Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Χυδαία επίθεση κατά του δημοσιογράφου Τάκη Καμπύλη από τους μουτζαχεντίν μυστικοσύμβουλους του Ηγέτη Αρχηγού Αντώνη ….

Με κατάπτυστα και υβριστικά άρθρα οι μυστικοσύμβουλοι του Μεγάλου Ηγέτη Αντώνη επιτίθενται στον δημοσιογράφο Τάκη Καμπύλη για τις απόψεις του σε άρθρο στην Καθημερινή με τίτλο «Σκοτεινό Γαλάζιο»(4/7/2010). Οι μυστικοσύμβουλοι, σας έχουμε ήδη επισημάνει λειτουργούν ως «Ιερά Εξέταση» της Νέας ΝΔ. Δουλειά τους είναι να ξεχωρίζουν τους πιστούς από τους άπιστους. Αυτούς που λατρεύουν τον Αντώνη και αυτούς που ασκούν κριτική. Όποιος δεν είναι με τον Αντώνη κατατάσσεται στους εχθρούς της πατρίδας, όπως φαίνεται από το κατάπτυστο άρθρο του Ιωάννη Κωτούλα σε blog προσκείμενο στην υψηλόβαθμη παρέα του Αρχηγού Αντώνη. Άρθρο υποστηρικτικό σε άλλο χυδαίο άρθρο του γραμματέα σχέσεων κοινωνίας-κόμματος της ΝΔ Διονύση Καραχάλιου. Άρθρο που επίσης επιτίθεται στον ίδιο δημοσιογράφο με φανατισμό και τυφλό μίσος ….. με τον πολύ «ευφυή» και «διονυσιακό» τίτλο: «Χαριτωμένο Ροζ» !...!    (αηδία)
Η εύκολη λύση και εδώ. Κοιτάξτε τί είπε στο παρελθόν ο Τάκης. Κοιτάξτε! Μίλησε με ένα Τούρκο! Απίστευτο! Τολμά να ασκεί κριτική στον Ηγέτη και τις απόψεις του! Τολμά να αντιμιλά στους Λαζαριδοφαήλους! Όποιος αγνοεί το μεγαλείο του Ηγέτη είναι ..........

«Αξίζει να σώσουμε μια ανθρώπινη Ζωή»

Καμπάνια του Λευτέρη Αυγενάκη για τα τροχαία ατυχήματα
«Αξίζει να σώσουμε μια ανθρώπινη Ζωή»
Τροχαία ατυχήματα, συγκεκριμένες προτάσεις για τεχνικές παρεμβάσεις σε 53 σημεία του οδικού δικτύου του νομού Ηρακλείου και προτάσεις ενίσχυσης της τεχνητής αστυνόμευσης

Με τη νέα του καμπάνια «Αξίζει να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή», ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, αγγίζει το πολύ σημαντικό θέμα των τροχαίων ατυχημάτων. Κεντρικός του στόχος είναι να προσεγγίσει και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και με τις συγκεκριμένες προτάσεις για τεχνικές παρεμβάσεις και ........

Άρχισαν οι εκκαθαρίσεις και οι διώξεις στην Ρηγίλλης

Μουρούτης επί του έργου! Εις υγείαν των κορόιδων!
Άρχισαν οι εκκαθαρίσεις και οι μαζικές απολύσεις στη Νέα Ρηγίλλης. To παιχνίδι ανέλαβε να εκτελέσει ο γνωστός Μουρούτης. Εκλεκτός της παρέας των μυστικοσυμβούλων. Ήδη απολύθηκαν 30 άτομα από το Γραφείο Τύπου χωρίς προειδοποίηση και χωρίς καμία εξήγηση. Μεταξύ αυτών και κάποιοι με προϋπηρεσία 15 έως 26 χρόνια. Δεν χρειάζονται εξηγήσεις στη Νέα Ρηγίλλης. Αποφασίζουν και διατάσσουν οι Μουρούτηδες. Μόλις λίγες μέρες μετά το περίφημο συνέδριο «νίκης» του Μεγάλου Αντώνη απολύονται όσοι εκβιάζονταν από τους μηχανισμούς του καταλληλότερου Καραμανλή, ότι θα απολύονταν από τη Ντόρα.
Στη Ρηγίλλης έγινε χαμός. Ο Πρόεδρος και η παρέα του στην προσπάθεια τους να γίνουν Ηγέτες σφουγγαρίζουν το τοπίο για να περάσουν οι εκλεκτοί της Μουρούζη. Δεν εμπιστεύονται όσους δεν έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν τις καταθλιπτικές ιδέες της ΠΟΛΑΝ. Έχουν μουχλιάσει στα γραφεία της ΠΟΛΑΝ και κουράστηκαν να περιμένουν τόσους μήνες, οι πιστοί του Αρχηγού. Τα νέα γραφεία δεν μπορούν να εγκαινιαστούν με το παλιό προσωπικό. «Τέλειωσαν τα ψέματα» φώναζε στους διαδρόμους ο Γιώργαρος. Οι μυστικοσύμβουλοι επικροτούσαν από τα γραφεία. Οι ημέρες δόξας της Πολιτικής Άνοιξης … ήρθαν, νωρίτερα του προβλεπόμενου!...!...! 
We wish you a nice and glory POLAN day!..!

Σκοτεινό γαλάζιο

// Tου Τακη Καμπυλη // 
 Κατά μία ενδιαφέρουσα ερμηνεία, η συναίνεση στην κοινοβουλευτική Δύση και η μέσω αυτής προγραμματική σύγκλιση των παραδοσιακά αντιπάλων σοσιαλιστών - δεξιών ή της Δεξιάς - Αριστεράς, γέννησε το φαινόμενο του νέου δεξιού λαϊκισμού. Με λίγα λόγια η συναίνεση σε βασικούς τομείς που επέδειξαν στην Ευρώπη η Αριστερά και η Δεξιά άμβλυνε τις μεταξύ τους διαφορές, εγκλώβισε σε μονόδρομους τους πολίτες και τελικά ακυρώθηκε η ουσία της Δημοκρατίας. Αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων και η γέννηση της νέας ακροδεξιάς, απότοκος της κρίσης της Αντιπροσωπευτικότητας.
Θεμέλιος λίθος της λαϊκιστικής ρητορείας είναι μια νέα αντιπαλότητα με ταξικά αλλά και υπερταξικά χαρακτηριστικά: «Το σύστημα» απέναντι στον λαό, οι «ελίτ» απέναντι στο «πόπολο», το «σικέ παιχνίδι των λίγων» και η περιθωριοποίηση των πολλών.
Ο λαϊκιστής πολιτικός οφείλει να τραβήξει διαχωριστικές γραμμές με το πολιτικό σύστημα. Μόνο έτσι μπορεί να εκφράσει τη δυσφορία αλλά και να πείσει ότι αυτός είναι «με τον λαό» και όχι με όσους «τον ξεγέλασαν».
Το φαινόμενο, εσχάτως, στην Ελλάδα δεν δείχνει να περιορίζεται μόνο στα ακροδεξιά του πολιτικού φάσματος. Αλλά βασικοί πυλώνες της λαϊκίστικης ρητορείας υιοθετούνται από τον πρόεδρο της Ν. Δ. Αντώνη Σαμαρά.
Ο νέος λαϊκισμός πολιτικά είναι βολικός. Δεν χτίζει πάνω σε ........

Οργάνωση και αυτοκριτική από την κ. Μπακογιάννη

Το βάρος στην οργανωτική προετοιμασία του «Φόρουμ για την Ελλάδα» προκειμένου, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο, να έχει ισχυρή παρέμβαση στα κοινά ρίχνει η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, παράλληλα με τον σχεδιασμό της σταδιακής ένταξης και νέων στελεχών, πέραν των 53 πρώτων που «συνυπέγραψαν» την προχθεσινή διακήρυξη αρχών.
Ζητούμενο είναι οι θέσεις του διευθυντή και του επιστημονικού υπευθύνου του φόρουμ, με τον κ. Γ. Αναστασόπουλο, πρώην γ. γ. Μεταφορών επί υπουργίας Κ. Χατζηδάκη, να φέρεται ως ένας εκ των επικρατέστερων υποψηφίων.
Πλην της κ. Μπακογιάννη, στην επικοινωνιακή μάχη ρίχτηκαν χθες κι άλλα ........

Πλήρης σύμπλευση Αντώνη και πρώην καταλληλότερου. Παρά τα θρυλλούμενα !

Ο πρώην καταλληλότερος φέρεται να τραβά τα χαλινάρια του Αντώνη. Κάθε άλλο! Μαζί την κάνουν τη δουλειά. Το παίζουν τσατισμένοι για να λένε αργότερα ότι «επιτέλους τα βρήκαν». …. «Είχε μεγάλη απήχηση και επιτυχία το γενικό προσκλητήριο του Αρχηγού». Τι είδους προσκλητήριο; Να χειροκροτάνε όλοι, τους Ελληνοπατριώτες της Μουρούζη; Κάπως έτσι! Γιατί η ιδεολογική καθαρότητα της Νέας ΝΔ είναι δεδομένη και προϋπόθεση για ανέλιξη στην στελέχωση της παράταξης του Κώστα Σαμαρά και του Αντώνη Καραμανλή. Με τις ευλογίες φυσικά του πρώην.
Μέχρι το «γενικό προσκλητήριο» ο Αρχηγός θα δίνει την «χαριστική βολή» στα βιλαέτια και την οικογενειοκρατία. Και ο ιδιοκτήτης Καραμανλής θα το παίζει θυμωμένος και τσατίλα. Ενίοτε και κουρασμένος από την τρέχουσα επικαιρότητα. Μέχρι και για «διαγραφή Καραμανλή» θα διαρρέουν οι μυστικοσύμβουλοι για την τόνωση του Ηγετικού προφίλ του Αρχηγού. Ο Πρόεδρος έγινε Αρχηγός και έπειτα Ηγέτης. Τώρα καλλιεργεί το προφίλ του Μεγάλου Ηγέτη που όλοι υποκλίνονται στο μεγαλείο της σκέψης των Λαζαριδοφαήλων. Η αιχμή του δόρατος της αυτοκάθαρσης και της αυτοκριτικής στη Νέα Δημοκρατία προσκρούει στον πρώην καταλληλότερο, γνωστό και ως «κάθαρμα της Ευρώπης». Σε αυτό ακριβώς το σημείο ολοκληρώνονται και οι προσπάθειες επαν-ίδρυσης της ΝΔ. Αφού απέτυχε η επανίδρυση του κράτους το έριξαν στην επανίδρυση του κόμματος. Ο Αντώνης Καραμανλής είναι καμένο χαρτί χωρίς την σύμπλευση με τον Κώστα Σαμαρά. Στο πρώτο επεισόδιο της σύμπλευσης νίκησαν οι Καραμανλικοί και κατοχύρωσαν θέσεις στο κόμμα ώστε να ελεγχθούν οι μελλοντικές εξελίξεις…..

Η Ελλάδα σκοτώνει τον τουρισμό της ...

Απογοητευμένοι οι ξένοι τουρίστες που βρήκαν χθες το πρωί απροειδοποίητα και πάλι κλειστή την είσοδο της Ακροπόλεως, λόγω στάσης εργασίας.
Για τέσσερις ώρες παρέμεινε χθες κλειστή η Ακρόπολη. Η στάση εργασίας συμβασιούχων υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για μη καταβολή δεδουλευμένων, προκάλεσε νέο σοβαρό πλήγμα στην τουριστική εικόνα της χώρας, με εκατοντάδες αποκλεισμένους περιηγητές.
Η ταλαιπωρία και η ζέστη δεν πτόησαν, πάντως, πολλούς τουρίστες να ......

Το C4I ωχριά ως μέγεθος έργου μπροστά στις προμήθειες των νοσοκομείων

Πάρτι δισεκατομμυρίων των πιράνχας των νοσοκομείων διαπιστώνουν για πολλοστή φορά οι ελεγκτικές αρχές, στην προκειμένη περίπτωση το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας σύμφωνα με τα 164 φύλλα ελέγχου ισάριθμων συμβάσεων (επί συνόλου πλέον των πεντακοσίων) που απέστειλαν στην εξεταστική που διερευνά το σκάνδαλο Siemens. Και η διαπίστωση είναι μία: Το C4I ωχριά ως μέγεθος έργου μπροστά στις προμήθειες των νοσοκομείων, όπου η Siemens προκύπτει ως προνομιακός και σχεδόν αποκλειστικός συνομιλητής του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο αδυνατεί να διαπραγματευτεί και κυριολεκτικά άγεται και φέρεται όπως επιθυμεί η γερμανική εταιρεία.

Για μια ακόμη φορά, λοιπόν, διαπιστώνονται: απευθείας αναθέσεις, καμία πρόνοια για τη συντήρηση και τα ανταλλακτικά, καμία διαπραγμάτευση και εν τέλει παγίδευση σε ........

Η συνέντευξη της Ντόρας στο Alter

"Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι οι μεγαλύτεροι μπαταξήδες στην Ελλάδα "

Αυτά δήλωσε ο Καρατζαφέρης χθες. Η εξάρτηση των δυο κομματων είναι πολύ μεγάλη από το τραπεζικό σύστημα, εφόσον για να πάρουν δάνεια το μεν ΠΑΣΟΚ έχει υποθηκεύσει τις κρατικές του επιδοτήσεις μέχρι το 2015, ενώ η δε ΝΔ μέχρι το 2017!!!Τέτοια σιγουριά ότι ακόμα θα υπάρχουν...
Απλή ερώτηση ... εάν κάποιο από αυτά τα κόμματα ή και τα δύο δεν υπάρχουν το 2015, ποιος θα πληρώσει στις τράπεζες τα δανεια που θα αφήσουν? Μπορεί να τα φορτώσουν στο δημόσιο? Πρέπει να τείθονται τέτοια ζητήματα στο δημόσιο διάλογο, γιατί αλλιώς αυτοί στα μουλωχτά κάνουν ότι θέλουν

Ανίκανος ο Καραμανλής, Ανικανότερος ο Γιωργάκης! - Μπάχαλο η διαδικασία της «απογραφής»

Αυτό που συμβαίνει από 1ης Ιουλίου 2010 με την περίφημη «απογραφή» των «δημοσίων υπαλλήλων» δεν έχει προηγούμενο στην Ψωροκώσταινα της ανοργανωσιάς και του μπάχαλου! Κάθε μέρα… αλλάζουν το σύστημα, κάθε μέρα αφήνουν χιλιάδες υπόχρεους για απογραφή ξεκρέμαστους, και μάλιστα εν μέσω θερινών αδειών και διακοπών… Η παράλογη σπουδή της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την «απογραφή» δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογητική βάση. Ούτε κανένα Μνημόνιο την επιβάλει ούτε άλλη συμβατική υποχρέωση της χώρας. Μπορούσε κάλλιστα να γίνει απ’ το Σεπτέμβριο, με όλους τους υπαλλήλους στις θέσεις τους και αφού το σύστημα θα είχε κατάλληλα προετοιμαστεί για να δεχθεί χωρίς προβλήματα τα δεδομένα.
Προσπαθούν να δείξουν ότι κάνουν κάτι και η συνέπεια είναι να ξευτιλίζονται και να ταλαιπωρούν τον κοσμάκη, που ούτως ή άλλως υφίσταται τις δραματικές συνέπειες της κρίσης, με τις περικοπές μισθών και επιδομάτων. Και αν για το τελευταίο υπεύθυνο είναι το «Μνημόνιο», για το φιάσκο της «απογραφής» αποκλειστικά υπόλογοι είναι οι ατζαμήδες της νεοσοσιαλιστικής «Ανοικτής Διακυβέρνησης»!
Χωρίς να επιθυμούμε να δικαιώσουμε τον πρώην Καταλληλότερο, εάν...

Λαχτάρες

Είχα μια συζήτηση την περασμένη Δευτέρα με πολιτευόμενο της Ν. Δ. και έθεσα υπ’ όψιν του δημοσίευμα του ελληνικού Τύπου για τον λίβελο κατά του Κώστα Καραμανλή από το γαλλικό περιοδικό «Marianne». Ως εκείνη την ώρα, ο άνθρωπος αγνοούσε το γεγονός. Διάβασε το δημοσίευμα συνοφρυωμένος και, όταν έφθασε στα μεταφρασμένα αποσπάσματα του γαλλικού δημοσιεύματος, μονολόγησε σχεδόν τρομοκρατημένος: «Θεέ μου, ο Ευάγγελος θα έπαθε εγκεφαλικό...» Εννοούσε τον Αντώναρο, άτυπο θεματοφύλακα της κληρονομιάς του Κώστα Καραμανλή - αλλά ντράπηκα να γίνω αδιάκριτος ρωτώντας. Πάντως, για το πώς εξέλαβε τον λίβελο ο ίδιος ο θιγόμενος δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς. Η Γαλλία βρίσκεται πάρα πολύ μακριά από τον παράδεισο της Ραφήνας...

Ωδή στην BP

Timothy O'Donovan - "Glimpse of Home"

Αξιόλογη προσπάθεια

Μια πρώτη προσπάθεια περιορισμού του περίφημου συστήματος "all inclusive" των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων ξεκίνησε ο Γιώργος Νικητιάδης και ήδη οι ξενοδόχοι αντιδρούν.
Το σύστημα "all inclusive" προσφέρει στον πελάτη ενός ξενοδοχείου πλήρες πακέτο διακοπών που περιλαμβάνει διαμονή, διατροφή κι ενδεχομένως και ψυχαγωγία μέσα στην ίδια ξενοδοχειακή μονάδα.
Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι άμεσα ορατό στις τοπικές κοινωνίες των τουριστικών περιοχών καθώς ταβέρνες,καφετέριες και bars ερημώνουν και τα ξενοδοχεία συγκεντρώνουν το σύνολο των χρημάτων που ξοδεύει ένας τουρίστας στις διακοπές του.
Το πιθανότερο είναι ότι ο Νικητιάδης δεν θα καταφέρει και πολλά καθώς το "all inclusive" είναι μια από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές ξενοδόχων και υπαλλήλων σε όλο τον πλανήτη. Κάτι είναι πάντως και η προσπάθεια....
Eπιτελους ας μπει ενας φραγμος στους πελατες-βραχιολακια.
Μπορει να μην ειναι ο καλυτερος τροπος αναπτυξης του τουρισμου με τα rooms to let, αλλά ζουν χιλιαδες οικογενειες απο αυτο.
Δεν μπορει ξαφνικα να πεθανουν ολοι αυτοι για χαρη των διαφορων δηθεν resorts.