαφάνεια για τα εθνικά και, αν είναι απαραίτητο, τα ευρωπαϊκά δικαστήρια» πρόσθεσε ο Dr. Wolfgang Wodarg.
Πηγή:
Pharmatimes

Δεν υπάρχουν σχόλια :